• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

Faat kimse evladından vazgeçmez.
Çocuklar da annelerinden babalarından vazgeçmezler...

Bu olayı savaş haline çevirmeyin.
Senin annen kıymetli, benim annem kıymetli olayına girmeyin.
Ve her şeyini ailene anlatma.
Eşinden rica et o da anlatmasın...

Henüz yolun daha çok başındasınız.
İlk zamanlardan aileler gündeme gelirse gün olur iş içinden çıkılmaz bir hal alır...

Elbette kendini savunacaksın ama bunu biririlerinin kişiliğine karşı yapmamalısın.
Evlilikte misilleme olmaz.

Senin şu an yaptıgın bu.
Bu durum sana inan hiç bir şey kazandırmaz,
aksine üzülen yine sen olursun...

Adımlarını saglam at.Eşin de dahil kimsenin eline koz verme.
Eşini seviyorsan kayınvalidene eşinin hatırına bir takım şeyleri yaptıgını göstermelisin...

Son düzenleme:
Canım Faat,
Alıntıyla yanıtlayım dedim ama hangisini alıntılayacağımı bilemedim... Biz birbirini tanımayan iki yabancıyız ama sen bensin bunu bil... O kadar aynıyız ki düşünceler ve yaşatılan sıkıntılar konusunda, ancak bu kadar olur. Biz ev kurduk, ayrı değiliz. Bence yaşadığın şeylerin sebebi evinizi yuvanızı kurmayışınızdan kaynaklanmıyor. Aileye bakışınızın farklılığından sorunlar...
Benim kocam asla beni öncelikli ya da önemli hissettirmez. En son halasının taşınmasına yardıma gitmeyi reddettim diye delice kavgalar ettik. Ona göre onun ailesiyle ilgili hiçbir isteğine hayır diyemem... Tatillerimizi ailesinden saklarız, gezmelerimizi ailesinden saklarız. Çünkü oraya gitmemiz gerekir!!! Tam da e hani gelin demesinler diye.... Seni çok iyi anlıyorum. Buna karşın o benim anacığımın evine 1 kere bile gitmedi, 2.5 yıldır evliyiz düşün. Cevabı hep sen istemedin ki oluyor, insan annesinin evine gitmek istemez mi? Zorlamadım da ondan:(( Zorlamamak=istememek ona göre...
Terapiye gidiyoruz, işe yaradı yaradı... Yaramadı kendimi en kötü senaryoya bile alıştırmaya çalışıyorum. Allah sabır ve güç versin bize....Yalnız değilsin, bunu bil...

8 ay kadar daha ayrı kalmak zorundayız öncesinde tayin yok.. Evimizi sonra kurabilcez..

Söz vermişti evet aslında yine bu tayinle ilgili benim tayinim olmazsa o geleckti ama
sonra gelmen için uğraşalım bekleyelim dedi. Onun işi orada çok rahat benim
yaşadığım yere göre ve o orada daha mutlu bir hayatımızın olacağına inanıyor. Çalışma saatleri
az olduğu için bana ve evine daha çok vakit ayırabileceğini söylüyor. Bu konuda çoğu
kişi ona hakveriyor ama ben bana verilmiş söze baktım mantıklı sebep diye bakamıyorum
söz vermeseydi o zaman diyorum.. O bizim büyük kavgamız oldu zaten ailesi karıştı
çok büyüdü o kavga..
Evlenmeden önce 2 buçuk yıl flört dönemimiz oldu..
ailesine o kızardı hep hiç beni kırmazdı evlendi ailem delisi oldu..

