Birbirimizi yiyoruz.

Geçen yakıt parası konusundan hatırladım sizi ama bir dondurmanın da parasını etmeyin yahu. Bence siz hiçbir şekilde bir liranızı bile onlara vermek istemiyorsunuz. Acaba sen ailene böyle bir şey alırken eşin uzatsa uzatsa göklere çıkarsa konuyu ne hissedersin ?
Bizim durumumuz ahım şahım degil. Kiradayız. Eşim asgari ücret alıyor. Onlar 2 emekli, evleri kendinin. Ancak geçinemeyen onlar. Yakıt parası 100 tl falan sorun olmaz. Ancak uzak mesafeye gidip geliyorlar.

Tatilde haram oldu desene , valla suç eşinde, annesine tatildeyim sonra bakarız demesi lazımdı, senin esin yüzünden oluyor tüm bunlar, ailesinin beklentisi asla bitmez ki , eşin dur diyecek...
Yok bitmez. Tatilde hergün konuştular abartmıyorum.Ben hiç telefonu bile istemedim.Eşim tamam beni koruyor ama onlara hatasını söylemez. Kırmak istemiyorum, yaşlı insanlar diyor.

Amac iletişimi devam ettirmek ve bağımlı kılmak uzaklaşmasını engellemek , bizimkiler de böyle, ben açıkça eşime herşeyi söylüyorum kimse umrumda değil, canım nasıl isterse öyle davraniyorum, eşim canımı sıkarsa ben de asla onu mutlu etmiyorum, eninde sonunda düzelmek zorunda kalıyor 🤷‍♀️
Öyle öyle. Taa burdan detarjan falan götürttürmek. Sürekli birşey çıkarıyor annesi. İçten pazarlıklı oldugunu düşünüyorum artık.Ben ki para gitmesin, fiyatı pahalı diye kendimize dondurma yazma dedim. Neden onlarınkini ödeyelim.
Ben eşime degil kvye söylemeyi düşünüyorum.

Bu konuları okudukça diyorum ne iyi bir eşim var.Bizim için bayram seyran önemli değil.Istersem ararim istemezsem kimse beni zorlamaz.Gitme konusu da aynı canımız istiyorsa gidiyoruz hatta ben daha çok gitmek istiyorum.Köyü seviyorum çünkü.

Bu konuları okudukça diyorum ne iyi bir eşim var.Bizim için bayram seyran önemli değil.Istersem ararim istemezsem kimse beni zorlamaz.Gitme konusu da aynı canımız istiyorsa gidiyoruz hatta ben daha çok gitmek istiyorum.Köyü seviyorum çünkü.
Siz aynı şehirde misiniz. Allah için benim eşimde git demez.Normalde bak ben 1bucuk ayda bir giderim. Bazen ayda bir giderim. Eşim hiç problem yapmadı. En son eşim böyle olmuyor, daha çok gitmemiz lazım, beklıyorlar dedi. 1 sene ben bu düzende gittikten sonra dedi. Sanırım kv eşime az gelıyor sunuz dedı. En son laf yaptıktan sonra 3 ayda bir gitmeyi düşünüyorum.

Öyle öyle. Taa burdan detarjan falan götürttürmek. Sürekli birşey çıkarıyor annesi. İçten pazarlıklı oldugunu düşünüyorum artık.Ben ki para gitmesin, fiyatı pahalı diye kendimize dondurma yazma dedim. Neden onlarınkini ödeyelim.
Ben eşime degil kvye söylemeyi düşünüyorum.
Para üzerinden konuşma bence , sadece bu durumun ne kadar saçma olduğunu belirt, yani tatildeki adamdan dondurma veya deterjan istenmesi ne kadar doğru ki , para asla önemli değil bu konuda, kadın huzur vermiyor amaç huzursuz edip bem burdayım demek , bizde eşimle tatile gideceğiz ama kimseye söylemeyeceğiz, eşim annesine bile demeyecek nereye gittiğimizi, yoksa arar durur bizi huzur vermez...

