He he sen öyle san. Benim annemin kapısını kimse beklememiş çarşaf marşaf da istememiş kimse. Yani kanama şu bu bahane. Sanki kanaması olsa kapıda bekleyen doktor yA hemen müdahale mi edecek?Ben yeni evliyim ne kapımda biri bekledi ne de çarşaf olayı oldu. Ama bunlar eskiden gelen,olan gelenek görenek. Aman ne saçma falan demeyin eskiden vardı ve hala bu gelenekleri yaşatan bölgeler,köyler var. Kapı da bekleme olayı da şöyle oluyormuş ben de sormuştum küçükken sebebini; damada veya geline heyecandan bişey olursa,gelinde kanama tarzı bişey olursa yalnız olmasınlar yardım edecek biri olsun diye dediler. Eskiden kk yoktu,goole yoktu,hatta cep telefonu yoktu. Eskiyi eleştirirken o dönemin şartlarına göre yorum yapın lütfen. Niye coştuysam.
lise bitti okumuyorum şimdi bana okuyun diceksiniz hayat şartları o kadar kolay değil sadece 8 yıllık ilişkim değil birçok etken varİlk geceden ziyade evliliğin kendisinden bu erken yaşta korkmalısınız bence.
20 yaşındaki düşündüklerinizle birkaç sene sonrakiler bile o kadar farklı şeyler olacak ki. Yapılacak çok şey varken neden bu yaşta evlilik ve ilk gece? Hem 8 yıllık tanıyomuşsunuz eski sevgilinizi, 12 yaşında mı çıkmaya başladınız?
Ve en önemlisi, okuyor musunuz?
öğrenmiş olsam sormazdım sadece kendi evimde kahvaltısına varasıya hazırlıcak kadar çok sevdimBen anlamadım ya, nasıl kocam dediğin? Hadi nikahı da geçtim, kocam demen için kocalık yapıyor olması lazım, yani bu bilmiyorum deyip bize sorduğun ilk geceyi çoktan halletmiş olman lazım, insan sevgilisine niye kocam desin yoksa?
ben evlenmeyi düşünüyorum artık kötü insanlar ve olaylar yaşamak istemiyorum belki bilenleriniz vardır
tabi bu konuda aceleci değilim yani hayatıma bir daha biri girerse güvendiğim olsun istiyorum neyse
mesele şu ki o kadar tanıdığım var bu konuyu açıyorum falan o günde yengemle konuşuyordum ki
ilk gece ilişkiyi tam yaşamadık dışarda bekliyorlardı falan dedi ben bi korktum ilk gece bu kadar kötü
oluyor mu namaz kılınıyor falan ama bide düğünden önce gelini tembihliyolar mı şöyle böyle diye
benim tanıdıklarımdan duyduklarım beni korkuttu açıkcası korkulacak birşey mi ilişki olsun evlilik
olsun ilk gece olsun düşüncelerinizi merak ediyorum ilk geceden çok korktum özellikle
anlamadım evlenmeden 2 3 ay önce neden gidiliyorkievlenmeden yaklaşık 2 3 ay önce vs. bir kadın doğum doktoruna gidersiniz o da size korunma hakkında tavsiye verir ilaca önceden baslarsanız zaten otomatik olarak korunmaya başlamış olursunuz
çünkü evlilikleri doğum kontrole başlamak zaten korunma sağlamaz
haklısınızEtrafındaki cahil insanları dinlemeyi bırak öncelikle yok kapıda beklemeymiş, yok çarşafmış bu ne yahu, kaldı mı bunlar?
Hele o ilk gece korunmaz saçmalığını hayatta dinleme, düğünden önce doktora gidip uygun yöntemi uygula.
Bir de daha 20 yaşındasın yaşından büyük laflar ediyorsun, kocamdı o benim sevdaydı falan, çocukmuşsun daha ablacım ne sevdası 12 yaşında mı sevdaya tutuldun. Gerçekten aşık olsan zaten böyle korkuların olmaz.
Aşık olmayı bekle, tanı, tanış gerçekten sev o zaman zaten isteyerek yaşarsın ilk geceni böyle görev gibi yaşamazsın, kulaktan dolma bilgilerle.
anlamadım evlenmeden 2 3 ay önce neden gidiliyorki
aynen işte bu var belli olmuyor bazıları çıkıyor pat diye bide ben bi kaç erkeği arasında bu muhabbeti ederken duydum çok pis konuşuyolardı şöyle yaptım böyle ettim diye erkeklerde konuşurmu benim bildiğim adam olan karısının namusunu başka yerde açmazCehaletın nerden gelecegı hıc bellı olmaz
Mesela benım kayınvalıdem esım tarafı gorunuste bombastik bı aıle
Avrupai gıyım hava konusma yeme ıcme yasayıs kultur sımdı suraya yazacagımla asla bagdastıramazsınız
Evlendık ertesı gun balayına gıderken yolda esımı aradı...
Aslında sızın evde ılk gece refakatcı kalmalıydı ama neyse bu sefer de boyle olsun dedı
Esım o an cok yuksek sesle donuste ılk ısım gelıp senı alıp doktora goturmek beynın kafan ıyı degıl dedı telı kapattı
Benım nasıl sınırım bozuldu anlatamam
Acaba bu cehalet aılelerınemı mahsus dıye arastırdıgımda eltıme boyle bırsey demedıgını hıc boyle bırseyolmadıgını kayınvalıdemın o an kafayı yemıs olabılecegını soyledıler yada sız yanlıs anladınız boyle bırsey mumkun degıl dedıler
Yani aslında aklı dengesı yerınde olan kısının yspmayacagı bırsey ama esının gerızekalı akrabası var mı bunu evlendıkden sonra gorursun
Yengen muhtemelen yaslidir yoksa disarda bekleme kalmadi.ben evlenmeyi düşünüyorum artık kötü insanlar ve olaylar yaşamak istemiyorum belki bilenleriniz vardır
tabi bu konuda aceleci değilim yani hayatıma bir daha biri girerse güvendiğim olsun istiyorum neyse
mesele şu ki o kadar tanıdığım var bu konuyu açıyorum falan o günde yengemle konuşuyordum ki
ilk gece ilişkiyi tam yaşamadık dışarda bekliyorlardı falan dedi ben bi korktum ilk gece bu kadar kötü
oluyor mu namaz kılınıyor falan ama bide düğünden önce gelini tembihliyolar mı şöyle böyle diye
benim tanıdıklarımdan duyduklarım beni korkuttu açıkcası korkulacak birşey mi ilişki olsun evlilik
olsun ilk gece olsun düşüncelerinizi merak ediyorum ilk geceden çok korktum özellikle
O nasıl pis bir cevreymis öyle? Bence sen ne yap ne et , o çevreden uzaklaş.aynen işte bu var belli olmuyor bazıları çıkıyor pat diye bide ben bi kaç erkeği arasında bu muhabbeti ederken duydum çok pis konuşuyolardı şöyle yaptım böyle ettim diye erkeklerde konuşurmu benim bildiğim adam olan karısının namusunu başka yerde açmaz
kitlenme nedir acaba erken boşalmada neAy o kitlenmeyi bende duydum çok fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?