• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

evet ben de senin yorumlarını ne zaman okusam ben de ben de böyle düşünüyorum diyorum.

keşke yıllar öncesinde de şu an düşündüğüm gibi düşünebilseydim:43:

yaşadıkça tecrübe ediniyoruz işte:16:

maalesef hayatta her şey anlamlı değil.

sevmediğimiz iş arkadaşlarımıza, belki bir kuzene, komşuya vesaire nasıl katlanıyorsak,

bu da böyle bir şey...

hayatta her şeyi mantığı ve anlamı olduğu için yaşamıyoruz..

eşin ve sen sizi yukarı taşıyacak şeylerle uğraşın.

bırakın aile meselelerini...

Yaşadıklarımdan sonra benim haklılığımı hiç bir şey değiştirmez kolay kolay
Eski konumda ayrıntılar var okusanız anlarsınız..
Kv kendi isteğiyle aramadı eşim zorladı bunu bildiğim için
anlamsız geliyor bana ama yine de alttan alacağım
Teşekkür ederim

Bir gün bdv bölümüne değil de müjde bölümüne
konu açmak nasip olur mu bilmem..
Bıktım valla nerden evlendim demediğim gün sayılıdır..
Ben de çektim bir kaç ay da çektim hem de
Ama daha çekcek çilem var demek
:14:

Gitmeye benim de gönlüm olmayınca,bu insanlarla mesafeli olmak isteyince
annemi bir engel olarak sunmak istedim..
Bir de şöyle oldu aslında..
Tatilde bekliyorum seni annenle dedi..
Anneme söyleyin bunu vereyim dedim. Yani annemi bana söyleyerek davet
etmesine de gıcık oldum koskoca insan dünürünü bu şekilde mi davet eder?
Ya zaten gönlünden gelen bir davet değil kp susmuyor elalem hani tatil gelin yok mu
diyecekler ya bunların derdi o bana meraklı değiller
Değersiz olduğum halde rol kesmelerine sinir oluyorum.
Aslında vaktinde üzüldüm ya üzmek istiyorum.
Öyle bir yapım var beni üzen üzülsün işte yok öyle bedavaya iyilik:ssz:

yapın yapın bedavaya iyilik yapın inanın bedava olmayacak o, geçmişte olanları da geçmişe gömmezseniz hayatınızda sürekli takılmak zorunda olacağınız yeni "geçmiş"ler olacak maalesef..
ayrıca bu kadar ince düşünmeyin, annenizi sizin aracılığınızla da davet edebilirler, bu bir hakaret değil ki. siz gerçekten Amerika da yetiştiyseniz bu tarz şeylere açık olmalısınız biraz daha :)

Yaşadıklarımdan sonra benim haklılığımı hiç bir şey değiştirmez kolay kolay
Eski konumda ayrıntılar var okusanız anlarsınız..
Kv kendi isteğiyle aramadı eşim zorladı bunu bildiğim için
anlamsız geliyor bana ama yine de alttan alacağım
Teşekkür ederim

Tabi ki eşinin zorlaması ama sonuçta ikna olmuş..Senden de rica etti eşin ama ikna edemedi değil mi.. Zaten kv ne sevginden değil,eşine verdiğin değerden,eşine olan sevginden konuşursun..Çünkü sen annesiyle güzel konuşsan eşin mutlu olacak.. Bir de böyle düşünün..

Bir arkadaş demiş kv iyi bir şey bile olsa söylemeden 10 defa düşün diye.. çok doğru.. :1:

gerekçeniz ne olursa olsun k.validenize annemden izin alın demeniz çok yanlış olmuş.eşinizde yakındığınız şeyi siz kendiniz yapmış olmuşsunuz.biraz daha sabır hoşgörü sorunlarınızı çözecek aslında ama olayları büyütme eğilimine girmişsiniz bile.

yapın yapın bedavaya iyilik yapın inanın bedava olmayacak o, geçmişte olanları da geçmişe gömmezseniz hayatınızda sürekli takılmak zorunda olacağınız yeni "geçmiş"ler olacak maalesef..
ayrıca bu kadar ince düşünmeyin, annenizi sizin aracılığınızla da davet edebilirler, bu bir hakaret değil ki. siz gerçekten Amerika da yetiştiyseniz bu tarz şeylere açık olmalısınız biraz daha :)

Öyle bir şey yok :) O eşimin düşüncelerimiz uyuşmadığındaki laf sokması:ssz:
O tarz şeylere açık olamıyorum malesef.. Ben ilişkilerimizde biraz çekinme olsun
istiyorum. Bana karşı çok rahat olmasınlar ay ne düşünür yanlış anlar diye
düşünsünler istiyorum.. Çünkü işine geldiğinde kızım deyip işlerine gelmediği
yerde elkızı olduğumuz gerçeğini suratımıza tokat gibi çarptıklarında
o durumda üzülmem ancak zaten pek samimi ilişkimiz yok derim..
Ben mesafeyi ne kadar seviyorsam eşim de o kadar içli dışlılığı seviyor off..

