Bir "sorun" var...

sumosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
656
1
66
Kocaeli
Merhaba kadınlar kulübü. Ise en başta kendimi anlatmakla başlayayım. Ben 19 yaşında hayatında 1 kere aşık olmuş. Sonra birini tekrar sevmisken birden bire ayrilmis. Onu unuttum derken x kişiden hoşlanıp yeni bir ilişkiye başlamış, hem okuyan hem aile derdiyle uğraşan çoğu zaman dusunceli dalgın bir genç kızım.

Sorun'uma gelince . Nasıl anlatayim ki aslında 1 değil bin tane.. Ev durumundan olaya gireyim isterim. Biz 3 kardeşiz ve 4. Kız kardeşim bu ayın sonunda kucagımızda olacak. Ben dersaneye gidiyorum ortanca kardeşimde gidiyor. Annem hamile diye hem dersane hem ev işine yetişemiyorum. Bazen bunaliyorum. Hoş annem hamile olmadan önce de hep yardım ederdim ama sımdı çok daha zor durumdayım. Annem ders çalış dese bile biliyorum ki benim yapmami bekliyor malum son ay çok zor.

Maddi durum da çok sıkıntılı. Geçen sene ygs lys yi de kazandım ama ben daha iyi bi yer istiyorum. Geçen sene dersaneye gitmedim. Ama sınıfın en caliskani dahi benim kadar yapamadı halbuki herkes dersaneye gidiyodu. Her neyse kucumsemek değil söylediğim sadece iyiki geçen sene gitmedim yapamazdım biliyorum. Bu sene mezun grubundayım. Ve 3 milyara gidiyorum dersaneye. Çok zor herşey yük gibi görüyorum kendimi.

Benden çok şey bekliyorlar ama ruhsal açıdan rahat değilim. Evde hep bi ıs oluyo. Doğulu bir aileyiz. Ne yapsam ters karsilaniyor. Balık burcuyum. Genelde çok duygusal olurlar ama ben artık aglayamıyorum keşke ağlayıp biraz rahatlasam.

Erkek arkadasımla aralıgın 17 sinde 1 sene doldurmuş olacağız. Ama çok kavga ediyoruz. Soğudum biliyorum. Hatta o da bana karşı eskisi gibi değil. En başa dönebilmek için neler vermezdim ki..
Kendimi toparlamam güç bulmam lazım. Ne yapacağım konusunda kendimi hiç mantikli hissetmiyorum.

Herşeye karşı isteksizim. Icimde bir boşluk var. Bazen boş olan midem kusmak ıstıyo. Kilo vermeye çalışıyodum kendimi iyi hissettiğim zamanlarda kafama taktığım için. Sımdı ister istemez kilo vermeye başladım. Ve de gucum yok bitkinim. Bu zamana kadar gerek aile gerek arkadaş okul çok zorluk gördüm. Artık yoruldum. 19 yaşında hayatı erken tanimanin yukunu taşıyorum.

Babam ev yaptırmaya çalışıyor ama işleri iyi değil yetişemiyor bize. Sinirli ve çok anlayissiz bi babam var. Akşam o gelince odamdan çıkmak bile istemiyorum. Yorgunluktan anlamiyo. Sanki ıs yerindeymis gibi davranıyor.

Ben bütün bunlardan kendimi soyutlayip sevgilimin 2 dakika yüzünü görsem dünya benim olurdu. Sımdı onu bile görmek istemiyorum. Kavga gürültü derken güvenim azaldı. Sevıyorum ama nedense bana bu dünya gereksiz kendim bile kendime ağır geliyorum..

Hiçbir şey her zaman iyiye veya her zaman kötüye gitmez... Daime bir iniş çıkış vardır evrenin kanunu bu... Teselli amacıyla söylemiyorum inanın bir gün bu günlerinizi gülümseyerek hatırlayacaksınız....

Açtığım konular arasında "işte üzüldüğümüz olayların gerçek nedeni" diye bir konum var netten alıntı bir yazı lütfen okuyun bazı şeyleri daha net göreceksiniz... Link vermek yasak olduğu için link vermedim birazcık uzun diye de buraya kopyalamadım...

