Bir turlu gitmeyen gelin adayi...

gerçekten ne rahat bir kızmış
yazık kim bilir ailesi neler düşünüyordur
kardeşinizin de yaşı küçük bu yaşlarda yapılan evliliklerinde sonu pekte iyi olmuyor
haklarında en hayırlısı olsun

Çok tuhaf bir durum.
Ama acilen halletmeniz lazım.
yarın birgüb bu kızın bir şikayetine de maruz kalabilir ailen.
Çünkü kızda bir tuhaflık var.
Okulu neden bırakmış neden gitmiyor ki?
Bir de alkol sorunu var yazmışsınız ?
Acaba bu kız hamile filan olabilir mi?

kız uyanık.kardeşini parmağında oynatacağı bir kişilikde görmüş.kaçırmamak için yapışmış adeta.
başta kardeşin ciddiye bile almazken şu an evinde olması en büyük kanıt.
ailen gibidir kardeşin de muhtelemen.
bir çok şeyi aşmış bir kız.
ne ailesinden çekiniyor ne senin ailenden.
korkulur böyle tiplerden.

bir tanıdığın böyle bir gelini var.
çocuğa teklif eden de kız ve bir kaç yaş büyük.
bize gelmişlerdi şehir dışından.
sürekli eşini azarlıyor,müdehale ediyor.
o kadar itici,baskıcı bir tip.
eşim daralmıştı,neredeyse ağzının payını verecekti.
misafirdir diye sakinleştirdim.
sürekli aşağılayan,hakaret eden bir insandı.

kız kerdeşini pasifize etmiş bence.
o yüzden ne kardeşin git diyebiliyor ne babana söyletiyor.
hoş ilk gelişinde göndermek lazımmış ama geç kalınmış.:KK43:

merak ettim kız nereli?
bazı yerlerin kültürü çok farklı oluyor genele göre.

kardeşiniz sıkıya gelmez, kardeşiniz özgürlükcü, o kadını nasıl sevdigi bile anlaşılmaz, kadın kendi degeri icin musaade etmemeli, erkek hayır diyemez, bir de ses cıkaramayan aile...
sürekli bahanelerin ardına sıgındınızın farkında mısınız?

ayrıca kadın istenmedigi yerde kalıyorsa da erkek neden hayır diyemiyor? kurdugunuz baglantıyı anlayabilmek dahi mumkun degil.
bu dusunceyle bakarsanız evden atın onu, bir de sozum ona namuslu biriyle evlendirin ailenizi aklayın bu mudur yani?
sizin yaptıgınız ve gelen butun yorumlarda yazılan yok kız şöyle yok kız böyle...
hayatınızda karsılastıgınız sorunlarda baskalarını suclamaktan vazgecin artık bir zahmet.

cinsiyet farketmez, her evin kuralları vardır.
aileniz bu durumdan rahatsız ise misafir eden kisiyle cozmeli sorunlarını, yani kardesinizle.

benim basıma gelse ve istemiyor isem;
alırım karsıma oglumu "biz rahatsız oluyoruz aile yapımıza uygun degil, ya gonul iliskilerini dısarıda devam ettir ya da git calıs paranı kazan ev tut, bu evin kuralları var ve burada yasıyorsan uymak zorundasın" derim. bu kadar.
evine ilkokul arkadasını getirip de sonra ailesinin ilgilenmedigi kucuk bir cocuktan bahsetmiyorsunuz ki.
evet, sizin kadına herhangi bir sorumlulugunuz yok ancak kardesinizin var.
ve bu olayı cozmek istiyorsanız bunun yolu da ailesini aramaktan falan gecmiyor, belki ailesi bile yok. ne yasadıgını biliyor musunuz ki? alın kardesinizi karsınıza konusun.
sayfalarca cozulemeyen sey ne anlamadım.

ya da sessiz sedasız misafir der, bir arada yasarsınız.
kadın da misafirligin gereklerini yerine getirir ya da evin bir insanı gibi her işe yardım eder.
kardesiniz otel odası gibi kullanıyorsa gelen kadın/erkek kisiye degil, once ailenizde yetisen kisiye bakın.

meryemd'nin de fazlasıyla benzer bir konusu vardı, o aile de tuhaf geliyordu bana.
ne hikmetse ses cıkaramayan aile gibi, rahatsız olan nisanlısı da 3kisi yataga sıgışmakta sakınca gormuyor o evde kalmakta ısrar ediyordu.

özgürlügün nasıl birsey oldugunu kavrayamayınca böyle duskunlukle acıklamaya calısıyorsunuz ya, devrelerim yanıyor.

tamamda aile yapınızda biraz garip sanırım kıme 3 hafta kız e-gelıyo kalmaya babanın bi bakısı yeter kardesin düsünmelikydi babam ne der diye
bende bi ablayım asla böyle biseye müsade etmem her gun anneme gider kızı didkler hatta annen baban biliyomu bi arıyalım okulda bu kadar ara olmaz sene kaybedersin vs vs diceksin dusa girdiginde falan telini karıstır fays yada ınsg ramda olan kısılere ulas
kız belki ailesine bile söylemedi
bence cok yanlıstasınız

Kaçmak maçmak çok abartmışsınız yahu. Ben de sevgilimle kaldım uzun bir süre. Ama ailem biliyordu, sevgilimin babası yoktu. Babası olsaydı kalamazdım sanırım. Belki de sadece kız sevgilisinden ayrılmak istemiyordur ve yüzüne gülüp arkasından gitsin artık istemiyoruz diyen insanlara güveniyordur. Her şeyi abartmamak gerek. İnsanlar konuşa konuşa...

Yani çözüm çok basit anneniz ve babanız konuşacak bu kadar

Kaçmak maçmak çok abartmışsınız yahu. Ben de sevgilimle kaldım uzun bir süre. Ama ailem biliyordu, sevgilimin babası yoktu. Babası olsaydı kalamazdım sanırım. Belki de sadece kız sevgilisinden ayrılmak istemiyordur ve yüzüne gülüp arkasından gitsin artık istemiyoruz diyen insanlara güveniyordur. Her şeyi abartmamak gerek. İnsanlar konuşa konuşa...

e konuşmuş zaten babası kabaca çek git dememiş ama akil olan anlar ailesine. götürsün diye şeker mi ne almış. konu sahibinin babası, bu git artık demek işte anlayana

Bugun kardesimle konusmak icin annemlere gittik. Babam bir gun oncesinde tekrar konusmus ve kiz nihayet gitmeye karar vermis. Bu aksam otobuse bindiriyorlar. Ilerisi icin ne olur bilemem. Kardesimle ayrilsinlar falan da istemiyorum bu kalma meselesi disinda bir seyini gormedik. Genel olarak saygili uyum saglamaya calisan biri. Neyse hayirlisi neyse o olsun. Konum kapatilirsa sevinirim.

X