• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz iç dökme biraz da fikir danışma; okumak veya okumamak..

Şaşırdın mı? tabii ki bitirmelisin okulunu. Boşuna mı emek verdin? Dansöz olmak istemiyorsun ki saygı gösteremesin. Eğitimine bile saygı göstermeyen bir insan için emeklerini nasıl çöpe atmayı düşünebiliyorsun? Bugün ailen sevgilin yanında olabilir ama yarın Başımıza ne geleceği hiç belli olmaz. En kötü ihtimalde altın bilezik gibi düşün okulunu ve Bırakma Fikrini aklından tamamen sil.
Sevgiline de sana Bırakma gibi bir teklifi tekrar sunarsa tamamen görüşmeyi keseceğini söylemelisin.
Kendisiyle mümkün olduğu sürece görüşmüyorum çünkü hep aynı şeyleri tekrarlıyo.. Çok haklısınız saygı en önemli şey.. Bu süreç içinde kendisinin en çok kaybettiği şey saygı oldu. Teşekkür ederim

evet özgüven eksikliği var bunları benle tatmin ediyor.. :KK42:
lutfen buna ızın verme bu adamdan kurtul
boyle dusuncede adamdan olacak cocuktan da yuzun gulmez
aılesınden de
evlılıgınden de
baska adam mı yok hele bı ıse gır bak hayatda neler oluyor
yazık etmeyın kendınıze

Aynen böyle söylüyo, okumayan kız bulduğum gibi evlenicem diyo :KK47:
Ay bırak evlensin ya umarım kafana bi şeyler dank eder ve ayrılma kararını sen verirsin,ben burda bi şey desem de yararı olmayacak ama gerçekten hayata dair bakış açısı sadece babasının yerinde çalışmak olan insandan kimseye hayır gelmez ne kendini geliştirme bilir me gezip tozma bilir hoh daraldım valla....
Daha karşına kim bilir kimler çıkacakken bu adamla yerinde sayma

Hıcbır erkek ıcın hıcbır sey ıcın okumandan egıtımden vazgeçmeye değmez bu düşünceyi kafandan çıkar, yoksa ılerde cok üzülür cok pısman olursun..

Ay bırak evlensin ya umarım kafana bi şeyler dank eder ve ayrılma kararını sen verirsin,ben burda bi şey desem de yararı olmayacak ama gerçekten hayata dair bakış açısı sadece babasının yerinde çalışmak olan insandan kimseye hayır gelmez ne kendini geliştirme bilir me gezip tozma bilir hoh daraldım valla....
Daha karşına kim bilir kimler çıkacakken bu adamla yerinde sayma
Şu an zaten beraber değiliz.. Çok haklısınız..
Bırak o okumayan kızla evlensin sen de kurtulmuş olursun sen de okumuş bırıyle evlenırsın
:)) Sağolun.. Bazen akışına bırakmak daha iyi sanırım :)

sırf konuna yorum yazmak için online oldum. güzel kardeşim, kardeşim diyorum çünkü tahminimce 10 yaş var aramızda. sakın ama sakın okulundan vazgeçme. tamam kadın erkek herkes okuyacak diye bir şart yok. ama istiyorsun, kazanmışsın, ailen de yanında bu konuda. kusura bakma ama bir hödüğün anlamsız ego tatminleri yüzünden bundan sakın vazgeçme. bak benim başımda da benzeri var, şu an doktoramı yapıyorum, lise mezunu bi abi var evde, yediremediğinden, o salak egosı, kadının kendi ayakları üzerinde durabileceğini kabullenemeyen beyni yüzünden hayatı zehir etti bana, ailemden ayrılacağım yakın bir zamanda bu yüzden. bak ben öz abimin bu konudaki tavrı yüzünden tüm ailemi gözden çıkarıyorum. elin adamı sana bunu yapan, ne kadar dayanırsın? sakın bu hataya düşme, seviyorsa seni gerçekten, köstek değil destek olur. yok köstek olacaksa yol ver gitsin, parlak bir gelecek kur kendine, senin değerini bilen insanları barındır etrafında.

