• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

selam canım. pazar günü evleniyorum. şükür borçsuz ve sıfırı tüketmeden. ağustos ayından itibaren eşimin maaşıyla geçinip, benim maaşımı harçlığımı aldıktan sonra olduğu gibi birikime atmayı hedefliyorum. uzun vadede de iki kuzenimle ortak olan dükkanı, onların payını verip satın almak. 3 yıl kadar sonra nakit paraya ihtiyaçları varmış, önce bana teklif ettiler. manevi değeri de olduğu için inşallah yabancıya gitmeden alabilirim.:KK22:
Hadi bakalım. .inşallah çok mutlu olursunuz

yesa yesa temmuz ayi birikimimi soyluyorum canim 35 dolar aldim 2,88 den

altin pahali almiim dedim bende dolar aldim ancak bu ayin hedefi plan 3000lik borcu kapatabilecek miyiz bilmiyorum canim ayon sonunda belli olacak

yesa yesa temmuz ayi birikimimi soyluyorum canim 35 dolar aldim 2,88 den

altin pahali almiim dedim bende dolar aldim ancak bu ayin hedefi plan 3000lik borcu kapatabilecek miyiz bilmiyorum canim ayon sonunda belli olacak

Ayın son günü tekrar yazarsın demi bu topikle çok ilgilenemiyorum ayin son günü kontrol edebiliyorum

Tamam yesa yesa cim tabiki yazarim simdi aldim diye hemen not edeyim buraya diye yazdim ilk kez netten alip banka hesabima aktardim da heyecanlandim ;)

merhaba arkadaşlar onca zamandır kadınlar kulübüne takılırım böyle bir bölümünden haberim yoktu, yada ilgimi iktisat gibi bir alan çekmediği için mi bilemiyorum. ama o kadar ihtiyacım var ki beni birikime teşvik edecek motivasyon ve hesap gütmeye. çalışıyorum ev ve araba borcu ödüyoruz. biraz sıkılgan birisiyim maddi olarak daralınca bunaldığım için eşim bonkör davranıyor sağolsun maaşları alınca tüm hesabı eşim görüyor ve ayın 15 inde benim kullanabileğimden daha fazla harçlık veriyor 300-400 lira kadar baya çok biliyorum. öğle araları iş yerimden eve süt iznine gidip geliyorum 70-80 lira dolmuş parası olsa bunun 100 lirası günlük harçlığım olsa bana en az 100 lira kalması lazım ancak nasıl oluyorsa ben istememe rağmen artıramıyorum hadi bayramın bulunduğu ayda neyse ama bu zamana kadar hiçbirşey koyamadım yanıma, biriktirdiğim parayı hem oğluma daha iyi imkanlar sunup hemde evlenme hazırlığı yapan maddi durumdan çok zorlanan dayımın kızına yardım etmek istiyorum. 200-300 lira ona yardım edeceğim parayı biriktirdikten sonraki aşamada 500 lira yanıma kalsın en zor zamanlarda kurtarıcım olsun diye çünkü eşim zor durumdan anlamaz yetinmemi ister. mesela temizlikçi gibi..

bu arada arkadaşlar siz altın mı bozuyorsunuz nasıl birikim yapıyorsunuz, buradaki işleyişi kısaca bana anlatırmısınız. altından anladığım kadarıyla zarar fazla edilmiyor hemde her zaman mesela küçük altın kurtarıcı. bizim şuanda borçlar olduğundan temizlikçi işi çok lüks ama çok ihtiyaç duyuyorum öncesinden biraz birikim yapıp o şekilde rutine bindirirsem çok iyi olacak benim için.

bu arada arkadaşlar siz altın mı bozuyorsunuz nasıl birikim yapıyorsunuz, buradaki işleyişi kısaca bana anlatırmısınız. altından anladığım kadarıyla zarar fazla edilmiyor hemde her zaman mesela küçük altın kurtarıcı. bizim şuanda borçlar olduğundan temizlikçi işi çok lüks ama çok ihtiyaç duyuyorum öncesinden biraz birikim yapıp o şekilde rutine bindirirsem çok iyi olacak benim için.

Benim altın hesabım var her ay 150 tl maaşımdan kesilip oraya aktarılıyor istersem altın duşuk ken alıp altın yüksekken satabiliyorum

Gelir gider hesabı yapıyoruz

Para yönetimi diye bir uygulama var bir ara onu kullandım gayet güzel

Benim altın hesabım var her ay 150 tl maaşımdan kesilip oraya aktarılıyor istersem altın duşuk ken alıp altın yüksekken satabiliyorum

Gelir gider hesabı yapıyoruz

Para yönetimi diye bir uygulama var bir ara onu kullandım gayet güzel
tamam canım bu proğram aklımda bulunsun. inşallah artırırım tek derdim an az 40 lira bile artırsam artırabildiğimi görsem çok mutlu olacağım. gerçekten bu bir yaşam tarzı, diğer konulara ve yorumlara bakınca aslında başta israftan kaçmak ve uzun vadeli birikim yapmak. inşallah takipte olacağım.

yesa yesa bu ay liste yapılıyor mu, hedeflenen birikim ve sonunda diğer aya kalan birikim şeklinde.

Back
X