asıl sorunumda bu zaten..evet benim gibi insanlar eşine fazla bağlanıp aldatılıyormuş..sevgiye aç bi insan takıntılı hale gelebiliyormuş...kendimi bu durumdan kurtarmalıyım..değer görmeyi bilmediğim için değer vermeyi doğru şekilde yapacağımı sanmıyorum..Evlenince mutlu olacağınıza inanıyorum ben. Okulunuz bitince ayaklarınızın üzerinde durursunuz kimseye ihtiyacınız olmaz. Benim ailemin durumu çok iyi değil maddi olarak oyüzden ben tutumlu birisiyim boş yere para harcamam. Annemle babamın arasında senin paran benim param hesabı vardı ben eşimle asla para muhabbetlerine girmem bizim paramız derim hep. Ailem kötü insanlar değiller ama cahiller isteyerek yapmamışlar evliliklerini sevgi saygı sıfır ben ne yapmam gerektiğini değil ne yapmamam gerektiğini öğrendim ailemden. Oyüzden siz sevgiye açsınız eşinizi çok seversiniz. Değer görmedim diyorsunuz karşınızdaki insana değer verirsiniz. İnşallah karşınıza da iyi şefkatli sizi çok sevecek bir eş adayı çıkar hep mutlu olursunuz.
bilmiyorum ...en son aşkım kapışmak videoları izliyordum..o çok fazla kullanıyor; evde mutlu olmayanın elde olması çok zordur..sorunları aşıp tek başına mücadele etmeyi başarmalı..yani geçmişle barışmadan gelecek sağlam olmuyorbence öyle değil. bu tamamen seçtiğin insanın karakterıyle ılgılı bir durum. o yuzden evlenecegınız kişileri iyi tanımaya bakın, öyle hemen evlenmek ıcın can atmayın kızlar.
ok. belkı bazıları kendını cok iyi saklıyor, ama az çok anlıyor insan zamanla neyin ne oldugunu.
ve asla '' ailem böyleydı, kesin kocamda öyle olacak'' diye kendınızı şartlamayın
hayat bu
neyın ne olacagı belli olmaz .
evrene göndermeyin olumsuzlukları, size geri dönemk için can atabilir
düşündüğünü çağırma!
İnşallah..korktuğum başıma gelmez. sağolun.Ailenle ilgili anlattığın biçok seyi bende yasadım malesef. Babam hazır yeyiciler bile derdi bazen.Eş eşin terapistidir diye bir yazı okumuştum ve hak vermiştim. Eşim bana terapi gibi geldi çünkü . Tabi hep dört dörtlük yürümüyor. Anlayışlı bir eşin olduktan sonra mutlu bir evliliğin olur. İnşallah çok mutlu olursun.
bilmiyorum ...en son aşkım kapışmak videoları izliyordum..o çok fazla kullanıyor; evde mutlu olmayanın elde olması çok zordur..sorunları aşıp tek başına mücadele etmeyi başarmalı..yani geçmişle barışmadan gelecek sağlam olmuyor
Şiddet dolu geçen çocukluk,psikolojik baskıyla geçmiş bi hayata sahibim.Benden büyük abla abilerimden annemden babamdan ayrı ayrı çok kötü anılarım var.Şevkatsiz ve sürekli aşağılayan adam yerine koymayan bir aile..travmatik bazı olaylar.Şimdi üniversiteyi bitirdim 25 yaşındayım kpss ye hazırlanıyorum.sosyal fobim var..evdeki iletişim sıfır..kendimi fazlalık gibi görüyorum..Hafızamda kavgalara dair, kadınları aşağılayan iğrenç sözler..Babam anneme -senden düşen döl bu kadar olur!!! diye bağırır bizim yanımızda..hem kendimden hem ondan iğrenirim.
Babam annemi aşağılar annem bizi abilerim bizi..maddi açıdan iyi sayılırız fakat imkanların en azını bile haketmediğimizi hissettiriyor babam..okuduğumuz içinse okuttum okuttum diye söylüyor sürekli!
ve kazandığı tüm mal varlığını abilerimin üzerine yapıyor..kız çocuğu elin kızıdır mantığıyla..nasılsa evlenip gidicek elin adamınamı kalsın diyorlar.
Aslında umrumdada değil..bu yaşa kadar geldim.Tek isteğim kimseye muhtaç olmamak..Baba evinde bile bunu yaşıyorsam...evlensem eşimdede bunu yaşarım..
Evet; ben baba evinde mutlu değilim.Peki bu sorunlarla ilerde mutlu olma ihtimalimde düşük değilmidir..? Aile bağlarımız zayıf kimse kimseyi sormaz..Ben evlilikten korkuyorum..insanlara güvenim yok..babam annemi aldatmış demekki herkes aldatır diyorum..Görüşmek isteyenlerle asla görüşmüyorum..Hayat anlamını kaybetmiş gibi..Ben ne yapmalıyım..?
teşekkür ederim..evet o insanı bulursam anlatmamalıyım sıkıntılarımı...çünkü anlattıkça daha çok büyücekler..ve geri dönüşü kötü olacak.. umarım bu yolda başarılı olurum.İnsanlara nasil davranilmayacagini ne soylenirse kirilacagini evdeki olmayan huzurun insanlari nekadar yaraladigini ogrenmissin.
