bir üst kat komşu davası

annemlerin komşuları öyle. Gece yarısı çocukların koşturması öyle böyle değil. Biz gittiğimizde uykudan zıplayarak uyanıyoruz. Eşim ki çok sakindir o bile dayanamıyor. Güzellikle konuşuluyor olmuyor, bağırıyorsun olmuyor. Bildiğin at koşturması. En ufak mahcubiyetleri, durun susun yapmayın demek yok. Gece yarısı , sabahın körü farketmiyor. Kadın napim bağlıyım mı çocukları diyor!!
Ahh bu çocuk terbiye etmeyi bilmeyene cahiller Allah annenize sabırak versin

Benim oglumda evde koşar oynar daha 21 aylık elimizden geldiğince ses yapmamasına özen gösteriyoruz o benim çocuğum baskasida onun gürültüsünü çekmeye mecbur değil bencil insanlar cocuk iste napalim diye düşünür davranır bizimde üst kat komşumuz aynen oyle cocugu da 9 yaşlarında gece gündüz aynı sıkıntı konuşuldu olmadı duvara vurduk olmadı hatta karşı komsumuza benim çocuğum padişah kimse bişey diyemez çekeceksiniz cevabını bile vermişler zaten düşünceli insan olsalar o raddeye getirmezler kimse yi
Ortalik pasadan, padisahtan, prensesten gecilmiyor zaten.:dondurma:

iyi de hiç ses olmasın diye bir beklentiniz olamaz ki şikayet ettiğinizde mobilya çekme çocuk sesi falan ama çocuklar yapma etmeden anlamıyor sonuçta koşturuyorlar bağırıyorlar napabilir anne ayrıca çocuğunuz olunca aynısı sizde de olacak bağlayacak mısınız çocuğunuzu o zaman hem çok lüks bir semt site diye belirtme amacını da anlayamadım madem o kadar paranız var müstakil ev alsaydınız illa ses geliyor çünkü. ayrıca duvara vurmak zaten saygısızlık gördüğünüzde uygun dille söyleyin bu konuda bi yaptırım yok

Merhaba bayanlar 2017nin ilk gününde olayla uyandık haberlerde olan olaylar bir ayrı üzücü zaten onun dısında biraz geç yattığımız için geç kalkacaktık ama üst kat komşularımızın gürültüsüyle uyandık. Öncelikle şöyle söyleyim 2 yıldır çok lüks bir muhit ve sitede oturuyoruz ama üst kat komşularımız asırı gürültücü sürekli yerinden oynayan mobilya sesleri çocuk sesleri ayak sesleri artık dayanamıyoruz gece yok gündüz yok çocuklardan nefret ettim artık komsulugumuzda yok bir kaç kere selam vermeye kalktm resmen kafasını cevirdi aynı anda kapıdan girecek oluyoruz yön değiştiriyorlar tuhaflar yani eşimde gürültülere karsın bir defa duvara vurmaya basladı son günlerde bugünde aynı şey oldu karsıdanda vurma ve agır hakaretler oldu eşimde bagırdı dısarı cıktı ama kapılarına gidecekti ama zor durdurdum biz ne yapabiliriz bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? Haklarımız nelerdir?
Aynı sorunu biz de taşıdığımızdan beri yaşıyoruz,cocuk koşuşturması,çığlıkları,sürekli takırtı,mobilya sesleri,topuklu terlikte yürüme sesi,bazen gece elektrik süpürgesi,afedersiniz ama yatak odası sesleri vs. Başlarda aynı sizin gibi duvara tıklattık olmadı,duymamış gibi davranıyorlar aynen devam.Ev sahibine söyledik hiç oralı olmadılar..Boşuna demiyorlar ev alma komsu al diye Imkaniniz varsa taşının,inanın bazı sitede veya apartmanda oturma adabını bilmeyen ayılar çıkıyor ve bunlar gibileriyle uğraşılmaz..cok rahatsiz olursanız sikayettr bulunun yeni kanun duzenlemesi yapıldı ceza kesiyorlar.sanirim.843 tl:KK54:

Bizimki apartman konustuk ettik yok (bu arada ayni karakter ayni asansore biniyoruz iki kisiyiz yuzune bakmiyo falan degisik tipler)gece 2 de esyalarin yerini degistiriyor sabah 6da topukluyla geziyor gece 11 matkap calistiriyor org caliyor
Yazdiklarinizdan cok tuhaf bir insan canlandi kafamda. Degisikmis gercekten. :rolleyes:

Bizim komsumuzun da cok gurultulu cocuklari var uzun yillardir her turlu gurultulerine katlaniyorum. Bazen cok gerilsem de tolere edebiliyorum cunku cocuk sonucta apartmana tikilip kaliyorlar. Bahcede oynama imkanlari yok ama yillardir haftaici haftasonu devamli tadilat, devamli bir matkap sesi. Bazen cok moralim bozuluyor. Matkap benim kafama giriyor sanki. Yillardir eve ne yaptiriyorlar onu da anlamiyorum. Bir defasinda kaynakci bile getirdiler.:confused:

Merhaba bayanlar 2017nin ilk gününde olayla uyandık haberlerde olan olaylar bir ayrı üzücü zaten onun dısında biraz geç yattığımız için geç kalkacaktık ama üst kat komşularımızın gürültüsüyle uyandık. Öncelikle şöyle söyleyim 2 yıldır çok lüks bir muhit ve sitede oturuyoruz ama üst kat komşularımız asırı gürültücü sürekli yerinden oynayan mobilya sesleri çocuk sesleri ayak sesleri artık dayanamıyoruz gece yok gündüz yok çocuklardan nefret ettim artık komsulugumuzda yok bir kaç kere selam vermeye kalktm resmen kafasını cevirdi aynı anda kapıdan girecek oluyoruz yön değiştiriyorlar tuhaflar yani eşimde gürültülere karsın bir defa duvara vurmaya basladı son günlerde bugünde aynı şey oldu karsıdanda vurma ve agır hakaretler oldu eşimde bagırdı dısarı cıktı ama kapılarına gidecekti ama zor durdurdum biz ne yapabiliriz bu konuda bana yardımcı olurmusunuz? Haklarımız nelerdir?

Oturduğunuz o "cok luks" sitenin yonetimi ile görüşüp durum bildirseniz?

Duvara vurmak yerine daha iyi bir cozum uretebilirler sanirim.

Yazdiklarinizdan cok tuhaf bir insan canlandi kafamda. Degisikmis gercekten. :rolleyes:

Bizim komsumuzun da cok gurultulu cocuklari var uzun yillardir her turlu gurultulerine katlaniyorum. Bazen cok gerilsem de tolere edebiliyorum cunku cocuk sonucta apartmana tikilip kaliyorlar. Bahcede oynama imkanlari yok ama yillardir haftaici haftasonu devamli tadilat, devamli bir matkap sesi. Bazen cok moralim bozuluyor. Matkap benim kafama giriyor sanki. Yillardir eve ne yaptiriyorlar onu da anlamiyorum. Bir defasinda kaynakci bile getirdiler.:confused:
Ya ayni ayni tadilati bitmiyor haftada 3-4 gun matkap var Gercekten degisikler bir ara ciddi Ciddi sorustursakmi diye dusunduk yan komsusuyla ayni anda cop koyunca bakmadan iceri girip kapiyi carpiyormus
Kimseye asla slm vermek istemiyorlar (asansor apart karsilasma falan)verilene cvp vermiyorlar kari koca.sesi solemeye ciktik rica ettik tamam diyip suratimiza kapadi kapiyi baska kelime yok ama hic soylenmemis gibi devam

Ve isin ilginci cocuk yok yani varda 20 li yaslarda cogunda evde bile yok gormem pek bunlar 45-55 arasi insanlar cocuklu ust kat komsumda var halisiz alanda misket gibi biseler dagitiyodu rica ettik onlar ona dikkat ediyor biz cocuktur diye kosma bagiris cagiris tolere ediyoruz cocuguda olsa kadinin bir cabasi var farkindayim yapma diyor cocuguna e bu cocuk sozude gecmez ne diyim ona ama beriki bildigin kari koca psikolojik rahatsizlar
Allah komsunun da hayirlisini versin herkese