sırf konuna yorum yazmak için online oldum. güzel kardeşim, kardeşim diyorum çünkü tahminimce 10 yaş var aramızda. sakın ama sakın okulundan vazgeçme. tamam kadın erkek herkes okuyacak diye bir şart yok. ama istiyorsun, kazanmışsın, ailen de yanında bu konuda. kusura bakma ama bir hödüğün anlamsız ego tatminleri yüzünden bundan sakın vazgeçme. bak benim başımda da benzeri var, şu an doktoramı yapıyorum, lise mezunu bi abi var evde, yediremediğinden, o salak egosı, kadının kendi ayakları üzerinde durabileceğini kabullenemeyen beyni yüzünden hayatı zehir etti bana, ailemden ayrılacağım yakın bir zamanda bu yüzden. bak ben öz abimin bu konudaki tavrı yüzünden tüm ailemi gözden çıkarıyorum. elin adamı sana bunu yapan, ne kadar dayanırsın? sakın bu hataya düşme, seviyorsa seni gerçekten, köstek değil destek olur. yok köstek olacaksa yol ver gitsin, parlak bir gelecek kur kendine, senin değerini bilen insanları barındır etrafında.
Çok teşekkür ederim, haklısınız... Umarım en kısa zamanda sizde zorlu durumunuzdan kurtulursunuz.. Çok teşekkür ediyorum tekrar..

Eşim lise mezunu, ben üniversite. Hatta kendi üniversitesini benle tanıştığında bıraktı ama benimle ilgisi yok bırakmasının.
Zamanında benim fikrimi alıp gitmediği askeriyeyi şimdi ben kazandım. Eğer işim olursa ondan daha çok kazanacağım. Arada sitem eder benim hayalimi sen gerçekleştirceksin, keşke ben de gitseydim der ama o zaman şartlar öyle gerektirmişti.
Neyse demem o ki, seninki bunu kaldırabilecek bi tipe benzemiyor. Okulunu bitirmeni ben de şiddetle savunuyorum. O isterse esnaflık yapsın, ama bu ezik ruh halinden çıkar inşallah en kısa zamanda.

Merhabalar öncelikle, dışarıdan takip ediyordum yalnızca forumu. Fakat şu an paylaşmak istediğim bir konu var, aslında ne yapmam gerektiği belli olan fakat yinede üzüldüğüm.
Bu sene oldukça iyi bir okulda, istediğim bir bölümü kazandım.. Bir erkek arkadaşım var 2 sene kadar süredir beraberiz-beraberdik.
Kendisi bir üst dönemimdi, zorla okudu liseyi sonra bi şekilde üniversite okumaya karar verdi ve kazandı yine iyi bi okul. Fakat babası esnaf ve nasıl desem çocuğun ruhu esnaf bildiğiniz :) okuldan kaçıp dükkana giden bi tip arkadaşları kafeye falan giderken... Hep isteği orada olmaktı, nitekim okulunu bıraktı ve döndü geldi..
O okulunu bırakana kadar hiç büyük sorunlarımız ,kavgalarımız olmadı gayet iyi anlaştık hep fakaat okulu bıraktığı andan itibaren resmen çekmediğim kalmadı.
İlk başta suçlu ben oldum bu kararında halbuki çok yalvardım yapma etme diye. Önce bu yüzden aramız açıldı. Sonra ben okuyorum diye kapris yapmaya başladı. Aylardır okulumu bırakmam için elinden geleni yapıyo. Israrla bırakmayacağımı, ayaklarım üzerinde durmak zorunda olduğumu, ailemi böyle bir duruma sokamayacağımı anlattım. İşi fedakarlığa getirdi sen beni sevmiyorsun sevsen bu fedakarlığı yapardın dedi. Baş edememeye başladım ki bu süreçte zaten ayrıldık fakat 3 gün konuşmasak yine birimiz illa sataşıyorduk.
Aşırı kaprisli bi insan okursam onu beğenmem okulum bitince burun kıvırırım inancında. Böyle olmadığını herkesin okumak zorunda olmadığını ama okuyan ve okumayan insanlarında anlaşabileceğini anlattım. Ama kaprisleri çekilmez hale geldi. Ondan üstün bi özelliğimin olmasını, elimde gücüm olmasını, ona muhtaç olmayışımı sindiremiyo. Karşısında ondan güçsüz biri olmasını istiyo ki bunları ona söylediğimde de kabul ediyo. Ben gideceğim yakında ama duyuyorum, göndermeyeceğim, burnundan getireceğim orayı gibi şeyler söylüyomuş. Bu arada bana ulaşamaması için elimden geleni yapıyorum.
Gençlik mi duygular mı bilmiyorum ama o böyle yaptıkça ben okula gitmeden soğudum. Ne yapacağım okuyup demeye başladım, kendi şehrimdeki vasat bi okulda okuyabilirim uzağa gitmeden gibi düşüncelere dalmaya başladım sanırım etkilendim. Biliyorum çok saçma ama insan düşünüyor.
İki sorum var:
İlki, ben gittiğim takdirde sizce yapabilir miyiz yani eşi/sevgilisi lise mezunu olup kendisi lisans veya daha üstü mezunu olan var mı ? Ne gibi sorunlarınız var ?
İkincisi ve aslında cevabı net olan, biraz da vazgeçmek için duymak istediğim soru.. Okumalı mıyım ?..

