• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

bu süper, tek yapmanız gereken bu, bir kere gönül bağı oluşmamış kv kp e karşı neyi zorluyorlar, olmaz işte herkes yüze gülemez idare edemez, haksızlık gördümü içi soğur, yapmacık olamaz keşke olunabilse ama olunmuyor, seni anlıyorum için kalkıyor eminim o eve yaklaştıkça, bir de eşin çalışacak sen orada kalacaksın oldu canım, adama bak yaa karımı zaten görmüyorum güzel başbaşa bir tatil yapalım diyeceği yerde anasına gelinlik yaptırmaya çalışıyor, o gelsin de senin ailenin yanında geçirin tatili sıkarsa, gitme arkadaşım

ahhh ağzına sağlık eşim de böyle düşünseydi her şey ne kolay olurdu...:ssz:

Bu arada eşim ilginç biridir o benim ailemle durur,kardeşlerimle samimidir mesela
Geldiğinde sizde kalalım der ama ben istemem. O böyle olduğu için beni anlamıyor
Ya ben yeni evliyim ne kendi ailem ne onun ailesi kimsenin evinde kalalım istemiyorum
Eşimleysem ya kendi evimde ya tatillerde olmalıyım,kendimi ait hissedemiyorum.

İnşallah,çok teşekkür ederim.
Eşime bu evlilik bana hiç bir mutluluk vermedi..
Bir gün ailenle aramızdaki dengeyi kurabilirsin diye umutla bekliyorum
ama her geçen gün umutlarımı öldürüyorsun dedim.
Senin sözlerine inanmıyorum artık dünün,bugünün tutmuyor.
Ben tüm tatilimi senin yanında olcam diye elalemin evinde sığıntı
olarak geçirmek zorunda değilim. Geçirmiycem ayrı kalalım daha iyi dedim..
Seven bir erkek bunları duyar da nasıl sessizce durur,içi acımaz?
İmza ile duyguları mı alındı ben mi bu hale getirdim anlayamıyorum.
Anlam veremiyorum:14:

o zaman hadi seninle biraz daha samimi olalım :) kendimi sende görüyorum. 1.5 sene önceki halim. çok değil, daha geçen sene yani.. şu kadarcık evliliğimde bunları öğrendiysem, yılların evlilerinin önünde şapkamı çıkarıp saygıyla eğiliyorum ve her nasihatlarını dikkate alıyorum.

ben de çok inatımdır, dikimdir, gurur yaparım ve dobrayımdır. hele evliliğin ilk ayları tam böyleydim. ama baktım ki bükülünce, eğilince hiçbir şey kaybetmiyorum, aksine kazanıyorum. kırmaya başladım bu huylarımı çünkü yuvama zarar veriyor.

tatlı dil, aslında yukarıda yazdıklarına girmiyor. evet, mecbur değilsin, evet, belki sana mendebur gelen suratları görmektense ayrı kalmayı tercih edersin, ama eşine bunları söylersen sana içi acır mı güzelim ya? aksine daha çok öfkelenir. imza ile duyguları alınmamıştır da, erkeklerin duygularını inatçı ve lafını esirgemeyen kadınlar alır :) erkekler sevmez böyle kadınları. ben de bunu zamanla öğreniyorum.

ikiniz de şu an haklı/haksız kendi ailelerinizin etkisinde kalarak, sağlıklı düşünemiyorsunuz. başbaşa kalmanız lazım. tatlım, bu güç savaşı değil ki, bu bir evlilik.. yeri gelir o sana bir adım atmazken, sen ona koşarsın.

hani etrafımızda görürüz ya, karısının etrafında pervane olan adamlar. anlamazdım ne yaptıklarını. artık anlıyorum, ne dik başlılar ne de dobra. politikler ve erkeğe kazanmış hissini yaşatıyorlar. ama kazanan kim sence? biz kadınlar akıllanmalıyız :)

o zaman hadi seninle biraz daha samimi olalım :) kendimi sende görüyorum. 1.5 sene önceki halim. çok değil, daha geçen sene yani.. şu kadarcık evliliğimde bunları öğrendiysem, yılların evlilerinin önünde şapkamı çıkarıp saygıyla eğiliyorum ve her nasihatlarını dikkate alıyorum.

