Ayıp mı ettim?

Çooook yüz göz olunmuş. Hiç gerek yoktu bu kadar yüzyüze bakılamayacak hale gelinmesine. Ve kozlarını doğru oynasan sonuna kadar haklı olacağın konuda şu anda sen haksızsın..
Hata 1: Senin bu gelinlik parasına bu kadar takılman. E tamam sen verdin de yine de kv verdi diyiverseydin keşke. Nasılsa nişanlınla bir şekilde hallederdiniz.
Hata 2: Provaya gelmeyen kv'ye annenin telefonda laf sokması ve sonra saydırması. Bir kere kvnin eline müthiş koz verdiniz. Kırgınlık varsa da yüzyüze söylenir böyle şeyler. Ana kız paragöz oldunuz şu durumda onların gözlerinde.
Hata 3: Senin kv ni arayıp saydırman.. Bu hele hataların en büyüğü olmuş. Böyle durumların telafisi mümkün olmaz. Ne kadar da seni kırsa üzse de o senin nişanlının annesi. Muhattabı sen değilsin.
Gelelim önerilere..
1. Kayınvalideni arayıp olanlardan dolayı üzgün olduğunu söyle. düğün üzeri tatsızlık yaşanmasını ben de istemezdim fln.
2. Ailenle bir araya gelinsin ve güzelce sorunlar konuşulsun.
3. Unutma ki sadece o adamla değil ailesiyle de evleniyorsun. Samimi olmayabilirsin ama saygıyı sonuna kadar göstereceksin. Yoksa evlilik yürümüyor.

Aslında haklısın canım ama daha bazı şeylerin bilincinde değilsin. Şimdi iyi yaptın diyen nişanlın. Siz düğünü kendi çabalarınızla yaptıktan sonra hata ettiğini söyleyecek. Nişanlının bütün ailesi evinize gelecek hemde hiçbirşey olmamış gibi
Sende ki bu sinir stres devam edecek onların düğünde evinde hiçbir emeği olmadığını düşüneceksin,ama nişanlında ne var mış ne yokmuş olacak.
Sonra sen bugünleri nişanlına hatırlatacaksın,oda senin bu söylediğin sözleri
Hayat bildiği gibi gelsin sonra:KK14:

Çooook yüz göz olunmuş. Hiç gerek yoktu bu kadar yüzyüze bakılamayacak hale gelinmesine. Ve kozlarını doğru oynasan sonuna kadar haklı olacağın konuda şu anda sen haksızsın..
Hata 1: Senin bu gelinlik parasına bu kadar takılman. E tamam sen verdin de yine de kv verdi diyiverseydin keşke. Nasılsa nişanlınla bir şekilde hallederdiniz.
Hata 2: Provaya gelmeyen kv'ye annenin telefonda laf sokması ve sonra saydırması. Bir kere kvnin eline müthiş koz verdiniz. Kırgınlık varsa da yüzyüze söylenir böyle şeyler. Ana kız paragöz oldunuz şu durumda onların gözlerinde.
Hata 3: Senin kv ni arayıp saydırman.. Bu hele hataların en büyüğü olmuş. Böyle durumların telafisi mümkün olmaz. Ne kadar da seni kırsa üzse de o senin nişanlının annesi. Muhattabı sen değilsin.
Gelelim önerilere..
1. Kayınvalideni arayıp olanlardan dolayı üzgün olduğunu söyle. düğün üzeri tatsızlık yaşanmasını ben de istemezdim fln.
3. Unutma ki sadece o adamla değil ailesiyle de evleniyorsun. Samimi olmayabilirsin ama saygıyı sonuna kadar göstereceksin. Yoksa evlilik yürümüyor.

3 numara :KK66:

''3. Unutma ki sadece o adamla değil ailesiyle de evleniyorsun. Samimi olmayabilirsin ama saygıyı sonuna kadar göstereceksin. Yoksa evlilik yürümüyor''

Gelelim önerilere..

Ne kadar güzel yorum yapmışsın,banada yapar mısın?

Emin ol, kibir gibi bir duyguya hiç sahip olmadım, bizde orta halli bir aileyiz ayağımızı yorganımıza göre uzatırız.
Mesela görümcem her Allah'ın günü kuafördedir ben belki ayda bir kere giderim o ay durumum iyi değilse.
Karşımdaki aile, her şeye bol bol para harcayan (çoğunlukla gereksiz şeylere) ama oğullarına gelince çok sorumsuz davranan bir aile. Umarım anlatabilmişimdir.

Nişanlın para biriktirsin madem öyle evlenseydiniz. Ailesinin böyle umursamaz olduğunu biliyosunuz bekleseydiniz keşke.
Çok yüz göz olunmuş. Annenin telefonda söyledikleri senin söylediklerin falan hoş değil. Onların yaptıkları da hoş değil ama karşılıklı saygı başlamadan bitmiş.