Yok bitmez. Tatilde hergün konuştular abartmıyorum.Ben hiç telefonu bile istemedim.Eşim tamam beni koruyor ama onlara hatasını söylemez. Kırmak istemiyorum, yaşlı insanlar diyor.
Esin ailesini durdurmuyor, ve asla hayır diyemiyor, hayır demediği için onların her türlü saçmalığını çekeceksiniz 🤷‍♀️

Para üzerinden konuşma bence , sadece bu durumun ne kadar saçma olduğunu belirt, yani tatildeki adamdan dondurma veya deterjan istenmesi ne kadar doğru ki , para asla önemli değil bu konuda, kadın huzur vermiyor amaç huzursuz edip bem burdayım demek , bizde eşimle tatile gideceğiz ama kimseye söylemeyeceğiz, eşim annesine bile demeyecek nereye gittiğimizi, yoksa arar durur bizi huzur vermez...
En mantıklısı haber vermemekti, bayram oldugu için illaki haberleri oluyor. Evet dedigin gibi amaç huzursuz etmek. Evimiz arasında falanda mesafe var.
Eşim gidip gelme konusunda baskı yapmıyor. Çok uzun süre, hatta eşimle problem olmazsa, bidaha bayram harici gitmeyi düşünmüyorum. Her gittigimizde kavga çıkıyor.Telefonla aramıyorum. Ama kv duramaz arar. Onların aile ilişkilerine mesafe ters.

Esin ailesini durdurmuyor, ve asla hayır diyemiyor, hayır demediği için onların her türlü saçmalığını çekeceksiniz 🤷‍♀️
Maalesef birşey demiyor. Bunlar artık yaşlanınca ne olur bilmiyorum.
Eşim geçen, istersen onları hayatından çıkar, gidip gelme dedi. Böyle yapmayı düşünüyorum. Çok sıkıldım kavgadan ben.Ha birde ben senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Benim ailem zaten yok gibi. Neyini problem yapacaksa. Annem bir kez eşime, beni şuraya bırak, al demedi. Ne maddi ne manevi beklentileri olmadı.

En mantıklısı haber vermemekti, bayram oldugu için illaki haberleri oluyor. Evet dedigin gibi amaç huzursuz etmek. Evimiz arasında falanda mesafe var.
Eşim gidip gelme konusunda baskı yapmıyor. Çok uzun süre, hatta eşimle problem olmazsa, bidaha bayram harici gitmeyi düşünmüyorum. Her gittigimizde kavga çıkıyor.Telefonla aramıyorum. Ama kv duramaz arar. Onların aile ilişkilerine mesafe ters.
Mesafeyi önce esin sonra da ailesi kabullenecek , ama bunu söyleye söyleye yapamazsın, tatile mi gittin kv sürekli arıyor mu , eşine diyeceksin ki ya şu teli kapat ya da eve dönelim, ben en son ki tatilde aynen böyle yapınca, eşim teli sessize aldı bu sefer beni aramaya başladılar açmadım, şimdi nereye gitsek eskisi kadar aramazlar, yani sana da çok iş düşüyor, net ve kararlı dur her zaman

Merhaba herkese. Geçen konu açmıştım. Kv eşimi arayıp beni mevlüte çagırmıştı. Ben gitmedim. Kvlere gidince, mevlütten haberim oldu.Bir ton laf yedim.
Biz bayramda tatile gittik, kvler köye gitti.Ben 2 3gün önceden eşimle kveye de anneme de gidip bayramlarını önden kutladım. Bayram günü, eşim annesigil aradı. Kutladı ve benimde kutladığımı iletti.Ancak telefonu falan uzatmadı. Aradan 1gün geçti. Eşim diyorki, sen bizimkileri arayıp, bayramını kutladın mı?
Neyse bunu geçtim.Benim eşim dondurma firmasında çalışıyor. Kv dondurma diye tutturmuş. Büyük şirketlere satılan dondurmalardan eşim arkadaşına sipariş yazdırmış.5 kg falan sanırım dondurma, baya büyük.Biz başka şehirde denizdeydik. Dondurma siparişini alan adam aramış.2 saat dondurmayı nereye bırakayım muabbeti oldu. Birde dondurma parası var. Biz havale yapalım dedik. Ee nakit alması lazımmış.Bir annesini, arkadaşını, onun abisini, kardeşini aradı. Bununla ugraştık. Bende artık Patladım. Koca memlekette market mi yok, 50 TL indirim için ugraştırıyorlar dedim.
2 gün üst üste kavga ettik. Eşim diyorki, senin benim ailemle derdin ne, takmışsın onlara, sevmiyorsun.Ha bu dondurma, mevlüt muhabbetine, napayım ne diyeyim diyor.Sen senin aileni problem yapıyor muyum diyor. Ancak ailem yok gibi zaten. Böyle şeyler olmuyor. Eşimden beklentileri yok.
Kızlar daha önce de demiştim. Ben kvlere gidince,Kv illaki birşey söylüyor. Ve biz kavga ediyoruz.
Eşimin arkadaşı var. Onun eşi mesela bayramdan bayrama gidiyor. Sorunda yok. Bende mi böyle yapsam. Ya da 3 4ayda bir mi gitsem.Napayım ben. Uzun zamandır aile kavgası yoktu. Son 2 gündür kavga ettik hep.İllaki her ay gitmem mi lazım.Gitmeyince de laf sokuyor kv, gitsem de. Evime çagırdım güzel agırladım. Sonra ziyaretine gittiginde yedim lafları. Napacagım ben. Allahaşkına yol gösterin. Aile muhabbetinden sıkıldım.

