• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

valla çok güzel yapmışsın onun ailesi değerliyse senin annende değerli
şartlarını sun
annemi arayacaklar izin alacaklar de
ben senin anneni ararsam sende benim annemi arayacaksın de
net olarak ne istiyorsan söyle
sessiz bekle eşinin siniri geçince arar seni şu dünyada annen var

Yazdı hala sinirli.. Annemle nasıl konuştun sen karımsın niye kimden izin alcakmışım bilmem ne
Kadınla nasıl konuştun sen kim oluyorsun beni delirtme hemen arayıp annemi özür dile diyo
Benim için ailesine karşı böyle meydan okuduğunu bir gün görür müyüm acaba?
:14:

faat,sen ve eşin inatçı 2 keçiyi hatırlattı.bakalım hanginiz köprüyü geçecek yada ikiniz birden sıkıntılar içinde boğulacak mısınız:34:

faat,sen ve eşin inatçı 2 keçiyi hatırlattı.bakalım hanginiz köprüyü geçecek yada ikiniz birden sıkıntılar içinde boğulacak mısınız:34:

:14: Ne yapcam ben ya emir vermelerinden,baskıyla hakimiyet kurmaya çalışmasından bıktım:14:
Önerim var orta yolu bulalım diyorum annemden özür dile ara hemen dedi daha da cevap vermiyor
Bu hep böyle işte yoruldum valla bıktım:14:

benim toy zamanlarımı hatırlatıyor yazdıkların.

sana kızsam mı, nasihat mı etsem bilemiyorum...

bizim toplumda evlenmek zor...

önce siz aile olmayı bileceksiniz diyor herkes. Ama zor yahu...

okadar kollektifiz ki...( güzel yanları da var tabii, ekonomik ve sosyal anlamda destek gibi)

Aileler dengeyi kuramıyorlar...Evlendiği diye çocuğum benim olmayacak mı, ne yani ben kendi doğurduğum çocuğun evine gidemeyecek miyim?

Ayyy parçalarım valla...Diye tribe giriyorlar...Aşktan gözü dönen gençler ise karşısındakinin sanki ondan önce dünyasında kimse yokmuş gibi zannedip,

sapsız balta olmasını istiyorlar...

Sen biraz fevrisin...Hepimiz annemizin göz bebekleriyiz...Elin oğlu ve annesi kıymetimizi bilmese de mutlaka birilerininin göz bebekleriyiz.

Ama bak koskoca evli kadınsın. Sakla biraz duygularını. kocan anneci sen anneci. Küçük emrah filmine çevirmeyin evliliğinizi.

Akıllı çalışan kadınsın..Zekanı kullan...:27:

Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının akıllarını da kullanır.

İnsanın deneyim kazanması için bazı şeyleri illa yaşamasına gerek yok.

yaşanmışlıklardan da ders çıkarılabilir.

Sana pek çok kişi böyle devam edersen evliliğinin çatırdayacağını söyledi..

Niye söylediler? Kimse uydurmuyor. Mutlaka bunu söyleyenler geçmişte bir şeyler yaşamışlardır.

yoksa sana kehanette bulunmuyorlar. Böyle devam ederse olacağı söylüyorlar...

Şimdi sizin olay çoktan siz bize dönmüş durumda.

Sende geçmişi unutamıyorsun.

ilaç yada terapi desteği ile geçmişi aşırı içselleştirmemeye çalış...

Senin annen korumacı, kayınvaliden müdahaleci, eşin sözde orta yol bulucu, sen ise gücünü ispatlamacısın.

Türkiyede binlerce örneği var bunun.

Eğer eşin özde iyi biriyse ve sen bu evliliği sürdürmek istiyorsan tek çıkar yolu, senin kayınvalidenle iyi geçiniyormuş gibi yapman.

arayıp sorman, tatiller de gitmen...

vallahi başka çıkar yolu yok...

haaa illa çirkef kayınvaliden den intikam mı almak istiyorsun?

Biraz Hürrem vari olacak ama huysuz kayınvalideden alınacak en iyi intikam,

eşinle mutluluk tablosu çizmendir.

Kayınvalidenin yanında Kocacığım sen nasıl istersen, anneciğim size çay koyayım gibi sevgi böcüüüüüüüüüü tablosu çizmendir.

tak, takıştır. evin güzel olsun, sen güzel ol, kariyerin iyi olsun, mükemmelmiş gibi davran...

İlla kayınvalideni aramak elzemse ara...

ne zaman ara tam eşinle pazar sabahı bruncha gitmişken ara.

