birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Aa cok iyiymiss bizimde oyle bir sansimiz olsaydi bende oyle yapardim :KK48:devam et bence parasi iyi olur zarar da ettirmez
hedefimiz ilkbaharda 25 koyunu kuzuyla birlikte borç alıp yazın kuzularıyla o borcu ödemek,koyunlar da kar kalacak,,,eşimin tarafı hep böyle yapıyor,zarar sıfır..kar ya çok oluyo ya az amma illa kar oluyor

Benimde vardi hem kredi karti olarak hem ogrenci karti olarak kullaniliyodu ama ben actirmamistim
Kredi kartını ayrı veriyorlar canım.. Bende o sitemi Kocaeli uni.de gördüm. Beni kredi kartımı almam için kaç kere aradı iş bankası :KK70: ama hesap kartını kullandım yoksa yemekhaneye giremiyordum. :)

Ne zaman duser
Bir de ne kadar kar ediyorsunuz ?
mesela tanesi 325 veya 330 olsa hemen alacağız,şimdi alacağımız kuzulara 5 milyar yatırsak,satınca 10 milyar alıyosun...her sene böyle %100 kar olmuyor ama bu yıl böyle oldu,babam 15 bin yatırdı 30 bin aldı,bakımı iyi olmalı ama...5 bin yatırsan en az 7 yada 8 bin alıyorsun 2 3 bin karın oluyo en kötüsü

Bizde tarıma uğraşıyoruz yılda bir kez de olsa elimize bir miktar para geçmesi iyi oluyor. Fındık işinde bakmayın onda da iyi kar var ama... Kendiniz uğraşmanız gerekiyo. Çapasıydı temizlemesiydi toplanmasıydı... Sadece toplama kısmında bile işçi tutsanız sıkıntı. Bir işçinin gunluk parası 70 tl çunku. Gerçi bizim bahçeler biraz az. Bir tona yaklaşıyoruz ama ton olarak hiç çıkmadı.

Hayvancılıkta iyi para olduğunu biliyordum da bu kadar olduğunu bilmiyordum... Devlet teşvikleri de var artık... Ona baktınız mı hiç.
hayvancılık en iyisi bizce yani...düşünsene ilkbaharda tüm koyunlar doğmuş oluyo zaten,çiftini kuzularıyla birlikte 1200 e alıyoruz,ağustos ayında koyunları değil sadece kuzuların tanesini eğer iyiyse 420 ye satıyorsun.o borcun kapanıyo artı koyunlar da kar kalıyo...bizim kuzular 420 ye satıldı ağustosta,ama biz ilkbaharda cesaret edip riske girmedik sadece 10 koyun aldık, 5 tanesi ikiz doğdu düşünsene...bu sene inşallah HEDEF25 :KK70:

Bizde tarıma uğraşıyoruz yılda bir kez de olsa elimize bir miktar para geçmesi iyi oluyor. Fındık işinde bakmayın onda da iyi kar var ama... Kendiniz uğraşmanız gerekiyo. Çapasıydı temizlemesiydi toplanmasıydı... Sadece toplama kısmında bile işçi tutsanız sıkıntı. Bir işçinin gunluk parası 70 tl çunku. Gerçi bizim bahçeler biraz az. Bir tona yaklaşıyoruz ama ton olarak hiç çıkmadı.
TARIMI DA BİLİYORUM BABAMIN EVİNDE YANİ BEKARKEN KAVUN KARPUZ EKERDİK,AMA DOĞURANDA KAR OLUYOR

Hayvancılıkta iyi para olduğunu biliyordum da bu kadar olduğunu bilmiyordum... Devlet teşvikleri de var artık... Ona baktınız mı hiç.
EVET TEŞVİKLER VAR BİLİYORUZ AMA BENİ EŞİMİN HAYVANA ALLERJİSİ VAR,MALESEF KENDİMİZ YAPAMIYORUZ DİYE HİÇ DEVLET KREDİLERİNE BAŞVURMADIK,Bİ DE BİZ FAİZ İSTEMİYORUZ,HELAL OLURSA ÇABUK ÇOĞALIR...kendimiz yapamadığımız için de ailelerimizi de çok yıpratmayalım diyoruz...

hayvancılık en iyisi bizce yani...düşünsene ilkbaharda tüm koyunlar doğmuş oluyo zaten,çiftini kuzularıyla birlikte 1200 e alıyoruz,ağustos ayında koyunları değil sadece kuzuların tanesini eğer iyiyse 420 ye satıyorsun.o borcun kapanıyo artı koyunlar da kar kalıyo...bizim kuzular 420 ye satıldı ağustosta,ama biz ilkbaharda cesaret edip riske girmedik sadece 10 koyun aldık, 5 tanesi ikiz doğdu düşünsene...bu sene inşallah HEDEF25 :KK70:
Kac aylik aliyorsunuz peki

EVET TEŞVİKLER VAR BİLİYORUZ AMA BENİ EŞİMİN HAYVANA ALLERJİSİ VAR,MALESEF KENDİMİZ YAPAMIYORUZ DİYE HİÇ DEVLET KREDİLERİNE BAŞVURMADIK,Bİ DE BİZ FAİZ İSTEMİYORUZ,HELAL OLURSA ÇABUK ÇOĞALIR...kendimiz yapamadığımız için de ailelerimizi de çok yıpratmayalım diyoruz...
Anladım canım. :)

hedefim nisan yada mayısa kadar altın alıp,sonra satıp koyun almak

Kac aylik aliyorsunuz peki
nasıl yani?kuzular m kaç aylı diyorsun?eğer öyleyse...değişiyo,mesela bazı koyunlar kasım sonu aralık gibi doğuruyo ama çoğu ocak şubatta doğuyo...biz de nisan sonu,mayıs başı gibi alıyoruz en büyüğü 6 .7 aylık en küçüğü 3 aylık oluyo ki eşim buna çok dikkat eder illa kuzular büyük olacakki yaza kadar gelişimi iyi olsun,çok cılız kuzu alırsan kars köylerine gönderirsen gelişimi olmazmış

nasıl yani?kuzular m kaç aylı diyorsun?eğer öyleyse...değişiyo,mesela bazı koyunlar kasım sonu aralık gibi doğuruyo ama çoğu ocak şubatta doğuyo...biz de nisan sonu,mayıs başı gibi alıyoruz en büyüğü 6 .7 aylık en küçüğü 3 aylık oluyo ki eşim buna çok dikkat eder illa kuzular büyük olacakki yaza kadar gelişimi iyi olsun,çok cılız kuzu alırsan kars köylerine gönderirsen gelişimi olmazmış
Anladim evet kuzulari sormustum kac aylik diye
Bu iki uc kuzuyla olmaz
Kar icin en azindan 15~20 almak lazim :)
Tesekkurler

Bendeee oyleyim ne zamandir atamiyorum diger aya insallah
Bi ara ne guzel yemek listesi yapiyodum onuda bosladim duzene oturtmam lazim yemeklerimi.:işsiz:

Bendeee oyleyim ne zamandir atamiyorum diger aya insallah
Bi ara ne guzel yemek listesi yapiyodum onuda bosladim duzene oturtmam lazim yemeklerimi.:işsiz:
Ben resmen adamın vereceği fındık parasını dört gözle bekliyorum. Birazını elimde bırakayım da birazıyla kumbarayı şöyle güzel bi doyursam diyorum. Ne de olsa aç kaldı yavrucak :KK70:

X