• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz iç dökme biraz da fikir danışma; okumak veya okumamak..

İlişkin bitmiş zaten o konuya girmeyeceğim.Kafa karışıklığın için sadece şunu söylycem.Devir okuma devri.Çevrene dön bi bak en olmadık kişiler bile okuma derdinde değil mi ? Önceden üniversite mezunlarına uzaydan gelmiş muamelesi yapılıyordu.''Aaa okumuş o bilir'' kafasındaydı herkes.Şimdi öyle bi devire giriyoruzki (yada girdik) her yer üniversite mezunu.Sen kendini lise mezunu olarak yetersiz hissetmeyecek misin ? ( Yanlış anlaşılmasın kimseyi yermek için söylemiyorum ) Üstelik iyi bir bölümde kazanmışsın.Ben önlisans mezunuyum.Kısa bir zaman önce çok güzel bir şehre atandım ve yine kısa bir süre içinde gidip işime başlayacağım.Herkesin hedefi bu değil mi ? Okuyup düzenli bir işe sahip olmak.I ıh.Yetmiyor işte.Eğitim seviyemi yükseltmenin yollarını arıyorum.Ne kadar yükselirsem o kadar iyi.Sende kalkmış okulu bırakmaktan bahsediyorsun.Saygı değer biri olmak istiyorsan,gelecekte çocuklarına yeterli olmak istiyorsan vs. vs. okumak zorundasın.Erkeklerin okuma zorunluluğundan bahsetmiyorum bile. Bırak eski sevgilin ne yaparsa yapsın.Oku sen oku.Okumak iyidir.

evet zaten şu an elini sallasan üni mezunu
eşim bile 30 yaşında sınava girdi bi lisans kazandı başlıyo bu sene
herkes daha daha çok okumaya çalışıyor
hem kendi için hem iş güç için

bi sevgili için değmez gerçekten,
eşim bana okuma deseydi ben okulu değil onu bırakırdım aşkından ölmeme rağmen ;)

İlişkin bitmiş zaten o konuya girmeyeceğim.Kafa karışıklığın için sadece şunu söylycem.Devir okuma devri.Çevrene dön bi bak en olmadık kişiler bile okuma derdinde değil mi ? Önceden üniversite mezunlarına uzaydan gelmiş muamelesi yapılıyordu.''Aaa okumuş o bilir'' kafasındaydı herkes.Şimdi öyle bi devire giriyoruzki (yada girdik) her yer üniversite mezunu.Sen kendini lise mezunu olarak yetersiz hissetmeyecek misin ? ( Yanlış anlaşılmasın kimseyi yermek için söylemiyorum ) Üstelik iyi bir bölümde kazanmışsın.Ben önlisans mezunuyum.Kısa bir zaman önce çok güzel bir şehre atandım ve yine kısa bir süre içinde gidip işime başlayacağım.Herkesin hedefi bu değil mi ? Okuyup düzenli bir işe sahip olmak.I ıh.Yetmiyor işte.Eğitim seviyemi yükseltmenin yollarını arıyorum.Ne kadar yükselirsem o kadar iyi.Sende kalkmış okulu bırakmaktan bahsediyorsun.Saygı değer biri olmak istiyorsan,gelecekte çocuklarına yeterli olmak istiyorsan vs. vs. okumak zorundasın.Erkeklerin okuma zorunluluğundan bahsetmiyorum bile. Bırak eski sevgilin ne yaparsa yapsın.Oku sen oku.Okumak iyidir.
Teşekkür ederim.. Haklısınız :)

eşim bana okuma deseydi ben okulu değil onu bırakırdım aşkından ölmeme rağmen :KK66:
Bazen bencil olmak gerekiyo gerçekten :) Allah mutluluğunuzu daim etsin :KK15:

eşim bana okuma deseydi ben okulu değil onu bırakırdım aşkından ölmeme rağmen :KK66:
Hedefi olmamaktan kat kat iyidir.Şimdi işi de vardır zaten.Yavaş yavaş bitirir okulunu.Ne güzel takdir ettim.

Tek kelime ile evet okumalısın. Ayaklarının üzerinde dur ve hayatını kaprisli egomanyak bir erkek için harcama. Bu kişi senin sevgilin olabilir ama senin dostun değil bundan emin ol ve evlilikte dostluk yoksa hayat çekilmez.

