bir üst kat komşu davası

Bayılıyorum bu "çocuğum ses çıkaracak, beğenmeyen müstakil eve gitsin"lere. Yahu ses çıkaran, etrafı rahatsız eden insanın gitmesi gerekir mantıken, ama yok, illa o gürültüden rahatsız olanlar apartmandan kovulacak.

Konu sahibi, birebir muhatap olmayın, yönetimi, güvenliği araya sokun. Durmazlarsa saat kaç olursa olsun çağırın polisi, kapılarına polis gelsin.

bence sorunlu,yaramaz,haşarı,ne yaptığını bilmeyen çocuk yoktur özellikle ilk 6 yaşa kadar.

sorunlu,nasıl çocuk yetiştireceğini bilmeyen,yanlış tutumlar sergileyen anne-baba vardır.o haşarı çocuklar bu anne-baba tutumlarının kurbanı olurlar.

bizler hiç ses olmasın demiyoruz ki bu zaten mümkün değil ama sabahın altısında gecenin onikisinde bir çocuk milleti rahatsız edecek derecede gürültü yapıyorsa o anne-baba kendilerini bir sorgulamalılar.

Bebek, çocuk tabii ki gürültü yapacak. Robot değil sonuçta. Düşecek, kalkacak, ağlayacak. Ama saldım çayıra mevlam kayıra, "tabii ki benim çocuğumun gürültüsüne katlanacaklar" diye çocuğa müdahale etmeden, defalarca elindekini yere, duvarlara vurmasına müsaade ederek büyütülürse o noktada kimse "rahatsız olan gitsin!!!" diyemez.

Eski evimde apartman birbirine yapışık, L şeklinde iki bloktu. Benim yatakodamla yan dairenin sokak kapısı aynı avluya açılıyordu. Ramazan günü, sabahın 4ü, çocuk çığlıklarına uyandım. Camdan bir baktım benim sevgili yan komşum sokak kapısını açmış öyle oturuyor, 3 yaşındaki çocuğu da uyanık çığlıklar atıyor ve ben işe gideceğim. Gözüm döndü sinirden. Üstümde kısa dantelli gecelik, ayağımda parmak arası terlikler sokağa fırlayıp kapısına gittim Efenim poğaça yapmış da ev sıcak olmuş, o da sokak kapısını açmış. Çocuk da sahurda onlarla oturuyormuş.

E ben zorunda mıyım şimdi bunu çekmeye?

evet zorundasın çünkü o bir şehzade büyütüyor!

gürültücü komşu çok zor. benim de vardır 23.30'da matkap çalıştırıp 3 gün boyu kapısına gittiğim komşum.
aslında olay komşuluk ilişkilerinde ve gürültünün türünde. mesela üst kat komşumun iki bebeği vardı. biri her sabah kreşe giderken ağlardı. biz yeni evliydik ve kızın odası bizim yatak odasına geliyordu. her sabah o yavruya üzülürdük eşimle. bir kere bile kapılarına gidip te "çocuğunuz sussun" demek aklıma gelmedi. çünkü kuzunun derdi büyüktü anne-babanın orda yapacak birşeyi yoktu. ya da arada bir kalabalık misafirleri gelir, evlerde de yalıtım yok gibi olunca yürümeler, sohbetler gelir bize. ama ayda yılda bir insanlar eve misafir de kabul etmesin mi? şimdi benim çocuğum var. sabahları bazen ağlayarak uyanıyor. ben susturmaya çalışıyorum, anlatıyorum ona 2 yaşından beri. ablaları uyandırma diye tembihliyorum ve gerçekten kendi de dikkat ediyor. yani aslında sıkıntı çocukta değil anne-babada.

bence siz en baştan, sıfırdan başlayın. bir gün kapılarına gidip söylersiniz. hem tanışır hem konuşursunuz. yoksa çok sıkıntı.

