birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kizlarrr bn elimde para tutamiyorum mutlaka harcaniyo
Vadeli hesap acmak istiyorum cekmemek icin
Ama faiz de yemek istemiyorums
Simdi sanirim kuveyt turkun varmis vadeli faizsiz tam bilmiyom ama olsada kullanamam kuveytturk yokmud burda
Ziraat heryerde var kolay olur bnim icin

SORUM ŞU : ziraat vadeli acsam ama faizine dokunmasam dogru olur mu?
Kafam karisikkkkkkk :KK43:

Bence biriktigi gibi yarimlik gramlik altin al en kolayi oyle bana kalirsa
Para kartta da olsa harcanir o yuzden 55 lira biriksin git hemen yarim gram altin al

Altin saklamasi zor oluyo hani kucuk gramlar aliyom arada ama artik yatirimlarim buyuk bi yerde toplansn istiyom el surmemekde istiyom
En iyisi karti anneme vermek bi hesap acip karti ustumde tasimicam.galiba en.iyisi bu:oops:

Himm buNu okumamistim
O zamam ptt kart acip annene verebilirsin karti
Ptt icinde atmler var bildigim kadariyla

Bu arada pazara gittim
15 lira harcadim
Ama doNuste arkadasla cay ictik bi yerde 7 lira ona verdim
Bugun 25 lira gitti kumbirige eskiden olsa pazarda ne kadar malzeme varsa toplar sonrada yenmeyince cope atardim :110:
Buzluktan et cikardim onu cozdurdum dogradim kavurup birer yemeklik aticam dolaba iyi oluyor :kk77:

Bu arada pazara gittim
15 lira harcadim
Ama doNuste arkadasla cay ictik bi yerde 7 lira ona verdim
Bugun 25 lira gitti kumbirige eskiden olsa pazarda ne kadar malzeme varsa toplar sonrada yenmeyince cope atardim :110:
Buzluktan et cikardim onu cozdurdum dogradim kavurup birer yemeklik aticam dolaba iyi oluyor :kk77:
Bu birikim topikleri sayesinde herseyi bi kere daha düşünür olduk hepimize çok faydası oldu

Bu birikim topikleri sayesinde herseyi bi kere daha düşünür olduk hepimize çok faydası oldu
Kesinlikle bir kere pazara giderken kafamda bir haftada pisireceklerimi dusunuyorum
Iki gun gidiyor bir yemek
Sadece aksamlari yedigimiz icin
Tuketmeyecegim seyi alip curutup cope atiyordum paradan ziyade ziyan ,israf oluyordu..
Bir ekmege muhtac insanlar var dunyada
O yuzden ziyan etmemeye calisicam artik
Hem eskiden disarda yemege ben en az 400 veriyordum
Cay kahve zart zurt ne gerek var Diye dusunuyorUm
O kahve zincirleri tam bir para tuzagi
Dusundukce sinir oluyorum kendime :KK12:
Bi daha yolumu dusurmemeye gayret edicem o tarz yerlere :eek:

witch hunt witch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
Ben o kahvelerin sosyal medyada gösteriş :KK53: yapmak için içildiğini düşünüyorum

witch hunt witch hunt ben bu güne dek o kahve zincirlerinde oturup kahve içmiş değilim. Paradan değil aslında ama evde kahvemi içip kitabımı okumak benim için daha büyük keyif
Ben o kahvelerin sosyal medyada gösteriş :KK53: yapmak için içildiğini düşünüyorum
Burasi cok kucuk bi sehir
O yuzden arkadaslarla gidilebilecek bi tek o tarz yerler var
O yuzden SIk SIk gidiyordum ama her seferinde
25~30~50 hesaplar geliyordu
Canima tak etti gitmiyorum cok memnunum gercekten

Kızlar uzun zamandır yoktum yazılanları tek tek okudum. @yagmur559 bwn de senin gibi ay sonuna doğru cozutuyorum. Bide mayıs başında yakın arkadaşımın düğünü var. Memlekete gidicem. Uçak biletini aldım ama çeyrek altınla elbise almam lazım. Onları da ucuza çıkarmaya çalılıcam. Bu ay birikim yapamıyorum ama aylık 750-1000 tl arası verdiğim bi borç bitti. Gelecek ay normal yaptığım birikim üstüne o 1000 tlyi de ekleyeceğim için çok mutluyum :KK76:
İnşallah haziranda da kredi kartlarını temizlemiş olucam. Bu ayı da ucu ucuna atlatacak gibiyim ama haziranda ciddi ni birikim başlatıyorum. Kasım gibi araba almak istiyorum çünkü. Allah herkese bereketli kazançlar versin.

Ben o kahve zincirlerinden çıkmazdım bi aralar. Temiz havaya deniz kenarına çıkıp gezmek varken ne aptalmışım. Bir kahveye 8,10 lira vermek koyuyor artık gitmiyorum öyle yerlere ve ne kadar çok paramı ziyan ettiğimi görüyorum. Ben
Artık evde çeşit çeşit kahvemi yapıyorum mis gibi. Yemeği de evde yiyorum. Valla bütçeye en büyük katkılardan birisi bu.

