Bir teselli,bir tavsiyeye ihtiyacım var:(

o zaman 8 ay daha sabret...bi sakinleşin bakın bakalım ne olacak herşey belki düzelir daha iyi olur.
tabi bu arada ailesiyle ilgili yorum yapma kötü birşey söyleme bence.

O kavgadan sonra ben aylardır isimlerini bile anmıyorum,yoklarmış gibi davranıyorum
ama bu eşime göre değil. Eşim her şey güzel olsun artık ne bu kan davası diye bana
çıkışıyor. Ben de onlar böyle istedi insanlar memnun herkes memnun rahat bırak
herkesi diyorum. Ama onlar sürekli niye aramıyor niye gelmiyor deyince eşim
ne zamana kadar böyle sürecek diye dayanamıyor kavga ediyoruz.

bak tatlım sen şimdi gurur yapma, git eşinin yanına. ilk fırsatta da ona bak görüyorsun canım birbirimizle bir problemimiz olmamasına rağmen aileleriöne sürerek hep kavga ediyoruz. bundan sonra aileleri biraz arka plana koysak birbirimize, birbirimizi tanımaya alışmaya daha çok zaman harcasak bak onları tamamen atalım demiyorum onlar ailelerimiz bizleri bu günlere getirenler ama hayatımıza müdahale ettirmesek bu kadar diye bir konuşma yap sağduyu çerçevesinde. inşallah olumlu olur.

siz hala evliliği ,evcilik gibi algılıyorsunuz sanırım eşinizle.

eğer aileyseniz sen+eşin var.

kv sevmiyor olabilirsin ama eşinin ailesi alttan alıp 2 gün sabredebilirsiniz. kimse size zoraki güzellik yapın demiyor. ama gerekli çerçevede gerekli şekilde davranacak olgunluğu sergilemelisiniz.

annemden izin alın o zaman demek saçma..

çünkü sen artık evlisin.

Canım ben azıcık gitsem mi gibi konuşsam benim ailem saldırıyor bana
Onlar da haklı evliliğimin cicim ayları o insanların yüzünden boşanma düşünceleriyle
geçti. Ne büyük hayal kırıklıkları yaşadım,eşimden soğudum anlatamam.
Benim ailem eşimi öyle severdi ki aile konusunda beni bu kadar üzdü
dengeyi kuramadı, haklıyı haksızı ayıramadı diye çok kızgınlar..
Evliliğim bitsin istemiyorlar. Ama bu kadar olan bitenin ardından benim kurallarım
da olsun istiyorlar çünkü değersiz olduğumu düşünüyorlar..
Her istedikleri olmayacak biz kukla değiliz yok öyle senin evin yok gitmek zorunda
değilsin diyorlar. Gitmekle kötü oldum çünkü.. Temizlik yap,mutfaktan çıkma iyisin
Haksızlığa cevap verince saygısız bu dik kafalı dediler ya annemin çok gücüne gitti.
Bir de diğer gelinim hiç böyle değil diye eltimle kıyasladı babası annem hiç unutamıyor

"Fazla naz, aşık usandırır"..

Evet daha öncesinden bir takım sorunlar yaşamış-yaşanmış, anlaşmazlık v.s olabilir.. Lakin bunun çözümü sizce bu mudur? Yani sizin tabiriniz ile "zorluk çekmeleri, kolay kolay geri dönmeme, misilleme ve intikam alma" ile çözülücek mi? Hiç sanmıyorum...

Eşiniz bu dönemde sizi defalarca aramış, uzlaşmaya, sizi geri döndürmeye çalışmış. Bu dönemde, neden sorunlarınızı net bir şekilde ifade ederek çözümlemek yerine "bir gelirim, bir gelmem, annem izin vermiyor, v.s" gibi şeylere ihtiyac duyuyorsunuz ki.

Olsun yine de say..