ben de çok inatımdır, dikimdir, gurur yaparım ve dobrayımdır. hele evliliğin ilk ayları tam böyleydim. ama baktım ki bükülünce, eğilince hiçbir şey kaybetmiyorum, aksine kazanıyorum. kırmaya başladım bu huylarımı çünkü yuvama zarar veriyor.

tatlı dil, aslında yukarıda yazdıklarına girmiyor. evet, mecbur değilsin, evet, belki sana mendebur gelen suratları görmektense ayrı kalmayı tercih edersin, ama eşine bunları söylersen sana içi acır mı güzelim ya? aksine daha çok öfkelenir. imza ile duyguları alınmamıştır da, erkeklerin duygularını inatçı ve lafını esirgemeyen kadınlar alır :) erkekler sevmez böyle kadınları. ben de bunu zamanla öğreniyorum.

ikiniz de şu an haklı/haksız kendi ailelerinizin etkisinde kalarak, sağlıklı düşünemiyorsunuz. başbaşa kalmanız lazım. tatlım, bu güç savaşı değil ki, bu bir evlilik.. yeri gelir o sana bir adım atmazken, sen ona koşarsın.

hani etrafımızda görürüz ya, karısının etrafında pervane olan adamlar. anlamazdım ne yaptıklarını. artık anlıyorum, ne dik başlılar ne de dobra. politikler ve erkeğe kazanmış hissini yaşatıyorlar. ama kazanan kim sence? biz kadınlar akıllanmalıyız :)

söylediklerine katılıyorum ama bu arkadaşlar tatillerini kayınvalidede geçirerek bir arpa boyu yol alamazlar, çünkü evleri yok evleri olsaydı evet anlaşır giderler 1 hafta neyse kaç gün kalırlardı ama şu an zaten oluşamadan zayıflamış bağları onların evinde nasıl sağlamlaşacak kız orada mutsuz, mutlu olsa bile kimse bütün tatilini orada geçirmek istemez

Ayyy bu işin püf noktalarını anlatan,uygulamalı taktikler öğreten bir kurs olmalı ya
valla ilk yazılan ben olurum çok muzdaribim:ssz:
Ben de burada evlilikte deneyimli bayanların düşüncelerine çok
değer veriyorum. Çünkü ben zaten bu konuda çok işini bilmez biriyim
farkındayım ve çok üzgünüm :(
Yan yana olsam ben de daha ılımlı olurdum belki kıyamazdım ama
bu eşimde de bende de olan bir durum telefonda çatır çatır sayıyoruz.
Sonuna kadar savaşıyoruz. En son birimiz cevap vermeyi bırakıyor.
Sonra belki sabah hiç bişey olmamış gibi yazar ben de uyum sağlarım
ama ne biçim bir ilişki derim içimden kendime de bu duruma uyuyorum diye
kızarım.. Ya da inatla bir kaç gün hiç konuşmayız sonra artık kim pes eder
de yazarsa öyle.. Valla bizimki öldürmez süründürür bir evlilik.
Allah sonumuzu hayır etsin:ssz:

söylediklerine katılıyorum ama bu arkadaşlar tatillerini kayınvalidede geçirerek bir arpa boyu yol alamazlar, çünkü evleri yok evleri olsaydı evet anlaşır giderler 1 hafta neyse kaç gün kalırlardı ama şu an zaten oluşamadan zayıflamış bağları onların evinde nasıl sağlamlaşacak kız orada mutsuz, mutlu olsa bile kimse bütün tatilini orada geçirmek istemez

ben de kesinlikle tatilerinin tamamını orada geçirmemeleri gerektiği kanaatindeyim ama o iş de inada binmiş. ilk başta telefonda soğuk konuşup annemden izin alın deyince eşi inada bindirmiş anladığım kadarıyla. bunlar iki inatçı keçi :)