Eşinde mutlu olsun. Annesine de oğlun beni gezdiriyor mesajı ver. Tiyatroda arada ara...

offf ne bileyim işte..

sevgiyle:27:

okudum- okudum ama hala neden annenizden sizin adınıza izin alınacak çıkaramadım.. eğer annenize bir saygısızlık yapıldıysa kusura bakmayın bu annenizin problemi.. eğer annenizin yanında size bir saygısızlık yapıldı ise bu da sizin probleminiz.. hayır bekar bir teenage olsanız "anneme sor" dersiniz de evli bir kadının eşiyle k.validesine gitmesine anneniz ne hakla müdahale eder anlayamadım.. tatile giderken soruyor musunuz? eh o zaman bundan sonra eşiniz kalkıp "hayatım, alışverişe gideceğimiz zaman anneme soralım" dese mantıklı mı yani? ayrıca her olanı annenize anlatmanıza gerek yok.. karı-koca özeliniz olsun, kimse ne yaptığınızı bilmezse sorun da kalmaz :34:

ben ustaca bir manevrayla alttan alabilirsin diye düşünüyorum...

varsın şu an sen ara ve kayınvaliden zafer kazandığını sansın ne olacak?

hem zaten aslında haklısın belki genel de.

Ama annemden izin alın demek bence ağır olmuş...

illa birisine hakaret etmeye gerek yok.

bu gelinini evine davet eden kayınvalideye söylenebilecek en ağır laflardan biri...

Yazdı hala sinirli.. Annemle nasıl konuştun sen karımsın niye kimden izin alcakmışım bilmem ne
Kadınla nasıl konuştun sen kim oluyorsun beni delirtme hemen arayıp annemi özür dile diyo
Benim için ailesine karşı böyle meydan okuduğunu bir gün görür müyüm acaba?
:14:

Caramello çok güzel yazmışsın teşekkür ederim.
Zaten burda herkesin fikirlerine değer verdiğim için sizlere danıştım..
Aslında eskiye göre bu iyi halim inanmazsınız daha fevriydim bu olayın
üzerine hayatta ben aramazdım mesela bir önerim var diye yazdım ama
gelen cevap annemi ara özür dile daha da yazmam oldu..
Benim eşim böyle güzellikle yola getirmeyi dener yok diyorsam
baktıki olmayacak direk savaş açıyor..Böyle kalıyorum:53:
Yani duygularını anlayayım,karım da üzülmesin anlayışı yok
bundan nefret ediyorum..
Allah hayırlısını yaşatsın ya gerçekten evlilik çok zormuş:14:

ben ustaca bir manevrayla alttan alabilirsin diye düşünüyorum...

varsın şu an sen ara ve kayınvaliden zafer kazandığını sansın ne olacak?

hem zaten aslında haklısın belki genel de.

Ama annemden izin alın demek bence ağır olmuş...

illa birisine hakaret etmeye gerek yok.

bu gelinini evine davet eden kayınvalideye söylenebilecek en ağır laflardan biri...

özellikle eşin gözünde daha kötü bir durum.annesini ikne edip konuşturmuş,karşılığında aldığı cevap,annemden izin alın:50:

okudum- okudum ama hala neden annenizden sizin adınıza izin alınacak çıkaramadım.. eğer annenize bir saygısızlık yapıldıysa kusura bakmayın bu annenizin problemi.. eğer annenizin yanında size bir saygısızlık yapıldı ise bu da sizin probleminiz.. hayır bekar bir teenage olsanız "anneme sor" dersiniz de evli bir kadının eşiyle k.validesine gitmesine anneniz ne hakla müdahale eder anlayamadım.. tatile giderken soruyor musunuz? eh o zaman bundan sonra eşiniz kalkıp "hayatım, alışverişe gideceğimiz zaman anneme soralım" dese mantıklı mı yani? ayrıca her olanı annenize anlatmanıza gerek yok.. karı-koca özeliniz olsun, kimse ne yaptığınızı bilmezse sorun da kalmaz :34:

Gitmeye benim de gönlüm olmayınca,bu insanlarla mesafeli olmak isteyince
annemi bir engel olarak sunmak istedim..
Bir de şöyle oldu aslında..
Tatilde bekliyorum seni annenle dedi..
Anneme söyleyin bunu vereyim dedim. Yani annemi bana söyleyerek davet
etmesine de gıcık oldum koskoca insan dünürünü bu şekilde mi davet eder?
Ya zaten gönlünden gelen bir davet değil kp susmuyor elalem hani tatil gelin yok mu
diyecekler ya bunların derdi o bana meraklı değiller
Değersiz olduğum halde rol kesmelerine sinir oluyorum.
Aslında vaktinde üzüldüm ya üzmek istiyorum.
Öyle bir yapım var beni üzen üzülsün işte yok öyle bedavaya iyilik:ssz:

ama bu kez uslubunla hatalısın.

o telefon konuşması olmamış...

