Bir temizlik hikayesi de benden

Çok haklisiniz ya resmen ayıp etmişler.sirkete sikayet edin diyemem yine de ,işinden olur ,aslında bunu hak ediyor ama çocuklarına da acirim.cok da fark yokmuş fiyat olarak, şirketi çağırın bundan sonra

Coook haklısın ben bana gelen abla ile de öyle anlaştım şirketten bağımsız geldi sonraları sagolsun ama 4 dörtlük yapıyor isini, eksik yapsa zoruma giderdi. Daha önce hüsranla biten temizlik bende de oldu bir daha asla çağırmadım tabi.

Esra bunlar olurken sen nerdeydin? Ben sahsen tanimadigim kadinin yanindan ayrilmam ki sana 2. Gelisiymis. Hem kadini kontrol amacli hemde iyi yapiyo mi diye bakarim.
Ben o siralardz salakligima doymuyordum resmen:))
Yukarida bir yerlerde de yazdim, zaten evde 5 saat kaldilar. O surede 2 defa yemek hazirlayip cay demledim.
Kalan zamanda da banyo dolabinin icini ve yatak odamdaki makyaj malzemelerimin bulundugu iki cekmecem vardi, onlari temizledim. Zaman gelip gecti tabi bu sirada.
Bana bir seyler sormak icin falan cagirdilar tabi arada gittim yanlarina. Oyle cok canla başla calismadiklarini fark ettim ama bu kadarini tabiki beklemiyordum.

Yok hayir ben oyle bir sey gormedim daha once.
Ilgincmis ama nasil bir islem yapilabilir ki, elemanlarina bir ceza verirler ama ise çağıran kisiye nasil bir prosedur izleniyor acaba?
Bundan sonra asla almam zaten. Dogrudan sirketle calisirim.
Benim icin fark eden 30 liraydi ki gercekten bu onemli degil.
Bana dedi ki sirket 150 lira aliyor bize yarisini veriyor, colugum cocugum soyle boyle...vs 120 ye gelirim paranin hepsi benim olur. Ben ona uzuldugum icin kabul ettim. 2 kisi olayini kendi teklif etti sonradan.

Çok haklisiniz ya resmen ayıp etmişler.sirkete sikayet edin diyemem yine de ,işinden olur ,aslında bunu hak ediyor ama çocuklarına da acirim.cok da fark yokmuş fiyat olarak, şirketi çağırın bundan sonra
Zor durumda olup hak etmedigini dusundugum parayi almasina kizsam da vicdanim su an tutuyor beni de.
Iki kizi boşanmış, biri sığınma evindeymis. Damadi bunlari tehdit ediyormus falan cok korkunc seyler anlatti.
Bu duyduklarim engel oluyor dogrudan sirketi arayıp sikayet etmeme.
Ama beni arayacağını soyledi, o zaman soyleyecegim bir daha arama begenmedim yaptigin isi diye.

Bu anlattıklarının doğru olduğuna eminmisiniz peki ?

zaten artik bu bayanlara is begendiremiyorsun.ay evin buyuk vay camin cok.ya 3+1 iste.
su zamanda hangi mastir sahibi gunluk 150 tl aliyor
iyice kalkmis bi taraflari.son gelen bana diyor ki;ben cam silerken sen bos bos oturma.kapilarida sen sil ki cabuk bitsin.he dedim baska.benim gittigim yerlerde oyle diyor.
sana kadin coksa banada musteri cok dedi.kendi kendine saydirdi.
en son ben;senin calismaya niyetin yok heralde dedim.gitti...ohhh kendim yaptim sanki ne

Bu anlattıklarının doğru olduğuna eminmisiniz peki ?
Tabiki yüzde yüz emin olamam.
Oyle anlatti,daha once geldiğinde bazi seyleri anlatmisti sonrasinda bosanma isleri falan olmus.
Eger yalansa Allahtan bulsun bir sey diyemem.
Aglamak uzereydi pek yalan gibi degildi.
Zaten bunlari anlatan daha seri iş yapiyor gibiydi. Digerinin surekli bidi bidi sesi geliyordu konusmaktan is yapamadi herhalde.
Bunlari yemek yerken anlatti bana.