evliliğiniz baştan sorunlu. Ne olursa olsun gerekirse 4 yıl 5 yıl ne gerekiyorsa nişanlı kalsaydınız. Bu şekilde ne sevgilisiniz ne evlisiniz. Böyle olduğu zaman da her şeyi yerinde tadında halletmek sorun olur. Mesela aynı evde yaşarken küçücük bi sorun olur iki eş arasında konuşarak anlaşarak çözer biter ama başka insanların da olduğu bir evde (aile bile olsa) en ufak bi sorun üçüncü dördüncü kişilerin arasında yaşandığı zaman çözülmek bir yana alevlenir durur. Sizin en büyük şanssızlığınız bu olmuş. Muhtemelen başka sorunlarınız da olmuştur ve her iki tarafın da aile meselesi işi çıkmaza sokuyor gibi. Şu konuda ufak bi fikir verebilirim ki, eşinize ailesini ne kadar kötülerseniz ne kadar onların eksikliklerini hatalarını söylenir durursanız siz haklı bile olsanız eşinizi ailesine daha çok yaklaştırırsınız. Sizin haklı olduğunuz konularda bile sizi haksız olarak görmesine neden olursunuz. Ilımlı olmaya çaılşırsanız o da sizin gayretinizi görüp dengeyi kurmaya çalışabilir. Tabi ki bu biz okuyucuların nacizane fikirleri, yaşayan sizsiniz, her şey umarım yoluna girer. Her ne olursa olsun aile meselesi yüzünden zora giren sıkıntı çeken evliliklere yazık oluyor kanısındayım.

ben kendimi senin yerine koyduğumda napardım biliyomusun?önce hiç saygımı bozmazdım eşimi öyle telefonda değil dışarda ortak bi yerde buluşur ilk başta aranızdaki sorunları ne sen annenin yanında ne o annesinin yanında tartışmamış olurdu aranızdaki problem sadece kaynanansabunu eşinle düzgünce yüz yüze konuş ve ben senin ailene saygısızlık etmiyorum niye böle yapıyosun niye huzurumuz kaçsın diye konuş ona annesinin yanına gidip özür dileyeceğini ama aynı şeyi kendisinin de yapmasını söyle bir şekilde anlaşın aksi takdirde başkaları yüzünden (ki bu aileler de olsa ) boşu boşuna mutsuz olacaksınız ben derimki siz nikahta evlenirken bir ömür birbiriniz için sözler verdiniz aileleriniz için değil yienede karar sizin...
sevgilerimle...

annem gitme dedi ,annem gelme dedi, kusura bakmada sen bi evliliği yürütecek olgunlukta değilsin sen insanlarla olan ilişkilerine kendi kararını kendin veremiyosun daha ayrıca artık senin ailen kocan her şeyini annesine ailesine anlatan kadınlarıda hiç anlamıyorum

valla bence evliliğin içine senin ailen benim ailem girdi mi o evlilikten hayır beklenmiyor..keza bakınız benim evliliğiim..ben bunu bilir bunu söylerim..aralar baştan beri kötü olsaydı sorun olmazdı ama iyiyken kötü olundu mu ömrü billah unutulmaz..eşinde unutturmaz zaten..

annem gitme dedi ,annem gelme dedi, kusura bakmada sen bi evliliği yürütecek olgunlukta değilsin sen insanlarla olan ilişkilerine kendi kararını kendin veremiyosun daha ayrıca artık senin ailen kocan her şeyini annesine ailesine anlatan kadınlarıda hiç anlamıyorum

Ne kadarını okudunuz bilmiyorum ama beni doğru anlamadığınızı düşünüyorum..
Sorun annemin ya da başkalarının ne istediği değil..Ben istemiyorum
Eşimin ailesi ile bu yaşananlardan sonra mesafemi korumak istiyorum
Onların istediği gibi tatillerimi onların evinde geçirmek istemiyorum.
Bunlar benim düşüncelerim sadece eşimin zorlamalarına karşılık tepkilerim
senin ailenin gönlü olacaksa benim annemin de gönlü olmalı onun rızasını alın
şeklindeydi..
Olgunluk konusunda haklı olabilirsin.. Evlendikten sonra anladımki
ben iki yüzlü,politik ilişkilere gelemem eltim gibi haksızlıklara sus pus gezip
iyi gelin olup süzülemem. Kocam kocam diye kötü huylarını da baş tacı edemem,
Evlilik bana uygun değilmiş bunu anladım. Kp,kv,görümce,elti,kayın gibi tehlikelere
karşı dürüstlüğümden,dobralığımdan,açıksözlülüğümden başka silahım yok..
Bu yüzden evlilik bana göre değilmiş haklısın..
İyi özelliklerini de saydım eşimin kötülerini de.. Kim dört dörtlük hiç kimse..
Benim hatalarım da var. Bu yüzden bu evliliği sürdürüyorum zaten sancılarla..
İlgin için teşekkürler..