şimdi müdahale etmezsen ve geri adım atmazsan işler büyüyecek...

şu an annesi dır dır konuşuyordur...

sen geri adım atmazsan, "kusura bakmayın regl dönemindeydim, bir de ben biraz hassasım yaşanmışlıkları çabuk unutamıyorum,

tabiii gelirim. zaten sizden sonra da tatile gideceğiz. burdan getirmemi istediğiniz bir şey var mı?" gibi bir manevra yapmazsan,

işin zor ki ne zor....

eğer sen bu tarz bir konuşma yaparsan, annesi dır dır konuşsa da "eşin offfff anne aradı ya kız gelecek ya daha ne istiyorsun" diyecektir.

Caramello çok güzel yazmışsın teşekkür ederim.
Zaten burda herkesin fikirlerine değer verdiğim için sizlere danıştım..
Aslında eskiye göre bu iyi halim inanmazsınız daha fevriydim bu olayın
üzerine hayatta ben aramazdım mesela bir önerim var diye yazdım ama
gelen cevap annemi ara özür dile daha da yazmam oldu..
Benim eşim böyle güzellikle yola getirmeyi dener yok diyorsam
baktıki olmayacak direk savaş açıyor..Böyle kalıyorum:53:
Yani duygularını anlayayım,karım da üzülmesin anlayışı yok
bundan nefret ediyorum..
Allah hayırlısını yaşatsın ya gerçekten evlilik çok zormuş:14:

kesinlikle öyle...

baktı ki eşine hatrı geçmiyor..annesine arattırmış..sırf iyi olsunlar diye.

sırf eşi ben aramam o arasın dedi diye.

konu sahibinin acilen alttan alması şart

özellikle eşin gözünde daha kötü bir durum.annesini ikne edip konuşturmuş,karşılığında aldığı cevap,annemden izin alın:50:

ama bu kez uslubunla hatalısın.

o telefon konuşması olmamış...

şimdi müdahale etmezsen ve geri adım atmazsan işler büyüyecek...

şu an annesi dır dır konuşuyordur...

sen geri adım atmazsan, "kusura bakmayın regl dönemindeydim, bir de ben biraz hassasım yaşanmışlıkları çabuk unutamıyorum,

tabiii gelirim. zaten sizden sonra da tatile gideceğiz. burdan getirmemi istediğiniz bir şey var mı?" gibi bir manevra yapmazsan,

işin zor ki ne zor....

eğer sen bu tarz bir konuşma yaparsan, annesi dır dır konuşsa da "eşin offfff anne aradı ya kız gelecek ya daha ne istiyorsun" diyecektir.

evet şu anda kocanın gözünde anne yüksekte,çünkü anne gelinle konuştu ve davet etti.üstelik bunu isteyen karısıydı ama arama sonrası ters yanıt aldı.annesi nedese haklı konumunda:34:

Eski konuma yazdım ama arada kaynamasını istemedim ayrıca konu açayım dedim kızlar..

Yine ailesi yüzünden çok kötü kavga ettik hakaretler etti..:14:
Ben anladım ben yaşadıklarımı unutup istediklerini yapmıycam,elimde değil
çok nefret ettim onlardan,o evden..
O da zorla aram ailesiyle düzelsin diye baskı yapmaktan vazgeçmeyecek..

2 aydır görmedik birbirimizi. Buna rağmen şu son 1 aya yakın gayet iyiydik
Artık kavgadan kaçıyorduk. Hoşumuza gitmeyen konuları uzatmaan kapatıyorduk
O da üstüme gelmiyordu. Dün yine olan oldu... Kapat kapat bir yere kadar tabi..

1 ay sonra tatile gitme planları yapıyorduk ne zmandır yalvarıyordu bana
önce gel 2 gün bizde kalalım her şey düzelsin artık sonra tatilimize gidelim diyordu
Hayır istemiyorum zaten onlar da beni sevmyorlar boşa kimseye ümit verme gelmiycem
diyordum. Hem ev sahibi davet etmeden niye geleyim yüzsüz müyüm ben deyip kapatmıştım.