Öyle bir şey yok :) O eşimin düşüncelerimiz uyuşmadığındaki laf sokması:ssz:
O tarz şeylere açık olamıyorum malesef.. Ben ilişkilerimizde biraz çekinme olsun
istiyorum. Bana karşı çok rahat olmasınlar ay ne düşünür yanlış anlar diye
düşünsünler istiyorum.. Çünkü işine geldiğinde kızım deyip işlerine gelmediği
yerde elkızı olduğumuz gerçeğini suratımıza tokat gibi çarptıklarında
o durumda üzülmem ancak zaten pek samimi ilişkimiz yok derim..
Ben mesafeyi ne kadar seviyorsam eşim de o kadar içli dışlılığı seviyor off..

bencede çekinmelerini istemeniz son derece normal, ama bunun olması için izlediğiniz yol yanlış :)
sizden çekinmelerini istiyorsanız kendi karakterinizi ortaya koymanız gerekiyor, annenizi değil.. zaten size söylemek istediğimiz şey de bu..
mesela, "elbette gelirim, annemlere de söylerim ama musait olacaklarını sanmıyorum" şekliinde bir konuşma yapsaydınız bu sefer k.valideniz siz de bir sorun bulamayacak, bulduğu sorunlar da önce eşinizin tarafından elenecekti :) zaten her zaman savunduğum bir nokta var. ne k.validelerin kıza, ne de gelinlerin anneye ihtiyacı var.. karşılıklı beklentiler ne kadar az tutulursa o kadar az incinir insan..

bencede çekinmelerini istemeniz son derece normal, ama bunun olması için izlediğiniz yol yanlış :)
sizden çekinmelerini istiyorsanız kendi karakterinizi ortaya koymanız gerekiyor, annenizi değil.. zaten size söylemek istediğimiz şey de bu..
mesela, "elbette gelirim, annemlere de söylerim ama musait olacaklarını sanmıyorum" şekliinde bir konuşma yapsaydınız bu sefer k.valideniz siz de bir sorun bulamayacak, bulduğu sorunlar da önce eşinizin tarafından elenecekti :) zaten her zaman savunduğum bir nokta var. ne k.validelerin kıza, ne de gelinlerin anneye ihtiyacı var.. karşılıklı beklentiler ne kadar az tutulursa o kadar az incinir insan..

Buyrun anneme sorun derken aslında anneme verdiğim değeri
göstermek istedim oğulları ona nasıl değer veriyor ben de veriyorum
gerekirse herkesten geçerim anlasın canı yansın istedim.
Huyum böyle.. canımı yakan eşim de sevdiğim de olsa canını yakmak istiyorum..:(
Aradım kusura bakmayın şarjım bitmişti arayamadım dedim
Tamam görüşürüz dedi ben de hiç uzatmadım gelirim gelmem konusunu açmadım..
Şuan eşime karşı büyük bir soğukluk hissediyorum..
İşte hep böyle oluyor sonunda onlar rahat,mutlu
Biz mutsuz oluyoruz

Bende memur olduğum için eşimden ayrıyım, evlendiğimizden beri 1,5 yıl oldu. Sizi en iyi ben-biz anlayabiliriz. Bizim sizden artımız eşim yurt dışında bende bambaşka bir şehirdeyim. İkimizde annemizin dizinin dibinde değiliz.Evliliğin ilk yılları zor süreçler-mişşş ki öyle hele bizim gibi ayrı yaşayanlar için tüm dengeler bozuluyor. Daha eviliğin tadına varamadan taşlar yerli yerine oturmada ego yarışı başlıyor bide araya mesafeler girince-o,bu,şu eklenince-bazen içinden çıkmak epey zaman alıyor. Ayrı yaşamak hem sizi hem eşinizi çok yıpratmış eğer eşinize Aşıksanız bu sefelik unutun Aşk' haricindeki herşeyi ve yolunuza devam edin. Bu durumda oda sakinleşip eğriyi-doğuyu daha iyi görür,diye umuyorum.

Eski konuna da baktım canım,orada da bu evliliğin sonu iyi değil gibisinden yazmışım.. ama siz önce aynı evde yaşasanız..Birlikte bir hayat kursanız,belki yanındayken bu kadar sorun olmayacak...