Siz genel olarak es ailesini kafanizda cok mu kuruyorsunuz acaba? Bunun icin gecerli nedenleriniz var mi bilmiyorum ama cok yorucu bu kadari bence. Aile meselelerine siz dahil olmayin. Sirf dondurma istemis ve oglu almis diye bu kadar sorun etmeniz gercekten yersiz olmus.

Siz genel olarak es ailesini kafanizda cok mu kuruyorsunuz acaba? Bunun icin gecerli nedenleriniz var mi bilmiyorum ama cok yorucu bu kadari bence. Aile meselelerine siz dahil olmayin. Sirf dondurma istemis ve oglu almis diye bu kadar sorun etmeniz gercekten yersiz olmus.
Geçen bayramda yokuz diye bayramlaşmaya gittik. 1 senedir kavga falan yoktu.Bunlar beni mevlüde çagırmıs. Ama eşime söylemıs. Eşimde bana söylemedi. Zaten evde degıldım. Bunlara oturmaya gittigimiz de, sırf azar işittim. Senin gelip hizmet etmen lazımdı, annen yapamıyor. Mıllet gelın nerde dıye soruyor. 5 kişilik mevlut. Temızlık hızmet beklentılerı falan tüm konusma böyle olunca bende iyice bilendim onlara.Kv 60 yaşında kilolu. Maşallah bir çenesi var. Taramalı tüfek gibi lafları sayıyor.

Geçen bayramda yokuz diye bayramlaşmaya gittik. 1 senedir kavga falan yoktu.Bunlar beni mevlüde çagırmıs. Ama eşime söylemıs. Eşimde bana söylemedi. Zaten evde degıldım. Bunlara oturmaya gittigimiz de, sırf azar işittim. Senin gelip hizmet etmen lazımdı, annen yapamıyor. Mıllet gelın nerde dıye soruyor. 5 kişilik mevlut. Temızlık hızmet beklentılerı falan tüm konusma böyle olunca bende iyice bilendim onlara.Kv 60 yaşında kilolu. Maşallah bir çenesi var. Taramalı tüfek gibi lafları sayıyor.

Sizin genel olarak durusunuz nasil? Cok mu yumusak yuzlusunuz? Yani bunu size diyebilmeleri icin oncesinde sizden bu isigi almis olmalari lazim sanki? Esiniz ne diyor bu hizmet, temizlik islerine? Bilenmek yerine kusura bakmayin ben calisiyorum ve kendi evimi bile zor temizliyorum. Sirf hizmette yoktum diye gelini soranlar bir zahmet hizmet etseymis deseydiniz. Rica ederim bana bu hizmet ve temizlik konularini tekrar acmayin diyecektiniz. Bilenmeyin yeri geldiginde sakince, hic sayginizi bozmadan cevap verin. Ama esinizle onlarin aralarindaki muhabbetlere de dahil olmayin.

Sizin genel olarak durusunuz nasil? Cok mu yumusak yuzlusunuz? Yani bunu size diyebilmeleri icin oncesinde sizden bu isigi almis olmalari lazim sanki? Esiniz ne diyor bu hizmet, temizlik islerine? Bilenmek yerine kusura bakmayin ben calisiyorum ve kendi evimi bile zor temizliyorum. Sirf hizmette yoktum diye gelini soranlar bir zahmet hizmet etseymis deseydiniz. Rica ederim bana bu hizmet ve temizlik konularini tekrar acmayin diyecektiniz. Bilenmeyin yeri geldiginde sakince, hic sayginizi bozmadan cevap verin. Ama esinizle onlarin aralarindaki muhabbetlere de dahil olmayin.
Sanırım yumuşak yüzlüyüm. Eşim yapmak zorunda degilsin, bu senin görevin degil. Onlar eski kafa, böyle şeyler beklerler, he de geç diyor.
Bu mevlüt konusunda eşim beni korudu. Kız çalışıyor nasıl gelsin, ayrıca bu ortamları sevmiyor dedi.Dediginiz gibi cevaplar vermem gerekiyordu. Benim hatam, tüm hırsımı eşime mal etmek oldu.
Biz her pazar dışarıya çıkıyoruz. Kv görüyor ve ona gitmiyoruz diye bileniyor. Bende ona gizledim durumlarımı.Eşimde biliyor, sorun yapmıyor.
Benim 2 hafta tatilim var, sonrasında çalışma hayatım bayaa yogun olacak. Genelde 8 de 10 da işten çıkacağım. Bende diyorum ki Fırat bu fırsat gitme, aç arayı iyice.