Bu arada nasil ustte iki komsu derseniz ara kat bizimki cok eglenceli tahmin bile edemezsiniz:halay:

iyi de hiç ses olmasın diye bir beklentiniz olamaz ki şikayet ettiğinizde mobilya çekme çocuk sesi falan ama çocuklar yapma etmeden anlamıyor sonuçta koşturuyorlar bağırıyorlar napabilir anne ayrıca çocuğunuz olunca aynısı sizde de olacak bağlayacak mısınız çocuğunuzu o zaman hem çok lüks bir semt site diye belirtme amacını da anlayamadım madem o kadar paranız var müstakil ev alsaydınız illa ses geliyor çünkü. ayrıca duvara vurmak zaten saygısızlık gördüğünüzde uygun dille söyleyin bu konuda bi yaptırım yok
şu zıttına muhalefet olmalarınız bir bitsin ya lüks semtten kastım bilirsiniz yada bilmem bilirmisiniz elit yerlerde elit insanlar olur karsılıklı oturup konusup sorun halledilebılen onlar gibi yobaz insan gördüğünde kaçan bir karakter olmazlar kastım bu iyi bir yerde oturuyorsak komsularımızın da en az biz kadar medeni olmasını beklıyoruz. ayrıca size asla katılmıyorum cocuk varsa napsın baglasınmı diye bir savunma yok benım yasam alanıma tecavuz edemez kimse ufak tefek sesleri zaten görmezden geliriz aşırı gürültü var diyorum ama kimse basına gelmeden yasamaz ordan konusmak kolay tabi.. sabah gümbürtüyle uyanan gece cocuk aglamalarıyla uykuya dalamayan kavgaları neredeyse evimizin içinde eden bundan pskolojisi bozulan sizler değilsiniz tabi

Ev ile ilgili kişiye bildirdik durumu uyarıldılar 1 ay ses olmadı şimdi yine basladı

Bence gurultu yaptıklarında cikip kapilarini calip rahatsiz olduğunuzu soylemelisiniz. Ses kaydedin bu arada Baktiniz cirkeflesiyolar arayin 155 i. Yasak zaten apartman ortaminda gürültü hali silkelemek bile yasak diye biliyorum ben

İyi bir semt ve iyi bir siteden bahsediyorsak, yönetim şirketi olmalı.
Dolayısıyla yaşam kuralları da mevcuttur.
Buna aykırı davranan kişiler için, 2.uyarıdan sonra yasal işlem başlatılır.
Kiracıların da kontratları iptal edilir.
Ayrıca ses yalıtımı yok mu?
Eğer ev sahibiyseniz, siz kendiniz yalıtım yaptırın.
Belki de en ufacık ses bile geçiyordur.
ses yalıtımı yok malesef birde hanımefendı halı sermıyormus yerleş cıplak ve ayak seslerini mobılya seslerini nedenını tahmın edersınız az cok

Öncelikle diye lafa başlayarak neden zengin semt ve sitede oturduğunuzu söylemenizi ,bunu neden vurguladığınızı anlayamadım.zengin olduğunuzu mu vurgulamak istediniz yoksa zenginler böyle olur,mu demek istediniz.ne demek istediniz?
allah askına bir gun suraya konu acıp dert yandıgımda nolur yalvarırım başka yerlere cekmeyın ... demek istedgım elit bir semt olmasına ragmen ama bu tarz anlayıssız gürültücü konusmak istesek yüz cevıren selam almaktan kaçan insanlarla zor bir ekstra demek istediğim elit yer diye gelıyoruz ama kendı evımızde bıle rahat edemıyoruz. yani durumun elitlikle varoşlukla alakası yok tamamen insanlıkla alakalı

Mahalle kulturu ya da aile apartmaniyla
Nezih semtlerdeki yasam biraz farkli oldugu icin demis olabilir ..
Ayrica oneminin olmadigini anladik
Zengin olmasi gorgulu oldugu anlamini getirmiyormus
Icinde olacakmis adamin
yaa ben senı bugun cok sevıyorum :KK70: canımsın aynen tarif ettiğin gibi zenginlk fakirlik degıl konu medenıyet düzenleyecegım yorumumu yanlış anlaşılıyorum canım tekrar teşekkür ederim sana ♥♥