Bu saatten sonra ayıp mı ettin demek için geç, bu sattten sonra bir birinizin yüzüne nasıl bakacaksınız?

Zaten biz o cümleye alındık, oğlan tarafından para istemezdik ne demek?
Sen sürekli lafını et hava at, ödeme tarihinin üstünden 15 gün geçsin bir kere bile arama, karşındaki adam seni çiğnememek için arasın, para istedi muamelesi yap.
Karsi tarafi cignememek icin arauacak kadar naif seniz agziniza geleni sayacak kadar nasil kaba oldunuz.bal gibi de para icin aramissiniz.
Hayir yani gelinlik parasi odemek karsi tarafi cignemekse cikolata yuzuk almak ne o halde kendinizle celisiyorsunuz.
Kv nizi arayip ozur dilemelisiniz ayip etmissiniz.

Kızlar Merhaba:
Geçen yıl Eylül ayından bu yana nişanlıyım, kısmetse Ağustos ayında düğünümüz olacak.
Nişanlımla maddi sıkıntıları hariç (uzun süredir işsizdi) hiç sıkıntı yaşamadık. Zaten ben onu ilk tanıdığımda da işi yoktu çokta sorun etmedim açıkcası, iki genç insanız bir şekilde ekmek kapısı bulabiliriz diye, çok şükürde şuan ikimizde çalışıyoruz, bende devlet memuruyum şuan iyiyiz.

Asıl sorunum ailesi, çok aşırı ilgisiz ve sorumsuz bir aile. Zaten nişanlımın ailesiyle her zaman arası kötü olmuştur ben hep aralarını düzeltmek istemişimdir ama sonunda bende bağı kopardım kv ve görümce ile.

Son yaşadığımız olayı anlatacağım ve objektif yorum bekliyorum.

Gelinliğimi bir terzi dikiyor ve ilk taksiti Şubat 15te verilecekti. Ben bu durumu taa Aralık ayında haber vermiştim kv. ye durumları iyi değil ayarlayabilsinler diye. Şubatın 15i oldu,16 sı, 20si oldu arayan soran yok bende para yüzünden kimseyi arayamam, sıkıştırmak gibi olacağını düşündüm. En sonunda babam kp.yi aradı ''Siz sahip çıkacakmısınız, yoksa ben mi karşılayayım'' diye. Bu tavrı da şu yüzden; beni istemeye 55 kişi süslenip püslenip geldiler, havalarından geçilmiyor anlayacağınız, lafa gelince her şeyin en güzelini onlar bana yapacaklar. Boş hava atmayı çok seviyorlar ama icraat sıfır. Neyse, kp tabii yapacağız dedi. Ama aradan yine günler geçti yok kartıma yatmadı, yok havale uzun sürüyor falan filan diyor sürekli, ben provaya gittim ödedim kadının parasını bir gün sonra kp bana ödedi. Hiç sorun etmedim sadece insan (kayınvalidem) bir arayıpta kızım ben çıkaramadım parayı demez mi? Öyle deseydi ben aileme belli etmeden onlar verdi der verirdim parayı.

Olay böyle kapandı, hiç arayıp bir şey demedim. Aradan 1 ay geçti hiç görüşmedik, dün gece kv annemi aradı konuşmayı aynen yazıyorum.

Kv: Sizi yemeğe çağırmayı düşünüyordum da o yüzden aradım x hanım
Annem: Yemeğe zahmet etmeyin bir çay içsek te olur çocuklarla ilgilenelim
Kv: Ben çocuğumla ilgileniyorum
Annem: Gelinlikte bir aramadın, provaya bile gelmedin seninde kızın var, sen üzülmezmisin benimde kızım üzüldü sen napardın böyle bir durumda?
Kv: Ben damat tarafını arayıpta para istemezdim, benim oğlan evlendircek durumum yok
Annem: Ağzına geleni söyledi kapattı. Konuşmanın özü bu.

Biz küçük bir şehirde yaşıyoruz, ailem herkes tarafından tanınır sevilir, babam bu şehrin en eski memurlarından, ve verdiği borcu dahi geri isteyemeyen bir adam. Böyle konularda çok sinirlenir, faturalarını bile bir gün geciktirmez. Bende babama aşırı düşkünümdür. Nişanlımda öz babasından çok sever. Bunca zaman neler neler yaptılar ağzımı açmadım. Bu sefer aradım kvyi ağzıma geleni söyledim, babam yapıp yapmayacağınızı sormak için aradı para için arayacak adam olmadığını sen bilmiyomusun nasıl konuşuyosun dedim (Onlarda çok çekinirler babamdan, kp ile babam yaşıt ama kp babama abi der). Yanıma yöreme uğramayacaksınız dedim, yüzüne kapattım telefonu ama çok ağır konuştum.

