Bayılıyorum bu "çocuğum ses çıkaracak, beğenmeyen müstakil eve gitsin"lere. Yahu ses çıkaran, etrafı rahatsız eden insanın gitmesi gerekir mantıken, ama yok, illa o gürültüden rahatsız olanlar apartmandan kovulacak.
Konu sahibi, birebir muhatap olmayın, yönetimi, güvenliği araya sokun. Durmazlarsa saat kaç olursa olsun çağırın polisi, kapılarına polis gelsin.
Bebek, çocuk tabii ki gürültü yapacak. Robot değil sonuçta. Düşecek, kalkacak, ağlayacak. Ama saldım çayıra mevlam kayıra, "tabii ki benim çocuğumun gürültüsüne katlanacaklar" diye çocuğa müdahale etmeden, defalarca elindekini yere, duvarlara vurmasına müsaade ederek büyütülürse o noktada kimse "rahatsız olan gitsin!!!" diyemez.bence sorunlu,yaramaz,haşarı,ne yaptığını bilmeyen çocuk yoktur özellikle ilk 6 yaşa kadar.
sorunlu,nasıl çocuk yetiştireceğini bilmeyen,yanlış tutumlar sergileyen anne-baba vardır.o haşarı çocuklar bu anne-baba tutumlarının kurbanı olurlar.
bizler hiç ses olmasın demiyoruz ki bu zaten mümkün değil ama sabahın altısında gecenin onikisinde bir çocuk milleti rahatsız edecek derecede gürültü yapıyorsa o anne-baba kendilerini bir sorgulamalılar.
Bebek, çocuk tabii ki gürültü yapacak. Robot değil sonuçta. Düşecek, kalkacak, ağlayacak. Ama saldım çayıra mevlam kayıra, "tabii ki benim çocuğumun gürültüsüne katlanacaklar" diye çocuğa müdahale etmeden, defalarca elindekini yere, duvarlara vurmasına müsaade ederek büyütülürse o noktada kimse "rahatsız olan gitsin!!!" diyemez.
Eski evimde apartman birbirine yapışık, L şeklinde iki bloktu. Benim yatakodamla yan dairenin sokak kapısı aynı avluya açılıyordu. Ramazan günü, sabahın 4ü, çocuk çığlıklarına uyandım. Camdan bir baktım benim sevgili yan komşum sokak kapısını açmış öyle oturuyor, 3 yaşındaki çocuğu da uyanık çığlıklar atıyor ve ben işe gideceğim. Gözüm döndü sinirden. Üstümde kısa dantelli gecelik, ayağımda parmak arası terlikler sokağa fırlayıp kapısına gittimEfenim poğaça yapmış da ev sıcak olmuş, o da sokak kapısını açmış. Çocuk da sahurda onlarla oturuyormuş.
E ben zorunda mıyım şimdi bunu çekmeye?
Bizde de var aynı bela gecenin 1 inde hayvan gibi ses yapıyorlar bir sandalye çekiyorlar yani odanın bir ucundan diğerine sürüye sürüye artık sinirden patlıyoruz eşimde dayanamıyorum çıkcam yukarı diyor boşver bunlar anlamaz anlasalarda gecenin birinde bu kadar ses yapmazlardı yani düşüncesiz insan çok ararsan bunların koca koca çocukları var yani yuh aile terbiyesi yok aile bazen bilerek yaptıklarını düşünüyoruz keza bir gün beyaz çamaşırlarıma izmarit gelmişti yukarıdan bundan sebep kavga ediyorlardı az kala eşimle polis çağırırım diyince geri çekildiler uyuşturucu kullanıyormuş galiba evin büyük ogluMerhaba bayanlar 2017nin ilk gününde olayla uyandık haberlerde olan olaylar bir ayrı üzücü zaten onun dısında biraz geç yattığımız için geç kalkacaktık ama üst kat komşularımızın gürültüsüyle uyandık. Öncelikle şöyle söyleyim 2 yıldır üst kat komşularımız asırı gürültücü sürekli yerinden oynayan mobilya sesleri çocuk sesleri ayak sesleri artık dayanamıyoruz gece yok gündüz yok çocuklardan nefret ettim artık komsulugumuzda yok bir kaç kere selam vermeye kalktm resmen kafasını cevirdi aynı anda kapıdan girecek oluyoruz yön değiştiriyorlar tuhaflar yani eşimde gürültülere karsın bir defa duvara vurmaya basladı son günlerde bugünde aynı şey oldu karsıdanda vurma ve agır hakaretler oldu eşimde bagırdı dısarı cıktı ama kapılarına gidecekti ama zor durdurdum biz ne yapabiliriz bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? Haklarımız nelerdir?
bugun kötü bir gün başlangıcı yaptım tahmın edersınız panık atakta var gurultuyle uyanmak kötü bir duygu agresifliğim bundan olabılılır ama en cok lüks semt ayrıştırmanıza sasırdım. lüks yada düşük bütçeli bunlar konunun anlaşılmasında önemli bir rol oynar diye belirttm. ayrıca anlayıslı olamıyorum kaldıki cocuk sevmıyorum çekmek zorundamıyım baskasının cocugunun gürültüsünü kimsenın kımseyi rahatsız etmeye hakkı yok ben de yasam alanım diyip evde at kosturmuyorum gece yatak odamda bile cıkabılecek her sese dikkat ederken karsı tarafta aynı hassasıyeti göstermek zorunda bence