Benim için ay sonuna 10 gün kaldı eşim içinse daha 25 gün var elimde yaklaşık 40 tl var ay sonuna kadar yeter zaten evde herşey var eğer harcanmazsa kumbarama atacağım hepsini. Ama biz daha değişik yatırımlar yapıyoruz o yüzden elimde nakit kalmıyor bir yere 5 tane çeyrek borcum var o kadar. çok şükür

katılıyorum. eskiden de dikkatliydim harcama konusunda. ama artık daha dikkatliyim. ayrıca olay para harcamak değil. o parayı kazanmak için emek harcanıyor oluşu. yani parayı değil emeğimizi çar çur ediyoruz.

buna da katılıyorum. facebook'u kapattığımdan beri bunu daha iyi görebiliyorum :)

buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yani :KK53:

Sonunda Çorlu'ya da açılıyor :KK45: küçük yerlerde bunlar sosyallik ihtiyacı oluyor , abartmazsanız bütçenizde kocaman delikler de açmıyor :KK24:

buna katılmıyorum işte. Evde kahve makinam bile var fakat Starbucksın kahvesi gibi kahve yapamıyorum. Kahve delisi bir insan olduğum için de benim için önemli bir ayrıntı. Sosyal medya gösterişi değil yani :KK53:

Sonunda Çorlu'ya da açılıyor :KK45: küçük yerlerde bunlar sosyallik ihtiyacı oluyor , abartmazsanız bütçenizde kocaman delikler de açmıyor :KK24:

tabi ki olmaz cünkü onlar kimyasal kullanıyor beyni uyaran içme isteği bagımlılık oluşturan bütün büyük firmalar yapıyor bunu fast food zncirleri de çin tuzu kullanıyor mesela normalde doyman gerekirken yeme isteğin kesilmiyor ertesi gün tekrar yemek istiyorsun. Ayrıca kahve olayı bambaska bir şey onlar saniyelerle ayarlıyorlar sıcaklığını sekerini kahveleri de özel mesala içinde fil kakası bile var düşün :) ve bunları kabul ediyorlar hal böyle olunca o aromayı bulman imkansız zaten bu sebeple rakipsiz oluyorlar. Evde yapılanı tercih ederim saglıklı en azından ben Türk kahvesi ve lokum tiryakisiyim her yerde aynı keyfe ulaşmam zor olmuyor :)

ben aslında bir genellme yaptım. tabi herkes gösteriş için gidecek diye bir kural yok.
dışarıda asla kahve içmem.
çünkü sevmiyorum...türk kahvesini bile beğenmiyorum.

tabi ki olmaz cünkü onlar kimyasal kullanıyor beyni uyaran içme isteği bagımlılık oluşturan bütün büyük firmalar yapıyor bunu fast food zncirleri de çin tuzu kullanıyor mesela normalde doyman gerekirken yeme isteğin kesilmiyor ertesi gün tekrar yemek istiyorsun. Ayrıca kahve olayı bambaska bir şey onlar saniyelerle ayarlıyorlar sıcaklığını sekerini kahveleri de özel mesala içinde fil kakası bile var düşün :) ve bunları kabul ediyorlar hal böyle olunca o aromayı bulman imkansız zaten bu sebeple rakipsiz oluyorlar. Evde yapılanı tercih ederim saglıklı en azından ben Türk kahvesi ve lokum tiryakisiyim her yerde aynı keyfe ulaşmam zor olmuyor :)
dışarıda kahve içmediğim için bu konuya yorum yapamayacağım ancak diğer yiyecekler için söylediğine katılıyorum.
burger menüleri hem hiç doyurmuyor hem de değişik bir tat oluyor.
çiğ köfte de öyle. insanın yedikçe yiyesi geliyor. kimbilir ne koyuyorlar içine.

Bende tam bir kahve tiryakisiyim. Ama öyle şuruplu vs. olamayacak. Sert ve ekstra sıcak olucak. tadını beğendiğin kahveyi şurubu vs. oradan satın alarak daha uyguna getirebilrisin yinede cnm. Ama yinede dediğin gibi olmayabilir. Çünkü kahveni kaç derece içmek istediğini bile söylüyorsun ayarlıyorlar. Bizde o makineler yok haliyle.

Son 2 senedir bende öyleyim içtiğim tek kahve Türk kahvesi. Dayımın baskısıyla içeriklerini öğrenerek bıraktım bende. O Norveçte yaşıyor. İçindekini bilsen ağzına sürmezsin der hep. Oda deli gibi kahve içer ama artık kahvesini hep Türkiyeden götürür. Norveçte kimse bu kahvecilerin önünden geçmiyor. Zaten fiyatlarıda çok uygun her kesime hitap ediyor Norveçte. Ama Türkiyede adamlar paranın dibine vuruyorlar ve Norveçtekinin 4 katı fiyatına satıyorlar diyor ve bu fiyatlar gerçekten kahve tutkunları yüzünden değilde hep bu özenti insanlar yüzünden bu kadar uçuk

Eveet kızlaar, bugünkü market alışverişimi eşim yaptı, söylediğine göre de lazım olan-olabilecek herşeyi almış. Toplam 144 tl tutmuş. İçerisinde yağ da var, 5 kglık bulgur da. Bakalım bu alışveriş bizi ne kadar götürecek.
:kk77:

Slm.
Alisvrs yptim bugun 50 tl.
Birkac eksik daha var onlarida haftaya alirm.
Buzluktakileri bitircem.
Kavurmam vardi yanina pilav salata..
Buzlukta hazr olunca pratik oluyo.
Ekmek alirknde artik dilimletiyorum
Dilimlemeye useniyodum hem israfda olmuyo
Kilo almak icin cicibebe-süt ikilisine basliyorm bugun daha sonra pekmez flanda alcam.
Artik diyetim icinde butce ayircam.:KK69:
Once saglikk:KK20:

X