Bizde de var aynı bela gecenin 1 inde hayvan gibi ses yapıyorlar bir sandalye çekiyorlar yani odanın bir ucundan diğerine sürüye sürüye artık sinirden patlıyoruz eşimde dayanamıyorum çıkcam yukarı diyor boşver bunlar anlamaz anlasalarda gecenin birinde bu kadar ses yapmazlardı yani düşüncesiz insan çok ararsan bunların koca koca çocukları var yani yuh aile terbiyesi yok aile bazen bilerek yaptıklarını düşünüyoruz keza bir gün beyaz çamaşırlarıma izmarit gelmişti yukarıdan bundan sebep kavga ediyorlardı az kala eşimle polis çağırırım diyince geri çekildiler uyuşturucu kullanıyormuş galiba evin büyük oglu

Yanlız olmadığımı bilmek güzel
Şaka bir yana aynı dertten muzdaribiz benim başımda çift allahtan son bir kaç haftadır kahkaha sesi yok sanırım burdaki konumu okudu bayannn, valla görgü ahlak terbiye çok başka bir şey apartmanda yaşamayı bilmeyen yaşamasın arkadaş konu shibi haklısınız bazı tiplerle gerçekten konuşulmuyor yok öyle duvara vurmak falan kabalıkmış hiç değil anlamıyorlar çünkü konuşmaktan

Kesinlikle yaşamayan bilmiyor takılmaa
ben yeni evli çiftin tepemizde malum işi yaptıklarında kadının böğürdüğünden rahatsızlığımı dile getirdim bir kaç dengesiz beni kocamı kıskanmakla özel alana saygısızlıkla suçladılar o yüzden boş verin sonuna kadar haklısınız ben nasılsa çocuklarımı eğitiyorsam yumuşak terlki giyiyorsam ve sesimizin tonunu ayarlamaya çalışıyorsam altımdaki insanları düşünüyorsam üstümdeki de beni düşünecek o kadar.

Benim de alt komsum sikintili ya. Ikiz cocuklari var. Hadi bagirip cagirmalarina bir sey demiyorum da bir cocuk neden surekli duvara vurur? Neden surekli ziplar? Ve neden bunlari gece 11 den saat gece 2 de dahi yapar? 4 yasindaki cocuklarin uyku saati nasil olmaz? Bir cocuk gece gunduz neden bagira bagira, kendini yere ata ata, saga sola bir seyler firlata firlata aglar? Saatlerce hic durmadan?

Komsumla gayet medeni bir sekilde konusayim dedim. Efendim onlarin hamilelik haberini almadan ruyasinda mujdelenmis, aslinda korunuyormus, gelmelerinin sebebi varmis, onlar cok ozel cocukmus. Gurultu konusunda yapacagi bir sey yokmus, onlar cocukmus (burada mujdelenmis ve ozel olduklarini yineliyor). Eski evinden de gurultu yuzunden kovulmus ama ses cekemeyen mustakil ev tutsunmus (herkes sorunlu, bi o normal).

Bunu kime anlatti biliyor musunuz, gunduz 12 den once aksam 6 dan sonra supurge acmayan, ev terligini bile ses cikarmayanlardan alan, gece de gunduz de asla surtturerek mobilya cekmeyen, gece mutfagi toplarken tencere tabak ses yapmasin diye dikkat eden, camasir bulasik makinalarini gece calistirmayan, evinde kosturan misafir cocuklarini "komsular rahatsiz olmasin kosmayin olur mu" diye uyaran bana soyluyor, HEM DE BANA...

Artik ne yapiyorum biliyor musunuz, oglumun yere bir seyler firlatmasina goz yumuyorum, saldalye masa suruklerken dikkat etmiyorum. Makinelerimi istedigim saatte aciyorum. Sesleri artik cekilmez oldugunda da yere sertce vuruyoruz sonra sesleri kesiliyor. Biz yere vurmadan da insan gibi gurultu yapmamayi ogrenene kadar da devam edecegim.

Hic tarzim olmasa da yazima Ibrahim Tatlises in dizeleriyle devam edecegim

Ben boyle degildimmmm, yasarken oldummmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…