- 28 Eylül 2022
- 1.323
- 4.878
- 63
- 37
- Konu Sahibi belkibirgunnn
-
O düşüncelerde olmayan biriyle…Bu düşüncede olan erkek sayısının ağırlıklı olduğu bir toplumda ben kimle evlenebilirim ki.
Etrafınızı değiştirin. Ben 25 yaşındayken hiçbir arkadaşım daha evlenmemişti.Doğru diyorsun çok fazla geleceği sorguluyorum sanırım etrafımda yaşıtlarım da evlenince kendimi kötü hissettim geç kalmışlık hissi oluştu
Yüzde beşlik kısımO düşüncelerde olmayan biriyle…
Kardeşim benden önce evlenecek. İster istemez akrabalar konuşacaklar sen evde kaldın bak gibisinden bu sözlere maruz kalmak istemiyorum ..Etrafınızı değiştirin. Ben 25 yaşındayken hiçbir arkadaşım daha evlenmemişti.
Haklısın ama ülkedeki erkeklerin düşünce yapısı ortaya çıkıyor az çok
Kraliyet ailesi bile takmıyor ki. Bak Prens Harry daha önce evlilik yapmış, melez bir kadınla evlendi. Kadın 35 yaşın üstündeydi. 2 çocukları oldu. Prens Harry kadın için ailesine bile rest çekti. Prens bile evlenmiş ayrılmış, 30 yaş üstünde bir kadınla evlendi. Yine Prens William ve Kate de yıllarca flört ettiler evlendiklerinde ikisi de 30 yaş civarındaydı. Dünya artık böyle bir yer. Onlar genç kızları daha kolay manipüle edebildikleri için istiyorlar. Siz mesleğinizi eline alın bakın ne oluyor?Çok güzel konuştun erkeklerin sizin gibi yaşı geçmiş kızlara mı bakacağız genç kızlar varken demeleri çok zoruma gidiyor ben daha 25 yaşındayım ama inanın sinirlerime hakim olamıyorum kendileri kraliyet ailesinden geliyorlar sanki ..
Ahhahahhaha. Çok gülerim buna. Bu vesileyle anlatmış olayım.Çok güzel konuştun erkeklerin sizin gibi yaşı geçmiş kızlara mı bakacağız genç kızlar varken demeleri çok zoruma gidiyor ben daha 25 yaşındayım ama inanın sinirlerime hakim olamıyorum kendileri kraliyet ailesinden geliyorlar sanki ..
Sizinle aynı şeyleri yaşamış biri olarak toplumun bize dayattığı o saçma baskılardan sıyrılmamız gerek diye düşünüyorum. Olmayacak şeyleri kafanda düşünme sürekli bir de bunun stresini yüklenmene ne gerek var zaten kpss dönemi stresliMerhaba kızlar ben 25 yaşındayım şuan kpss hazırlanıyorum.. çevremdeki yaşıtlarım hepsi sırayla evlenmeye başladı kendimi çok kötü hissediyorum benim hayatımda biri bile yok. Geçmişte çok kötü bir ilişkim oldu.. ilişki bile denmez seviyormuş gibi yapıp benden faydalananlar oldu. Neyse ki akıllandım artık ama bazen sosyal medyada 30 yaş-evlilik temalı paylaşımlar görüyorum. Erkekler tarafından yazılmış , “30 yaşını geçen kadın yaşlıdır. Kim bilir o yaşa gelene kadar neler yapmıştır, siz evlenmeyi unutun” gibi iğrenç yazılar okuyorum üstelik aldığı beğeni sayısıda 10 bin falan. Şaka gibi. Bu kadar mı cahil bir toplumdayız? Bu düşüncede olan erkek sayısının ağırlıklı olduğu bir toplumda ben kimle evlenebilirim ki. Benim de geçmişte bir birlikteliğim oldu , ben şimdi evlenilmeyecek bir kadın mıyım? Sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuşuyorlar sinirlerim bozuluyor. Çok etkileniyorum…. Bunu mu kafaya taktın demeyin evet taktım. 30 yaşına kadar evlenmeliyim baskısı oluştu. Mantık evliliği yapmak istemiyorum tek korkum o yaşa kadar aşık olacağım, sevip sevileceğim birini bulamamak..
Cidden 55 yaşında kadınla mı evlendiAhhahahhaha. Çok gülerim buna. Bu vesileyle anlatmış olayım.
Bir arkadaşımın çok ahlaksız bir babası vardı. Bir de çok ahlaksız bir babaannesi.
Babaanne ne yapmış ne etmiş oğlunu boşatmış. Bir de demişti ben sana 18lik kız bulurum.
Bulabildi mi sence ? Hayır tabi ki.
Adam ( lafın gelişi ) 35 yaşlarında falanmış.
55 yaşında bir kadını zor buldular. Onu da bulacağız diye ilçede gezmedik kapı bırakmadılar.
Sonuç ? Gene boşandı.
Erkekler dönsünler kendilerine baksınlar.
Ondan sonra nafakaydı , tazminattı , paraya geliyor kadınlar falan filan daha çok zırlarlar.