Ya şu erkekler insanı deli eder eşinizle anneniz arasında denge kurmayı bir öğrenin artık ya neden evliliğe yansıtıyorlar neden hep bunalan baskı yapılan eş oluyor kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama annesidir onu büyütendir saygı duymak zorundadır onlarda aynı şekilde oğlunun karısısın saygılı davranmak zorundalar.Sürekli bir savunma mekanizması oluyor erkekler de annelerini hep haklı görüyor sürekli anneleri ile eşlerini karşı karşıya getirdiklerinde evlilikten de soğutuyorlar.Karın bu senin yuva kurduğun acı tatlı günlerinde yanında bulunan aynı yastığa baş koyduğun insan kıymet bilmesi lazım ikinizin sorunu olmaz ne zaman araya aile mevzusu girse ki bunu erkekler yapıyor sonra kavga oluyor sonra huzursuzluk kırgınlık v.s bazı erkeklerde sabit kafa inat ve çok anneci oluyor tamam annelerini sevsinler ama eşlerinin de değerini bilsinler objektif olsunlar annelerinin avukatı olmasınlar ortada dursunlar bütün kahrınızı eşler çekiyor artık ana baba evinde yaşamıyorsunuz eşinizle kurduğunuz yuvanızda yaşıyorsunuz bunu idrak edemiyorlar inşallah eşin bunu idrak eder artık da, daha üzmez seni kavgasız huzurlu mutlu bir yıl olsun 2013 sizin için....

Faat kimse evladından vazgeçmez.
Çocuklar da annelerinden babalarından vazgeçmezler...

Bu olayı savaş haline çevirmeyin.
Senin annen kıymetli, benim annem kıymetli olayına girmeyin.
Ve her şeyini ailene anlatma.
Eşinden rica et o da anlatmasın...

Henüz yolun daha çok başındasınız.
İlk zamanlardan aileler gündeme gelirse gün olur iş içinden çıkılmaz bir hal alır...

Elbette kendini savunacaksın ama bunu biririlerinin kişiliğine karşı yapmamalısın.
Evlilikte misilleme olmaz.

Senin şu an yaptıgın bu.
Bu durum sana inan hiç bir şey kazandırmaz,
aksine üzülen yine sen olursun...

Adımlarını saglam at.Eşin de dahil kimsenin eline koz verme.
Eşini seviyorsan kayınvalidene eşinin hatırına bir takım şeyleri yaptıgını göstermelisin...

Sevgili Cudana öncelikle teşekkür ederim.
Eşimden kimseden vazgeçmesini istemedim. Seçim yapmasını asla istemedim.
Sadece adil olmasını istedim. Ama olamadı.. Bir gün adil olduğunu görürsem
oturup mutluluktan ağlarım heralde.. Bu benim içimde böyle derin bir yara..

Eşimin hatrına bir şeyler yapmak istiyorum ama eşim için benim hatrım ne kadar
diye düşündüğümde ellerimde kocaman bir hiç gördüğümde öyle üzülüyorum
öyle hırçınlaşıyorum ki.. Bu haksızlığa uğrama hissi beni canavara dönüştürüyor.
O an eşimin ağladığını görmek istiyorum,tıpkı beni ağlattığı gibi..
Ben severken sana bişey olmasın bana gelsin tüm dertler diye sevemiyorum..
Beni üzen adamın ağladığını görmek bana zevk verir gerçekten.
Bugün ona karşı çok öfkeliyim..İnsan eşini özlemez mi?
Ailem diye diye tüketti beni,kırgınlık,üzüntü gibi duygulardan özleme sıra gelmiyor:ssz:

