birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Selam kızlar internetim yoktu giremedim bayadır burayı takip etmek beni gerçekten motive ediyormuş anladım çünkü günlerdir düşünmeden bir sürü para harcadım kenarda hiç param kalmadığından bahsetmiştim nişanlımın da maaşından gitmediği 4 gün ve kırmızı ışık cezası kesildi bir de ailece bi yere gitmemiz gerekti araba kiraladık ettik derken bu ay birikimsiz geçti moralim çok bozuk kızlar sadece taksitlerimizi ödeyebildik yılbaşı indirimi varken çeyizime nevresim takımı tarzında bişeyler alayım demiştim ama nasıl olacak bilmiyorum...

Kızlar merhaba...bugünlerde birikim yapamıyoruz.cok üzülüyorum.coo harcama yapıyoruz ve en kötüsü hepsi ihtiyaç. Düğünümüz var masraflarımiz o kadar çok ki inşallah yaza kadar para biriktiririz. Kumbara ya para atıyorum. Onunla makyaj malzemeleri vs almayı düşünüyorum:) ayrıca maaş dan ona para vermek zor geliyor.yarin İnternetten roman sipariş edeceğim.100 TL de ona gider :)

Bu gün sınava gittim 10 tl yol parası verdim, bunun dışında harcamam yok.
Geçen ay biriktirdiğim parayı bankaya attım tüm hesaplardaki küsüratları da bu hesaba topladım 269,5 tl
Kumbaradaki bozuklukları yol parası olarak ayırdım, 2 hafta idare eder beni.
Ablamdan 20 tl aldım 5 tlsini harcadım 15 tl nin üstüne yattıp kurbaraya uçurdum

Sizleri günlük takip ediyorum ama birikim yapamadığım için yazamıyorum
maaşı alınca evin kredileri eşimin kredi kartı borcu yakıt aidat bakıcı derken avcumda 200 lira para kaldı aybaşına kadar nasıl idare edeceksem para yetmeyince kredi kartına yükleniyoruz her ay böyle
eşim dün annesine gitti 130 liralık alışveriş yapmış gönlüm hiç razı olmadı çünkü beni hiç sevmezler çünkü ben çok sıkışıyorum kendilerinin ihtiyacı yok ihtiyacı olsa amenna
kocamı borca sokmasam bütün avcundakini onlara verecek
bazen diyorum bütün maaş kartlarını kredi kartlarını ver bana yüz lira harçlık ver naparsan yap diyesim geliyor ama bu sefer daha çok zarar ederim çok savurgan mecbur ben idare ediyorum

3 aydir kumbarada para biriktiriyorum açmaya kiyamiyorum
Canım açma bencede :) çok birimince güzel. Oluyor...bizim durum bu aralar sıkışık biraz.dugun yapıyoruz 1 aya düğünümüz var.sac boyası makyaj malzemesine para vermek istemediğim için kumbarayi açmak zorunda. Kalkıyorum

1 ocakta açayım diyorum ama belli olmaz açmaya da bilirim.Bireysel emekliligimi 150 TL ye çıkarttım 2 aydir.Ocakta 5 yilima giriyorum orda da birikiyor.8.44 gr altin aldim bu ay 4 bilezik 2 künye 2 kolye 1 ata 1 gr altin 2 ceyrek altin 3 yüzük bunlari da kiralik kasada tutuyorum.Sizleri okudukça birikim yapasim geliyor.Kuzenden topraktan ev aldim batti yoksa 75.000 ederi olan bir evim olacakti. Ins.toparlarsa vericek tapuyu alursam süper olacak.2 aya kadar 500 tl taksitli kredim bitiyor o parayi da birikime ayirabilirim inş.