Allah hayırlısını nasip etsin.. :ssz:

2 gün kalıp tatilimize gitcez diyordu şimdi de sinir etmişim ya
cezaymış bana tatilimin tamamını orda geçircekmişiz
iznini başka zaman kullanırmış daha çok birlikte olmuş olurmuşuz
Benim eşim böyle işte kızlar anlaşması zor..İstekleri bitmez..
Bir adım gelsen yetmez on adım gel der. Yüz vermeye gelmiyor..
Şuan yanımda olsa kafasına her bulduğumu fırlatırdım..
Hepinize teşekkür ederim derdime ortak oldunuz,yardımcı oldunuz..
Şuan onunla evli olduğumu unutmak istiyorum.. :14:

biraz sen adım atacaksın biraz eşin yoksa evlilik yürümez sen ne olursa olsun annemden izin alın demeyecektin:50: o çok gereksiz olmuş.eşin bir adım atmış sende istemesen bile bir adım atsan şimdi işler bu boyuta gelmezdi 2 gün orda durup gelirdin ama şimdi eşin işi inada bindirmiş erkeklerin çoğu böyle inatçı çocuk gibi maalesef:23:biz kadınlar daha ılımlı olmalıyız hep diyorum evlilik sabır işi diye

Keşke evlenmek için acele etmeseydiniz.Kendinize bir ev kurana kadar bekleseydiniz.
Böyle tatillerde yaşanan bir evlilik,taşıma suyla değirmen döndürmeye benziyor.

Hiçbirimiz evli doğmuyoruz :) Evlendikten sonra bazı konularda nasıl davranmamız gerektiğini bilemeyebiliriz.
Bence eşin de orta yolu bulmakta zorlanıyor,sen de...
Aynı evde olsaydınız,kafa kafaya verip daha kısa sürede halledebileceğiniz sorunlar yaşıyorsunuz.
Birlikte olsaydınız,çabucak bitebilecek küskünlükler,gereksiz uzuyor sanırım.
Bu yüzden ilişkiniz,biraz daha özen istiyor.

Eşine şart koşmuşsun,kayınvalideyi aratmışsın.
Eşin allem etmiş kallem etmiş,güzel bir çözüm bulup annesini tele vermiş.
Sonrasında 2. şartı koşman resmen mızıkçılık olmuş :)

Daha çok yolunuz var gibi görünüyor.
İnşallah sevginizi,saygınızı kaybetmeden,mutlu sona ulaşırsınız.

Diğer konunuzu bilmiyorum sadece bu konuda yorum yapacağım. Bana biraz ayıp etmişsiniz gibi geldi sonuçta karşınızdaki eşinizin annesi, yaşça da sizden hayli büyük. Size bir adım atmış gelmenizi istemiş, siz de ben annemin kızıyım diyerek ortamı gereksiz yere germişsiniz. Bence evlilik demek sizin aynı zamanda onlarında kızı olmanız demektir. Ne kadar beğenmeseniz, ya da onlar sizi beğenmese de hayat bu aynı ortama girmek zorundasınız, saygı göstermek zorundasınız. Eşiniz de aynı şekilde sizin ailenizi sayıp sevmeli. 2 gün çok da az bir süre sizin yerinizde olsam sevinerek giderdim.

Biz zaten verdiği sözü tutmadığı için o büyük kavgayı yaşadık
ailesiyle birbirimize girmiştik..
Hala verdiği sözden cayıyor aklınca bana ceza veriyor..
Ancak kendinden soğutuyor..
Mecbur değilim ben başkasının evinde kocamın yanında olcam
diye sığıntı olmaya.. Ona da aynısını dedim..
Artık keyfi bilir.. saldım çayıra Mevlam kayıra modunda bekliyorum ben
Bu evlilikten güzel beklentilerim yok!
Kimseye kızmıyorum eşime kızdığım kadar en büyük suçlu o..
Bana yetiştirdiği lafların bir tanesini ailesine deseydi bu noktaya gelmezdik
Tatile gidelim dese ona da gitmiycem yabancı etcek kendine
olacağı o..
Dengesizliklere,haksızlıklara,tutulmayan sözlere katlanamıyorum ya
Bu adam benim kıymetimi ne zaman anlayacak acaba kaybettiğinde mi?

yorumların hepsini okumadım sadece yazına istinaden yorum yapıorum tatlım öncelikle şuna karar ver evliliğine devam etcekmisin etmicekmisin?
etmeyi düşünmesen zaten çoktan davayı açmış olurdun demkki etmek istiosun evliliğinize bi şans daha vermek istiosun bence olması gerekende o evlilik denen şey kolay kolay olmuyo....

