Üst komşu sürekli farklı şekilde rahatsızlık veriyor

Nasil koşuyorlar ya😬
Benim annem babam da 55 60yasinda insanlar akşam 10olunca ağızları ayrılıyor uyuyakaliyorlar.
Bunlar nasıl yaşlı gece 3e kadar tv izliyorlar😬

sorun bence komşuda değil binada, kişinin bardak tabak sesi geliyorsa binada hiç ses yalıtımı olmadığındandır kağıt gibi binalar. sert davransa tabak kalmaz komşuda . yani yapabilecek birşey yok

50-60 yaşlarındaki insanları gece koşarken hayal ettim bir an :) Yıllarca üst komşulardan çektim 50 yıllık kağıt gibi bir bina üstte 3 çocuklu sürekli kavga gürültü eksik olmayan bir aile. Benim yattığım oda da hem yaşıyorlar hem de çocuklar uyuyordu. Artık sinir hastası olmuştum. Defalarca konuştum kadın çocuklarım çok yaramaz diyordu çocuklarını bana şikayet ediyordu. Bağırıyordum tavana vuruyordum sürekli, 5 dk sessizlik oluyordu sadece. Ondan önce akarabası oturuyordu aynı dairede onlarda öyleydi bir kere ramazanda gece sabah 5 te koca halıyı silkelemişti camdan deprem oldu zannetmiştim :))

Ben bir çözüm bulamadım başka bir eve taşındım. Taşındığım yer en üst kat 1+1 di. İki oda da yan daireler bitişik. Oh dedim en üst kattayım artık ses yok. Aman Allahım bir tarafta sabahlara kadar konuşan film izleyen gençler diğer tarafta kulağı duymayan sürekli bağırarak konuşan ve yüksek seli tv izleyen yaşlı çift. Nişanlıydım bir yıl nasıl dayandım hayret ediyorum hala kendime :) çatı katı benim sese duyarlılığımı iyileştirdi resmen. çünkü bir süre sonra daha çok takıyorsunuz üst katınızdan yürüme sesi gelse insana batıyor kafayı yiyor insan. Ama çatı katında anormal bir ses durumu olduğu için kendimi alıştırdım yapacak bir şeyim yoktu yan dairenin biri zaten ev sahibinin çocuklarıydı bir şey diyemiyordum çok iyi insanlardı. Diğer daire yaşlı insanlar, bende kabullendim ve alıştım. Artık nişanlıma dün gece şu filmi izlediler diyordum :)

Şuan yeni evliyim, sıfır binaya oturdum ve ses ile ilgili bir sorunum yok üstümüzde de yeni evli çift var. Ama işte nasıl bir kaderse alt katta benim ilerde kesin böyle biri olurum dediğim tipte bir kadın var:) Apatmanda herkes kadına deli gözüyle bakıyor. Kadın her sesten rahatsız. Bizden de rahatsızmış sandalye çekme sesi geliyormuş bir de bir şeyler düşürülüyormuş:)) o kadar güldüm ki apartman grubuna yazdığını görünce eski halim geldi aklıma. Ben ve eşim ses yapmamaya aşırı dikkat ederiz zaten ben kendim rahatsız olduğum için. Hemen sandalyelerin altına ekstra keçe alıp yapıştırdık. Elimden bir şey düşürmemeye dikkat ediyorum. Bunun bir üstü "üst kattakiler nefes alıyorlar" zaten :) ama o kadını benden daha iyi kimse anlayamaz.

Kusura bakmayın aklıma yaşadıklarım gelince kendimi tutamadım kendi hikayemi yazdım. Sizin en büyük probleminiz bina malesef. Ben öksürseler duyuyordum muhtemelen sizin de öyle. sesler başka dairelerden de gelebilir bunu da bir göz önünde bulundurun ve lütfen içinize atmayın. İnsan içine attıkca öfke doluyor. Çıkın kibarca konuşun ya da apartmanda denk gelmeye çalışın kibarlıkla anlatın. Konuşunca sizin de içiniz biraz rahatlar ama sorununuzun tek çözümü ev değiştirmek.. Bu devirde de insanlar ha diyince ev değiştiremiyorlar. O nedenle kendinizi biraz rahatlatmaya çalışın. Üst katta insanlar yaşıyorlar binadan dolayı da bu kadar ses çok geliyor diye düşünün. Kendinizi yıpratmayın. Alışınca bir süre sonra bu kadar rahatsız olmuyor insan.

Son düzenleme:
Acaba sesler nereden geliyordu?
Bu seslerin muhatabı üst komşu mu idi?
Dediğin gibi o koşuşturma sesleri onlardan gelmiyor olabilir, zira benim 2 üst katımın karşı dairesinde koridorda koşturan çocukların sesleri direkt benim daireme geliyordu.

Gidin kibarca uyarın
Olmadı duvara vurun
Olmadı ihbar edeceğinizi söyleyin hiç olmadı taşının🤷‍♀️
Birgün apartmanda otururken sabahın sekizonde çok gürültü olduğu için yan duvara vurmuştum
Kadın yaşlı 70 yaşında belki altmış
Bir bagirmaya başladı duvara oda vuruyor bu arada
Saat on bir yaaa on biiiir diyo

Köpeğe bak on birse on bir, belki ben geceden geldim sen osura osura sabaha kadra uyumuş olabilirsin demiştim

Saate baktım saat sekiz ayol 11 de değilmis

X