Büyük olmaları ,eşinin ailesi olmaları hasebiyle saygı göstermelisin..Sen büyüklük göster..Se iyi olmuş ol..Onlar da ayıplarıyla kalsın..

Aramayabilirler anneni eşinin ailesi...Genelde dünürler birbirini aramaz zaten..Kin gütme.Bundan sonra sen sıfırdan başla ,bakalım nasıl oluyorlar..Belki sendeki olgunluğu görünce onlar da iyi olurlar..Bunu dene..Baktın bu da olmuyor..Sevmesen de saygı göster,resmi ve normal bir şekilde ilişkini sürdür.İş ilişkilerimizde de öyle değilmiyiz..,iş ilişkilerimizde kimleri alttan alıyoruz,kimlere he he deyip geçiyoruz..

Aileleri pek karıştırmamak lazım evliliğe,daha çok dallanıp budaklanıyor..Annen anne olması hasebiyle yavrusunu koruyabilir;eşine doğruları tavsiye edebilir ama evliliğin yıpranması konusunda yangına körükle gidiyor,dozu kaçırıyor sanki..

Evlilikte İnadı inatla çözemezsiniz,yıpranırsınız,boşanmaya kadar gider..

Boşansan pişman olursun çoğunlukla..Sonrası zor,herkes kaldıramaz..

Son düzenleme:

Annemden izin alın deme nedenlerimi açıkladım canım..
Benim anneme senin kızın saygısız dendi, ağzını açıp cevap veremedi
annem aylarca ayakta hasta gezdi..
Ben bunun üstüne annemi yok sayıp davete hmm yaptınız,ettiniz aferin gelirim tabi
demek istemiyorum annemin kızıyım hala onun evindeyim buyrun rızasını alın demek istedim.
Anlatması başka ama yaşarken inanın çok zordu.
O günlerde evliliğimin aldığı darbeye mi üzüleyim annemin çektiğine mi bilemedim

Ama ben onların her istediğini yapsam da çözülmüyor..
Ailem bu kez değer görmezsin tabi lafı yiyip,ititlip,kakılıp yine
istediklerini yapıyorsun diyorlar..
Bu işin oluru nedir bilemedim

Sadece eşim annemi arayıp ikna etsin annem de tamam kızım aradı madem git desin istedim çok mu zor?

vallahi pes...

annemden izin alın...

eşin ve ailesi adına üzüldüm

tabii her iki tarafta suçlu.

erkek de anneci kız da anneci.

İşin aslı beni ve ailemi sinir eden; hem suçlu hem güçlü olmaları..
Hani böyle her çirkefliği yapan,kalp kırıp rahatlayan sonra da bir şey olmamış gibi her şey
güzel olsun isteyen tipler vardır ya öyleler..
Yürek yakıp bir özür bile dilemeden gönül almadan her şeye tamam,
küslük olmaz güzellik olsun, hadi gel inatlaşma.. Çözüm bu mu olmalı?
Ben de isterim her şey iyi olsun ama en azından ara gönül al..
Ben inadımda haklıyım haksızlığa uğradım,kalbim kırık..
Hala eşim laf arasında olan oldu,yaşandı bitti kimsenin sana bir kırgınlığı yok diyor
şaka gibi... Ben kime ne yaptım da kırılacaklar.. alışıklar herkesin susmasına,boyun eğmesine
haksızlığa cevap verdim diye kötü oldum kırılacaklar öyle mi?

her evde sorunlar oluyor.eşini seviyorsan evliliğine sahip çıkmak istiyorsan biraz daha olumlu olamazmısın.

ayrıca annemi ara demeler,annenizi sürekli olayların içine çekmeye çalışmalar çok çocuksu ve evli kadına yakışmayan davranışlar.

2günden ne olacakki.eşinin gözünde değerinde artar.bi sürü olay oldu ama eşim benim yanımda diye düşünür.

yine soğuk davran ama bu kadar da tepkili olmak sana zarar verir.hem kv aramış gibi olmuş.üstelik telefonun kapanınca nezaketen arayıp şarjım bitti diyebilirdin kadına.hem yaşça büyük hem eşinin annesi ne olursa olsun saygısızlık yapmamak lazım.

tabii her iki tarafta suçlu.

erkek de anneci kız da anneci.