Çocuk artık seni bıktırmış yani.. boşver bırak ne derse desin onamı muhtaçsın ayrıca sizin evlenip evlenmeyeceğiniz ne malum? dünyanın binbir türlü hali var neyin ne olcağını bilemezsin ailen için kendin için okuyosun elin çocuğu sana okuma diyo hayrdır yaa benim ailem varken ona ne demek? yanımda olcağı ne malum? hadi evlendniz diyim evliiğin büyük sorunlarından biri boşanma boşanmayacağınız ne malum hadi boşandınız ve sen okumadın kendine nasıl bakıcan yine babanın dizinin dibinde mi durcan adam zaten okuman için çabalamış okumanı istemiş ama elin oğlu gelip aklını çeldi babanın senin suçun ne? oku okumaktan sakın vazzgeçme değmez 2 yıllık sevgiliye aileni düşün. bu hayatta hep o sevgilinle olcağın ne malum orası belli değil işte sakın okumaktan vazgeçmeee sen kadınsın kendini kullandırtma ilerde pişman olacağın şeyi asla yapma..:KK20::KK20::KK20::KK20::KK20:

senin ezik görünmeni kabul eden biri için, sırf onun egosu kabarsın diye okulunu bitirip ona mı döneceksin? buyur güzel kardeşim hayat senin. ben ve daha niceleri okumak için çalışmak için totosu yırtılırken buyur bir erkek için hayatını yak. ama şunu söyliyim fedakarlık senin okulunu bırakman değil, ailene bu gurursuzluğu yaşatmayacak olman. elin oğlunu değil kendini düşün. kimsenin komplekslerinin kurbanı olma. çok pişman olursun. seni güçsüz, korkak biri görüp belkide neler yapacak. kimbilir..

Okumaliyim mi diye degil, kararlarima saygi duymayan bu insanla gorusmeye devam etmelimiyim mi diye sor

Merhabalar öncelikle, dışarıdan takip ediyordum yalnızca forumu. Fakat şu an paylaşmak istediğim bir konu var, aslında ne yapmam gerektiği belli olan fakat yinede üzüldüğüm.
Bu sene oldukça iyi bir okulda, istediğim bir bölümü kazandım.. Bir erkek arkadaşım var 2 sene kadar süredir beraberiz-beraberdik.
Kendisi bir üst dönemimdi, zorla okudu liseyi sonra bi şekilde üniversite okumaya karar verdi ve kazandı yine iyi bi okul. Fakat babası esnaf ve nasıl desem çocuğun ruhu esnaf bildiğiniz :) okuldan kaçıp dükkana giden bi tip arkadaşları kafeye falan giderken... Hep isteği orada olmaktı, nitekim okulunu bıraktı ve döndü geldi..
O okulunu bırakana kadar hiç büyük sorunlarımız ,kavgalarımız olmadı gayet iyi anlaştık hep fakaat okulu bıraktığı andan itibaren resmen çekmediğim kalmadı.
İlk başta suçlu ben oldum bu kararında halbuki çok yalvardım yapma etme diye. Önce bu yüzden aramız açıldı. Sonra ben okuyorum diye kapris yapmaya başladı. Aylardır okulumu bırakmam için elinden geleni yapıyo. Israrla bırakmayacağımı, ayaklarım üzerinde durmak zorunda olduğumu, ailemi böyle bir duruma sokamayacağımı anlattım. İşi fedakarlığa getirdi sen beni sevmiyorsun sevsen bu fedakarlığı yapardın dedi. Baş edememeye başladım ki bu süreçte zaten ayrıldık fakat 3 gün konuşmasak yine birimiz illa sataşıyorduk.
Aşırı kaprisli bi insan okursam onu beğenmem okulum bitince burun kıvırırım inancında. Böyle olmadığını herkesin okumak zorunda olmadığını ama okuyan ve okumayan insanlarında anlaşabileceğini anlattım. Ama kaprisleri çekilmez hale geldi. Ondan üstün bi özelliğimin olmasını, elimde gücüm olmasını, ona muhtaç olmayışımı sindiremiyo. Karşısında ondan güçsüz biri olmasını istiyo ki bunları ona söylediğimde de kabul ediyo. Ben gideceğim yakında ama duyuyorum, göndermeyeceğim, burnundan getireceğim orayı gibi şeyler söylüyomuş. Bu arada bana ulaşamaması için elimden geleni yapıyorum.
Gençlik mi duygular mı bilmiyorum ama o böyle yaptıkça ben okula gitmeden soğudum. Ne yapacağım okuyup demeye başladım, kendi şehrimdeki vasat bi okulda okuyabilirim uzağa gitmeden gibi düşüncelere dalmaya başladım sanırım etkilendim. Biliyorum çok saçma ama insan düşünüyor.
İki sorum var:
İlki, ben gittiğim takdirde sizce yapabilir miyiz yani eşi/sevgilisi lise mezunu olup kendisi lisans veya daha üstü mezunu olan var mı ? Ne gibi sorunlarınız var ?
İkincisi ve aslında cevabı net olan, biraz da vazgeçmek için duymak istediğim soru.. Okumalı mıyım ?..

