Bir turlu gitmeyen gelin adayi...

ilginç ama yani bir baba kızının nerede kaldığını bilmez mi? bilmek istemez mi?
biliyorum yurt telefonundan aramak bizim zamanımızda modaydı ismin anons edilirdi bas bas.. Cepler çıktı çıkalı aileler de mecburi güven duymak zorunda kalıyor sanki ama yine de benim kızım gidecek olsa gider yerleştirir geri gelirim.

Biz erkek kardesimi her gittiginde yerlestirip gelirdik. Surekli de arayip nerede ne yaptigini sorardik. Yani ben de anlamiyorum kiz olunca daha bir dikkatli olmalilardi.

Wolfcum benim de 20 yaşında erkek kardeşim var, elin kızını eve getirip, bizde kalacak bu kız diyecek he mi?:KK53:
Annem var ya önce bizim oğlanı kapıya koyar sonra da kızın babasını arar gelin alın kapı çanağınızı derdi:KK53:
Şekerim nikah yok resmiyet yok ne işi var o kızın sizin evde?
İyi insanlarsınız anlattığına göre ama dünyanın bin bir türlü hali var, genç kız öyle her yerde kalır mı? İnsanların başına neler geliyor neler. Dört duvarın içinde adamı kesiyorlar da kimsenin haberi olmuyor. Kızdaki iyi cesaret, görümce adayı olarak kardeşime öyle gelin istemezdim ben, bana fazla rahat geldi...

Bende bisey anlatayim o zaman;unv.deyken evde kaliyordum arkadaslarlarimla. Gece saat 3te valiziyla cokta sammi olmadgim bi kiz arkadasim geldi. Oyle boyle derken evin bi odasini ona verdik bizimle yasamaya basladi. İs buldum kiza calisiyordu hatta annrsi falan gelmisti kalmisti. Bu kizin bi sevgilisi vardi bsska sehirde yasiyordu kiz surekli sevgilisinin yanina gidip grliyodu. Gittiginde de cocugun evinde kaliyomus ailesinin. Hatta cocugun kiz kardesiyle yatiyomus falan. Yine gidip dondu odasindan 2gun hic cikmadi ise gitmedi. Sonradan anlatti ki hamile kalmis. Evin bos oldugu bi an mercimek firina verilmis falan. Aldirmislar cocugy sonradan ogrendik.dikkat edin basiniza boyle bisey gelmesin.

yok kız benim anamda gelini yanında istemeyenlerden ir gelini olunca görecez doğru mu değil mi ama özgürlüğüne çok düşkün kısıtlanmaya gelemiyo
tamam seninkini de listenin ikonci sirasina yazariz adaylikta :)

Ne kaynanalik annemin, ne de gorumcelik benim genlerimizde yok.
ee o zaman ben olsam ben de gitmem. ne guzel kayinpeder de arkadas gibi bowling filan oynuyor zaten. Ne guzel hayat. Bence ailesi konusunda sikintili ve sizin aile iliskileriniz hosuna gitti diye dusunuyorum.hakikaten kardesinizin ciddi ciddi konusmasi lazim

Biz erkek kardesimi her gittiginde yerlestirip gelirdik. Surekli de arayip nerede ne yaptigini sorardik. Yani ben de anlamiyorum kiz olunca daha bir dikkatli olmalilardi.
önce empatiyi yapacak ailen. o ailenin yerine koyacaklar kendilerini.
kendi kızlarının isterlermi başka erkek arkadaşının ailesinin evinde kalmasına. . çok hatalılar.

Hanimlar, erkek kardesim 24 yasinda, kucuk bir ilcede 2 yillik universite okuyor. Gerci okul uzatmali oldu alttan dersleri kaldi. Bu yuzden eve dondu, calismaya basladi ve sadece sinav zamanlari okula gidecek.

Kardesim ikinci senesinde bir kizla sevgili olmus. Ciddi mi falan diye agzini aradim, "yok abla bir ciddiyet yok o da oyle bakmiyor zaten alkol sorunu var" dedi. Ben de ciddi olmayacaksa bir iliskiyi uzatmamasini, kiza umit vermemesini soyledim. Sonucta cevremde bu tur iliskilerin ahini alan cok erkek taniyoruz. Aradan zaman gecince bunlar ciddi olmuslar. Kardesim (sevgilisine Ayse diyelim) Ayseyle beni telefonda gorusturdu, facebooka ekledi falan. Cokta tatli bir kiz sakin karakterli iyi niyetli. Annemle de konusmuslar. Kardesim univ.den donerken yaninda Ayse'yi de getirdi. Istanbul'u gezdirecekmis hem bizimkilerle tanismis olmak istemis. Bizimkiler Ayse'yi gayet guzel agirladilar, sinemaya gitmisler, babamla bowling oynamislar. Yalniz babam Ayse'nin ailesinin haberi var saniyormus. Bunu Ayse evine donunce ogrendi ve baya vicdan yapti. Kizin anne babasina ne derim benim de kizim var diye. 1 hafta kadar sonra Ayse yine geldi. Ailesine okulunun erken basladigini soyleyipte gelmis ve bir turlu gitmiyor. Suan 3 hafta oldu ve kizin okula hic donesi yok. Gitmekten bahsetmiyor bile. Sagdan soldan telefonlar gelmeye basladi sizin oglan kiz kacirmis dogru mu diye... Babam da misafir diye birsey diyemiyor ama diken ustunde. Bir ara konusmus kizim boyle yapmayin annenize babaniza yalan soylemeyin diye. Bir ara gidicem falan demis, babam pismaniye kestane sekeri falan almis yanina hediyelik. Kiz paketi acmis yemeye baslamis ben gidene kadar bunlar curur diye. Babam kardesimle konustugunda tavir yapip odayi terkediyormus. Benle de konusmuyor. Normalde cok yakiniz ama bu konuda kapatmis kendini tamamen.