Ya şu erkekler insanı deli eder eşinizle anneniz arasında denge kurmayı bir öğrenin artık ya neden evliliğe yansıtıyorlar neden hep bunalan baskı yapılan eş oluyor kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama annesidir onu büyütendir saygı duymak zorundadır onlarda aynı şekilde oğlunun karısısın saygılı davranmak zorundalar.Sürekli bir savunma mekanizması oluyor erkekler de annelerini hep haklı görüyor sürekli anneleri ile eşlerini karşı karşıya getirdiklerinde evlilikten de soğutuyorlar.Karın bu senin yuva kurduğun acı tatlı günlerinde yanında bulunan aynı yastığa baş koyduğun insan kıymet bilmesi lazım ikinizin sorunu olmaz ne zaman araya aile mevzusu girse ki bunu erkekler yapıyor sonra kavga oluyor sonra huzursuzluk kırgınlık v.s bazı erkeklerde sabit kafa inat ve çok anneci oluyor tamam annelerini sevsinler ama eşlerinin de değerini bilsinler objektif olsunlar annelerinin avukatı olmasınlar ortada dursunlar bütün kahrınızı eşler çekiyor artık ana baba evinde yaşamıyorsunuz eşinizle kurduğunuz yuvanızda yaşıyorsunuz bunu idrak edemiyorlar inşallah eşin bunu idrak eder artık da, daha üzmez seni kavgasız huzurlu mutlu bir yıl olsun 2013 sizin için....

Malesef yuvamızı kuramadık hala ikimizde anne evindeyiz..
:50:
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için..

ben kendimi senin yerine koyduğumda napardım biliyomusun?önce hiç saygımı bozmazdım eşimi öyle telefonda değil dışarda ortak bi yerde buluşur ilk başta aranızdaki sorunları ne sen annenin yanında ne o annesinin yanında tartışmamış olurdu aranızdaki problem sadece kaynanansabunu eşinle düzgünce yüz yüze konuş ve ben senin ailene saygısızlık etmiyorum niye böle yapıyosun niye huzurumuz kaçsın diye konuş ona annesinin yanına gidip özür dileyeceğini ama aynı şeyi kendisinin de yapmasını söyle bir şekilde anlaşın aksi takdirde başkaları yüzünden (ki bu aileler de olsa ) boşu boşuna mutsuz olacaksınız ben derimki siz nikahta evlenirken bir ömür birbiriniz için sözler verdiniz aileleriniz için değil yienede karar sizin...
sevgilerimle...

Buluşma imkanımız yok hem işimiz nedeniyle hem uzaklık nedeniyle..
Ben gidebilirim yanına ama karar aldım gitmem.. Vaktinde çok gittim.
Gitmelerim ona mutluluk verdi bana üzüntü..
Beni özlüyorsa o gelecek. Yüzyüze de aile konusunda uzlaşamıyoruz
zaten.. Eşim haklı haksız değil büyük küçük diye saygı bağlantısı
kuran biridir..
Evliliğimi kendi evimde yaşayamadan bitirmek istemem.
Ama bu aile sorunları ile ömrümüz ne kadar olur bilemiyorum.
İyi günlerimizde bile ben hep diken üstündeyim yarın arıza çıkacak diye
Nitekim çıktı.. Eşimi tanıyorum, kendimi de..
Allah herkesin evliliğine huzur versin
:ssz:

Sakın tatilinin tamamını orada geçirme. Hatta eşinin bu tavrından sonra hiç gitmemelisin. Eşinin aklında tatili orada geçirmek varmış zaten, bir şekilde ikna edecekmiş seni. İlk fırsatta gösterdi gerçek yüzünü. Sakın gitme.

