Ne zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?
Valla canım bana her hafta gelen abla var. Yarım gün geliyor 70 tl alıyor. Heryeri çekip siliyor eliyle süpürüyor,cam silmiyor her gelişimde ayda bir falan siliyor perde yıkanıp asıldıkça,iki banyo var iksini de pırıl pırıl yıkıyor duşakabin içi de dahil olmak üzere mutfak dolaplarını üstünden de olsa siliyor,ev dubleks alt katın halılarını üstünden siliyor,çamaşır yıkamışsam asıyor kurumuşsa topluyor. Balkonu yıkıyor. Toz alıyor kapıları siliyor.Her hafta salona sokmuyorum onun yerine bi haft banyo fayansları sildiriyorum,bir hafta cam perde,bir hafta salon,bir hafta detaylı mutfak yapıyor. Artık evim düzenini benden iyi biliyor Zaten ben kızımla odada otururken o işlerini hallediyor. Çok da memnunum abladan. Önümüzde ki haftalarda yine perde cam yaptırıcam sonra 1ay evi kapatıp gidicem anneme Zaten. Gelmeden de yine ararım gelir. Diyeceğim o ki iş yapmak isteyen her türlü yaparNe zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?
Bende burda yardimciyla ilgili konu acmistim bnmkiler laf sokar şekilde not yazmışlardı sonra burda aldığım yorumlarla temizlik şirketiyle anlaşmaya karar verdim iki abla geldi onlarda aynen begendiyseniz şirketi aramayin para bize kalsın biz gelelim dediler bnde bana uyar yeterki temiz yapın dedim yapmasalardi arayıp solicektim şirkete yeni birilerini isticektim sizde öyle yapın şirketi arayip geçen gelen su bayanı istemiyorum yeni birini istiyorum diyin zaten o bayan da yaptigini gorucektirNe zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Cok uzgunum su an.
+1 kadına söyleyin şirketi arayacağım yaptığınız iş hiç güzel olmamış diye eteği tutuşsun gelsin 1 kere daha silip süpürsünAslında evet şirketi arayıp "şirket bizden kesiyor bundan sonra şirketi değil beni arayın" dediğini söyleyebilir. İyi fikir.
Kesinlikle katılıyorum, çok doğru...+1 kadına söyleyin şirketi arayacağım yaptığınız iş hiç güzel olmamış diye eteği tutuşsun gelsin 1 kere daha silip süpürsün
Sagolun arkadaslar yorumlar için.
Sirket zaten bizim apartmanin temizligini yapan ekip. Kadin hirkasini unutmus evde, onlardan yollayacagim , bana temizlige geldiginde unutmus diye. Sirket icabina bakar saniyorum ki.
Benim icin bu temizligin amaci camların silinmesi ve banyonun yıkanmasiydi.
Cok sukur her isimi esimle birlikte yapiyoruz ama su banyo isi cok zor geliyordu, cok eğilmek gerek , esimin yaptığını da begenmiyordum.
Ama gordum ki erkek haliyle onlardan daha guzel banyo temizliyormus.
30 liralik fark beni fakir etmez,bir daha kesinlikle sirketten cagiririm.ben onlara acidigim icin tekliflerini kabul etmistim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?