Böyle olmasını ilerde gecmise bakıp gulmeyi çok isterdim ama ne yazık ki bugüne kadar hiç öyle olmadı. Hep birşeyler eksik. Ya da biseylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum. Mantikli dusunmekte zorlanmak bile beni delırtiyor. Dediginiz gibi düşünebilseydim icimi dokmezdim inanın..

Hayatta herzaman inisli cikisli zamanlar olur ve sende ozamanlardan birini yasiyorsun....elbet birgun bu gunleri hatirladiginda gulup gececeksin....

teşekkür ederim hemen okuyorum

Hayatta herzaman inisli cikisli zamanlar olur ve sende ozamanlardan birini yasiyorsun....elbet birgun bu gunleri hatirladiginda gulup gececeksin....

nasıl atlatmam gerektiğini bılebılsem keşke.. Umarım gülüp geçtiğim zaman buraya dönüp tekrar mutlu olduğumu anlatabilirim

Bende aenin yaşlarında aynı bu düşüncedeydim,kelimelerinle düşündüklerim birebirdi inan.. Öyle eksik hissediyordum ki kendimi,nişanlımla görüşmek için can atan ben; görüşmesekte olur diyordum. Bu sadece bir dönem. Bana inan geçip gidiyor. Eminim ne güzel bir kızsındır kendine güven, iyi olacağına inan. Ben hırs yaptım hukuk okudum şuan avukatım. Mesleğimi elime aldığım gün tüm sorunları geride bırakıp bir "ohh" çektim. Sevgilinin davranışları senin soğumanı sağlamış belli ki. Açıkça konuş hislerini,aklından geçen her şeyi ona anlat uygun bir üslupla. Herkesin bu hayatta küçük veya büyük sorunları var,biraz kendinde değişiklik yap giyiminden saçına kadar kendini iyi hissedersin. Yaşamak çok güzel bunun farkına var. Kişisel gelişim kitapları da okuyabilirsin. Kendine değer ver bu güzel yaşlarını gülerek mutlu olarak geçir. Zor değil

Ne kadar umut verdiğinizi anlatamam.. Bende hukuk ya da kamu yönetimi siyasal bilgiler okumak istiyorum.. Ya da psikoloji. Okuduğum kitaplar genelde kişisel gelişime yönelik.çevremdeki insanların davranislarindan çözümleme yapıp nasıl yaşasalar nasıl dusunseler mutlu olurlar bi yorum yapabiliyorum ama terzi kendi söküğünü dıkemiyor ışte. Beni etkileyen çok şey var birini halletsem diğeri başlıyor. Profesyonel bi yardım almayı düşünüyorum bu aralar. Çünkü kendimi gucsuz hatta sevdiğimi görmek istemeyecek kadar isteksiz olmak beni yaralamaya başladı. Teşekkür ederim düşüncelerin için..

keşke anneniz 4cü kardeşi yapmasaydı..3 kardeşsiniz ve zor geçiniyorsunuz.sizin okul masraflarınız ,diğerlerinin,üstünüzdeki bu yük.neyse artık olan olmuş.hepimiz böyle sorunlar yaşamışızdır.siz,derslerinizi düşünün.hayat böyle bir şey işte.önemli olan sağlığınız yerinde olsun.böyle durumlarda benden kötüsünü düşünüp şükretmeyi öğrendim.sizde öyle yapın.geçer herşey..

Son düzenleme:
Annem de üzgün bu konuda. Korunmak diye bişey var anne neden dikkatli olmadın hadi o erkek umrunda değil ama sen kadınsın diyemedim. En başından beri yanında oldum kardeşim ışte. Kalp atislarini duyduğum anda içim kıpır kıpır oldu. Kendimde bir sürü değişiklik yaptım belime gelen saçımi küt kestirdim zaten giyim tarzım çok değişik bir gün giydiğim le diğer gün birbirini tutmaz. Ama kardeşim doğduktan sonra daha çok sıkıntı çekicem. Evde ders çalışacak ne zaman ne de ortam bulamıyorum. Dersanede yurtta kalmak istiyorum babam izin vermiyo. Neden çünkü evde ıs var.

Olumsuz düşünmek, olumsuz koşullara kapılmak sana her zaman kaybettirir... Beklenmedik durumlar, olumsuz koşullar motivasyonunu kötü yönde etkileyip seni sarsmamalı. Sınavına odaklan, her şey yoluna girer elbet.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…