Haklısınız aman hakkıyla iş yapmayan çok ..
Bende taşınmadan önce bos evi temizlesin diye bir abla çağırdık tabiki biz yoktuk evde, ne yapmış cok merak ettim bomboş evde, bizden önce oturan kisinin bütün pisliği duruyordu belki oda cikacam diye yapmadı ama gelen hanım da elini sürmemiş 2 yaşında cocukla hepsini yeniden yaptım, tabiki camları silmedim kadinida anladım 5.kat hadi onu silmesin dedim, mutfak dolaplarınin dışında hep yağ vardi hadi onuda çıkaramadı dedim ama banyo ya insan hiçbir yeri yapmamışsın banyoyi yapar iki banyo var ikisininde duşakabinleri berbatti 130 tl verdik, ama ben ayni işi yaptım elbette zordur başkasının işini yapmak ama para alıyorsun yapmamak neden...
Kul hakki denilen birşey var sen eve gelip aksama kadar bos boş durup para alırsan nasil rahat edeceksin diye sorarlar insana

Oooo bu da cok fenaymis.
Benimkiler de sürekli yaptiklari isi ovduler ben de gercek sanmisim belli ki :)
Salonun piril piril oldu, oturma odan hariks gorunuyor gonul rahatligiyla kullan her yeri vs.
Yaptigi daha dogrusu yapmadığı isi satiyor bana.
Gordum arkalarindan ne kadar harika oldugunu her yerin.

Oyy sizinki daha da kotuymus hicbir seye elini surmemis demek ki.
Benim en azindan camlar temiz gorunuyor cok şükür:) yerleri de elle olmasa da sildiler viledayla falan.
Insanlar duvar sildirmekten falan bahsediyor bir de oyle isler beklesem neler olurdu acaba.
Gercekten detayli hicbir beklentim yoktu.
Kaba temizlik denilen sey alti ustu.

paranla rezil ediyorlar.
bende hic mudahale etmem ama basta titiz oldugumu soylerim.az olsun ama temiz olsun derim.

Arayamadim
Ama o beni arayacak ve o zaman söyleyeceğim.
Dogumu merak ettigi icin arayacagini soyledi ama biliyorum tekrar gelmek istiyor. O zaman acikca soyleyecegim her seyi.
Sen de hayirlisiyla al insallah bebegini kucagina, evler de bir şekilde temizlenir umarim :)

paranla rezil ediyorlar.
bende hic mudahale etmem ama basta titiz oldugumu soylerim.az olsun ama temiz olsun derim.
Ben onceki yaptigi işe aldanmisim cunku o zaman gercekten temizdi.
Bu zamana kadar ayni kisiyi 3 defadab fazla alamadim ben. Hep iyi baslayip kotu devam ettiler bu da benden kaynaklaniyor artik bugun emin oldum.
Sert durmam gerekiyor ama ben saf gibi davraniyorum.

Sinir oldum vallahi ,aynısını bende yaşadım önceden bir ekip geliyordu kadın yanında eleman getiriyor onlara ne yevmiye verir bilmiyorum ben dip bucak temizliğe 200 dü geçen sene ,baktım son 2 sefer eksik eleman getirmeye başladı ve her seferinde gittikten sonra eksik iş görüyordum; bunlardan artık hayır gelmeyeceğini anlayınca tek bir kadın buldum çağırdım ,oda onca temizlik ürünü almama rağmen evi dolapları yerleri herşeyi bildiğiniz kireç gibi olan CIF le yapmış her yer leke leke idi,çocuğun odasının mobilyaları bile elimi sürünce tortu tortu CIF elime geliyordu, onada sinir oldum daha çağırmadım,en iyisi maaşlı birini tutmak haftanın 5 günü sabah 9 akşam 6 ,vallahi kadın bulup çağırmaya korkuyorum artık günübirlik, şimdilik ufak ufak kendim yapıyorum ama bakıcam işte,şimdi konuyu okuyunca tekrar iflit oldum off yaa

