• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz dertleşelim...Evde mutlu olmayan Elde demi olamaz...?

Bakin oncelikle kendi geleceginize onem verin oncelik verin, ekonomik ozgurlugunuzu elde edin. Bu size zaten bir guven verecek ve birtakim korkularinizi azaltmaya baslayacaktir. Onun disinda tabiki hissettiginiz manevi boslugu doldurmayacak, insan ne kadar buyusede bazi eksiklikler icinde hep kaliyor mesela bir anne bir babanin manevi destegi. Hayat o kadar acayip birsey ki insan bazen bunuda mi gorecektim diyor ama Allah unutmak gibi bir seyi bahsetmis ve bizimde zamanla acilarimiz hafifliyor unutmasak bile geride birakiyoruz bazi seyleri. Belki yasadiklarinizdan oturu guvensiz sevgisiz hissedeceksiniz, karsiniza cikan kisiyi cok sevip asiri baglanip tum eksikliklerinizi onunla gidermek isteyeceksiniz. Bazen o kisiyle kavga edip icinizde baskalarina biriktirdiginiz ofkeyi yansitacaksiniz, yada baskalarinin sebep oldugu guvensizliklerin ceremesine ona cektireceksiniz. Hersey yasanarak duzelir. Size ne kadar bunu yapmayin dengeli olun desekte insan bazen duygularinin kontrolunu iyi yapamiyor ama elinizden geldigi kadar zayifliklarinizi gostermemeye calisin derim. Karsinizdakini iyi tanimaya calisin, gercekten sevgisine samimiyetine inanmadiginiz birisine ic dunyanizi kalp kirikliklarinizi acmayin, korkularinizi acilarinizi paylasmayin derim. Ve zaten dogru kisiyse karsinizdaki zamanla o sizi taniyacak yaralarinizi gorecek ve sevgi sevkat ile saracaktir yada size onlari asmaniz icin yardim edecektir. Onemli olan dogru kisiyi buldugunuza emin olana kadar guclu durmak dengeli olmak bence.
evet haklısınız..güçlü durmak zorundayım..en zor anımda bile belli etmemeliyim..geri dönüşü nasıl olur bilemem..kimseye çok güvenemem sonuçta..En az zararla bu süreci atlatmak istiyorum..

eşinizi seçerken nelere dikkat ettiniz..
Valla seçmeye pek vaktim olmadı görür görmez fena aşık olmuştum ama babama benzeseydi hiç şansı yoktu tabiki ;) ve neden nefret ediyorsam neyi sevmiyorsam direk söyledim ay kırılmasın ay dır dır etmiyeyim diye bi düşüncem hiç olmadı onada banada uydu demekki uzun süre çıktıktan sonra evlendik ;)

Bende seninki gibi bir ailede buyudum küçük yasta ailemden kacarcasina evlendim esimle görücü usulü evlendim bir ihtimal esimi sevebilirdim ama yasanilan sorinlardan dolayi ondan sogudum.Simdi nur topu gibi kronik depresyonum var ve boyle yasamak cok zor ve yorucu.

Evlenmiş olmak için icine sinmeyen birisiyle evlenme seni sana gercekten degerli hissettiren birisini bul.Tabii kaderde ne var Allah bilir ama sen umudunu yitirme ve dua et evlenecegimiz kişi kaderimizde yazılı bu kişiyi degistiremeyiz ama duayla huyunu degistirebilirmisiz.Umarim iyi birisiyle evlenip mutlu olursun.

