Bir temizlik hikayesi de benden

Ben olsam hemen ararım aptal yerine konulmayı sevmem aradığımda da şirketten temizliçi isteyeceğim artık ama siz gelmeyin deyin :KK66: 2 kişi bu kadar nasıl savsakladılar sende görmedin :KK12:
Sure zaten cok hizli gecti,8.30-13.30 arasi isi yapip bitirdiler. Bu surede ben 2 defa yemek hazirladim. Bir de dedigim gibi banyo dolaplarini ve yatak odasındaki makyaj cekmecemi duzenledim. Malum hamilelik elim cok hizli degil. O sirada da isleri bitti zaten yani oyle fark edebilecegim bir zaman dilimi yoktu.
Olsa da ben salak soyleyemezdim.
Bir dahaki sefere en bastan şu şu hareketleri istemiyorum bunlari duzgun yapmayacaksaniz gelmeyin diyecegim.
Aslinda en guzeli kendin yapacaksın ama hamilelik dolayisiyla yapamadım, sonrasında da birkac yil bebekten ötürü yapamam detayli temizlik herhalde.
Mecbur birilerini cagirmam gerekecek.

+1 kadına söyleyin şirketi arayacağım yaptığınız iş hiç güzel olmamış diye eteği tutuşsun gelsin 1 kere daha silip süpürsün
Aah ah iste yapamıyorum ben hic yuzum yok malesef.
7 seneyi gecti evleneli inan su temizlik icin gelen kadinlar tarafindan somuruldugum kadar kimse tarafindan somurulmedim.
Birkac yildir cagirmiyordum, kizim buyudu kendim halledebiliyordum.
Simdi de ikinci bebek yine düştüm ellerine.
Soyle duzenli gelip de beni rahatlatacak birine denk gelmedim henüz.
Benim bu safligimi görüp ikinci gelislerinde yan cizdi hepsi.

diğeri ,banyoyu ben yaparım dedi,yapmadı da,öylece bıraktı mı acaba?2 kişi olunca,o yapıyor diye,banyoya girmemiştir diye,iyimser düşünmek istiyorum.

benim yardımcım da,apartman görevlisini karısı,kızcağız,iki yıldır alıyorum.ilk zamanlar her işimi yapıyordu.son bir yıldır,acayip savsaklamaya başladı.koltuk,halı,kapı,duvar silmek yok.sadece toz almak,süpürge açmak,yerleri silmek,camları silmek.

yerleri ilk zamanlar eliyle,şimdi viledayla siliyor.ben kıyamıyorum,bu yüzden birşey söylemiyorum.eksiklerini sonradan ben tamamlıyorum.bir önemli noktada,güvenilir olması,çünkü ben evde olmuyorum.anahtarı verip,çıkıyorum.en azından gözüm arkada kalmıyor.

Haklısın. Olaya kimisi acınacak gibi bakıyor. Insanin üstüne geliyor. Bugun normal is yerine git isini iyi yapmazsan müdürün mesela begenmez ve uyarı verir sana. Orda sorun yok bu işte hemen acıma halleri işte ayıp yazık tüh tüh. ..
Her işin zorluğu vardir. Isi kucumsemek cok yanlış.
Sonuçta sen yaptirma o yaptirmasin bu yaptirmasin acısın sussun bu insan işini nasil duzgun icra edebilecek.
Sonuçta para veriyorsun.
Ben olsam başında dururum. Neden çünkü bizim mudurlerimizde bizim basimizda duruyor geliyor bakiyor işe soruyor nasil gidiyor naptin diye. Bu temizlikci kadinlarin basinda durunca niye acındiriyor insanlar. Sonuçta iş bu ve sen işveren oluyorsun. Begenmediysen araman söylemen gerek. Daha ileri gidebilcek biriysen çağır eve tekrar olmayan yeri duzeltsinler. Ama yapamam dersen oyle yinede ara yaptığınız cok ayıp oldu hamile kadina 2 kisi geldiniz iyi guzel hos ben paranızı direk verdim sorun cikarmadim cayinizi corbanizi verdim bedava da yapmadiniz ama isinizde hic özveri yok. Bir daha sizinle zaten calismicam ama insani keriz yerine koydunuz sanmayin her şeyin farkindayim de kapat. Bune ya deli ederler insani.