Canım mesele de bu aslında ,biz evimize misafir geliyormuş gibi oturtup çay kahvaltı ikram etmemiz yanlışmış,hep böyle acındırma politikaları falan yumuşak yüzünü bulmaya çalışıyorlar ,mesafeli ve katı olmak gerek onu anladım,banane onun özel hayatından dimi,ama biz safız bide oturup dert dinliyoruz neyse yalnız değilmişim

Ben de Eylül ayında, tasinacagim evi temizletmistim. Şirketten iki bayan gelmişti ve sizin bayanlar gibi parayı şirketin aldığını onlara çok az verdiğini, eğer memnunsaniz şirketi değil bizi arayın biz gelelim dediler benim için fark etmez dedim numarasını aldım.Bugünlerde de aramayı düşünüyordum sizin başınıza gelen bu olaydan sonra Vazgeçtim
Demekki genelde ayni şeyi yapıyorlar yerinizde olsam arayıp tekrar gelip işlerini tamamlamalarını söylerdim,hamilesiniz zaten bu yüzden cagirmissiniz, bu arada bebeğinizi saglicakla alın kucağınıza

İstekleriniz çok değil ama ben de şunu anladım gelen kadın hiçbir zaman ilk geldiği zamanki gibi yapmıyor.

Bana gelen kadın da ilk gelişinde öyle güzel yapmıltı ki... D damdan ın geçen bir konuda önerileriyle bu ablayla haftalık devam edelim yarım gün ama öncsinde bir gelsin tam gün dip köşe temizlensin sonra haftada yarım devam ederiz dedim.

Bunu da konuştum kendisi ile.. balkon karlı diye yıkatmadım. Yerleri vileda ile silmesini özellikle istedim (elle silinmesi çok gereksiz geliyor). Gittiğinde tam bir hayal kırıklığı oldu. Mutfakta hiçbişeye dokunmamış.. ne fırın ne buzdolabı ne çekmeceli küçücük bir dolabın arkası ne priz ne kalorifer peteğinin üzerindeki 1 km uzaktan bağıran çay lekesi... bir de giderken " sen otururken başkasının evini temizlemesi ne güzel demi" dedi öyle gitti töbe estağfurullah zorla yaptırdım sanki istemiyorsan gelme de diyemedim , kitlendim kaldım konuyu değiştirdim.

Yok yani olmuyor kendi istediğim temizlik deyip kabullendim. Hiç değilse o birazını yapar ben de üste kalanları yaparım.

Senin firma şansın varmış madem bence artık ordan devam et. Bir daha firmadan yardımcı çağırdığında bu kadını iste hatta... gelince de konuşursun yaptığın çok ayıptı işinden olma diye firmaya söylemedim. Bu defa da eksik bişey olursa söylemek zorunda kalacağım diye..

Firma işi her açıdan daha güzel. Hem denetim hem sigorta.. keşke buralarda da olsa..

Bence açık açık söyleyin, ne olursa olsun. İyi niyetiniz suistimal edilmiş, çok özür dileyerek söylüyorum tabir-i caizse keriz yerine koymuşlar. Ben çok sinirlendim okurken. Aradığında deyin ki (bana kalsa siz hemen soğutmadan aramalıydınız): "X hanım, ben sizin ilk geldiğinizde yaptığınız temizliği çok beğenmiştim, bana durumunuzu anlatınca da üzüldüm, sizi şirket aracı olmadan çağırdım ama gördüğüm kadarıyla şirket aracılığıyla daha güzel temizliyordunuz. Hiç memnun kalmadım ve hamile halimle de beni çok üzdünüz. Kusura bakmayın bir daha şirket aracılığıyla çağıracağım" diye. O zaman görün nasıl tutuşuyor?

Kimseyi gereksiz yere ezme, rencide etme taraftarı değilim ama herkes işini düzgün yapsın. Aldığı paranın hakkını versin. Ayıptır, herkes birbirini kazıklamaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…