Tatlım tabii ki okumalisin. Ayrıca etrafımda lise ve lisans mezunu evli çiftler var. Sakin ama sakin okuldan vazgeçme. Simdi duygusal anlamda düşünüyorsun. Ama mantıklı ol canım. Okuyup meslek sahibi ol. Yoksa ilerde çok ama çok pişman olursun. Buna eminim.

Merhabalar öncelikle, dışarıdan takip ediyordum yalnızca forumu. Fakat şu an paylaşmak istediğim bir konu var, aslında ne yapmam gerektiği belli olan fakat yinede üzüldüğüm.
Bu sene oldukça iyi bir okulda, istediğim bir bölümü kazandım.. Bir erkek arkadaşım var 2 sene kadar süredir beraberiz-beraberdik.
Kendisi bir üst dönemimdi, zorla okudu liseyi sonra bi şekilde üniversite okumaya karar verdi ve kazandı yine iyi bi okul. Fakat babası esnaf ve nasıl desem çocuğun ruhu esnaf bildiğiniz :) okuldan kaçıp dükkana giden bi tip arkadaşları kafeye falan giderken... Hep isteği orada olmaktı, nitekim okulunu bıraktı ve döndü geldi..
O okulunu bırakana kadar hiç büyük sorunlarımız ,kavgalarımız olmadı gayet iyi anlaştık hep fakaat okulu bıraktığı andan itibaren resmen çekmediğim kalmadı.
İlk başta suçlu ben oldum bu kararında halbuki çok yalvardım yapma etme diye. Önce bu yüzden aramız açıldı. Sonra ben okuyorum diye kapris yapmaya başladı. Aylardır okulumu bırakmam için elinden geleni yapıyo. Israrla bırakmayacağımı, ayaklarım üzerinde durmak zorunda olduğumu, ailemi böyle bir duruma sokamayacağımı anlattım. İşi fedakarlığa getirdi sen beni sevmiyorsun sevsen bu fedakarlığı yapardın dedi. Baş edememeye başladım ki bu süreçte zaten ayrıldık fakat 3 gün konuşmasak yine birimiz illa sataşıyorduk.
Aşırı kaprisli bi insan okursam onu beğenmem okulum bitince burun kıvırırım inancında. Böyle olmadığını herkesin okumak zorunda olmadığını ama okuyan ve okumayan insanlarında anlaşabileceğini anlattım. Ama kaprisleri çekilmez hale geldi. Ondan üstün bi özelliğimin olmasını, elimde gücüm olmasını, ona muhtaç olmayışımı sindiremiyo. Karşısında ondan güçsüz biri olmasını istiyo ki bunları ona söylediğimde de kabul ediyo. Ben gideceğim yakında ama duyuyorum, göndermeyeceğim, burnundan getireceğim orayı gibi şeyler söylüyomuş. Bu arada bana ulaşamaması için elimden geleni yapıyorum.
Gençlik mi duygular mı bilmiyorum ama o böyle yaptıkça ben okula gitmeden soğudum. Ne yapacağım okuyup demeye başladım, kendi şehrimdeki vasat bi okulda okuyabilirim uzağa gitmeden gibi düşüncelere dalmaya başladım sanırım etkilendim. Biliyorum çok saçma ama insan düşünüyor.
İki sorum var:
İlki, ben gittiğim takdirde sizce yapabilir miyiz yani eşi/sevgilisi lise mezunu olup kendisi lisans veya daha üstü mezunu olan var mı ? Ne gibi sorunlarınız var ?
İkincisi ve aslında cevabı net olan, biraz da vazgeçmek için duymak istediğim soru.. Okumalı mıyım ?..
Eşim lise ben üniv mezunuyum. Biz o dönem ayrıydık sonra beni aradı sınav sonucu için bendr kazandığımı söyleyince senin başarıcağını biliyordum zeki kızsın dedi.