Ayyy bu işin püf noktalarını anlatan,uygulamalı taktikler öğreten bir kurs olmalı ya
valla ilk yazılan ben olurum çok muzdaribim:ssz:
Ben de burada evlilikte deneyimli bayanların düşüncelerine çok
değer veriyorum. Çünkü ben zaten bu konuda çok işini bilmez biriyim
farkındayım ve çok üzgünüm :(
Yan yana olsam ben de daha ılımlı olurdum belki kıyamazdım ama
bu eşimde de bende de olan bir durum telefonda çatır çatır sayıyoruz.
Sonuna kadar savaşıyoruz. En son birimiz cevap vermeyi bırakıyor.
Sonra belki sabah hiç bişey olmamış gibi yazar ben de uyum sağlarım
ama ne biçim bir ilişki derim içimden kendime de bu duruma uyuyorum diye
kızarım.. Ya da inatla bir kaç gün hiç konuşmayız sonra artık kim pes eder
de yazarsa öyle.. Valla bizimki öldürmez süründürür bir evlilik.
Allah sonumuzu hayır etsin:ssz:

ilişki değişik birşeydir canım. bazen hiç ummadığın şeylere uyum sağlarsın ve o an saygınlığından ödün verdiğini sanırsın. ama aslında böyle değildir durum, zamanla anlarsın.

ne olursa olsun hakkınızda hayırlısı olsun.

keşke hiç annneni katmasaydın olaya evet anneler kıymetlidir ve bence böyle kine düşmanlığa alet etme asla...bi derdin varsa zaten gülmeyen asık bi yüz muhattap olmamak en büyük cezadır kayınvalideye,aranızın düzelmesi için çabalayan eşinizede yazık etmeyin derim arada...

İnşallah,çok teşekkür ederim.
Eşime bu evlilik bana hiç bir mutluluk vermedi..
Bir gün ailenle aramızdaki dengeyi kurabilirsin diye umutla bekliyorum
ama her geçen gün umutlarımı öldürüyorsun dedim.
Senin sözlerine inanmıyorum artık dünün,bugünün tutmuyor.
Ben tüm tatilimi senin yanında olcam diye elalemin evinde sığıntı
olarak geçirmek zorunda değilim. Geçirmiycem ayrı kalalım daha iyi dedim..
Seven bir erkek bunları duyar da nasıl sessizce durur,içi acımaz?
İmza ile duyguları mı alındı ben mi bu hale getirdim anlayamıyorum.
Anlam veremiyorum:14:

elalemin evi'' diyerek yanlış söz kullanmışsın.Kelimeleri biraz daha dikkatli seçmeliydin:

''Düşündüm taşındım,orta yolu bulma taraftarıyım.İşin doğrusu nasılsa öyle davranalım.''2 gün kalırım,sonra tatile gideceksek,başbaşa beraber geçireceksek''desen daha doğru..Tüm tatilimizi orda geçirmek evliliğimize bir zarardır.ZATEN GÖRÜŞEMİYORUZ,BAŞBAŞA KALMALIYIZ BİRAZ.Ben orta yolu bulmak istiyorum ,bu sefer sen taş koyuyorsun''demen daha doğru...Ama bağırarak değil ..Biraz sükut ederek..
Fevriliğini kır ,çünkü haklıyken haksız duruma düşüyorsun..

Son düzenleme:
.................................................
bayıldım konuşmana :) çok doğru.1,5 yılldır evliyim,inat etmek,küsmek,esmek gürlemek,dümdüz olmak,kırılınca buz gibi olup herkese herşeye tavır almak, kendini yırtmak, dağıtmak, parçalamak hepsi bize zarar. sonuç olarak demem o ki; politik olacaksın arkadaş,ben olamadım olmak için çaba sarfediyorum.doğrucu davutluktan bir kazancım olmadı aksine haklıyken haksız oldum.