Bu tartışılacak, taviz verilebilecek birşey mi ki soruyorsun birde. Okumalı mıyım, okumalı mıyım diye. Kesinlikle okulunu bitirip mesleğini eline almalısın. Okuluna devam et ve bu çocuktan ayrıl. Seni aşağı çekmek isteyen kişilerle değil, seni senden daha çok düşünen kişilerle birlikte ol. Sen okulu bırakmak istiyorum dediğinde saçmalama, okul bırakmakta ne? diyecek birini bul.

Eşim lise mezunu, ben üniversite. Hatta kendi üniversitesini benle tanıştığında bıraktı ama benimle ilgisi yok bırakmasının.
Zamanında benim fikrimi alıp gitmediği askeriyeyi şimdi ben kazandım. Eğer işim olursa ondan daha çok kazanacağım. Arada sitem eder benim hayalimi sen gerçekleştirceksin, keşke ben de gitseydim der ama o zaman şartlar öyle gerektirmişti.
Neyse demem o ki, seninki bunu kaldırabilecek bi tipe benzemiyor. Okulunu bitirmeni ben de şiddetle savunuyorum. O isterse esnaflık yapsın, ama bu ezik ruh halinden çıkar inşallah en kısa zamanda.

Ama bellı kı sızın esınız de sızınle gurur duyabılen bırı.

Benım nısanlım da benım egıtımım ondan yuksek dıye her yerde üstüne basa basa gururlanacak söyler. Ama maalesef konu sahıbının erkek arkadaşı tam aksı karakterde bırı gibi

Ama bellı kı sızın esınız de sızınle gurur duyabılen bırı.

Benım nısanlım da benım egıtımım ondan yuksek dıye her yerde üstüne basa basa gururlanacak söyler. Ama maalesef konu sahıbının erkek arkadaşı tam aksı karakterde bırı gibi
Aynen zaten eşimin çok hakkı var bende eğitim konusunda sağolsun. Beni bi baltaya sap edene kadar uğraşacak biliyorum :KK48:
Konu sahibinin sevgilisi zaten haddini aşmış, bi insanın hayatındaki en büyük olay eğitimdir, kaç yaşımızdan beri okuyoruz. Bıraksınlar da bunun kararını biz verelim, yok okumayacaksın yok çalışmayacaksın. Bunlar çok mide bulandırıcı şeyler.

Back
X