Linç edilecek bir durum yok çünkü haklısın

Bence şirketi ara

diğeri ,banyoyu ben yaparım dedi,yapmadı da,öylece bıraktı mı acaba?2 kişi olunca,o yapıyor diye,banyoya girmemiştir diye,iyimser düşünmek istiyorum.

benim yardımcım da,apartman görevlisini karısı,kızcağız,iki yıldır alıyorum.ilk zamanlar her işimi yapıyordu.son bir yıldır,acayip savsaklamaya başladı.koltuk,halı,kapı,duvar silmek yok.sadece toz almak,süpürge açmak,yerleri silmek,camları silmek.

yerleri ilk zamanlar eliyle,şimdi viledayla siliyor.ben kıyamıyorum,bu yüzden birşey söylemiyorum.eksiklerini sonradan ben tamamlıyorum.bir önemli noktada,güvenilir olması,çünkü ben evde olmuyorum.anahtarı verip,çıkıyorum.en azından gözüm arkada kalmıyor.
Yok yok, keske öyle unutulsa, biri sen banyoyu temizle ben tuvalete bakayim dedi.
Banyoda lavaboyu ovmus, kucuk aynayi silmis, dusakabinin camini( ki kullanmiyoruz orayi zaten cami temizdi ) muhtemelen nemli bezle şöyle bir silmis ama zemini kirliydi oraya su dokmusler kovayla öylece kalmis. Klozeti olmuş ve banyo zeminini vileda ya da nemli bezle silmis. Kiyi kose her yer saç , pislik vs doluydu. Banyom normalde daha temizdi inanin, gun icinde surekli girip cikip su aldilar, ben dolap iclerini temizledim oyle kirlendi .
Ben de sizin gibiyim , cok iyi niyetli yaklasiyorum , bu yuzden de sesim cikmadi. Ama bir daha asla ayni kisileri cagirmam.
Siz ayni kisileri aldiginiza gore en azindan kendilerine gore bir düzen oturtmuslardir diye düşünüyorum. Bir cekilir yani olmali iki yildir calistiklarina göre.

Gerçekten çok ayıp etmişler şu hamile halinizle..Oturup lak lak mı etmiş bunlar işler öylece durduğuna göre..Arayın kadına söyleyin böyle yapmışsınız hiç beğenmedim diye.Bi daha çağırmayacağınızı söyleyin.Şirket size bişey yapmaz çünkü zaten kendi aranızda halletmişsiniz bunu söylerler..Merhametten maraz doğmuş geçmiş olsun..

Linç edilecek bir durum yok çünkü haklısın

Bence şirketi ara
Kendim dogrudan arayamayacagim su an, ama kendisi dedi ki 15 gun sonra ararim seni ( dogum icin ) 40in cikinca da yine bir temizleriz şöyle guzelce.
O zaman derim eksik kalsin temizliginiz boyle boyle yapmissiniz onceki geldiginizde diye.

Asla küçümseme ya da hor görme anlamında değil. Ama aranizda işçi isveren tarzı durumların bulunduğu kişilerle samimiyete girmek eğer çok lider ruhlu biri değilseniz sizi sıkıntıya sokar. Söylemek istediğiniz bir şey olduğunda söylemeye cekinirsiniz. Sanki arkadaş olmuşsunuz da emir veriyomussunuz gibi olmasin diye susarsiniz. Yani gerek yok o gelecek sizin evinizi temizleyecek siz de onun parasini vereceksiniz. Begenmediginiz yerleri soylemeye hakkiniz var.

Ben şunu bilir şunu söylerim,biri olması gerekenden ucuza birşey yapacağını iddia ediyorsa o işten muhakkak maraz çıkıyor.
Kadin resmen yalap şalap çalışabilmek için ucuza gelmeyi teklif etmiş.

Hanımlar, konuyu gördüm ben de bir şey sormak istedim. 1 + 1 evlerde 140 tl'ye mi temizleniyor? İstanbul içi. Yoksa ben mi ucuz bulamıyorum

bence kadını arayıp memnun kalmadığınızı ve hamile halinizle mağdur olduğunuzu söyleyin. sonra da şirketi arayın. kadın hem şirketin müşterisini çalıyor hem de kazıklamaya çalışıyor resmen.

