Ahhahahhaha. Çok gülerim buna. Bu vesileyle anlatmış olayım.
Bir arkadaşımın çok ahlaksız bir babası vardı. Bir de çok ahlaksız bir babaannesi.
Babaanne ne yapmış ne etmiş oğlunu boşatmış. Bir de demişti ben sana 18lik kız bulurum.
Bulabildi mi sence ? Hayır tabi ki.
Adam ( lafın gelişi ) 35 yaşlarında falanmış.
55 yaşında bir kadını zor buldular. Onu da bulacağız diye ilçede gezmedik kapı bırakmadılar.
Sonuç ? Gene boşandı.
Erkekler dönsünler kendilerine baksınlar.
Ondan sonra nafakaydı , tazminattı , paraya geliyor kadınlar falan filan daha çok zırlarlar.
benim kız kardeşim de benden önce evlendi (ben hala bekarım ama bu konuda bir sıkıntı çıkaracak kadar kafayı yemedim)
eniştem de abisinden önce evlendi - onların zaten arası 1 yaş ikiz gibi bir şeyler
neyse bunların da gerçekten ahlak sorunu olan bir babaannesi var
bizimkiler 6 senedir evli, biz aileyi 6 senedir biliyoruz 6 senedir kız arıyor
güya da kardeşim evlendiğinde hemen ama hemmmennn bir kız bulup evlendiriyordu altını maltını hazırdı. eniştem kardeşimden de küçük o yüzden herhalde onun evleneceğini düşünememiş, zaten gol yemiş (!) yani derhal evlendirecekti
kız buluyor ama çocuk okumuş meslekli kız istiyor
öyle buluyor, öyle kız evde elini bi işe sürmeyecek, haftanın 5 günü dışarda içecek koca istemiyor, kendi annemin yakınında oturcam veya kaynanam sürekli eve gidip gelmeyecek öyle vs. diyor -benim kardeşim sessiz, kaynanaya kaynataya hürmet bizde çoktur.
birilerini öneriyorlar etraftan onun da giyim kuşamını tarzını beğenmiyor
hem istiyorlar okumuş meslek sahibi, maaşlı, maaşını eve harcayan, bakımlı, gösterişli, boylu poslu (çocuk 190 üstü) olsun hem oturmayı kalkmayı, toplantıya cemiyete katılmayı bilsin (çocuk hem meslek hem siyaset olarak aktif, çevre geniş), hem erkeğin ailesine uysun, evi çekip çevirsin, ses etmesin, çocuk yapsın baksın, kaynatasının kahvesini pişirsin filan.
elbette ki bakire olcak.
sonuç.
işte bakalım nasip. 6 senedir iç anadolu ve doğu akdenizde yok.
gelişmeleri bildiririm.