Hanimlar ne yapalim sizce? Misafir deyip susalim mi yoksa anne babasini dusunerek kalbi kirilacakta olsa okuluna yollayalim mi? Ayrica bunlar ne yapmaya calisiyor? Kiz kacti da haberimiz mi yok? Siz olsaniz ne yapardiniz?

Bu arada baska konumda da yazmistim buyuk kardesimin esi de annemden cikmiyordu hatta annemle yasama planlari yapiyordu da annem istememisti. Kadincagiz ya fazla iyi ya baska birsey var gelinler dibinden ayrilmiyor :KK53:
evet kız kaçmış..haberiniz yok.babanız tutup elınden dısarı atsın allah allah var mı oyle iş.

Kızın kendi ailesi ile sorunları olabilir mi huzursuzluk, sürekli hesap verme baskısı falan ? Yani bu kadarı fazla çünkü. Siz bence de bir sorun ona artık herhalde evlenmeyi düşünüyorsunuz diye. Bu kadar şeye yardım edip bu kadar aralıksız kalıyorsa sorun. Belki ailesine rest çekip gelmiş bile olabilir ama sizede okulun erken açıldığını söyledim demiş olabilir.

e çok basit. baban ailesiyle tanışmaya girişsin bakalım nasıl tepki verecek. hatta gerçekten tanışın ailecek. ya tamamen kalır ya da aile korkusuyla kalkar gider. hem gerçekten gelininiz olup olmadığına karar vermiş olursunuz :KK70:

Wolfcum benim de 20 yaşında erkek kardeşim var, elin kızını eve getirip, bizde kalacak bu kız diyecek he mi?:KK53:
Annem var ya önce bizim oğlanı kapıya koyar sonra da kızın babasını arar gelin alın kapı çanağınızı derdi:KK53:
Şekerim nikah yok resmiyet yok ne işi var o kızın sizin evde?
İyi insanlarsınız anlattığına göre ama dünyanın bin bir türlü hali var, genç kız öyle her yerde kalır mı? İnsanların başına neler geliyor neler. Dört duvarın içinde adamı kesiyorlar da kimsenin haberi olmuyor. Kızdaki iyi cesaret, görümce adayı olarak kardeşime öyle gelin istemezdim ben, bana fazla rahat geldi...

Bisey desem gorumcelik yapmis olucam. Zaten ilk gelinimizle kotuyuz. Sebep: gorumcelik yapmisim :KK53:

Bende bisey anlatayim o zaman;unv.deyken evde kaliyordum arkadaslarlarimla. Gece saat 3te valiziyla cokta sammi olmadgim bi kiz arkadasim geldi. Oyle boyle derken evin bi odasini ona verdik bizimle yasamaya basladi. İs buldum kiza calisiyordu hatta annrsi falan gelmisti kalmisti. Bu kizin bi sevgilisi vardi bsska sehirde yasiyordu kiz surekli sevgilisinin yanina gidip grliyodu. Gittiginde de cocugun evinde kaliyomus ailesinin. Hatta cocugun kiz kardesiyle yatiyomus falan. Yine gidip dondu odasindan 2gun hic cikmadi ise gitmedi. Sonradan anlatti ki hamile kalmis. Evin bos oldugu bi an mercimek firina verilmis falan. Aldirmislar cocugy sonradan ogrendik.dikkat edin basiniza boyle bisey gelmesin.

Olur mu olur... Ay Allah korusun ya. Yok yok kesin konusmam lazim. o_O

Ohoo kız da ne genişmiş maşallah. İnsan hiç mi utanıp sıkılmaz.
Misafir de olsa, kaçmış da olsa insan bu kadar rahat yaşar mı başkasının evinde pes.

Annen baban, kardeşinle ve kızla neden oturup ciddi ciddi konuşmuyor?
Bence kızın ailesiyle de görüşmeliler. Aşırı sorumsuz bir gelin adayı çünkü kendisi.

Küçükler yanlış yapar ama büyükler de amaçlarının ne olduğunu sorup herşeyin bir adabı olduğunu anlatmalı.

X