Benim oglumda evde koşar oynar daha 21 aylık elimizden geldiğince ses yapmamasına özen gösteriyoruz o benim çocuğum baskasida onun gürültüsünü çekmeye mecbur değil bencil insanlar cocuk iste napalim diye düşünür davranır bizimde üst kat komşumuz aynen oyle cocugu da 9 yaşlarında gece gündüz aynı sıkıntı konuşuldu olmadı duvara vurduk olmadı hatta karşı komsumuza benim çocuğum padişah kimse bişey diyemez çekeceksiniz cevabını bile vermişler zaten düşünceli insan olsalar o raddeye getirmezler kimse yi
her yerde senın gıbı anlayıslı insanlar olsa böyle sorunlar hiç yaşamayız... özverine hayran kaldım canım umarım sende bu özverinin karsılıgını alırsın üst komsundan :KK43:

bu üst kat komşu sesini ben çok iyi bilirim üst katımız kirada çok acayip tipler tanıdım.

bir kadın gece saat 5te topuklularla salsa yapıyordu mesela benim odamın üstünde, çıktım kapılarına bağırdım çağırdım öyle anlamışlardı anca.

yani sesin şekline bağlı.

mesela eğer ayak sesi ise, ben mesela bir kez şöyle yaptım, hem çok rahat hem ses çıkarmayan bir terlik türü buldum, fiyatı da uygundu, onlardan aldım 4-5 çift hatırlamıyorum tam farklı boylarda atıyorum 43 - 40- 38- 36 gibi

hem ev ziyaretine gidip tanışıp hem de bizim zemin ince parkeden de ses geliyor hem yeni ev hediyesi olsun ben de kullanıyorum çok da rahat diyip hediye etmiştim (hakkaten rahatlardı) böylece tatlılıkla onlar da kullanmaya başladı hem ses azaldı, hem kavga etmeden iş çözüme ulaştı.

karşınızdaki kişiye bağlı. kısacası. eğer öküzün tekilerse istediğiniz kadar tatlı dilli iyi niyetli yaklaşın bazen çözüm olmuyor, işte o zaman delirmek gerekiyor, çünkü bizim insanımız bundan anlıyor.

ha yine de siz çoluk çocuk varsa pek bişi yapamazsınız. eğer çok lüks bir muhitte iseniz, ev sahibi ile konuşup, ses yalıtımlı zemin yaptırmasını talep edebilirsiniz, siz de tavana ses yalıtımı yaptırabilirsiniz eğer durumunuz varsa.

artık yeni binalarda iki daire arasına ses yalıtımı yapılıyor, ev alırken dikkat etmek lazım öyle evlerden almalı.

bir kadın sınavlara çalışmak için ses yalıtımlı ev almış, sonra evdeki yalıtımın olmadığı ortaya çıkınca dava açmış ve kadın haklı bulunmuştu geçen senelerde bilirkişi olan kişi arkadaşımdı ev içinden ses ölçümü yapıldı mesela böyle bir olay biliyorum.

yanlış olmasın aklımda şöyle kalmış eğer aşağı 35 desibelden fazla ses geçiyorsa karşı tarafa bir yaptırımınız olabilir. bir avukata danışmak lazım.

şimdi şöyle saatler süren bir gürültü değil örnek cok sert bir şekilde iki üç mobilya çekelemesi halledilir suymazdan gelınır yaklasık 1 saatte 2 defa oluyor.
cocuk ayak sesleri özellikle koridorda koştururken
arada kavgalar kulak tıkıyoruz
gece gunduz sürekli mızmızlanan cok ağlayan cocuk sesi
bazende sürekli evde bir gümbürtü hali arada sanırım koltuk tepelerinden atlıyor
yani konusacak oldum apartman girisinde beni görünce kaçtı başka yöne selam verecektm br gün basını cevırdı kesınlıkle diyologa girmiyor bu insan yani çözümsüz kaldım

şu zıttına muhalefet olmalarınız bir bitsin ya lüks semtten kastım bilirsiniz yada bilmem bilirmisiniz elit yerlerde elit insanlar olur karsılıklı oturup konusup sorun halledilebılen onlar gibi yobaz insan gördüğünde kaçan bir karakter olmazlar kastım bu iyi bir yerde oturuyorsak komsularımızın da en az biz kadar medeni olmasını beklıyoruz. ayrıca size asla katılmıyorum cocuk varsa napsın baglasınmı diye bir savunma yok benım yasam alanıma tecavuz edemez kimse ufak tefek sesleri zaten görmezden geliriz aşırı gürültü var diyorum ama kimse basına gelmeden yasamaz ordan konusmak kolay tabi.. sabah gümbürtüyle uyanan gece cocuk aglamalarıyla uykuya dalamayan kavgaları neredeyse evimizin içinde eden bundan pskolojisi bozulan sizler değilsiniz tabi

