• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biraz korkuyorum ilk gece

Yıllarca bekaretini "saklaması" için türlü yalanlar uyduranlar gerdek gecesi bu yalanlarla korkutulan kızlarımızdan şahane performans göstermelerini bekliyor. Bir de zarı esnekse eski dönemlerdeki o kadınları bu bakire değil "kullanılıp atılmış" düşüncesiyle öldürdükleri çok bariz. Bir de kapıda bir şey olur diye bekliyorlarmış ha... Aman şu kanlı çarşafı görmeyecekler yani hiç ona önem vermiyorlar....

Ben yeni evliyim ne kapımda biri bekledi ne de çarşaf olayı oldu. Ama bunlar eskiden gelen,olan gelenek görenek. Aman ne saçma falan demeyin eskiden vardı ve hala bu gelenekleri yaşatan bölgeler,köyler var. Kapı da bekleme olayı da şöyle oluyormuş ben de sormuştum küçükken sebebini; damada veya geline heyecandan bişey olursa,gelinde kanama tarzı bişey olursa yalnız olmasınlar yardım edecek biri olsun diye dediler. Eskiden kk yoktu,goole yoktu,hatta cep telefonu yoktu. Eskiyi eleştirirken o dönemin şartlarına göre yorum yapın lütfen. Niye coştuysam. :KK66:
He he sen öyle san. Benim annemin kapısını kimse beklememiş çarşaf marşaf da istememiş kimse. Yani kanama şu bu bahane. Sanki kanaması olsa kapıda bekleyen doktor yA hemen müdahale mi edecek?
Benim kaynım evlendi. Eltim öyle cahil bir insan ki o gece bana varana kadar herkesi aradı, onun yerine ben utandım. Çok kanamam var bilmem ne, dedim o zaman doktora git. Görümcemi de aramış kadını gece yarısı eve çağırmışlar sanki ne yapacak, kanaması falan da yokmuş meğerse sırf çarşafı göstermek için, kanaması olduğunu herkese duyurmak için arıyormuş çağırıyormuş,iğrenç. Nefret ediyorum böyle şeylerden.

Bu disarda bekleme olayi nedir ya bu ne iğrençliktir. Allah bilir kanli carsafida gormek istiyorlardir. Cok abuk sabuk adetler var anadoluda ya. Vala bunlari okuyunca midem kalkiyor. Vajinismusun en onemli sebebide bu sacma sapan toplum baskisi bence. Kime ne benim kizligimdan kanimdan!!

İlk gece dahil korunun lütfen :)

Nişanlınızla öncesinde konuşun, hazırlıklı olun, sonra yoktu da falan demeyin.

Kadın doğumcuya hem doğum kontrol yöntemi sorabilirsiniz hem de cinsel sağlık konusunda bilgi alabilirsiniz, ilk geceden önce jinekolojik muayene de kendinizi iyi hissettirebilir bence.

Kapıda bekleyen falan olursa da artık kimin tarafındansa o gider kovar, kalmadı gerçi böyle şeyler ama.

Sex hayatinizi niye baskasinin karismasina izin veriyosunuz kii ilk gece korunulmazmiss Allah Allah. Sananee dee geccc , korkuyorsaniz netten okuyun biseyler ya da yakin akli basinda bir arkadasiniza da danisabilirsinizz.

İlk geceden ziyade evliliğin kendisinden bu erken yaşta korkmalısınız bence.

20 yaşındaki düşündüklerinizle birkaç sene sonrakiler bile o kadar farklı şeyler olacak ki. Yapılacak çok şey varken neden bu yaşta evlilik ve ilk gece? Hem 8 yıllık tanıyomuşsunuz eski sevgilinizi, 12 yaşında mı çıkmaya başladınız?

Ve en önemlisi, okuyor musunuz?
lise bitti okumuyorum şimdi bana okuyun diceksiniz hayat şartları o kadar kolay değil sadece 8 yıllık ilişkim değil birçok etken var

Ben anlamadım ya, nasıl kocam dediğin? Hadi nikahı da geçtim, kocam demen için kocalık yapıyor olması lazım, yani bu bilmiyorum deyip bize sorduğun ilk geceyi çoktan halletmiş olman lazım, insan sevgilisine niye kocam desin yoksa?
öğrenmiş olsam sormazdım sadece kendi evimde kahvaltısına varasıya hazırlıcak kadar çok sevdim

ben evlenmeyi düşünüyorum artık kötü insanlar ve olaylar yaşamak istemiyorum belki bilenleriniz vardır
tabi bu konuda aceleci değilim yani hayatıma bir daha biri girerse güvendiğim olsun istiyorum neyse
mesele şu ki o kadar tanıdığım var bu konuyu açıyorum falan o günde yengemle konuşuyordum ki
ilk gece ilişkiyi tam yaşamadık dışarda bekliyorlardı falan dedi ben bi korktum ilk gece bu kadar kötü
oluyor mu namaz kılınıyor falan ama bide düğünden önce gelini tembihliyolar mı şöyle böyle diye
benim tanıdıklarımdan duyduklarım beni korkuttu açıkcası korkulacak birşey mi ilişki olsun evlilik
olsun ilk gece olsun düşüncelerinizi merak ediyorum ilk geceden çok korktum özellikle