Konunu takip ediyordum canım.Epeydir yazmamışın,son durum nedir merak ettim:26:

İlgine teşekkür ederim canım.
Bu sorun üzerine bir kaç gün konuşmadık sonra
sakinleştiğimi düşünüp eşim bir şey olmamış gibi yazmıştı tersledim cevap vermedi
Bir gün yine bekledi sakinleştim sanıp yine güzelce yazdı yine terslemiştim:ssz:
o zaman bak güzel yaklaştım daha da yazmam diye uyardı:9:
Neyse bayağı tartıştık kavga ettik o gün ama hayırlı bir kavga oldu.
Yalvardı tüm gün hiç beni düşünmüyorsun elalem ne der eşin niye gelmiyor demezler mi
diye çok yalvardı. Lütfen,Allah aşkına,zerre kadar seviyorsan diye uzun uzun yalvardı.
Ben de seni zaten kaç kere görüyorum yılda başka suratlar görmek istemiyorum
o evde kötü şeyler yaşadım çok anayışsızsın senin benle başbaşa tatil düşünmen gerekir
Hala elalemi,anneni,babanı düşünüyorsun dedim.. Benim psikolojim umrunda mı böyle sevgi istemiyorum dedim
Biz evliliğimizi yaşayamadık bile..Senin derdine bak diye güzelce anlattım
sevgi insana çok şeyler yaptırır ama karşılıklı dedim..
Sonrasında bana hakverdi tamam gel bir kaç gün kal söz tatilimize gitcez dedi.
Ben dedim annem çok üzgün o kadar derdi var hepsini unuttu benim evliliğim dert oldu kadına
oraya gelmeme annem razı değil.. Ailen beni üzecek ve sen sahip çıkmayacaksın diye düşünüyor.
Ben annemi ezip geçemem dedim.
O da merak etme ben annemi arayıp gönlünü alırım,ikna ederim her şey güzel olacak dedi.
Çok zorlu bir konuşma yaptı, annem üstüne çok gitmiş biriktirdiği ne varsa söylemiş
İyi de yaptı. Her şeye susmuş eşim,alttan almış.
Üzülme anne bana güven gönder. Ben eşimi üzdürmem artık kimseye diye annemi ikna etti.
Sonuç tatil yeri bakıyoruz bugün karar verdik..
Annemle yaptığı konuşmadan sonra baya iyiyiz.
Ben rahatladım annem içini döktü,rahatladı çünkü.
Eşim de fırçayı yiyince annemin desteğini farkedip korktu sanırım
Çünkü annem Allah'ın emri ile verdiysem üzüyorsan almasını da bilirim kızımı demiş.
Bu eşimi çok sarstı bu kadarını beklemiyordu..:34:
Bana sen kimseye cevap verme bana bırak ricam budur dedi.
Ben de cahilliklerine veriyorum,kulaklarımı tıkıycam herkese
Biri bişey derse kocam cevap vercekmiş bana öyle söyledi diycem dedim
O da tamam öyle yap dedi..:31:
Şimdilik iyiyiz şükür..Bakalım umarım orada sıkıntı yaşamam..
Tatil bize iyi gelecek diye umuyorum..

Ne kadarını okudunuz bilmiyorum ama beni doğru anlamadığınızı düşünüyorum..
Sorun annemin ya da başkalarının ne istediği değil..Ben istemiyorum
Eşimin ailesi ile bu yaşananlardan sonra mesafemi korumak istiyorum
Onların istediği gibi tatillerimi onların evinde geçirmek istemiyorum.
Bunlar benim düşüncelerim sadece eşimin zorlamalarına karşılık tepkilerim
senin ailenin gönlü olacaksa benim annemin de gönlü olmalı onun rızasını alın
şeklindeydi..
Olgunluk konusunda haklı olabilirsin.. Evlendikten sonra anladımki
ben iki yüzlü,politik ilişkilere gelemem eltim gibi haksızlıklara sus pus gezip
iyi gelin olup süzülemem. Kocam kocam diye kötü huylarını da baş tacı edemem,
Evlilik bana uygun değilmiş bunu anladım. Kp,kv,görümce,elti,kayın gibi tehlikelere
karşı dürüstlüğümden,dobralığımdan,açıksözlülüğümden başka silahım yok..
Bu yüzden evlilik bana göre değilmiş haklısın..
İyi özelliklerini de saydım eşimin kötülerini de.. Kim dört dörtlük hiç kimse..
Benim hatalarım da var. Bu yüzden bu evliliği sürdürüyorum zaten sancılarla..
İlgin için teşekkürler..

