birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Kızlar ben bugun 170 lira harcadim Eşimle gittik
Hem pazar hem market alışverisi yaptik
Biraz çok tuttu ama gereksiz bisey almadik
Yarın da bakliyat alışverişi yapıcam

Merhaba
Bu ay depresyonlardayimm
Ya buzlukta et varmis bn gidip iki kere bu ay et aldim ahhh ahhhh taa diplerde saklanmis megerse..
Nyse ay sonuna kadar ilk onlari tuketim bari zaten butun param ete gitti bu ay.
O eti gorunce sevinim mi uzulim mi bilemedim.
Buzluguda duzenledim baktim ne var ne yok,.
Et, bugday, nohut, barbunya, kurabiye hamuru, kofte hamuru var.
Ay ne bulursam atmisim hepsini tuketimde bitsin yaza tekrar doldururum ..

Bahar temizligi modundayim resmen buraya bakamadim
Bugun para harcamadim evde temizlikle ugrasirken
Ama dun markete gittik 50 lira gitti
Aksam yemegi yoktu en ucuzu cig kofteydi 11 lira o tuttu
Dun 9 lira attim kumbirike
Bugun de 15

Bayanlar harikasınız. bizim de bu ay kredi kartımız 3600 tl gelmiş eşim ile maaşlarımızın toplamı 6500 tl ve neden ev alamıyoruz diye oturduk düşündük. Dışarıda yediğimiz yemek kredi kartındn hesapladığımıza göre 800 tl oturdum aylık yemek menüsü hazırladım. bir şekilde bir yerlerden tasarruf etmeye başlamak lazım. Tek hayalim ev almak şu sıralar

Merhaba canimOoo 800 çok fazla bende eşimle geziyorum ama belli bi günümüz var geri kalan günler evimde köftesi taze fasulyemi herseyi yapiorym ama siz çalışınız icinn hak verebilirim evde kldi iniz gün kendinize mutfak günü yapin dolab atın arkdasim sarma sigara böreği poğaça börek kurabiye hiç biri bozulumuyor tazecik kalioo komsumda eşiyle çalışıyorlar od pazara günü iki günlük ymek yapıo ugrastirir yemekleri carsabadan da kolay basit yemekleri yapioofikir olsun size olayı çözmüş ins sizinde oturur düzeniniz ❤

kk daki pek çok birikim topiğinde yazıyorum ancak bu topiği de öyle gizliden gizliye okuyordum...
ancak bu mesaja cevap vermek istedim.
800 tl inanılmaz fazla bir rakam.
neredeyse 3 kişilik bir ailenin 1,5 aylık mutfak masrafı..
bu durum gelirin yarısının karta gitmesine sebeb olmuş..
planlı bi şekilde evde yemek yemeye alışırsanız zaten kendiliğinden birikim yapmış olacaksınız.
artık derin dondurucular nedeniyle herşey çok kolay. pek çok şeyi dondurucuda saklayıp hazır yemek olartak kullanabilirsiniz.

800 tlnin fazlalılığının farkındayım ama akşam 7de evde oluyoruz yemek yap,ye,toparla derken saat 9 oluyor. zamandan kazanalım derken cebimizden kaybediyormuşuz

Gerçekten de pratik çözümlerle dışarıdan yeme olayı minimuma indirilirse para biriktirme mümkün oluyor. Hafta sonları, akşamları müsait olduğunuz zamanlarda fazla yemek yaparsanız bir kaç gün yeter. Arkadaşların da yazdığı gibi köfte yapın, bakliyat haşlayın mutlaka buzluğu aktif kullanın. Sürekli dışarıdan yemeye hiçbir bütçe dayanmaz.

Ben dün hafta sonu hazırladığım karnıyarığı pişirdim. Yanına pilav ve salata yaptım, yoğurt çıkardım. Yoğurdu kendim yapmıştım evde. Dün iki öğün yendi bu yemekler. Bugün de bezelye ayıklamıştım işe gelmeden kıyma çıkardım akşama bezelye yapacağım. Yanına da makarna yaparım. Salatam ve yoğurdum da hazır. Çalışan bayanlar olarak bütün gün dışarıda yoruluyoruz. Müsait zamanlarda yemeğimizi ayarlarsak zorluk çekmeyiz ve dışarıdan yemek durumunda kalmayız. Bu aile bütçesine en önemli katkı bence.

Cumartesi günü 2'ye kadar çalışıyorum ve eve geldiğimde saat 3 oluyor. temizlik vs saat 5. bir tek pazar günüm tatil e onda da dinleniyorum geziyorum haliyle.müsait zaman pek olmuyor yani hanımlar. çalışanlar olarak mecburen kendi zamanımızdan çalmak zorunda kalıyoruz

Kizlarrr bn elimde para tutamiyorum mutlaka harcaniyo
Vadeli hesap acmak istiyorum cekmemek icin
Ama faiz de yemek istemiyorums
Simdi sanirim kuveyt turkun varmis vadeli faizsiz tam bilmiyom ama olsada kullanamam kuveytturk yokmud burda
Ziraat heryerde var kolay olur bnim icin

SORUM ŞU : ziraat vadeli acsam ama faizine dokunmasam dogru olur mu?
Kafam karisikkkkkkk

@yagmur559 ben her ne şekilde olursa olsun faize para yatırmıyorum. Eskiden aman bereketi gider filan dediklerinde saçma geliyordu ve faize para da koyuyordum. Sonra gerçekten bereketsiz olduğunu gördüm şimdi asla yatırmıyorum. TL biriktirmek istediğim Zaman hiç kullanmadığım bi hesabım var. Orada tutuyorum parayı.

Canim faizé yatırmak istemiyorsan fiziki altın alsan

Haklisin canim.Bnde faizden korkarim
Bnde simdi dusundum karti anneme vercem cekmemek icin vadeli hesapmis gibi dusuncem..

Evet
Altin saklamasi zor oluyo hani kucuk gramlar aliyom arada ama artik yatirimlarim buyuk bi yerde toplansn istiyom el surmemekde istiyom
En iyisi karti anneme vermek bi hesap acip karti ustumde tasimicam.galiba en.iyisi bu
Buda mantıklı hesap kesim ücreti olmasın istiyorsan ptt den hesap açabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…