bu üst kat komşu sesini ben çok iyi bilirim üst katımız kirada çok acayip tipler tanıdım.
bir kadın gece saat 5te topuklularla salsa yapıyordu mesela benim odamın üstünde, çıktım kapılarına bağırdım çağırdım öyle anlamışlardı anca.
yani sesin şekline bağlı.
mesela eğer ayak sesi ise, ben mesela bir kez şöyle yaptım, hem çok rahat hem ses çıkarmayan bir terlik türü buldum, fiyatı da uygundu, onlardan aldım 4-5 çift hatırlamıyorum tam farklı boylarda atıyorum 43 - 40- 38- 36 gibi
hem ev ziyaretine gidip tanışıp hem de bizim zemin ince parkeden de ses geliyor hem yeni ev hediyesi olsun ben de kullanıyorum çok da rahat diyip hediye etmiştim (hakkaten rahatlardı) böylece tatlılıkla onlar da kullanmaya başladı hem ses azaldı, hem kavga etmeden iş çözüme ulaştı.
karşınızdaki kişiye bağlı. kısacası. eğer öküzün tekilerse istediğiniz kadar tatlı dilli iyi niyetli yaklaşın bazen çözüm olmuyor, işte o zaman delirmek gerekiyor, çünkü bizim insanımız bundan anlıyor.
ha yine de siz çoluk çocuk varsa pek bişi yapamazsınız. eğer çok lüks bir muhitte iseniz, ev sahibi ile konuşup, ses yalıtımlı zemin yaptırmasını talep edebilirsiniz, siz de tavana ses yalıtımı yaptırabilirsiniz eğer durumunuz varsa.
artık yeni binalarda iki daire arasına ses yalıtımı yapılıyor, ev alırken dikkat etmek lazım öyle evlerden almalı.
bir kadın sınavlara çalışmak için ses yalıtımlı ev almış, sonra evdeki yalıtımın olmadığı ortaya çıkınca dava açmış ve kadın haklı bulunmuştu geçen senelerde bilirkişi olan kişi arkadaşımdı ev içinden ses ölçümü yapıldı mesela böyle bir olay biliyorum.
yanlış olmasın aklımda şöyle kalmış eğer aşağı 35 desibelden fazla ses geçiyorsa karşı tarafa bir yaptırımınız olabilir. bir avukata danışmak lazım.