Çok üzüldüm senin adına, inşallah en kısa sürede hakettiğin gibi mutlu olursun.

evliliğiniz baştan sorunlu. Ne olursa olsun gerekirse 4 yıl 5 yıl ne gerekiyorsa nişanlı kalsaydınız. Bu şekilde ne sevgilisiniz ne evlisiniz. Böyle olduğu zaman da her şeyi yerinde tadında halletmek sorun olur. Mesela aynı evde yaşarken küçücük bi sorun olur iki eş arasında konuşarak anlaşarak çözer biter ama başka insanların da olduğu bir evde (aile bile olsa) en ufak bi sorun üçüncü dördüncü kişilerin arasında yaşandığı zaman çözülmek bir yana alevlenir durur. Sizin en büyük şanssızlığınız bu olmuş. Muhtemelen başka sorunlarınız da olmuştur ve her iki tarafın da aile meselesi işi çıkmaza sokuyor gibi. Şu konuda ufak bi fikir verebilirim ki, eşinize ailesini ne kadar kötülerseniz ne kadar onların eksikliklerini hatalarını söylenir durursanız siz haklı bile olsanız eşinizi ailesine daha çok yaklaştırırsınız. Sizin haklı olduğunuz konularda bile sizi haksız olarak görmesine neden olursunuz. Ilımlı olmaya çaılşırsanız o da sizin gayretinizi görüp dengeyi kurmaya çalışabilir. Tabi ki bu biz okuyucuların nacizane fikirleri, yaşayan sizsiniz, her şey umarım yoluna girer. Her ne olursa olsun aile meselesi yüzünden zora giren sıkıntı çeken evliliklere yazık oluyor kanısındayım.

Tayinin sorun olacağını bilseydim kesinlikle evlenmezdim..
Ama bilemedik kaderimde böylesi varmış deyip geçiyorum artık.
Bu söylediklerinizi o kadar çok düşündüm o kadar çok ah vah
dedim ki.. Sonunda kabullendim..
Yazık oluyor gerçekten..
Yaşadıklarımdan ve burda sizlerden öğrendiklerim var..
Umarım bundan sonrası benim için daha kolay olur.
Teşekkür ederim.

Eski konuma yazdım ama arada kaynamasını istemedim ayrıca konu açayım dedim kızlar..

Yine ailesi yüzünden çok kötü kavga ettik hakaretler etti..:14:
Ben anladım ben yaşadıklarımı unutup istediklerini yapmıycam,elimde değil
çok nefret ettim onlardan,o evden..
O da zorla aram ailesiyle düzelsin diye baskı yapmaktan vazgeçmeyecek..

2 aydır görmedik birbirimizi. Buna rağmen şu son 1 aya yakın gayet iyiydik
Artık kavgadan kaçıyorduk. Hoşumuza gitmeyen konuları uzatmaan kapatıyorduk
O da üstüme gelmiyordu. Dün yine olan oldu... Kapat kapat bir yere kadar tabi..

1 ay sonra tatile gitme planları yapıyorduk ne zmandır yalvarıyordu bana
önce gel 2 gün bizde kalalım her şey düzelsin artık sonra tatilimize gidelim diyordu
Hayır istemiyorum zaten onlar da beni sevmyorlar boşa kimseye ümit verme gelmiycem
diyordum. Hem ev sahibi davet etmeden niye geleyim yüzsüz müyüm ben deyip kapatmıştım.

Sen küçüksün ara annemi o seni davet eder zaten dedi. Ben de hep küçükler aramaz
ne ilgisi var karını bir saydır da göreyim dedim. Akşam kızdı konuşmadı
Az evvel aradı nasılsın hayatım diye güzelce konuştu sonra da annem senle konuşcak dedi
verdi telefona. Gribim zaten kızgınım da ikisi birleşti,soğuk konuştum kadınla.

