- 18 Şubat 2010
- 15.960
- 19.847
- 498
- Konu Sahibi belkibirgunnn
-
yaa bu kızların tek derdi neden kocaaa??Merhaba kızlar ben 25 yaşındayım şuan kpss hazırlanıyorum.. çevremdeki yaşıtlarım hepsi sırayla evlenmeye başladı kendimi çok kötü hissediyorum benim hayatımda biri bile yok. Geçmişte çok kötü bir ilişkim oldu.. ilişki bile denmez seviyormuş gibi yapıp benden faydalananlar oldu. Neyse ki akıllandım artık ama bazen sosyal medyada 30 yaş-evlilik temalı paylaşımlar görüyorum. Erkekler tarafından yazılmış , “30 yaşını geçen kadın yaşlıdır. Kim bilir o yaşa gelene kadar neler yapmıştır, siz evlenmeyi unutun” gibi iğrenç yazılar okuyorum üstelik aldığı beğeni sayısıda 10 bin falan. Şaka gibi. Bu kadar mı cahil bir toplumdayız? Bu düşüncede olan erkek sayısının ağırlıklı olduğu bir toplumda ben kimle evlenebilirim ki. Benim de geçmişte bir birlikteliğim oldu , ben şimdi evlenilmeyecek bir kadın mıyım? Sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuşuyorlar sinirlerim bozuluyor. Çok etkileniyorum…. Bunu mu kafaya taktın demeyin evet taktım. 30 yaşına kadar evlenmeliyim baskısı oluştu. Mantık evliliği yapmak istemiyorum tek korkum o yaşa kadar aşık olacağım, sevip sevileceğim birini bulamamak..
şunu da eklemek istiyorumyaa bu kızların tek derdi neden kocaaa??
ve ne alaka 30unu geçmiş kadın yaşlıdır!!!evet bu kadar cahil ataerkil bir toplumdayız.. ooo ölelim biz
ne evlendim ne hayatımda biri var, miss gibi kendi hayatımın tadını çıkartıyorum..bundan daha güzel ne olabilir allah aşkına
Burda olan hikayeleri dinleyince vay be böyle erkekler kaldı mı diyorum ama seven insan bence her şeyiyle kabul eder sevgi engel tanımaz siz severek evlenmişsiniz belli
Bakın farkımız burda, biz yaşadıklarımızı kabul edilmesi gereken şeyler ya da engeller olarak görmüyoruz. Benim kimsenin beni kabul etmesine ihtiyacım yok, engel zaten yok ortada.
Diğer arkadaş konuşmuş mesela biz konuşmadık bile. Hayatın olağan akışında iki genç insan tabii ki birbirini tanımadan önce bir şeyler yaşamıştır diye düşündük. Yaşanmamış olması tuhaftı bizim için. Flörtten evliliğe giden yolda da birbirimizi tanımak için çok zaman geçirdik, çok şey yaşadık, çok seviştik. Sonra dedik ki biz bu hayatı birlikte yaşayabiliriz ve evlenmeye karar verdik. Kimse kimseyi bakirlik bakirelik açısından sorgulamadı. Önem listesinde son sırada bile değildi çünkü.
Eee ne olmuş yani kısmeti çıkan evlenir bu işler büyük küçük dinlemez . Bende ablamdan önce evlendim. Hemde onun erkek arkadaşı olup benim olmadığı halde. Ondan beklerlerken ben evlendim.Kardeşim benden önce evlenecek. İster istemez akrabalar konuşacaklar sen evde kaldın bak gibisinden bu sözlere maruz kalmak istemiyorum ..
Bende mantıkla ilerleyen biriydim ama hayat işte istemediğin şeyler oluyor. Evet karşımıza çıkan insanlar boşuna çıkmıyor ben dersimi aldım. Sende inşallah dediklerinden birşeyler almışsındırHayatta yaşadığımız her şey birer deneyim. Karşımıza çıkan hiçbir insan tesadüf değil , hepsinin bize vermek istediği mesaj var iyi ya da kötü. Ben bunun bilincindeyim mesela ama uygulamaya gelince hiçte iyi değilim. Umarım emeklerinin karşılığını alırsın güçlü bir kadınsın sen
Bu düşünce evle bilmeyecek kadın düşüncesi çok kötü bir düşünce.Merhaba kızlar ben 25 yaşındayım şuan kpss hazırlanıyorum.. çevremdeki yaşıtlarım hepsi sırayla evlenmeye başladı kendimi çok kötü hissediyorum benim hayatımda biri bile yok. Geçmişte çok kötü bir ilişkim oldu.. ilişki bile denmez seviyormuş gibi yapıp benden faydalananlar oldu. Neyse ki akıllandım artık ama bazen sosyal medyada 30 yaş-evlilik temalı paylaşımlar görüyorum. Erkekler tarafından yazılmış , “30 yaşını geçen kadın yaşlıdır. Kim bilir o yaşa gelene kadar neler yapmıştır, siz evlenmeyi unutun” gibi iğrenç yazılar okuyorum üstelik aldığı beğeni sayısıda 10 bin falan. Şaka gibi. Bu kadar mı cahil bir toplumdayız? Bu düşüncede olan erkek sayısının ağırlıklı olduğu bir toplumda ben kimle evlenebilirim ki. Benim de geçmişte bir birlikteliğim oldu , ben şimdi evlenilmeyecek bir kadın mıyım? Sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuşuyorlar sinirlerim bozuluyor. Çok etkileniyorum…. Bunu mu kafaya taktın demeyin evet taktım. 30 yaşına kadar evlenmeliyim baskısı oluştu. Mantık evliliği yapmak istemiyorum tek korkum o yaşa kadar aşık olacağım, sevip sevileceğim birini bulamamak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?