- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.391
- 598
Kadınları uyuşturmak, dünyadan bihaber hale getirmek, etkisizleştirmek, edilgen hale getirmek için yapılan programlara verilen genel ad sanırım bu kadın programları. İzinli ya da raporlu olduğum günlerde bir kaç defa ben de denk geldim ve kelimenin tam anlamıyla tiksindim. Çocukluğumu hatırladım. O zamanlar da kadınlar için programlar vardı ve hatta TRT'de yayınlanırdı ama dedikodu, cinayet, aldatma programı değil kültür sanat programı şeklindeydi. Ev ekonomisinden tutun, bale ve tiyatro gösterilerine kadar pek çok faydalı bilgiyi bulabilirdiniz. Şimdi artık kadınlar aldatma, cinayet vs. üçüncü sayfa haberlerinden farkı olmayan konulardan başka bir konuyu tartışmadıkları, konuşmadıkları, ilgilenmedikleri için mi bu programlar yapılıyor yoksa bu programlar sürekli yapıldığı ve kadınların beyni yıkandığı için mi kadınlar bu konulardan başka birşey bilmiyor kararsızım.
Muge anliyi izliyorum ve evladima ogretebileceklerim konusunda hic bir baglantisi olmadigini dusunuyprumAncak bu kadar güzel ozetlenebilirdi.
Kadinlarimizi dedikodudan entrikadan uzak tutmak yerine daha çok surukluyorlar.
O yüzden her seyden nem kapan, hayatta bir amacı olmayan, Kocaya bağımlı olmak zorunda olan kadinlar cogaldi, bununla birlikte cinayetler de cogaldi.
Oysa kadin kültürlü olsa, ilim sahibi olsa bu kadar cok sorun da olmazdi diye düşünüyorum. Toplumu sekillendiren kadinlardir. Bu tarz programi izleyenler evlatlarina ne ogretebilirler ki? Ya da ne sonuc cikarabilirler?
"Aman dikkat edelim kardesim beni oldurebilir, amcam yengemle bir olup dedemi kuyuya atabilir. Çocuklarım bunlara dikkat edin" sonucu mu cikarilacak?
Ayni seyi dusunuyorum siradan sabah programlari ile kiyaslanmasi soz konusu olamazBen de vakit buldukça izliyorum.Kayıplar bulunuyor.Cinayetler aydınlanıyor.İhtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye okullara kırtasiye malzemesi kitap yardımı yapıyor.Daha ne olsun.Alın size faydalı bir program.
Muge anliyi izliyorum ve evladima ogretebileceklerim konusunda hic bir baglantisi olmadigini dusunuyprum
Bu programi izledigim yada izledigim icin evlatlarima vereceklerimi sorgulamak ta sizin haddinize degil
Peki ben yaren 2007 dedigunizi belurttim mi acabaBen yaren2007 adli üye evlatlarina ne ogretiyor diye mi sorgulamisim?
Genel konustum ve bu benim fikrim. Saglikli programlar olduklarini düşünmüyorum. ..
Bu tip programlar sadece kadın psikolojisini değil genel olarak toplum psikolojisini kötü etkileyen programlar. Bu konu yapılmış yüzlerce araştırma mevcut; sosyoloji ve psikolojiyle ilgilenenler bilirler. Hatta bazı okullarda konuyla ilgili kürsüler bile var. İnsanları güvensizliğe, paranoyaya iten programlar. Bir toplumda her bireyin ve her mesleğin görevi farklıdır. Bir program sunucusunun görevi de cinayetleri aydınlatmak değildir. Bu polisin işidir. Suçluyu cezalandırmak ise mahkemelerin. Kaldı ki bu tip programlarda sadece cinayetler aydınlatılmıyor farkındaysanız. Bu tip programlar komplike dedikodu programları aslında. Eğer bu tip programların geneli değil de sadece Müge Anlı'dan bahsediyorsak kendisi her şeyiyle şaibeli bir kadındır. İnsanların özel hayatları beni zerre kadar ilgilendirmez fakat bir kadın topluma örnek olarak sunuluyor ve kendisini sunuyorsa kendi yaşantısına da dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum. Programı izlemek elbette kişinin kendi tercihidir. Kimseyi aşağılamak kimsenin haddine değil ama ortada toplumun genelini ilgilendiren sosyolojik ve psikolojik gerçekler var. Bir medya