Şiddet dolu geçen çocukluk,psikolojik baskıyla geçmiş bi hayata sahibim.Benden büyük abla abilerimden annemden babamdan ayrı ayrı çok kötü anılarım var.Şevkatsiz ve sürekli aşağılayan adam yerine koymayan bir aile..travmatik bazı olaylar.Şimdi üniversiteyi bitirdim 25 yaşındayım kpss ye hazırlanıyorum.sosyal fobim var..evdeki iletişim sıfır..kendimi fazlalık gibi görüyorum..Hafızamda kavgalara dair, kadınları aşağılayan iğrenç sözler..Babam anneme -senden düşen döl bu kadar olur!!! diye bağırır bizim yanımızda..hem kendimden hem ondan iğrenirim.
Babam annemi aşağılar annem bizi abilerim bizi..maddi açıdan iyi sayılırız fakat imkanların en azını bile haketmediğimizi hissettiriyor babam..okuduğumuz içinse okuttum okuttum diye söylüyor sürekli!
ve kazandığı tüm mal varlığını abilerimin üzerine yapıyor..kız çocuğu elin kızıdır mantığıyla..nasılsa evlenip gidicek elin adamınamı kalsın diyorlar.
Aslında umrumdada değil..bu yaşa kadar geldim.Tek isteğim kimseye muhtaç olmamak..Baba evinde bile bunu yaşıyorsam...evlensem eşimdede bunu yaşarım..
Evet; ben baba evinde mutlu değilim.Peki bu sorunlarla ilerde mutlu olma ihtimalimde düşük değilmidir..? Aile bağlarımız zayıf kimse kimseyi sormaz..Ben evlilikten korkuyorum..insanlara güvenim yok..babam annemi aldatmış demekki herkes aldatır diyorum..Görüşmek isteyenlerle asla görüşmüyorum..Hayat anlamını kaybetmiş gibi..Ben ne yapmalıyım..?

neden oyle dusunuyorsun kı???? elıne ekmeğini mesleğini alırsın...dogru kararlar verırsın...ama evlılık şans işi sonucta...hata yapabılırsın tabıkı..ama elınde meslegın olduktan sonra kımsenın kahrını cekmezsın....
babanın tavrını anladımda sonucta abınlerın tavrı nasıl??? yanı ne bıleyım sankı şiddet var gbı anlatmıssın bu yasta....baban babalık yapmamıs ama sonucta abı demek can demek ya....kotumu davranıyorlar

İliskin var mi? Yoksa evlenmiş olmak icin evlenme. İnsan seneler gecirdigi adami bile tanıyamayabiliyor. İsini eline aldiginda ayri eve cik. Sonrasinda da Ailenede dava açabilirsin mirastan mal kaciriyolar sonuçta. Senin gözün malda olmayabilir ama yapilan haksızlığı dusununce insan kotu oluyor en azından icin rahat eder

Bir şey yapmanız gerekmiyor. Ne zaman ayaklarınızın üstünde durdunuz, kendi kazancınızın, emeğinizin zevkine varıp hayata karıştınız işte o zaman her şey kendiliğinden gelecek. Ailenizin dışında güzel insanların da olabileceğini görüp birine karşı o adımı atmış olarak bir anda buluverirsiniz kendinizi. Kısacası mücadele etmekten ve hayata umutla bakmaktan hiç vazgeçmeyin zaman her şeye çare. Bu yollardan geçmiş biri olarak size nacizane tavsiyem....

Şiddet dolu geçen çocukluk,psikolojik baskıyla geçmiş bi hayata sahibim.Benden büyük abla abilerimden annemden babamdan ayrı ayrı çok kötü anılarım var.Şevkatsiz ve sürekli aşağılayan adam yerine koymayan bir aile..travmatik bazı olaylar.Şimdi üniversiteyi bitirdim 25 yaşındayım kpss ye hazırlanıyorum.sosyal fobim var..evdeki iletişim sıfır..kendimi fazlalık gibi görüyorum..Hafızamda kavgalara dair, kadınları aşağılayan iğrenç sözler..Babam anneme -senden düşen döl bu kadar olur!!! diye bağırır bizim yanımızda..hem kendimden hem ondan iğrenirim.
Babam annemi aşağılar annem bizi abilerim bizi..maddi açıdan iyi sayılırız fakat imkanların en azını bile haketmediğimizi hissettiriyor babam..okuduğumuz içinse okuttum okuttum diye söylüyor sürekli!
ve kazandığı tüm mal varlığını abilerimin üzerine yapıyor..kız çocuğu elin kızıdır mantığıyla..nasılsa evlenip gidicek elin adamınamı kalsın diyorlar.
Aslında umrumdada değil..bu yaşa kadar geldim.Tek isteğim kimseye muhtaç olmamak..Baba evinde bile bunu yaşıyorsam...evlensem eşimdede bunu yaşarım..
Evet; ben baba evinde mutlu değilim.Peki bu sorunlarla ilerde mutlu olma ihtimalimde düşük değilmidir..? Aile bağlarımız zayıf kimse kimseyi sormaz..Ben evlilikten korkuyorum..insanlara güvenim yok..babam annemi aldatmış demekki herkes aldatır diyorum..Görüşmek isteyenlerle asla görüşmüyorum..Hayat anlamını kaybetmiş gibi..Ben ne yapmalıyım..?

