benim toy zamanlarımı hatırlatıyor yazdıkların.
sana kızsam mı, nasihat mı etsem bilemiyorum...
bizim toplumda evlenmek zor...
önce siz aile olmayı bileceksiniz diyor herkes. Ama zor yahu...
okadar kollektifiz ki...( güzel yanları da var tabii, ekonomik ve sosyal anlamda destek gibi)
Aileler dengeyi kuramıyorlar...Evlendiği diye çocuğum benim olmayacak mı, ne yani ben kendi doğurduğum çocuğun evine gidemeyecek miyim?
Ayyy parçalarım valla...Diye tribe giriyorlar...Aşktan gözü dönen gençler ise karşısındakinin sanki ondan önce dünyasında kimse yokmuş gibi zannedip,
sapsız balta olmasını istiyorlar...
Sen biraz fevrisin...Hepimiz annemizin göz bebekleriyiz...Elin oğlu ve annesi kıymetimizi bilmese de mutlaka birilerininin göz bebekleriyiz.
Ama bak koskoca evli kadınsın. Sakla biraz duygularını. kocan anneci sen anneci. Küçük emrah filmine çevirmeyin evliliğinizi.
Akıllı çalışan kadınsın..Zekanı kullan...
Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının akıllarını da kullanır.
İnsanın deneyim kazanması için bazı şeyleri illa yaşamasına gerek yok.
yaşanmışlıklardan da ders çıkarılabilir.
Sana pek çok kişi böyle devam edersen evliliğinin çatırdayacağını söyledi..
Niye söylediler? Kimse uydurmuyor. Mutlaka bunu söyleyenler geçmişte bir şeyler yaşamışlardır.
yoksa sana kehanette bulunmuyorlar. Böyle devam ederse olacağı söylüyorlar...
Şimdi sizin olay çoktan siz bize dönmüş durumda.
Sende geçmişi unutamıyorsun.
ilaç yada terapi desteği ile geçmişi aşırı içselleştirmemeye çalış...
Senin annen korumacı, kayınvaliden müdahaleci, eşin sözde orta yol bulucu, sen ise gücünü ispatlamacısın.
Türkiyede binlerce örneği var bunun.
Eğer eşin özde iyi biriyse ve sen bu evliliği sürdürmek istiyorsan tek çıkar yolu, senin kayınvalidenle iyi geçiniyormuş gibi yapman.
arayıp sorman, tatiller de gitmen...
vallahi başka çıkar yolu yok...
haaa illa çirkef kayınvaliden den intikam mı almak istiyorsun?
Biraz Hürrem vari olacak ama huysuz kayınvalideden alınacak en iyi intikam,
eşinle mutluluk tablosu çizmendir.
Kayınvalidenin yanında Kocacığım sen nasıl istersen, anneciğim size çay koyayım gibi sevgi böcüüüüüüüüüü tablosu çizmendir.
tak, takıştır. evin güzel olsun, sen güzel ol, kariyerin iyi olsun, mükemmelmiş gibi davran...
İlla kayınvalideni aramak elzemse ara...
ne zaman ara tam eşinle pazar sabahı bruncha gitmişken ara.
Eşinde mutlu olsun. Annesine de oğlun beni gezdiriyor mesajı ver. Tiyatroda arada ara...
offf ne bileyim işte..
sevgiyle