Kendın de ne guzel demıssın ıste durustluk ile bu hayatta ne iş&meslek ne evlilik yurumuyor mlsf yerı geldıgınde politik, egılıp bukulebılen, hatta kendı kısılıgınden tavız verebılen kısı olman gerekıyor....ben de senın gıbı fezlasıyla durust, gururlu, ıyı nıyetlı ve acık bır ınsanım benım hıc bır seyım gızlı saklı degıldır haa ama noldu sonunda kaybeden ben oldum ne iş ne evlilik hayatını goturemedım su an bosanıyorum...hayat zor mlsf...

Aılemde devlet memuru yok
o sebebten yakından bılemıyorum ancak
1- sene veya 2 sene gıbı bır zaman ayrı yasayıp bellı zamanlarda bır araya gelmenızın evlılıkten kastı affedersınız ama
'yasal sevişme ' mi? neden evlendınız bırlıkte yasayamadıgınız ıcın sıkıntılar cektıgınızı soyluyorsunuz neydı yanı bunun amacı
evlısınız annenızden ızın almalarını ıstıyorsunuz bekarsınızkı aılenızle esınızle bır evınız olmadan yasıyorsunuz bana hıc mantıklı gelmıyor bu yasadıgınız hayat
eger bılmedıgım bı yonu varsa elbette anlatın ogrenmıste olurum ama dısarıdan baktıgımda gordugum bu

İlgine teşekkür ederim canım.
Bu sorun üzerine bir kaç gün konuşmadık sonra
sakinleştiğimi düşünüp eşim bir şey olmamış gibi yazmıştı tersledim cevap vermedi
Bir gün yine bekledi sakinleştim sanıp yine güzelce yazdı yine terslemiştim:ssz:
o zaman bak güzel yaklaştım daha da yazmam diye uyardı:9:
Neyse bayağı tartıştık kavga ettik o gün ama hayırlı bir kavga oldu.
Yalvardı tüm gün hiç beni düşünmüyorsun elalem ne der eşin niye gelmiyor demezler mi
diye çok yalvardı. Lütfen,Allah aşkına,zerre kadar seviyorsan diye uzun uzun yalvardı.
Ben de seni zaten kaç kere görüyorum yılda başka suratlar görmek istemiyorum
o evde kötü şeyler yaşadım çok anayışsızsın senin benle başbaşa tatil düşünmen gerekir
Hala elalemi,anneni,babanı düşünüyorsun dedim.. Benim psikolojim umrunda mı böyle sevgi istemiyorum dedim
Biz evliliğimizi yaşayamadık bile..Senin derdine bak diye güzelce anlattım
sevgi insana çok şeyler yaptırır ama karşılıklı dedim..
Sonrasında bana hakverdi tamam gel bir kaç gün kal söz tatilimize gitcez dedi.
Ben dedim annem çok üzgün o kadar derdi var hepsini unuttu benim evliliğim dert oldu kadına
oraya gelmeme annem razı değil.. Ailen beni üzecek ve sen sahip çıkmayacaksın diye düşünüyor.
Ben annemi ezip geçemem dedim.
O da merak etme ben annemi arayıp gönlünü alırım,ikna ederim her şey güzel olacak dedi.
Çok zorlu bir konuşma yaptı, annem üstüne çok gitmiş biriktirdiği ne varsa söylemiş
İyi de yaptı. Her şeye susmuş eşim,alttan almış.
Üzülme anne bana güven gönder. Ben eşimi üzdürmem artık kimseye diye annemi ikna etti.
Sonuç tatil yeri bakıyoruz bugün karar verdik..
Annemle yaptığı konuşmadan sonra baya iyiyiz.
Ben rahatladım annem içini döktü,rahatladı çünkü.
Eşim de fırçayı yiyince annemin desteğini farkedip korktu sanırım
Çünkü annem Allah'ın emri ile verdiysem üzüyorsan almasını da bilirim kızımı demiş.
Bu eşimi çok sarstı bu kadarını beklemiyordu..:34:
Bana sen kimseye cevap verme bana bırak ricam budur dedi.
Ben de cahilliklerine veriyorum,kulaklarımı tıkıycam herkese
Biri bişey derse kocam cevap vercekmiş bana öyle söyledi diycem dedim
O da tamam öyle yap dedi..:31:
Şimdilik iyiyiz şükür..Bakalım umarım orada sıkıntı yaşamam..
Tatil bize iyi gelecek diye umuyorum..