Ben de mutsuz bi cocukluk gecirdim bababmdan dolayi.. Hic sevgi gormedim. Annemi doverdi.. Anlatmak istemiyorm bi suru sey yasadim. O psikolojik travmalara ragmen okudum ogrtmen oldum atandim. Simdi evliyim. Kendi evliligimde anne babamin yaptigi hatalari yapmiyorum cunku buna soz verdim kendime... Sen de oyle yap ;) bazi insanlar bir adim geriden basliyor. Ama onemli olan ileriye gidebilmek artiya cevirebilmek. Simdi mutlu bi evliligim is hayatim var.. Evimde huzurum var. Emin ol kotuyu gormesen iyinin degerini bilmezdin.. Tum bu kotu yasantilar ders oluyor.. Sen de oyle bak kardesim uzulme hic:KK64:

aşk gözünü kör edip hataları görmezden gelerek evlenirsen evet mutlu olamazsın.. görüntüden çok iç güzelliğine önem vermelisin.

Bu kadar mı olur !! Aynı ben ve benim ailem. Yalnız değilsin malesef ki :( Ben de 20 yaşındayım bugüne kadar hep azarladilar bagirip çağırdilar evin en büyügü olmama rağmen küçük çocukmusum gibi her zaman her ortamda Babam asagiladi halada aynı. Anneme sürekli hakaret eder bana da öyle geri zekalinin geri zekalı kızı sende anan gibi malsin aptal salak. Anneme senin doğurduğun bu kadar işte diyo bazen sanki kendi kendine yaptı kadın. Annem de hep dövdü beni herseyime karıştılar bugüne kadar. Nefret dolu bi ergenlik dönemi gecirdim sürekli korkulu. 2 yıl Ünv. Okudum rahatım vardı şimdi eve döndüm berbat hersey. Herkesten korkar oldum özgüven sıfır sürekli bana birileri kizacak sanıyorum kendimi savunamiyorum bile sana verebilecek bi aklım yok canım ama benim sevgilim var kavga da etsek bazen tartissak da çoğu zaman bana ailemden fazla değer verdiğini görüyorum herkesten kendini çekme bence bazen birilerine şans ver yaşında 25 mis hem. Senin de mutlu olma vaktin gelmiş

Bu kadar mı olur !! Aynı ben ve benim ailem. Yalnız değilsin malesef ki :KK43: Ben de 20 yaşındayım bugüne kadar hep azarladilar bagirip çağırdilar evin en büyügü olmama rağmen küçük çocukmusum gibi her zaman her ortamda Babam asagiladi halada aynı. Anneme sürekli hakaret eder bana da öyle geri zekalinin geri zekalı kızı sende anan gibi malsin aptal salak. Anneme senin doğurduğun bu kadar işte diyo bazen sanki kendi kendine yaptı kadın. Annem de hep dövdü beni herseyime karıştılar bugüne kadar. Nefret dolu bi ergenlik dönemi gecirdim sürekli korkulu. 2 yıl Ünv. Okudum rahatım vardı şimdi eve döndüm berbat hersey. Herkesten korkar oldum özgüven sıfır sürekli bana birileri kizacak sanıyorum kendimi savunamiyorum bile sana verebilecek bi aklım yok canım ama benim sevgilim var kavga da etsek bazen tartissak da çoğu zaman bana ailemden fazla değer verdiğini görüyorum herkesten kendini çekme bence bazen birilerine şans ver yaşında 25 mis hem. Senin de mutlu olma vaktin gelmiş
Korkuyorum canım..kimseye şans vermememin sebebi bu.kimse beni sevmeyecek..kusurlarımı bilecek..herkes bigün aldatacak gibi..korkular bunlar..daha toplumda kendimi doğru dürüst ifade bile edemezken...bu çok zor..tedavi olmam lazım.onun içinde çalışıp paramı kazanmak.

neden oyle dusunuyorsun kı???? elıne ekmeğini mesleğini alırsın...dogru kararlar verırsın...ama evlılık şans işi sonucta...hata yapabılırsın tabıkı..ama elınde meslegın olduktan sonra kımsenın kahrını cekmezsın....
babanın tavrını anladımda sonucta abınlerın tavrı nasıl??? yanı ne bıleyım sankı şiddet var gbı anlatmıssın bu yasta....baban babalık yapmamıs ama sonucta abı demek can demek ya....kotumu davranıyorlar
abi demek.dayak demek.aşağılanmak demek.hizmetçilik demek benim için.