Öyle dışarda bekleme kaldı mı ya ? Eskidendi onlar hep korkma sen. İnan evlilikten çok daha güzel ilk gece. Şaka bi yana tabiki evliliğin acı yanı tatlı yanı var anne baba evine benzemiyor hiç biyer. Evlilikte güzel ilk gecede güzel önemli olan doğru kişiyi bulabilmek.

evlenmeden yaklaşık 2 3 ay önce vs. bir kadın doğum doktoruna gidersiniz o da size korunma hakkında tavsiye verir ilaca önceden baslarsanız zaten otomatik olarak korunmaya başlamış olursunuz
çünkü evlilikleri doğum kontrole başlamak zaten korunma sağlamaz
anlamadım evlenmeden 2 3 ay önce neden gidiliyorki

Etrafındaki cahil insanları dinlemeyi bırak öncelikle yok kapıda beklemeymiş, yok çarşafmış bu ne yahu, kaldı mı bunlar?
Hele o ilk gece korunmaz saçmalığını hayatta dinleme, düğünden önce doktora gidip uygun yöntemi uygula.
Bir de daha 20 yaşındasın yaşından büyük laflar ediyorsun, kocamdı o benim sevdaydı falan, çocukmuşsun daha ablacım ne sevdası 12 yaşında mı sevdaya tutuldun. Gerçekten aşık olsan zaten böyle korkuların olmaz.
Aşık olmayı bekle, tanı, tanış gerçekten sev o zaman zaten isteyerek yaşarsın ilk geceni böyle görev gibi yaşamazsın, kulaktan dolma bilgilerle.
haklısınız

anlamadım evlenmeden 2 3 ay önce neden gidiliyorki

Evlilik öncesi jinekolojik muayeneden bahsediliyor. Herhangi bir rahatsızliğınız var mı enfeksiyon vs bir durum var mı.Dogum kontrol yöntemleri hakkında bilgi vermek için ve tedavi edilebilecek ya da önlenecek durumlar için kontrol için yani. Artık aradığınız her konuda bilgiyi internette bulabilirsiniz bir araştırın.
Tabi bu konuyu ilk gece kapıda çarşaf bekleyen yakınlarınıza sorarsanız muhtemelen ayıptır deyip gondermezler.

Cehaletın nerden gelecegı hıc bellı olmaz
Mesela benım kayınvalıdem esım tarafı gorunuste bombastik bı aıle
Avrupai gıyım hava konusma yeme ıcme yasayıs kultur sımdı suraya yazacagımla asla bagdastıramazsınız
Evlendık ertesı gun balayına gıderken yolda esımı aradı...
Aslında sızın evde ılk gece refakatcı kalmalıydı ama neyse bu sefer de boyle olsun dedı
Esım o an cok yuksek sesle donuste ılk ısım gelıp senı alıp doktora goturmek beynın kafan ıyı degıl dedı telı kapattı
Benım nasıl sınırım bozuldu anlatamam
Acaba bu cehalet aılelerınemı mahsus dıye arastırdıgımda eltıme boyle bırsey demedıgını hıc boyle bırseyolmadıgını kayınvalıdemın o an kafayı yemıs olabılecegını soyledıler yada sız yanlıs anladınız boyle bırsey mumkun degıl dedıler

Yani aslında aklı dengesı yerınde olan kısının yspmayacagı bırsey ama esının gerızekalı akrabası var mı bunu evlendıkden sonra gorursun
aynen işte bu var belli olmuyor bazıları çıkıyor pat diye bide ben bi kaç erkeği arasında bu muhabbeti ederken duydum çok pis konuşuyolardı şöyle yaptım böyle ettim diye erkeklerde konuşurmu benim bildiğim adam olan karısının namusunu başka yerde açmaz

Boyle seyleri birilerine sormaya bile gerek yok internette tonla bilgi var illa birine sorulcaksa tek kisiye sorulur..kapida beklemek falan nedir ya o evde sadece ben ve esim olur cok sacma adetlet var ya

ben evlenmeyi düşünüyorum artık kötü insanlar ve olaylar yaşamak istemiyorum belki bilenleriniz vardır
tabi bu konuda aceleci değilim yani hayatıma bir daha biri girerse güvendiğim olsun istiyorum neyse
mesele şu ki o kadar tanıdığım var bu konuyu açıyorum falan o günde yengemle konuşuyordum ki
ilk gece ilişkiyi tam yaşamadık dışarda bekliyorlardı falan dedi ben bi korktum ilk gece bu kadar kötü
oluyor mu namaz kılınıyor falan ama bide düğünden önce gelini tembihliyolar mı şöyle böyle diye
benim tanıdıklarımdan duyduklarım beni korkuttu açıkcası korkulacak birşey mi ilişki olsun evlilik
olsun ilk gece olsun düşüncelerinizi merak ediyorum ilk geceden çok korktum özellikle
Yengen muhtemelen yaslidir yoksa disarda bekleme kalmadi.

Sevdigin adami bul sonra dusun bunlari. Yoksa hissedemez anlamlandiramazsin.

aynen işte bu var belli olmuyor bazıları çıkıyor pat diye bide ben bi kaç erkeği arasında bu muhabbeti ederken duydum çok pis konuşuyolardı şöyle yaptım böyle ettim diye erkeklerde konuşurmu benim bildiğim adam olan karısının namusunu başka yerde açmaz
O nasıl pis bir cevreymis öyle? Bence sen ne yap ne et , o çevreden uzaklaş.

Back