İnşaAllah canım.Rabbim huzuru,mutluluğu yuvanızdan eksik etmesin inş.Umarım herşey güzel olur sizin için :)

Aılemde devlet memuru yok
o sebebten yakından bılemıyorum ancak
1- sene veya 2 sene gıbı bır zaman ayrı yasayıp bellı zamanlarda bır araya gelmenızın evlılıkten kastı affedersınız ama
'yasal sevişme ' mi? neden evlendınız bırlıkte yasayamadıgınız ıcın sıkıntılar cektıgınızı soyluyorsunuz neydı yanı bunun amacı
evlısınız annenızden ızın almalarını ıstıyorsunuz bekarsınızkı aılenızle esınızle bır evınız olmadan yasıyorsunuz bana hıc mantıklı gelmıyor bu yasadıgınız hayat
eger bılmedıgım bı yonu varsa elbette anlatın ogrenmıste olurum ama dısarıdan baktıgımda gordugum bu

Aydınlatayım :)
Farklı şehirlerde görev yapan memurlar eşlerinin yanına
tayin istemek için evlenirler. Yılda bir kez yazın tayin hakkı var.
Nikahı yaptık tayin istedik ama şanssızlık bu yıl değişen eğitim
sistemi (4+4+4) ile yer değiştirmek imkansızlaştı ayrı kalmış olduk.
Ne yapabilirdik nikah yapıp düğün yapmazdık.
Ama bu 2 ay değil 5 ay değil koskoca bir yıl en az bir yıl hatta.
Bu yaz da olmasa seneye yazı bekler memurlar.
Bu durumda nikah ile düğün arasını o kadar açmak ne kadar mantıklı olur
Bizim için mantıklı olmazdı. Çünkü bu kez de evliyiz güya hayatımızı erteliyoruz.
Ne zamana kadar gibi duygularla sorunlar yaşayacaktık.
Yaşım 27 oluyor.. o ise 29..
Acelemiz yoktu yani sevişmek yasal olsun diye evlenmedik.
Zaten bunca sorun söz konuyken insanın sevişesi de gelmiyor emin olabilirsiniz..:ssz:
Biz ayrı kalmanın sorunlarını yaşadık,kapadık.
Asıl sorun eşimin ailesi ile malesef..

Yani tayin olup olmayacağını kestiremiyorsunuz.
Ya sevdiğinizle evlenip kavuşmayı bekleyeceksiniz,ya bekleyeceksiniz
Ya da hayatınızı erteleyeceksiniz belirsizlikler uğruna.:31:

arkadaşım hesabın pasif gözüküyor, bilmiyorum sayfaya girip bakıyor musun...
Lakin, yazmadan geçemeyeceğim, sen evliliğin ne demek olduğunu hiç anlamamışsın. fedakarlığı her zaman karşı taraf yapamaz. sen kimsin de sana böyle kul köle olacak bu adam ve ailesi? abartma bazı şeylerin dengesini kurmayı bil yoksa yuvan da kalmicak ortada. annenin dolduruşuna geliyorsun onlara kızıyorsun üstelik bir de sorun çıkarmak için yaptım diye itiraf ediyorsun. :20::19: evliliğini sürdürmek istiyorsan evliliğine kendi aileni de karıştırmicaksın, ne demek annem istemiyor gitmemi, o zaman baştan evlenmeden bekleseydiniz, sorun çıkararak iki tarafı da yıpratma, git bir aile danışmanına konuş, birinin bunları söylemesi lazımdı. pfff insanlar neler yaşıyor, siz de gelip ay kocama sorun çıkarmak istedim de böyle böyle oldu diye yazıyorsunuz. pes ya:47:

ayrıca erkeklerin en nefret ettiği şeydir sorunların ailelere yansıtılması.

Son düzenleme:
Back