birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kızlar geçmiş bayramınız mübarek olsun bol kazançlı birikimler olsun inşallah ya size danışmam gereken bişi var ben asgari ücretle çalışıyorum maaşımı alınca hepsini eve veriyorum nasıl birikim yapcam ki yaaa bana bi akıl verin bazen elime 100-200 geçiyor onu da ihtiyaçlarıma harcıyorum hemen bitiyor

Hosgeldin canim :) evli misin evliysen cocugun var mi merak ettim cunku cocuga gercekten cok para harcaniyor

Harcamalarini yazmakla basla bence.
Herseyi yaz .
Zorunlu ihtiyaclarin ne kadar tutuyor? Miktari maasini alinca ayir.
Geriye kalan varsa sakla ve unut.
Yoksa kumbara yap ve bozuklarini biriktir.
Damlaya damlaya göl olur
Ve de evde tasarruf yap.elektrik,su harcamana, alisveris listene dikkat et.

yagmur559 yok canım bekarım henüz çeyiz hazırlıklarına bile başlayamadım 23 yaşımdayım ailemle kalıyorum. eve eşya almıştım taksitlerini ödüyorum falan. daha önce kumbara yaptım 500 falan birikti kardeşimin düğününde elbise ayakkabı harcadım çok iyi olmuştu inşallah tekrar yaparım ama ben sürekli kumbara para atamıyorum malesef

Cantalarimi destim 12 lira cikti
O degilde takinti oldu bende bu
Dolabi doldurabildigim kadar doldurdum
Amac kisa abuk subuk mutfak harcamalari yapmamak
Benim en buyuk harcamam mutfak zaten
kislik montum var
Pantolonlarim var
Kazak eksigim var ama mecbur ona para gidecek
Allah saglik versin de olur gider

Evet kiş geliyor simdi bende çizme alicam falan. Eksikler gelicek önümüze napalım hayırlısı

Kesinlikle dikkat edince mutfaktan iyi tasarruf yapiliyor

Kesinlikle dikkat edince mutfaktan iyi tasarruf yapiliyor
Aynen oyle benim en buyuk sorunum bu
Ama bunu törpülücem insallah ...
Gereksiz mutfak harcamasi olmamasi icin
Bi haftalik yemek listesi yapmayi dusunuyorum
1 gun et
2 gun bakliyat
2 gun sebze
Bi gun kahvaltilik
Bi gunde degisik salatalar
Zaten diyetteyim
Abur cubur yasak bana

Eve gidiyor dwmişsiniz. Biraz kendinizden bajsetseniz. Evlimisiniz bekar mı. Çoluk çocuk var mı... Kirada mısınız... Mutfak giderleriniz ne kadar gibi gibi

Benimde kışlık alışverişi yapmam lazım... Kazaklarımı biraz ayırmıştım yazlıkları ortaya çıkarırken. Ama yine bi ayrım yapmam lazım çunku eski pusku yok ama artık kolları filan gidiyo bi sene kullanmaya.. Bir tanesine bi leke bulaşmış mesela. Onu evdeyken temizlik yaparken yada mutfağa gireceğim zaman kullanırım

Benimde taytim ve kazagim yeni ama camasr suyu sicramis onlari temizlik yaparken falan giyiyorum iyi oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…