Niye cansız konuşuyosun dedi annesi, hastayım çünkü dedim.
Neyse derken tatilde seni bekliyoruz dedi.
Ben bilmem Annemden izin alın dedim ben de ( çünkü olaylardan sonra annem de gitmemi istemiyor,
ben de sorun çıkarmak istiyorum öyle kolay istedikleri olmasın diye böyle söyledim)

Niye izin alcaz annenden sen bizim gelinimizsin dedi ben her şeyden önce annemin kızıyım
vereyim isterseniz konuşun derken şarjım bitti tel kapandı :(

Sonra eşime msj attım şarjım bitti diye.
Çok kızdı ne yapmaya çalışıyorsun soğuk konuşuyorsun kadınla beni delirtme
Sen benim karımsın gel diyorsam geleceksin diye saydı da saydı
ara hemen annemi dedi. Kimseyi aramıyorum dedim ara annemden izin al biliyosun
anneler değerlidir dedim delirdi.. Sonuç yine düşman gibi olduk:ssz:

Ne yapacağımı şaşırdım annem ayrı kızıyor çok kıymet mi veriyolar da
çağrıyolar seni diye. Eşime de ayrı kızıyor..

Ben hep aynı yere dönüp duruyoruz diye deliriyorum.
Ben artık onun ailesiyle düzelmek falan istemiyorum eşimle iyi olayım yeter
diye düşünüyorum. Ama zorla her şeyi düzeltecek..

Bana tavsiyeleriniz var mı kızlar?:26:

canım önceki konuna da yorum yazdım az önce. ama sen olayları yokuşa sürüyorsun. alınma ama senin yaptığına olayı tırmandırmak denir.

ne olursa olsun, koskoca kadın seni aramış, gel kızım demiş. belli ki eşin sana yaptığı baskıyı annesine de yapmış ve seni değil, annesini ikna edebilmiş. sence bu durumda eşin kimin yanında olur? onun gözünde kendisi için fedakarlık yapan annesi bu durumda. ve nihayetinde gerçekten de annesi oğlu için aramış. ama sen eşin için aramayı bırak, sıcak bile konuşmamışsın. ben kapris yapayım ve sürekli onlar özür dilesin diye düşünürsen çok beklersin, bu evliliği de kaybedersin. eşini ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama böyle davranırsan bu evlilik yürümez. daha çok yolun başındasın. bunu bir savaşa çevirme, inan 1-2 sene sonra dönüp baktığında pişman olursun.

orada yapman gereken, sıcak konuşarak, gelirim elbette deyip eşinin hatrı için gitmendi. sana ne yaparlarsa yapsınlar, iki gün insan herşeye katlanabilir. bence sen biraz çeneni tutamıyorsun :)

ayrıca böyle yaparak annene de saygı göstermesini sağlayamazsın ki. kesinlikle haklısın, anneler aynı saygıyı hak eder ama koca kadın anneni arayacak değil izin almak için. neticede onların gelinisin. zamanında istemiş, almışlar. sen adım atarsan, eşin de annene karşı adım atar ve zamanla yaptığı saygısızlıklara pişman olur.

Sakın tatilinin tamamını orada geçirme. Hatta eşinin bu tavrından sonra hiç gitmemelisin. Eşinin aklında tatili orada geçirmek varmış zaten, bir şekilde ikna edecekmiş seni. İlk fırsatta gösterdi gerçek yüzünü. Sakın gitme.

Çok üzüldüm senin adına, inşallah en kısa sürede hakettiğin gibi mutlu olursun.

Tatilimin tamamını kıymet bilmeyen kv,kp e hizmetçilik yaparak geçirmeye hiç niyetim yok.
Üstelik o durumda eşim işte olacak. Ben özlerim en temizinden lazım değil.
Yola gelip tatil rezervasyonunu şimdiden yaparsa ne ala gönlü olsun diye 2 gün giderim
yoksa ayrı ayrı devam..
Teşekkür ederim iyi dileklerin için canım.

canım önceki konuna da yorum yazdım az önce. ama sen olayları yokuşa sürüyorsun. alınma ama senin yaptığına olayı tırmandırmak denir.

ne olursa olsun, koskoca kadın seni aramış, gel kızım demiş. belli ki eşin sana yaptığı baskıyı annesine de yapmış ve seni değil, annesini ikna edebilmiş. sence bu durumda eşin kimin yanında olur? onun gözünde kendisi için fedakarlık yapan annesi bu durumda. ve nihayetinde gerçekten de annesi oğlu için aramış. ama sen eşin için aramayı bırak, sıcak bile konuşmamışsın. ben kapris yapayım ve sürekli onlar özür dilesin diye düşünürsen çok beklersin, bu evliliği de kaybedersin. eşini ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama böyle davranırsan bu evlilik yürümez. daha çok yolun başındasın. bunu bir savaşa çevirme, inan 1-2 sene sonra dönüp baktığında pişman olursun.

