Bir temizlik hikayesi de benden

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.433
35.520
1.123
39
Ne zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?

Hiiii cok uzun yazmisim.
Telefondan kucuk ekrandan yazinca fark edemedim herhalde.
Okumak istemeyen pas geçsin

Hemen neden aramadın kadını

Haksız değilsiniz şahsen. Bugün 1 tl bile kolay kazanılmıyor. Zaten yapacak haliniz olsa kendiniz temizlerdiniz. Bu size karşı yapılan hem çok ayıp, hemde çok üzücü...

Kendilerini geri aramanızı tavsiye ederim. Hoş değil...
ayrıca evladınızı da Allah bağışlasın size.

Cok ayıp etmis.ben olsam söke söke geri alırım paramı. Şirketi arayip sikayet etseniz biseyler yaparlar mi acaba
Aslında evet şirketi arayıp "şirket bizden kesiyor bundan sonra şirketi değil beni arayın" dediğini söyleyebilir. İyi fikir.

Bence işler çok değil rahatça bitmesi lazımdı

Ama deneyimlerinden öğrendim ki kimse iki kişi gelmesin

Birbirlerini atıyorlar daha beter oluyor

Benim yardımcım 3+1 evde yarım günde sil süpür balkon yıka yapıp bir oda da cam siliyor iki kişi çok rahat o işleri yapmaları lazımdı hamile olduğunuz da görülüyor

20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis,
Ben şuraya takıldım bir de
Yüz verdik ayıya geldi s.çtı halıya olmuş şirketi arasan gene güzel yapardı işini burda kendisinin patronu olarak lakaytça yarım yamalak yapıp gitmişler bir de bu temizlikçi ablalar bana avam geliyor işte benim yaptığımın aynısını yapıyor özenmeden bir de.....

Yok çok bişey istemişsiniz kadınlardan aman baştan savma olmuş . işe başlamadan önce söylenmeli bence şöyle yapılacak vs diye yoksa olmuyo tertemiz .

Ben senin yerinde olsam arayip soylerdim.

Koltuk silme yok hali silme yok 2 kisiler.

Dip kose silip supureceklerdi birde cam sileceklerdi.

Anlattiginiza gore bayagi bayagi savsaklamislar.

Ara de ki bir daha seni ne cagiririm ne de birine tavsiye ederim.

Evi neredeyse daha batirmislar.

Birde hamilesiniz.

Yok çok bişey istemişsiniz kadınlardan aman baştan savma olmuş . işe başlamadan önce söylenmeli bence şöyle yapılacak vs diye yoksa olmuyo tertemiz .

Ama insan duşu da yıka diye tembih edemiyor zira temizlikçi geldi ise duşu da yıkaması lazım

Tamamen kaçmışlar işten

Bence arayin iyi niyetinizi kotuye kullandıklarini belli edin.

Geri arayamam arkadaslar, yapabilecegim sey en fazla bir daha cagirmamak olur.
Kendileri o kadar memnun ayrildi ki ne zaman ihtiyacin olursa cagir biz geliriz, herkese gitmiyoruz vs vs.
Sirkete de sikayet etsem islerinden olacaklar, gercekten magdur insanlar.
Aslinda islerini hak ederek yapmalari lazim ama ben sebep olmak istemiyorum.

İyi niyetlisiniz
Sabah kahvaltı öğlen çay yemek
Yapılan doğru düzgün iş yok
Bende gelsem bende memnun kalırım

Kadını ara yaptığı bu cakalligi yutmadiginı aldıkları paranın haram olmayacağını mi sandıklarını şöyle. Sonra şirketi ara çalışanlarınızın böyle bir tutumları olduğunu haber ver. Şirketi değil beni ara dediklerini.

eeeee iste böyle kibar olursan hep kekleyen olur iyi niyet su istimalı cok türkiyemizde sagolsunlar valla para veriyorum bedavaya yaptırmıyorum o yuzden her saat kontrol eder beyemedim yeride söyler yaptırırm tekrar bence kadını ara seni sirketine sikayet edicem bana böyle böyle dedin de sirketten degil senden geldin vs vs d,ye korkut kadını 1 daha gelsi n

Şirketi aramayacaksan bile kadını ara. Bu ne de.

Bencede şikayet etmelisiniz gerçekten ihtiyaçları olsa öyle yapmazlardı.

Gayet naif yazmışsınız.
Ve ne yazık ki suistimale uğramışsınız.
Anlattığınız gibiyse hakikaten haklısınız.
Kim bu devirde yarım günde 120₺ çalışıyor ki?
Hepimizin gündelikte yaptığı işler değil mi?
Bundan sonra sizde acımayın o halde, nasılsa sizin eviniz olmasa başka birinin evini temizleyecekler, p çar zaten kazanacaklar.
Siz şirketten çağırın, bırakın herkes işini yapsın.
O para size gökten gelmiyorsa tabii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…