Sen küçüksün ara annemi o seni davet eder zaten dedi. Ben de hep küçükler aramaz
ne ilgisi var karını bir saydır da göreyim dedim. Akşam kızdı konuşmadı
Az evvel aradı nasılsın hayatım diye güzelce konuştu sonra da annem senle konuşcak dedi
verdi telefona. Gribim zaten kızgınım da ikisi birleşti,soğuk konuştum kadınla.

Niye cansız konuşuyosun dedi annesi, hastayım çünkü dedim.
Neyse derken tatilde seni bekliyoruz dedi.
Ben bilmem Annemden izin alın dedim ben de ( çünkü olaylardan sonra annem de gitmemi istemiyor,
ben de sorun çıkarmak istiyorum öyle kolay istedikleri olmasın diye böyle söyledim)

Niye izin alcaz annenden sen bizim gelinimizsin dedi ben her şeyden önce annemin kızıyım
vereyim isterseniz konuşun derken şarjım bitti tel kapandı :(

Sonra eşime msj attım şarjım bitti diye.
Çok kızdı ne yapmaya çalışıyorsun soğuk konuşuyorsun kadınla beni delirtme
Sen benim karımsın gel diyorsam geleceksin diye saydı da saydı
ara hemen annemi dedi. Kimseyi aramıyorum dedim ara annemden izin al biliyosun
anneler değerlidir dedim delirdi.. Sonuç yine düşman gibi olduk:ssz:

Ne yapacağımı şaşırdım annem ayrı kızıyor çok kıymet mi veriyolar da
çağrıyolar seni diye. Eşime de ayrı kızıyor..

Ben hep aynı yere dönüp duruyoruz diye deliriyorum.
Ben artık onun ailesiyle düzelmek falan istemiyorum eşimle iyi olayım yeter
diye düşünüyorum. Ama zorla her şeyi düzeltecek..

Bana tavsiyeleriniz var mı kızlar?:26:

Öncesini bilmiyorum ama burayı okuyunca çok ayıp ettiğinizi düşünüyorum.. Senin ki anne de eşinin ki anne değil mi?kıymetli bir tek senin annen mi? Ki kadın seni aramış davet etmiş,eşinde orta yolu bulmak için elinden geleni yapmış.. Sen de gereksiz bir kapris yapıp,süründürmek adına saygısızlık etmişsin..Sonra kv arayıp kusura bakmayın şarj bitti demişsindir umarım :37:

Ne yapsalar da sen saygıda kusur etmemeliydin,ellerine koz vermemeliydin böylece ne deseler haklılığının gücüyle dik dururdun ama burada kötü oldun..Olursun tabi.. sana uzatılan zeytin dalını kırmışsın... :ssz: eşinin de boynunu bükmüşsün..

Caramello eşim sana dua etmeli..
Valla sayende yumuşadım arayabilirim...
Ama hiç içimden gelmiyor bana dua edin:ssz:

kesinlikle öyle...

baktı ki eşine hatrı geçmiyor..annesine arattırmış..sırf iyi olsunlar diye.

sırf eşi ben aramam o arasın dedi diye.

konu sahibinin acilen alttan alması şart

caramello,aynı şeyleri düşünüyoruz:1:

vlla seni tanımıyorum ama yazdıklarını okudum eşini istiosan tabiki ailesiyle tamamen kopma gibi bişey olamaz unutmasanda yapılanları üstüne örtmeye bak sanki nereye kadar zıtlasıcaklar ki seninle bugüne kadar tartısıp bisey olmamıs dmekki konusmayla pek düzelecege benzemio o yüzden biraz olayları görmezden gelmeye calıs

Öncesini bilmiyorum ama burayı okuyunca çok ayıp ettiğinizi düşünüyorum.. Senin ki anne de eşinin ki anne değil mi?kıymetli bir tek senin annen mi? Ki kadın seni aramış davet etmiş,eşinde orta yolu bulmak için elinden geleni yapmış.. Sen de gereksiz bir kapris yapıp,süründürmek adına saygısızlık etmişsin..Sonra kv arayıp kusura bakmayın şarj bitti demişsindir umarım :37:

Ne yapsalar da sen saygıda kusur etmemeliydin,ellerine koz vermemeliydin böylece ne deseler haklılığının gücüyle dik dururdun ama burada kötü oldun..Olursun tabi.. sana uzatılan zeytin dalını kırmışsın... :ssz: eşinin de boynunu bükmüşsün..

Yaşadıklarımdan sonra benim haklılığımı hiç bir şey değiştirmez kolay kolay
Eski konumda ayrıntılar var okusanız anlarsınız..
Kv kendi isteğiyle aramadı eşim zorladı bunu bildiğim için
anlamsız geliyor bana ama yine de alttan alacağım
Teşekkür ederim

Back