İliskin var mi? Yoksa evlenmiş olmak icin evlenme. İnsan seneler gecirdigi adami bile tanıyamayabiliyor. İsini eline aldiginda ayri eve cik. Sonrasinda da Ailenede dava açabilirsin mirastan mal kaciriyolar sonuçta. Senin gözün malda olmayabilir ama yapilan haksızlığı dusununce insan kotu oluyor en azından icin rahat eder
öyle bi dava açsam beni defterden silerler heralde ebediyen...o yüzden aklımdan bile geçmiyor..yeterki uzak olayım.onlara muhtaç olmayayım.

Ben de mutsuz bi cocukluk gecirdim bababmdan dolayi.. Hic sevgi gormedim. Annemi doverdi.. Anlatmak istemiyorm bi suru sey yasadim. O psikolojik travmalara ragmen okudum ogrtmen oldum atandim. Simdi evliyim. Kendi evliligimde anne babamin yaptigi hatalari yapmiyorum cunku buna soz verdim kendime... Sen de oyle yap :KK66: bazi insanlar bir adim geriden basliyor. Ama onemli olan ileriye gidebilmek artiya cevirebilmek. Simdi mutlu bi evliligim is hayatim var.. Evimde huzurum var. Emin ol kotuyu gormesen iyinin degerini bilmezdin.. Tum bu kotu yasantilar ders oluyor.. Sen de oyle bak kardesim uzulme hic:KK64:
inşallah öyle olur..bu acılardan ve yalnızlıktan yanlış bi insanla konuştum onunda huyu sinirli halleri aynı ailem gibiydi..güvenemedim ve ayrıldım.

inşallah öyle olur..bu acılardan ve yalnızlıktan yanlış bi insanla konuştum onunda huyu sinirli halleri aynı ailem gibiydi..güvenemedim ve ayrıldım.

Hic sorun edecek bisey yok. Hayati akisina birak.. Hersey yoluna giriyor

Korkuyorum canım..kimseye şans vermememin sebebi bu.kimse beni sevmeyecek..kusurlarımı bilecek..herkes bigün aldatacak gibi..korkular bunlar..daha toplumda kendimi doğru dürüst ifade bile edemezken...bu çok zor..tedavi olmam lazım.onun içinde çalışıp paramı kazanmak.
Ayyy benimde psikolojim bozuk güven sıkıntısı bende de var ama öyle böyle yuvarlaniyorum. Aynın senin gibi hep aldatilacagimi düşünüyorum hatta geçenlerde konu açmıştım sanki bütün kadınlar aldatilmaya mahkum gibi görüyorum. İnan bana ailen seni bu denli dislarken hayatında birinin olmasi insana iyi geliyor umarım iyilesirsin bende öyle :) herseyin hayırlısı

ınanmıyorum ya ınsan kardesıne nasıl kıyar....kuçukte degılsın artık..ergende degılsın...şikayet et dıyecegım ama sonra daha kotu olur ailen sonucta dıye dıyemıyorum...sen bır an once ayaklarının ustunde durmaya calış....

Ah ah bende bunu merak ediyorum
Artık Allaha kaldı işimiz:/

Bende abimden çok cektim bi benzerlerini yaşadım seni çok iyi anlıyorum
Bari elde gulse yüzümüz
Nasip kismett herhalde
Allah büyüktür:/

Mutlu olmamam ihtimalin yüksek..
Öyle bir ailen olduğu için de düzgün bir ailesi olan efendi iyi kişilere denk gelme ihtimalin düşük oluyor. Herkes dengi dengine misali. Arkanda ailen olmayınca da melek bile olsalar eziyorlar insanı maalesef. İyi birine denk gelsen de karşındaki insanı hak etmediğini düşünüyorsun, o şüpheler, sosyal fobi, geçmiş travmalar yansıyor, kendine değer vermiyorsan başkası da değer vermiyor...

Back