orada yapman gereken, sıcak konuşarak, gelirim elbette deyip eşinin hatrı için gitmendi. sana ne yaparlarsa yapsınlar, iki gün insan herşeye katlanabilir. bence sen biraz çeneni tutamıyorsun :)

ayrıca böyle yaparak annene de saygı göstermesini sağlayamazsın ki. kesinlikle haklısın, anneler aynı saygıyı hak eder ama koca kadın anneni arayacak değil izin almak için. neticede onların gelinisin. zamanında istemiş, almışlar. sen adım atarsan, eşin de annene karşı adım atar ve zamanla yaptığı saygısızlıklara pişman olur.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Son sayfaları okumadınız sanırım.
İstediği gibi tamam dedim eşim şimdi de 2 günü çevirdi tüm tatili burda geçircez
diye iş çıkardı başıma. elimi verince kolumu kaptı hemen. Öyledir o zaten...
sonuç hayır dedim kavga devam etti konuşmuyoruz. Çocuk gibi cezalandırmaya
kalkışmasından,verdiği sözlerden istediği zaman vazgeçmesinden nefret ediyorum.
Bu şekilde içimden en ufak adım gelmiyor..
Hakkımızda hayırlısı olsun üzgünüm:50:

Öncelikle ilginize teşekkür ederim.
Son sayfaları okumadınız sanırım.
İstediği gibi tamam dedim eşim şimdi de 2 günü çevirdi tüm tatili burda geçircez
diye iş çıkardı başıma. elimi verince kolumu kaptı hemen. Öyledir o zaten...
sonuç hayır dedim kavga devam etti konuşmuyoruz. Çocuk gibi cezalandırmaya
kalkışmasından,verdiği sözlerden istediği zaman vazgeçmesinden nefret ediyorum.
Bu şekilde içimden en ufak adım gelmiyor..
Hakkımızda hayırlısı olsun üzgünüm:50:

evet canım, okumadım.

kesinlikle tüm tatilini orada geçirme. sen buna mecbur değilsin ve başbaşa bir tatili hak ediyorsun. elbette yapmışsındır ama mantıklı sebeplerini, içinden gelmese de tatlı dille anlat ona.

okuyunca üzüldüm, daha çok taze gelinsin. insan ne hayallerle evleniyor. umarım hakkında en hayırlısı olur.

Canım Faat,
Alıntıyla yanıtlayım dedim ama hangisini alıntılayacağımı bilemedim... Biz birbirini tanımayan iki yabancıyız ama sen bensin bunu bil... O kadar aynıyız ki düşünceler ve yaşatılan sıkıntılar konusunda, ancak bu kadar olur. Biz ev kurduk, ayrı değiliz. Bence yaşadığın şeylerin sebebi evinizi yuvanızı kurmayışınızdan kaynaklanmıyor. Aileye bakışınızın farklılığından sorunlar...
Benim kocam asla beni öncelikli ya da önemli hissettirmez. En son halasının taşınmasına yardıma gitmeyi reddettim diye delice kavgalar ettik. Ona göre onun ailesiyle ilgili hiçbir isteğine hayır diyemem... Tatillerimizi ailesinden saklarız, gezmelerimizi ailesinden saklarız. Çünkü oraya gitmemiz gerekir!!! Tam da e hani gelin demesinler diye.... Seni çok iyi anlıyorum. Buna karşın o benim anacığımın evine 1 kere bile gitmedi, 2.5 yıldır evliyiz düşün. Cevabı hep sen istemedin ki oluyor, insan annesinin evine gitmek istemez mi? Zorlamadım da ondan:(( Zorlamamak=istememek ona göre...
Terapiye gidiyoruz, işe yaradı yaradı... Yaramadı kendimi en kötü senaryoya bile alıştırmaya çalışıyorum. Allah sabır ve güç versin bize....Yalnız değilsin, bunu bil...

