Teyzeniz adına çok üzüldüm. Muhtemelen sizde buna benzer şeyler yaşayacaksınız çünkü karşınızdaki örnek bu. O zaman hiç bulaşmayın bu işe ve duygusallıkta göstermemeye çalışın zamanla alışırsınız.Atandığında anne-babasıyla yola çıktı. Atandı topladı aileyi ve yerleşti atandığı yere. On yıllarca ailesine baktı. Bazen anneannem gittiğinde bi kaç günlüğüne evde zevkle iş yapardı. Dedem teyzeme yolunacak kaz gibi görmeye başladı.Anneannem önüne yemeği koyar etrafında dört dönerdi evi gibi hissedemezdi. Biz de küçüktük. Yaz tatilleri cümbür cemaat gider anneannemi dedemi ziyaret ederdik. Annemler 6 kardeş ve öğretmenler. Uzun yaz tatili toplaşmaları teyzemi agresifleştirirdi. Balkonda bu kadar yüksek sesle gülmeyin uyuyamıyorum diye kızar içeri girerdi. Teyzemi o zamanlar anlamazdım. Küçük dayım, teyzeme ''burası annemin evi'' diye psikolojik oyun oynardı. Teyzemi cici kız olmaya psikolojik olarak zorlardı. Kimi zaman gazla kimi zaman bırası annemin evi diye. Anneannem teyzemin başına beni dikerdi bi yere giderken. En son anladım teyxemin tek kalmak istediğini. Anneannem kocası gibi gördü sonra onu. Dedemle arası açıldı. Dedem gitti. Anneannem kumarbaz oğlunu aldı yanına. Anneliğini hakkını duygu sömrüsüyle... Diğer ksrdeşler de teyzem nasıl rahat mı diye hiç düşünmediler annemin mutfağı dediler annemin salonu. Kendileri evlenip çocuk yapıp tüm sorumluğu küçük teyxeme yıktılar. Evlilikle bu cendereden çıkmak istedi. Başarısız evliliğinin ardından psikolojik sorunları çıktı. Şuan istese hala tek yaşayamacak halde düzenli ilaç kullanıyor. Hala annesine ve kumarbaz abisine bakıyor. Ve abisine çektiği kredi borcu ve ödediği kiraya rağmen hala bir evi olduğunu hissedemiyor. Biz ziyaretlerimizi sıfıra indirdik teyzemi anlayarak. O davet etmedikçe gitmem anneannem çağırdıkça gitmediğime bozulur. Diğer tüm kardeşleri ise huzur içinde ailesiyle evlerinde yaşıyor