Baş hata burda savas alaninizi yalnis secmeniz. Önemli konularda susup, dondurma veya arama gibi basit konularda olay cikartsaniz hakli yerde haksiz duruma düsürürler seni. Benim size tavsiyem: Kücük meselelere takilip kendi huzurunuzu kacirmayin. Mevlit konusuna gelince: Sahsen calisan bir insansam ve bana dogru dürüst haber verilmese yapacagim birsey yok. Bunu acik acik da söylerim. Ha evlerini temizlemek icin gücleri yetmiyorsa yardimci birini tutacaklar. Bazilari islerini baskalarin üstüne yikmayi bayilir. Temizlik yapacak, insan agirlayacak gücü olmayan bir zahmet davet de vermesin. Yok illaha yapicagim diyorsa yardim bekledigi insanlara da ilk müsait olup olmadigini sormali. Sonradan trip atmak anlamsiz. Ayni da böyle söylerim

Sanırım yumuşak yüzlüyüm. Eşim yapmak zorunda degilsin, bu senin görevin degil. Onlar eski kafa, böyle şeyler beklerler, he de geç diyor.
Bu mevlüt konusunda eşim beni korudu. Kız çalışıyor nasıl gelsin, ayrıca bu ortamları sevmiyor dedi.Dediginiz gibi cevaplar vermem gerekiyordu. Benim hatam, tüm hırsımı eşime mal etmek oldu.
Biz her pazar dışarıya çıkıyoruz. Kv görüyor ve ona gitmiyoruz diye bileniyor. Bende ona gizledim durumlarımı.Eşimde biliyor, sorun yapmıyor.
Benim 2 hafta tatilim var, sonrasında çalışma hayatım bayaa yogun olacak. Genelde 8 de 10 da işten çıkacağım. Bende diyorum ki Fırat bu fırsat gitme, aç arayı iyice.

Bir sure gitmeyin cok yogunum ve yorgunum dersiniz. Esiniz tek basina gitsin ama esinizi de engellemeyin. Ne zaman gitmek isterse gitsin. Valla caniniza yazik bu kadar bilenmek yerine net olun. Arayi acip tekrar gittiginizde benzer laflar isitip susacaksaniz araya acmanizin pek bir anlami kalmaz. Yeter ki saygisizlik yapmayin bir durusunuz olsun. O zaman bu kadar kafaniza takmazsiniz.

Bir sure gitmeyin cok yogunum ve yorgunum dersiniz. Esiniz tek basina gitsin ama esinizi de engellemeyin. Ne zaman gitmek isterse gitsin. Valla caniniza yazik bu kadar bilenmek yerine net olun. Arayi acip tekrar gittiginizde benzer laflar isitip susacaksaniz araya acmanizin pek bir anlami kalmaz. Yeter ki saygisizlik yapmayin bir durusunuz olsun. O zaman bu kadar kafaniza takmazsiniz.
Eşime asla engel olmuyorum. Eşimde az gidiyor. Ben göndermiyorum sanıyorlar. Evet haklısınız. Duruşum olmadıgı için rahatça lafları sayıyorlar. Bu arada lafları gülerek sokuyorlar. Eşim hayır laf sokmadılar oluyor.

Eşim de böyle annem annem derdi, sanki kendileri çok hayırlı damat. Bi cinnete getirdim bi daha annem demedi. Yani biz kız tarafı olarak adamların başının etini yemiyoruz annem annem diye. Aile kurduklarının bilincine varamıyorlar malesef.

Eşim de böyle annem annem derdi, sanki kendileri çok hayırlı damat. Bi cinnete getirdim bi daha annem demedi. Yani biz kız tarafı olarak adamların başının etini yemiyoruz annem annem diye. Aile kurduklarının bilincine varamıyorlar malesef.
Biraz önce açtığınız konu ile bu yorumunuz çok zıt.

Biraz önce açtığınız konu ile bu yorumunuz çok zıt.
Yani hep annemi ara bugün annemi aradın mı diye sürekli aratmaya çalışırdı, annem de annem derdi , ben bunu hiç bir zaman yapmadım. Her memlekete gittiğimizde kv lerde vakit geçirirdik. En son yine erkek ailesi tarafı daha baskın çıkmaya çalıştı tartışma da bundan çıktı sonra zaten hiç biriyle bir iletişimim kalmadı. Burda bahsettiğim mevzu, çıkan kavgadan önceydi.

Back