Ne zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?

Normalde yaptığı işi beğendiğine göre.. eksik kısımları 2. kişi yapmıştır..
Acemidir belki.. Ne bileyim..

ben artık temizlik şirketlerinden çağırılmasından yanayım gelen her kişinin sadece kendi kendilerine kalınca çok iş savsaklıyorlar
ayrıca ev 300 metrekare değilse iki kişi saat ikiye kadar evi pırıl pırıl yapmaları lazımdı büyük işler yok genel anlamda yer kapı cam üçlüsü var

Sagolun arkadaslar yorumlar için.
Sirket zaten bizim apartmanin temizligini yapan ekip. Kadin hirkasini unutmus evde, onlardan yollayacagim , bana temizlige geldiginde unutmus diye. Sirket icabina bakar saniyorum ki.
Benim icin bu temizligin amaci camların silinmesi ve banyonun yıkanmasiydi.
Cok sukur her isimi esimle birlikte yapiyoruz ama su banyo isi cok zor geliyordu, cok eğilmek gerek , esimin yaptığını da begenmiyordum.
Ama gordum ki erkek haliyle onlardan daha guzel banyo temizliyormus.
30 liralik fark beni fakir etmez,bir daha kesinlikle sirketten cagiririm.ben onlara acidigim icin tekliflerini kabul etmistim.
Yaptiklari cok ayip hamile halinizle dusunceli olmalari gerekiyor.
Banada gecen haftalarda temizlik sirketinden bir hanim geldi.ama sirket bir zarf yollamis ve icinde sirketten bagimsiz bir sekilde temzilik elemanlariyla anlasmamiz halinde yasal islem baslatilacaktir tarzinda seyler yaziyordu.size boyle bir zarf gonderilmedimi?

Esra bunlar olurken sen nerdeydin? Ben sahsen tanimadigim kadinin yanindan ayrilmam ki sana 2. Gelisiymis. Hem kadini kontrol amacli hemde iyi yapiyo mi diye bakarim.

Vallagenelde onlar yapar falan diyorlar ama bence de ne yapilmasi gerektigi soylenmeli. ben 2haftada bir yarim gun aliyorum bir ablayi (cocugum yok esim de burda degil evim cok kirlenmez.) cagirirken telefonda islerin ne oldugunu da soyluyorum ki saatini ona gore ayarlasin. Sizinkiler resmen isi boslamislar. Kadini arayip durumu soyleyin, sirketi de arayin durumu soyleyin bence

Ne zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?
Ahh Can'ım benim ,damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış... Neredeyse aynı durumdayız,ben de daha bugün gelen yardımcıdan muzdaribim önceleri işini çok beğeniyordum güzelce yapıyordu eli biraz ağır olsa da ... 15 günde bir alıyorum mutlaka ne zamandır son Zaman'larda biraz savsakladığını düşünsem de kafası dağınıktır vs diyip geçiştiriyordum (ben de aynen senin gibi beğenmediğim yer söyleyemem bir şey diyemem utanırım,niyeyse!!! ) bugün dışarı çıktım nasılsa alıştık diye .eve geldim acayip moralim bozuldu bu hafta camları silmene gerek yok demiştim ama mutfak dolaplarını vs silmesi gerekiyordu inan ki günlük benim yaptığım işten fazlasını yapmamış sadece silip süpürme yani kapılar filan normal halinden bile kirli üstelik tam gün parası vermeme rağmen !! Ben de kendime çok kızdım aptal gibi hissettim biz böyle parasını verdiğimiz halde söylemeye utanıyorken insanlar Nasıl utanmıyor ya Nasıl işlerini savsaklayabiliyorlar. Çok ilginç gerçekten seni de çok çok iyi anlıyorum farketmişsindir ben de hamileyim :) kara kara düşünüyorum şimdi ,kendim yapabilir miyim bilmiyorum ama sen ara hadlerini bildir de benim de içim rahatlasın :)

evet resmen savsaklamış , aynısını bir kaç kere yaşadım hele bırakıp işe gittiğimde resmen hiç bir şey yapmamıştı çok sıkıldım artık kendim yapıyorum

Back