adam şu yönden haklı sen onun karısısın evet senin ailende önemli ama anneni bu şekilde saydıramazsın ki.... bu sanki şey gibi han
sevgili yada nişanlıymışsında annenin senin gidip gelmen üstünde hükmü varmış gibi olmuş .... senin bu hareketin bak annem seni aradı ama sen istemedin gibi olmuş.....
sen o eve gidiceksin güzelim neden o evliliği kurtarmak o kaynanaya ders vermek kocanı onların eline kaptırmamak için o eve gidiceksin:)

kocan seni ailesiyle samimi olmaya zorlamıyoki sadece konuşturmaya çalışıo konuşcaksınki hakkını savun konuşcaksınki laf sok
konuşcaksınki ezilmiceksin sana ne yaptıklarını bilmiorum ama canını yakmasalar bu denli nefret etmezsin

ben kaynanama anne demiorum:) belki hoş diil ama hakettiğini düşünmüorum şu an için hemde diyemiorum dilim varmıyo yahu.... sefat kullanmıorum naılsınız napıosunuz diye sizli bizli konuşuorum:)hem siz biz sınırını koyunca o sınırı zor geçerler biraz

bence arayın şarjım bitti kusura bakmayaın evet tatilde gelicem davetinizi kabul ediorum diyin ama özür mözür dilemeyin madem canınızı yaktılar ne özürü hakediolarmıki?
eşinide ara tamam annenle konuştum tatilde gelcem de....

gayet sınırlı ol evliliğin devam etsin istiosan git arkadaşım yüz verme gülme onların yanında insnaın yüzünü yumuşak bulunca tepesine çıkıolar resmen
bişeymi oldu falan diye üstüne gelirlerse niye moralin bozuk diye''yaşanılanların unutulması zaman alıo herşeyi zmana bırakalım dersin eşinlede esaslı bi konuşma yap anneni her hafta arasın halini hatrını sorsun seni ezdiklerinde üzdüklerinde annen baban arasın bu iş böle giderse biticek dikkatli davranın diye uyarsın bence....

Biz zaten verdiği sözü tutmadığı için o büyük kavgayı yaşadık
ailesiyle birbirimize girmiştik..
Hala verdiği sözden cayıyor aklınca bana ceza veriyor..
Ancak kendinden soğutuyor..
Mecbur değilim ben başkasının evinde kocamın yanında olcam
diye sığıntı olmaya.. Ona da aynısını dedim..
Artık keyfi bilir.. saldım çayıra Mevlam kayıra modunda bekliyorum ben
Bu evlilikten güzel beklentilerim yok!
Kimseye kızmıyorum eşime kızdığım kadar en büyük suçlu o..
Bana yetiştirdiği lafların bir tanesini ailesine deseydi bu noktaya gelmezdik
Tatile gidelim dese ona da gitmiycem yabancı etcek kendine
olacağı o..
Dengesizliklere,haksızlıklara,tutulmayan sözlere katlanamıyorum ya
Bu adam benim kıymetimi ne zaman anlayacak acaba kaybettiğinde mi?

Canım ya,üzme kendini sen üzerine düşeni yap gerisini sessizce bekle bakalım ne olacak.. :ssz:

Biraz zaman geçsin,eşinde sende sakinleşin yavaş yavaş tekrar tatil planı yapın.. Görüştüğünüz bu kısa zamanları da kv derdiyle mi geçireceksiniz.. Uğrarsınız 1-2 gün sonra kaçarsınız belki.. Allah yardımcın olsun..İlk yorumumda biraz sert çıktım sanırım kusura bakma..Sen de çok yıpranmışsın tabi.. tahammülün azalmış tavır koymuşsun..şimdi anlıyorum seni.

Canım ya,üzme kendini sen üzerine düşeni yap gerisini sessizce bekle bakalım ne olacak.. :ssz:

Biraz zaman geçsin,eşinde sende sakinleşin yavaş yavaş tekrar tatil planı yapın.. Görüştüğünüz bu kısa zamanları da kv derdiyle mi geçireceksiniz.. Uğrarsınız 1-2 gün sonra kaçarsınız belki.. Allah yardımcın olsun..İlk yorumumda biraz sert çıktım sanırım kusura bakma..Sen de çok yıpranmışsın tabi.. tahammülün azalmış tavır koymuşsun..şimdi anlıyorum seni.

Yıprandım onun ailesinden,benim ailemden herkesi duymaktan yıprandım..
Keşke haksız olup mutlu olsaydım.. Mutsuz olduğum haklılığı ne yapayım?
Herkes mutlu olmak için evlenir evlendim dert sahibi oldum ya inanamıyorum:14:
Özür dileyip dileyip aynı sebeplerle kalbimi kırmalar..
Sinirlenince savaş ilan etmeler.. Eş miyiz düşman mıyız anlamadım valla.
Severek evlendik bi de yani.. Görücü usulü evlensem eminim daha sorunsuz
bir evliliğim olurdu.. Beni başkalarının hayatına özendiren herkesi Allah'a havale
ediyorum eşim de dahil..Onun saçmasapan sevgisini istemiyorum:14:

Back