ne kadar agresifsiniz hanımefendi. elit bir yer olmasının ne alakası var? çocuğa evladım burası elit yer koşma oynama al tableti otur denilemiyor yani benim çocuğum yok ama arkadaşlarımın var. ağlayan çocuk için ne yapılabilir ana baba çocuğunu kendi mi ağlatıyor ya da peşinde koşmaktan memnun mu sanıyorsunuz onlarda çocuğu oturduğu yerde dursun ister. ama olmuyor bunun yobazlıkla bağlantısı ne? ordan çıkıp başka elit yere de gitseniz apartmanda olduğunuz ve yukarıda çocuklu aile olduğu sürece aynı şeyler olacak. aynısını bende yaşadım üst katta çocuklu aile vardı kızıyordum kız çok koşuyor ev tepemize yıkılacak diye sonra ev sahibesiyle konuştuk ben istemez miyim otursun ama dk yerinde durmuyor her oyundan sıkılıyor babası da gelince oynamak istiyor elimizden geleni yapıyoruz demişti

şimdi şöyle saatler süren bir gürültü değil örnek cok sert bir şekilde iki üç mobilya çekelemesi halledilir suymazdan gelınır yaklasık 1 saatte 2 defa oluyor.
cocuk ayak sesleri özellikle koridorda koştururken
arada kavgalar kulak tıkıyoruz
gece gunduz sürekli mızmızlanan cok ağlayan cocuk sesi
bazende sürekli evde bir gümbürtü hali arada sanırım koltuk tepelerinden atlıyor
yani konusacak oldum apartman girisinde beni görünce kaçtı başka yöne selam verecektm br gün basını cevırdı kesınlıkle diyologa girmiyor bu insan yani çözümsüz kaldım

anladım kesinlikle benim ailemin çocuklu versiyonu gibi, ben bile çok rahatsız oluyorum alt komşu ne haldedir allah bilir.

sanırım buna yapılabilecek bir şey yok ya, düşünüyorum da...

apartman görevlisine şikayet etmek tek çare sanırım. o da uyarsın.

yerlere halı alerjik sebeplerden sermiyorsa kilim sersinler makinede yıkatır yine hiç olmazsa ses keser. aklıma bu geldi bi tek.

ne kadar agresifsiniz hanımefendi. elit bir yer olmasının ne alakası var? çocuğa evladım burası elit yer koşma oynama al tableti otur denilemiyor yani benim çocuğum yok ama arkadaşlarımın var. ağlayan çocuk için ne yapılabilir ana baba çocuğunu kendi mi ağlatıyor ya da peşinde koşmaktan memnun mu sanıyorsunuz onlarda çocuğu oturduğu yerde dursun ister. ama olmuyor bunun yobazlıkla bağlantısı ne? ordan çıkıp başka elit yere de gitseniz apartmanda olduğunuz ve yukarıda çocuklu aile olduğu sürece aynı şeyler olacak. aynısını bende yaşadım üst katta çocuklu aile vardı kızıyordum kız çok koşuyor ev tepemize yıkılacak diye sonra ev sahibesiyle konuştuk ben istemez miyim otursun ama dk yerinde durmuyor her oyundan sıkılıyor babası da gelince oynamak istiyor elimizden geleni yapıyoruz demişti
bugun kötü bir gün başlangıcı yaptım tahmın edersınız panık atakta var gurultuyle uyanmak kötü bir duygu agresifliğim bundan olabılılır ama en cok lüks semt ayrıştırmanıza sasırdım. lüks yada düşük bütçeli bunlar konunun anlaşılmasında önemli bir rol oynar diye belirttm. ayrıca anlayıslı olamıyorum kaldıki cocuk sevmıyorum çekmek zorundamıyım baskasının cocugunun gürültüsünü kimsenın kımseyi rahatsız etmeye hakkı yok ben de yasam alanım diyip evde at kosturmuyorum gece yatak odamda bile cıkabılecek her sese dikkat ederken karsı tarafta aynı hassasıyeti göstermek zorunda bence

X