İnanın eskiden hiç böyle değildim ben evliliklere iki tarafın ailesinin de
mesafeli olmasından yanayım..
ama baktım eşim ailesini yüceltiyor dedim ben salak mıyım
beş kuruş faydaları yok kıymetliler..
Benim melek annem kimseye tek kelime etmedi bana edilen lafı da yuttu,sustu
kendi kendine üzüldü,hasta oldu ben gökten mi düştüm
Babam yok ama çok şükür annem var herkesin ailesi yoktan yere değerli
ben niye değer vermeyeyim dedim..
Ve aileleri konuşmazsak hiç bir sorun yok..
Ara hadi lütfen diyor
Ben yapılanları unutamıyorum diyorum burda kıyamet kopuyor..

Yarın birgün evliliğiniz boşanma aşamasına gelince vay efendim kaynana şöyle yaptı, kaynanadan nefret ediyorum diye buralara başlık açarsın ama olay kaynana değil.

Büyümeyen evlenmesin kardeşim... Bu nedir? Adam evlenmiş karısını tatil için yanına çağırıyor, karısı anamdan izin al diyor... Neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? İlla tabela eşitlenecek bana yaptılar bende onlara yaparım hesabı... Aferin sana.

Ataerkil toplumda yaşıyorsun ve bunun kurallarına uyacaksın kardeşim. Evet sen Paris' de yetişmiş olabilirsin ama kocan öyle değil... Adam senden kötü bir şey istemiyor. Eğer intikam duygusuyla hareket edeceksen sonuçlarına katlanacaksın. Temel taşları yerinden oynatmak zordur, eğer inat edersen oynatırsın da ama sonra ağlamak yok...

Benim evliliğime müdahale edildi...
Bana hakaret edildi saygısız,terbiyesiz gibi..
Benden 6 yaş küçük görümcem evlenmeseydin o zaman diye bağırdı..
Bir kişi bile bu kıza sus karışma sen demedi..
Üstüne bu kız benden bir özür bile dilemedi konuşmuyoruz hala..
Bunlar benim annemin önünde oldu yanlış anlamayın..
Bütün bunları unut sana taş atana gül at mı diyorsunuz?
İnanın bu büyüklüğü anlayacak insanlar olduklarına inansam yine yapacağım
Ama tüm bunlara rağmen bu kadar değersiz olduğum halde yine kendimden
feda etmenin beni daha da değersiz yapacağını düşünüyorum..
Benzer durum yaşayıp ben yine iyi oldum herşeyi unuttum sonunda değerim anlaşıldı
diyen bayanlar yazarsa gerçekten bakışım değişir belki..

Eşimle bazı konularda çok zıt düşünürüz..
O da bana öyle der pardon sen Newyork'ta yetişmiştin
unutmuşum diye tersler sonunda..
Ben bu yaşananlardan sonra eşimle başbaşa tatillere gittim kimseye sormadım,sormam
Ama tatil diye anasının,babasının evine o olayları,kavgaları yaşadığım eve çağırıyor beni..
Annemi öne bilerek sürdüm ben oraya gidince annenler sevinecek madem benim annemin de
rızasını al o da sevinsin diye düşündüm aslında:26:

Eşin dengeyi kuramamış ama sende kuramamışsın anladığım kadarıyla eşin adım atmaya çalıyor sende alttan alıp atmalısın kv dediğini yapmış senin sende bişey yapıp bir adım atmalıydın bence ailenin gönlünü alması konusu ise eşinle biraraya geldikten sonra tatlı dille yaptırabilirsin ortalık sakinleşsin herkes gergin. Bu şekilde evliliğin biter, bıktırırsın kocanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…