Teşekkür ederim çok içten yazmışsın,güç verdin..:16:
Aynı evde bunları yaşasaydım ben de daha emin adımlarla,gönlüm rahat
kararlar alabilirdim belki..
Ama şuan ikimizin psikolojisi de bozuk. Ben mesela mutsuz bir insan oldum
çıktım. Çünkü evliliğim büyük bir hayal kırıklığı oldu. Evli gibi hissetmiyorum
ve bunu eşime açık açık söylüyorum. Bekar günlerimi özlüyorum..
Aslında bekarkenki hayatımı yaşıyorum ama sen evli bir kadınsın! dediklerinde
sinir oluyorum çünkü hayır değilim ben evsizim:14:
Biliyorum bu şekilde eşinden ayrı evini kurmamış çok insan var...
Ama onlar aynı zamanda bu tarz aile meseleleriyle uğraşmıyorlardır en azından
Gerçekten çok yorucu... Ben zor biriyim inatçıyım,dobrayım..
Eşim de inatçı,baskıcı,kısıtlayıcı.. Çok yorucu biri..
Sana ne yapıyorumki diyor.. Sen yapıyorsun diyor bana kendini düzelt her şey
düzelir diyor.
Evet dövmüyor,sadıktır,kötü alışkanlıkları yok ama YORUYOR..
BENİ İNANILMAZ YORUYOR:ssz:

Allah sana da bana da hakettiğimiz mutluluğu tez zamanda
yaşatsın inşallah canım..

Tatilimin tamamını kıymet bilmeyen kv,kp e hizmetçilik yaparak geçirmeye hiç niyetim yok.
Üstelik o durumda eşim işte olacak. Ben özlerim en temizinden lazım değil.
Yola gelip tatil rezervasyonunu şimdiden yaparsa ne ala gönlü olsun diye 2 gün giderim
yoksa ayrı ayrı devam..
Teşekkür ederim iyi dileklerin için canım.

bu süper, tek yapmanız gereken bu, bir kere gönül bağı oluşmamış kv kp e karşı neyi zorluyorlar, olmaz işte herkes yüze gülemez idare edemez, haksızlık gördümü içi soğur, yapmacık olamaz keşke olunabilse ama olunmuyor, seni anlıyorum için kalkıyor eminim o eve yaklaştıkça, bir de eşin çalışacak sen orada kalacaksın oldu canım, adama bak yaa karımı zaten görmüyorum güzel başbaşa bir tatil yapalım diyeceği yerde anasına gelinlik yaptırmaya çalışıyor, o gelsin de senin ailenin yanında geçirin tatili sıkarsa, gitme arkadaşım

evet canım, okumadım.

kesinlikle tüm tatilini orada geçirme. sen buna mecbur değilsin ve başbaşa bir tatili hak ediyorsun. elbette yapmışsındır ama mantıklı sebeplerini, içinden gelmese de tatlı dille anlat ona.

okuyunca üzüldüm, daha çok taze gelinsin. insan ne hayallerle evleniyor. umarım hakkında en hayırlısı olur.

İnşallah,çok teşekkür ederim.
Eşime bu evlilik bana hiç bir mutluluk vermedi..
Bir gün ailenle aramızdaki dengeyi kurabilirsin diye umutla bekliyorum
ama her geçen gün umutlarımı öldürüyorsun dedim.
Senin sözlerine inanmıyorum artık dünün,bugünün tutmuyor.
Ben tüm tatilimi senin yanında olcam diye elalemin evinde sığıntı
olarak geçirmek zorunda değilim. Geçirmiycem ayrı kalalım daha iyi dedim..
Seven bir erkek bunları duyar da nasıl sessizce durur,içi acımaz?
İmza ile duyguları mı alındı ben mi bu hale getirdim anlayamıyorum.
Anlam veremiyorum:14:

Back