Bana bu zamana kadar (2 yıl flört,1 yıl nişanlılık) harcadıkları tek ama tek para gelinliğin ilk taksiti,o da onları çiğnememek için yaptığımız bir şeydi onuda biz verirsek ayıp olur onlara diye bekledik. Ne bohça, ne bayram seyran hediyesi, ne bana ne oğluna tek parça çeyiz hiç bir şey yani. sözdeki çikolata, yüzük, takım elbise vs her şeyi kendim aldım ailem onlar aldı diye biliyor. Kadın o kadar yüzsüz ki biz bir ay mobilya taksitimizi veremedik nişanlım işsizdi al oğlum ver demedi kendi yeni eve taşındı burada bulamadı internetten mobilya baktı kendine aylarca küfür gibi.

Şimdi ben saygısızlık mı yaptım haketti mi artık?
Sadece es almayacaksiniz biliyorsunuz degil mi. Ailelerde cok onemli.

Demek ki oğullarını evlendirecek durumları yok,daha önce işide yoktu diyorsunuz,belli bi birikimleride yok galiba,durumları müsait değilse nasıl yapsınlar ki?
Ama ellerinde var da yapmıyolarsa,siz o yüzü çoktan vermişssiniz onlara,yapacağı varsa da yapmazlar,birde anneniz gerekeni söylemiş zaten,sizin saygısızlığınız hoş olmamış..

Kayınvalideye hak veren bir hanım olarak cevap vereyim;

Benim babam kesinlikle ama kesinlikle üç kuruş paranın lafını edip kayınbabamı aramazdı.
Benim annem kesinlikle ama kesinlikle kendilerini yemeğe çağırmak için arayan kayınvalideme telefonda saygısızlık yapacak kadar küçülmezdi.
Benim ailem kesinlikle gelinlik parası ödenmedi diye böyle kötüleşmezdi.
Bana gelirsek ta en başından maddi durumu olmayan birinden gelinlik parası beklemezdim.
Yollamıyor mu? alır karşıma sorardım, babama aratmazdım, maddi durumunuz yoksa eğer ben ödeyeyim derdim.

Bu tip konular bazı gelinlerin işine geliyor bence.
Direkt "Aaaa bir daha evime sokmam" diyip "oooh onları evime de almıcam yaşasın" moduna giriyorlar.
Bir nevi kullanıyorlar bu durumu yani.
Erkek tarafı bir hata yapsa da evime sokmasam keh keh keh diyorlar.

+10000.........

bu çalışan kızların ortak sorunu aslında...ben bu sorunun ileri versiyonunu size anlatayım; evlendikten sonra, başka arkadaşlarının kayınvalidelerinin onlara aldığı eşyaları ve altınlarını gördükçe eşine çemkireceksin....şimdi haklısın canım diyen eşin de ''yapmasaydın'' diyecek ve bunun kavgası hiç bitmeyecek....ya fedakarlık yapıp susun... yada yapmayıp karşı taraftan açıkça isteyin....yapamayacak insanlarla da böyle bir yola girmeyin...

Bende bayiliyorum kendi aileisni melek karsi taragi seytan gosteren insanlarin mantigina.elestiride adil olmak lazim karsi taraf arayip sormamis hata etmis.
Anneniz yemege davet eden kadina hakaret etmis hata etmis.
Babaniz gelinlik parasi icin kpnizi aramis hata etmis.
Annenizin kv nizle olan agiz dalasina siz dahil olarak buyuk hata etmissiniz.
Isssiz nisanli ne yapmis bu arada bir tek o yok konunun icinde.gerci onu seviyorsunuz o da melektir.
Isi olmayan adam aileye guvenerek evlenmesin.evlenince de kariainin eline bakacak sorumsuz biri.
En buyuk hata nisanliniz da madem dugunu yapacak gelinligi alacak gucu yok ozman evlenmesin.

Bence cok seviyesizce davranmissiniz. Gelinlik taksidini zamaninda vermedilerse ben oderdim, arayip para istemezdim ki babanizin yaptigi bal gibi para istemek. Sonra kadin aramis yemege cagirmis, annen laf sokup durmus. Yemeg cagirmasi guzel, ne guzel oturup istisare etme firsati, oturulur yemekler yenir ellerine saglik falan, sonra oturup konusulur yeniden. Kirildigin bi sey varsa soylersin. Bir de ustune sen agzina geleni soylemissin. Yapmiyorsa yapmiyor, keske yapsa, ama diretmek bunun icin kavga cikartmak bana gore evet ayip. Yani ayip etmissin

Senin hatan ailenden habersiz alıp onlar aldı demen niye diyorsunki boşver ailen görsün nasıl olduklarını. Bence bundan sonra muhattap olma ailesiyle sonuçta eşinin ailesi olacak arana çok büyük bir mesafe koy ve asla kendini ezdirme çünkü sen böyle yaptıkça bunun daha çook devamı olur nede olsa casperinhayaleti bu işi hallediyor derler umursamazlar.

X