Üniversite de iken yine çıktık ayrıldık ama okulla alakalı değil. sonra okul bitti ben çalışıyordum derken evlendik. Tekrar açık öğretim istedim neden açık okıyacaksın okula git aynı şehir olursa problem olmaz dedi açık öğretime başlayınca heryerde gururla bahsetti. Arada espiri de yapardı. Çok çalışmam gerek kolay değil çocuk okutuyoruz diye. Ben bıraktım okulu hala çok kızar devam etmediğim için.

Yani eşimin olumsuz çok halleri vardır başka nedenler den ötürü ama bu konuda benden ona tam not.

Ve asla ama asla bir adam için okumamayı yada başka okul seçmeyi düşünme. Ailenin senin emeklerin olmalı öncelik. Kompleks li insan zordur. En baştan göstermiş kendisini.

Bugün senden okulu bırak bunun adı aşktır bunun adı fedakarlık diyen adam,yarın işten çıktığı gibi eve gelmek bile götüne zor gelen adama dönüşünce çok ağlarsın.Sakın böyle saçma sapan düşüncelere kapılma.Bu arada erkek arkadaşım lise mezunu,ben üniversite okuyorum!

Ben varım eşim 2 yıllık üniden 3 dersi kaldigi icin mezun olamadı. Askere gitti ve uzman olarak kaldı. Ben de iyi ünilerden birinden iyi bir bölümden mezunum. Yüksek lisans yapıyorum, evliliğimizin ilk yılı haftanın yarısı evimde degildim bu yüzden. Kpss yi geçtim ales, yds benden önce eşim takip eder. Çalışmıyorum ben ders çalışıyorsam evin temizliğini yapar camlara kadar siler yeter ki ben ders çalışayım bitireyim okulu diye.
O benim başarılarımla gururlanır ama anlattıklarınıza göre sizde bu durum olmaz gibi geliyor.
Yani kabullenen var kabullenemeyen bu durumu. Ne olursa olsun o çocuk için okulu bırakma sonra çok pişman olursun...

Herkese çok teşekkür ederim.. Haklısınız hepiniz bunları bende düşünüyorum ama duygular bazen öne geçtiği için ikileme düşmüştüm, birilerinden duymak düşündüklerimi cesaret ve kararlılık verdi.

Elbette ki okumalisin bu gercek bir soru mu?okudukca zaten yanindaki adami da begenmezsin adam bu kafada oldugu icin
Kafani karistirmasina izin verme oku
Koca dedigin her zaman bulunur

Valla sevgilin komplekssiz olsa, sen okuluna gitsen, iliskiniz devam etse bile yarin bir gun is ailelerin tanismasina kadar geldiginde annenler bu durumdan rahatsiz olabilirler.

Ailen rahatsiz olmasa kendince gurur yapabilir huzursuz olabilir.

Milletin agzi hic bos durmuyor ailen de siz de sorun etmiyor olsaniz illa ki densizin biri cikip bir sey der huzurunuz bozulur.

Tabi bunlarin hepsi sevgilinin bunu sorun etmemesi durumunda olabilecek seyler. Sizin durumunuzda en basta sevgilin rahatsiz. Sana huzur vermeyecek belli. Ben kendi secimimi yaptim birakayim o da yapsin demiyor. Cok sıkıntı cekersin.

Valla sevgilin komplekssiz olsa, sen okuluna gitsen, iliskiniz devam etse bile yarin bir gun is ailelerin tanismasina kadar geldiginde annenler bu durumdan rahatsiz olabilirler.

Ailen rahatsiz olmasa kendince gurur yapabilir huzursuz olabilir.

Milletin agzi hic bos durmuyor ailen de siz de sorun etmiyor olsaniz illa ki densizin biri cikip bir sey der huzurunuz bozulur.

Tabi bunlarin hepsi sevgilinin bunu sorun etmemesi durumunda olabilecek seyler. Sizin durumunuzda en basta sevgilin rahatsiz. Sana huzur vermeyecek belli. Ben kendi secimimi yaptim birakayim o da yapsin demiyor. Cok sıkıntı cekersin.
Ve ayrıldığımız halde hala demiyo, hala burnundan getiricem gidemeyecek gibi laflar ediyomuş
Kesinlikle ailem de istemeyecektir..

Okuldan soguyacagina sevgilinden soğu hatta ayrıl
Çünkü çok bencil bir insan ileride çalışmamı bile istemez

Back