Selam kızlar
Elimdeki 1300 lirayla ( burdaki listeye ekletmistim) 10 gr altin aldim gecen hafta
1320 lira tuttu .kredi kartimdan da 1 ceyrek aldim. hafta basi dusus olmus ama sorun degil milyon dolarlik yatirimci degilim sonucta

Bu hafta kumbara yaptim ve 5 lira 10 lira derken 50 lira atmisim toplamda
( kumbaramin bi amaci , hedefi yok)

Ayrica 1200 lira var elimde yine altin alicam sanirim
her ay kredi kartindan da ceyrek almaya devam edicem cunku bu toplu paralar bir sure sonra kesilecek , icerden alacaklarimiz bitiyor cunku

Ben calismiyorum ama esim maasini eve getirip birakir hesap kitap da sormaz
Harcamalar gelir gider hep benim elimden geçer, markete pazara alisverise herseye birlikte gideriz. Bende kira gelirimle oturdugumuz evin kirasinin bir kismini karsiliyorum. Ayri gayrimiz yok.

Gelelim harcamalara;

Son zamanlarda haftalik ne kadar harciyoruz hesaplayamiyordum ipin ucu kacip gitmisti ufak ufak toparliyorum gibi

Bu hafta mutfak ve temizlik giderimiz pek yok , gecen hafta epey biseyler almistik
Bugunden liste yapmaya basladim

Hafta sonu esime bir bot bir de baharlik ayakkabi aldik 410 liradan 380 liraya dusurduler iki taksit aldik
Kizimiza bot aldik 80 lira
Pazar gunu disari ciktik 120 lira

Ocak ayinda sac masasi pantolon kazak siyah canta ve bot almak istiyorum kendime, baska buyuk harcama yok İnşallah

Kileri, buzluğu topladim ne var ne yok baktim dün, malzemeleri karistirirken bi taraftan da elime gecen malzemelerle visne kompostosu elmali kurabiye corba firin patates cacik yaptim
Bugunu de balik salatayla kapatiriz.

2016 hedeflerim arasinda babamin yaptiracagi ev icin bir miktar para vermek vardi ev isi olmadi askiya alindi
Bebek istiyordum sebepsiz infertilite teshisi kondu o da olmadi ufaktan tedaviye baslayabiliriz
5 kilo verme hedefim vardi 4 ünü verdim cok sukur

Yeniden bir 4 kilo hedefi koydum
Hobi amacli bir kursa basladim
Her ay bir ceyrek almaya devam karari aldim gerisini de zamana biraktim

Allah in verdiginde de vermediginde de bir hayır vardır ...

Dün okula gittim 2,5 tl yol parası
otobüs kartımda tl vardı onunla gittim kartımda 9 tl var haftaya da beni idare eder.
50 tl telefona yükledim (50 tl ve 120 dk hediye verdi )
10 tl kumbaraya attım
Sabah annemlerin doğalgaz faturasını ödedim 425 tl düşündüğümden fazla geldi
Ev arkadaşım 325 tl yakıt parasını iade etti
Annem 10 tl verdi kumbaraya attım.
Bir güne daha girmeye karar verdim aylık 100 tl hiç ödeyemezsem kumbaradaki parayı buraya bağlarım

Ne güzelmiş öyle 50 tl ye 50 tl vermesi
Hangi operatör?

turkcel canım
Ne güzelmiş öyle 50 tl ye 50 tl vermesi
Hangi operatör?
108 tl annemlerin elektrik faturasını ödedim, bu ay annemlerin faturalar için 600 tl ayırmıştım 532 tl tuttu kalan tutarı birikime eklerim.
Annem, babam ve ablamın bozukluklarını iç ettim yine sanırım 20 tl kadar var

@yagmur559 bu ay birikimim 300 tl gün+ 325 yakıt parası+ 80 tl kumbara şimdilik,üzerini tamamlarsam iki çeyrek alıcam (70 tl eksiğim var)
Bir sonraki maaşa kadar elimde kalan 895 tl kalıyor bunun içinden 80 tl otobüs bileti dışında ödemem yok.

Telfonum eskidi yenisini internetten alıcam bu ara, 50 tl puan veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…