Buyuzden evine yuvana esine sahip cikarsin degerini bilirsin.
Senden yana sıkinti yok.
Ama evlenecegin adamida iyi tani.
Onceligi insana deger vermek olan birini degerlendir.
Saygili kendini acikca ifade edebilen sıkintilarini konusarak cozmeyi tercih eden birini bul mumkunse.
Oyle bi damat adayi bulursam insallah bulursun aileni anlatma ona.
Arkani bos sanmasin.
Rabbim bi omur boyu sevebilecegin mutlu huzurlu olabilecegin bi es cikarir insallah karsina.
evet katılıyorum..aynı evde kalmayınca biraz düzeliyor..üniversitedeyken böyle oldu..ama her döndüğümde en fazla 1 haftaya herşey aynı oldu..illa gurbete gitmem gerek yani..Bizimkiside böyle..benimde annemle aram berbatti 22 yaşındayım 2 sene önce en son evden kaçıp babaannemin yanına gittim köye, annem ben haber alamadığı 2 saat içerisinde herkese kocaya kaçtı diye laf çıkardı düşün öz annem ama hiç iyi anılarım yok.. 1 sene önce evlendim 1 senedir bana öyle iyi davranıyo ki bazen diyorum bu benim annem mi?
evlilik ciddi bbi karar benim şansım vardı eşim çok iyi çok şükür
kpss çalış başka bi ile taşın
aynı durumda olan bi arkadaşım vardı annesi pet parasına kadar laf ederdi izmire gitti okumaya o da şimdi çok iyi davranıyo diyo
uzaklık mesafe bazen iyi geliyo aile ilişkilerine
Şiddet dolu geçen çocukluk,psikolojik baskıyla geçmiş bi hayata sahibim.Benden büyük abla abilerimden annemden babamdan ayrı ayrı çok kötü anılarım var.Şevkatsiz ve sürekli aşağılayan adam yerine koymayan bir aile..travmatik bazı olaylar.Şimdi üniversiteyi bitirdim 25 yaşındayım kpss ye hazırlanıyorum.sosyal fobim var..evdeki iletişim sıfır..kendimi fazlalık gibi görüyorum..Hafızamda kavgalara dair, kadınları aşağılayan iğrenç sözler..Babam anneme -senden düşen döl bu kadar olur!!! diye bağırır bizim yanımızda..hem kendimden hem ondan iğrenirim.
Babam annemi aşağılar annem bizi abilerim bizi..maddi açıdan iyi sayılırız fakat imkanların en azını bile haketmediğimizi hissettiriyor babam..okuduğumuz içinse okuttum okuttum diye söylüyor sürekli!
ve kazandığı tüm mal varlığını abilerimin üzerine yapıyor..kız çocuğu elin kızıdır mantığıyla..nasılsa evlenip gidicek elin adamınamı kalsın diyorlar.
Aslında umrumdada değil..bu yaşa kadar geldim.Tek isteğim kimseye muhtaç olmamak..Baba evinde bile bunu yaşıyorsam...evlensem eşimdede bunu yaşarım..
Evet; ben baba evinde mutlu değilim.Peki bu sorunlarla ilerde mutlu olma ihtimalimde düşük değilmidir..? Aile bağlarımız zayıf kimse kimseyi sormaz..Ben evlilikten korkuyorum..insanlara güvenim yok..babam annemi aldatmış demekki herkes aldatır diyorum..Görüşmek isteyenlerle asla görüşmüyorum..Hayat anlamını kaybetmiş gibi..Ben ne yapmalıyım..?
Ya bide boyle anne babalarin kendi ailelerife onlara busekilde davrandiklari cikiyo ortaya.teşekkür ederim..evet o insanı bulursam anlatmamalıyım sıkıntılarımı...çünkü anlattıkça daha çok büyücekler..ve geri dönüşü kötü olacak.. umarım bu yolda başarılı olurum.
eşinizi seçerken nelere dikkat ettiniz..Kendimden örnek vereyim evde çokda mutlu huzurlu değildim bende ama şimdi maşallah nazar değmesin hayatımda olmadığım kadar huzurum mutluluğum var
Tabi bunun sebebi kocamın karakteri evlenmek için evlenme o beğenmediğün evi ararsın sonra
Geçmiyor bence bi köşede kalıyor işte...sadece sen üzerine yeni bir hayat inşa ediyorsun..Umarım artık etkilenmemeyi başarabilirim..Ya bide boyle anne babalarin kendi ailelerife onlara busekilde davrandiklari cikiyo ortaya.
Demiyolarmi biz cektik bari onlara cektirmeyelim diye.
Cok cok iyi anliyorum sizi.
Benimde pek bi farkim yok sizden.
İnsanin oyle guzel pskolojisini bozup hayatlarinin icine ediyolarki cok iyi bilirim.
Sabah aksam dusunmekten basim agrir acaba naptim da boyle yapiyolar diye.
Ben cvp bulamadim.
Demissinya uzak kalinca biraz duzeliyo diye.gercekten oyle.
Evlendim azcik duzelir gibi oldular.ama yanyana gelince enfazla 1 gun iyiler.
Benmde bi huyum var yapilani unutamiyorum.icimi kemiriyo.
Belli etmedim asla bi laf etmedim ama yaranamiyosun.
Takma kafana dicem ama cok zor.
Allah onlara dogru yolu gostersin ne diyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?