mensubu olarak medyanın görevinin halka istediğini sunmak değil, halkı belirli bir seviyeye getirmek olduğuna inanıyorum. İnsan yapısı itibariyle zaten dedikoduya, cinayete, kötü haberlere eğilimlidir. Hatta bizim mesleğimizde "The bad news is a good news" diye bir kavram vardır yani kötü haber iyi haberdir. Açık göz bir programcı da bu kuralı kullanmayı iyi bilir, örneğimiz Müge Anlı'da olduğu gibi. Oysa dediğim gibi medyanın asli görevi halkı bilinçlendirmektir, halka istediğini vermek değil. Aksi takdirde toplum gittikçe geriler. Etrafınıza iyi bakın, çevrenizdeki kaç kadın opera, bale, tiyatroya gidiyor? Kaç kadınla bir film festivali hakkında sohbet edebiliyorsunuz? Oysa özellikle kadınlar için yapılan programlar cinayet, tecavüz, aldatma gibi hikayeler üzerine kurulu olmak yerine kadınlarımıza biraz kültür sanat sunsalardı emin olun biz bu tip konuları konuşuyor olurduk. Unutmayın bir çocuğu anne eğitir. Siz dedikodu ve cinayet programları izlerseniz yetiştirdiğiniz çocuk da aynı seviyede olur.Peki ben yaren 2007 dedigunizi belurttim mi acaba
Izleyen anneler dediginizde bende o katageriye giriyorum saglikli programlar degil diyebilirsiniz
ama izleyen anneler evlatlarina ne ogretebilir demek direk bu anneleri asagulamaktir hanimefendi
Hanimefendi bahsettiginiz seviye nedir ki cocuklarinuzda ayni seviyede olur diyorsunuz izleyenlen bizleri nasil bir sevuyede goruyorsunuz biraz acarminizBu tip programlar sadece kadın psikolojisini değil genel olarak toplum psikolojisini kötü etkileyen programlar. Bu konu yapılmış yüzlerce araştırma mevcut; sosyoloji ve psikolojiyle ilgilenenler bilirler. Hatta bazı okullarda konuyla ilgili kürsüler bile var. İnsanları güvensizliğe, paranoyaya iten programlar. Bir toplumda her bireyin ve her mesleğin görevi farklıdır. Bir program sunucusunun görevi de cinayetleri aydınlatmak değildir. Bu polisin işidir. Suçluyu cezalandırmak ise mahkemelerin. Kaldı ki bu tip programlarda sadece cinayetler aydınlatılmıyor farkındaysanız. Bu tip programlar komplike dedikodu programları aslında. Eğer bu tip programların geneli değil de sadece Müge Anlı'dan bahsediyorsak kendisi her şeyiyle şaibeli bir kadındır. İnsanların özel hayatları beni zerre kadar ilgilendirmez fakat bir kadın topluma örnek olarak sunuluyor ve kendisini sunuyorsa kendi yaşantısına da dikkat etmesi gerekir diye düşünüyorum. Programı izlemek elbette kişinin kendi tercihidir. Kimseyi aşağılamak kimsenin haddine değil ama ortada toplumun genelini ilgilendiren sosyolojik ve psikolojik gerçekler var. Bir medya mensubu olarak medyanın görevinin halka istediğini sunmak değil, halkı belirli bir seviyeye getirmek olduğuna inanıyorum. İnsan yapısı itibariyle zaten dedikoduya, cinayete, kötü haberlere eğilimlidir. Hatta bizim mesleğimizde "The bad news is a good news" diye bir kavram vardır yani kötü haber iyi haberdir. Açık göz bir programcı da bu kuralı kullanmayı iyi bilir, örneğimiz Müge Anlı'da olduğu gibi. Oysa dediğim gibi medyanın asli görevi halkı bilinçlendirmektir, halka istediğini vermek değil. Aksi takdirde toplum gittikçe geriler. Etrafınıza iyi bakın, çevrenizdeki kaç kadın opera, bale, tiyatroya gidiyor? Kaç kadınla bir film festivali hakkında sohbet edebiliyorsunuz? Oysa özellikle kadınlar için yapılan programlar cinayet, tecavüz, aldatma gibi hikayeler üzerine kurulu olmak yerine kadınlarımıza biraz kültür sanat sunsalardı emin olun biz bu tip konuları konuşuyor olurduk. Unutmayın bir çocuğu anne eğitir. Siz dedikodu ve cinayet programları izlerseniz yetiştirdiğiniz çocuk da aynı seviyede olur.