Evet.Cidden 55 yaşında kadınla mı evlendi
Bu istatistiği kim verdi ya? 25 yaşındasınız ama bence o içerikleri takip ederek manipüle olmuşsunuz siz de onlar gibi düşünmeye başlamışsınız. İstatistiği TÜİK vermedi ya. %5 olsa 30 yaşın üstündeki tüm kadınlar bekar kalırdı. Ayrıca dünyada bir sürü ırktan erkek var. Belki eşiniz farklı bir ırk,kültürden olacak. Kendinizi niye dar çerçeveye hapsettiniz?Yüzde beşlik kısım
Erkeklerin çoğunun korkusu kendi ayarlarının üzerinde duran güçlü kadınlar kesinlikle, bu yüzden genç biriyle evlenip kendi yönetmek istiyorlar. Senin için doğru olan insan karşına çıktığında zaten evlilik düşünmesende dilin bağlanıyor derler ya öyle gerçekten. Rabbim geciktiriyorsa güzelleştiriyordurMerhaba kızlar ben 25 yaşındayım şuan kpss hazırlanıyorum.. çevremdeki yaşıtlarım hepsi sırayla evlenmeye başladı kendimi çok kötü hissediyorum benim hayatımda biri bile yok. Geçmişte çok kötü bir ilişkim oldu.. ilişki bile denmez seviyormuş gibi yapıp benden faydalananlar oldu. Neyse ki akıllandım artık ama bazen sosyal medyada 30 yaş-evlilik temalı paylaşımlar görüyorum. Erkekler tarafından yazılmış , “30 yaşını geçen kadın yaşlıdır. Kim bilir o yaşa gelene kadar neler yapmıştır, siz evlenmeyi unutun” gibi iğrenç yazılar okuyorum üstelik aldığı beğeni sayısıda 10 bin falan. Şaka gibi. Bu kadar mı cahil bir toplumdayız? Bu düşüncede olan erkek sayısının ağırlıklı olduğu bir toplumda ben kimle evlenebilirim ki. Benim de geçmişte bir birlikteliğim oldu , ben şimdi evlenilmeyecek bir kadın mıyım? Sanki erkekler sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuşuyorlar sinirlerim bozuluyor. Çok etkileniyorum…. Bunu mu kafaya taktın demeyin evet taktım. 30 yaşına kadar evlenmeliyim baskısı oluştu. Mantık evliliği yapmak istemiyorum tek korkum o yaşa kadar aşık olacağım, sevip sevileceğim birini bulamamak..
Doğru diyorsun kendi kendimi çok manipüle ediyorumBu istatistiği kim verdi ya? 25 yaşındasınız ama bence o içerikleri takip ederek manipüle olmuşsunuz siz de onlar gibi düşünmeye başlamışsınız. İstatistiği TÜİK vermedi ya. %5 olsa 30 yaşın üstündeki tüm kadınlar bekar kalırdı. Ayrıca dünyada bir sürü ırktan erkek var. Belki eşiniz farklı bir ırk,kültürden olacak. Kendinizi niye dar çerçeveye hapsettiniz?
Offff gereksiz bir karamsarlık içerisindesiniz.Yüzde beşlik kısım
Aslında bu düşünceye beni en çok iten geçmişte yaşadığım cnsel birliktelik .. bu sorun olacakmış gibi geliyor ilerdeki ilişkilerimdeOffff gereksiz bir karamsarlık içerisindesiniz.
Siz önce sınavı kazanın.
Daha elinize para geçmemiş şimdiden evlilik n'olacak diye düşünüyorsunuz.
Akıllı olursanız düzgün bir kısmette sizi bulur.
Böyle düşünürseniz böyle herifleri bulursunuz siz de aaaa.
Biz de sana hayır diyoruz tavsiye veriyoruz işte.Aslında bu düşünceye beni en çok iten geçmişte yaşadığım cnsel birliktelik .. bu sorun olacakmış gibi geliyor ilerdeki ilişkilerimde
Tüm ülkeyi hedef alırsanız evet öyle. Ama benim mikro çevremde %98’lik kısım mesela. Kalan %2’de dayım amcam patronum falan mecburen ilişki içinde olduğum insanlardır.Yüzde beşlik kısım
Erkeklerin yüzde yetmişi geçmişe takılıyor kendileri hiçbir şey yaşamamış gibi erkek yaşar kadın yaşayamaz kafasındalar ve benim geçmişte bir birlikteliğim oldu bunu söylersem benimle kim ciddi düşünür ki
Yüzde beşlik kısım
Acilen o içerikleri izlemeyi bırak. Türkiye'de yaşıyoruz. Evlenmek isteyip çevreye haber gönderip evlenmeyen kadın daha görmedim. İllaki birileri gelir kadın kendisi beğenmez. Sen hele bir atan. İşe girince sosyalleşeceksin belki oradan birisi olur. Tesadüfen gittiğin bir kurstan olur. Nasibin ne zaman geleceği belli olmaz. Varsın kardeşin senden önce evlensin. Onun evliliğinin güzel gideceğinin garantisi mi var sanki? Sen atanınca maddi ve manevi olarak hazır olup daha güzel bir düğün, evlilik yaparsın. Kendini sürekli olarak başkalarıyla kıyaslama. Sosyal medya bu kadar etkiliyorsa biraz ara ver. Sınava kalmış 5 ay ona odaklan. İncel Türk erkekleri seni kurtarmaz ama kariyerin kurtarır.Doğru diyorsun kendi kendimi çok manipüle ediyorum
Bizim kuşağı sosyal medya çok etkiliyor. Ben de 24 yaşındayım oradan biliyorum. Sosyal medyaya ara verip işe güce odaklanıncca geçiyorBöyle konularda hepimiz güzel güzel hayatınızı yaşayın, çok gençsiniz falan yazıyoruz.
Ama galiba çok boşa bir çaba içindeyiz.
Sizde o vizyon olsa zaten bu yaşta dertlenip buraya konu açmazsınız. Bambaşka bir sosyo-kültürel çevreniz var. Bu bir suç değil elbette. Ben de aynı sosyo-kulturel çevrede büyüdüm, ailem, akrabalarım doğu Karadeniz kırsalında yetişmiş insanlar.
Sorun şu ki siz bu sosyo-kulturel mirasın üzerine bir tuğla koyma peşinde olacağınıza zihinsel olarak onların kölesi olmuşsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?