Tamamen yanlış anlamışsınız. Ben seviye derken sizi aşağılamak niyetinde değildim. Eğer öyle anlaşıldıysa çok özür dilerim. Şunu kastettim, kadınlarımız bir önceki mesajımda da belirttiğim üzere bu tip programları izlemek yerine çeşitli sanat dallarıyla ilgilenseler, boş zamanlarını daha faydalı, daha yaratıcı işlere harcasalar yetiştirdikleri çocuklar da sanatla ilgilenir, boş zamanlarını dedikodu programı izlemek yerine bu tip uğraşlara harcarlar. Seviyeden kastım buydu. İkincisi ben Müge Anlı'nın dedikodusunu yapmadım. Sadece şunu söyledim; bir kişi halkın karşısına çıkıp örnek bir profil sergileyecekse kendi yaşantısına da dikkat etmek zorundadır. Aksi iki yüzlülük olur. Üçüncüsü bu ve bu tip programlar kesinlikle sosyal mesaj verme programı değiller. Çocuklarınızı küçük yaşta evlendirmeyin mesajı vermek için bir programda çocuk yaşta evlendirilmiş, beş defa tecavüze uğramış, amcasının oğlu tarafından taciz edilmiş, annesi tarafından satılmış bir kişinin altın günü dedikodusu yapılır gibi tüm hayatının didiklenmesi gerekmiyor. Bu tip mesajlar çok daha naif, çok daha klas programlarla da verilebilir. Keşke yazdıklarımı üzerinize alıp direk savunmaya geçmek yerine bu işin içinden gelen birinin naçizhane tavsiyelerini 'acaba bir doğruluk payı var mıdır' diye araştırsanız. Dediğim gibi hem sosyoloji hem psikoloji bilimleri açısından bu tip programlar bireyin ve toplumun yapısı açısından zararlı olarak kabul ediliyor. Tekrar sormakta bir sakınca görmüyorum, etrafınızdaki kadınlara bir bakın, komşularınıza bir bakın, siz dahil hayatı boyunca en az bir defa operaya gitmiş kaç kadın tanıyorsunuz? Bu çok basit bir sorudur ama cevabı oldukça önemlidir.Hanimefendi bahsettiginiz seviye nedir ki cocuklarinuzda ayni seviyede olur diyorsunuz izleyenlen bizleri nasil bir sevuyede goruyorsunuz biraz acarminiz
Ben sabah gunduz kusagunda sadece bu programi seyrediyorum bunu izleyen cahil kesimde eminim cok fazladir kadin tum gun kiz cocuklarinixi okutun kendinizi gelistirin eeken yasta cocuklarinizi evlendirmeyin gibi pek cok sosyal mesajlar veriyor bu kesimin bakis acisini degistirmek icin hemen hemen her programinda bunlari dile getiriyor
ayrica izleyen kadi lari dedikoducu olarak nitelendirmissiniz fakat programi sunan sahsinn dedikodusunu yaptiginiznda farkindamisiniz bilmiyorum
acikcasi ben izledigim programin sunucusunun magazinsel boyutunu sahibeli yasantisini sizin gibu takip etmiyorum ilgi alanima girmiyor bilmem anlatabildimmi
Kaynanam müge anli yüzünden obsesif olduGına geldi.Müge Anlı kaybolsa onu kim bulacak
Kaynanam müge anli yüzünden obsesif oldu
Bekliyo sulalede bi olay olsunda mugeye cikayim diye
Nikocum bizimki tam ariza ya. Ola ki esimi aradi cvp alamadi 5 dk sonra beni arar hemen nolduuu yasiyonuz mu??? DiyeHaha iyi güldürdün beni canım ya millet izleyip paranoyak oluyor ya benim annem de aynı aman dikkat et falan diyor hemen
Nikocum bizimki tam ariza ya. Ola ki esimi aradi cvp alamadi 5 dk sonra beni arar hemen nolduuu yasiyonuz mu??? Diyeseytan bu ya bende cvp vermemissem bittik. Tum sulaleyi ayaga kaldiriyo. Evi is yerimize uzak esimin teyzelerini dukkana yolluyo bakin kapi acilmazsa polisi arayin bi kere dedim anne yapma boyle isimiz olur bakamayiz insanlik hali musteri olur fln. Ne dese begenirsin `` oyle deme kizim muge ne diyo biliyo musun? Yarim saat icinde sevdiklerinizden haber alamazsaniz hemen evine gidin. Hersey olabilir. Belki ölmeden kurtarirsiniz`` oha dedim müge anli effect 
İmkanim olsa engel olcam daBeyin error kıvamı ya kayınvaliden canım bu ileri seviye bayaİzlettirme bence ona Allah kolaylık versin canım benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?