Bir sorum var arkadaşlar

sarisac

Huzur
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
55
30
88
Arkadaşlar 8 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. 1 ay önce ve biraz önce benzer 2 konu hakkında eşimle tartıştık. Konuları yazıyorum,fikirlerinize ihtiyacım var.
1 ay önceki konu; eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
ikinci konuda şu ; eşimi, dayısı evine içkili bir yemek davetine çağırmış.dayisi bizi beraber çağırmış fakat eşim dayısına benim onlarla görüşmek istemediğimi söylemiş.fakat benim böyle bir söylemim ve tavrim olmadi.yani benim dayisigille bir sorunum olmadi.toplasam 8 yılda 5 kez görüşmüşuzdür daha öncesinde başka bir şehirde yaşamaları ve bizim sürekli tayin sebepli şehir değiştirmemizden.benim kayınvalidem ve kaynım ile görüşmeme sebebimi de bununla da ilişkillendirerek dayısıgile onlarla görüşmek istemeyeceğimi söylemiş. Oysa böyle bir durum söz konusu değil. Yani benim annesi ve kardeşi dışında hiç kimse ile bir sorunum olmadi.Dayısı evli ve 2 kızı var. Yani eşim dayı ile tek tek değil ailesinin de olduğu ortama tek başına gidiyor.ben bu durumu hoş karşılamadığımi söylediğimde yine tepki gösteriyor. Ne biçim düşünüyormuşum diyor, ben sapik mıyım diyor? Vallahi beynim yandı, sanki ben çok afaki bir tepki veriyorum gibi davranıyor. Arkadaşlar sizin de fikirlenizi merak ediyorum.yani benim tepkilerim mi anormal, onun tutumu mu?

Durup dururken yalan söylemesi hiç hayra alamet değil. Neden böyle söylediğinin mutlaka üzerine gidin. Mutlaka orada sizin rahatsız olacağınız ya da istemeyeceğiniz birşey olmalı ki size yalan söylüyor.

Neden görüşmek istemediğim hakkında yalan attin dediniz mi eşinize? Ben merak ettim ne diyeceğini. Buraya takıldım gerekçesi neymiş
KV ve kaynım ile görüşmüyorum, bu sebeple eşim, akrabalarının hiçbirisi ile görüşmek istemediğimi düşünmüş.Ben dayina gerekli açıklamayı yap lütfen,benim böyle birsoylemim olmadı ki dedim

Maddi durumunuzu bilmiyorum ama tatil ortak bir tatil olacaksa eşinz hiç gitmemekten daha iyidir diye kuzenyle bu planı yapmş olablir diye düşnyorm fakat maddi durumnz tatile gitmeye müsaitse böyle bşeye gerek duymamalı... diğer konuda içkili akşam yemeğine gittnzde 2 çocuğa kim bakacak yanınızda götürmenz ortamı bozabilir bunu düşündü tahmnmce am tabi ailenle gidemediğin ortamada hiç gitme yani

Eşiniz tatil planını kendi başına mı yapıyor? Tatil yapacaksanız oturur beraber karar verirsiniz, nereye kiminle gidileceğine.

Amcanın kızı yanında bir erkek varken gelebiliyorda yalnızken neden gelemiyor? Saçma değil mi bu dediğiniz?

Dayı ile ilgili kısım da eşinizin yalan söylemesi normal değil, sizi onlarla biraraya getirmek istemiyor muhtemelen. Sebebini de biz bilemeyiz 🤷

Kuzenler kardeşimizdir. Aksini ima dahi eden biri olursa tepkim sert olurdu. Çünkü bana göre sapıklıkla itham edilmek gibi. Yani esiniz bu konuda çok haklı.
Eşinizin kuzenleriyle ilgili surekli bu tip ithamlarda bulunuyorsaniz sizi dayisina goturmek istememiştir. Karşı tarafa da bunu yalanla gecistirmistir. Tabi ki yaptığı çok yanlış.

KV ve kaynım ile görüşmüyorum, bu sebeple eşim, akrabalarının hiçbirisi ile görüşmek istemediğimi düşünmüş.Ben dayina gerekli açıklamayı yap lütfen,benim böyle birsoylemim olmadı ki dedim
Gercekten böyle anlamış olabilir mi? Olabilirse yalan söylemiş olmuyor bence bir problem yok. Kuzen konusunda da Kuzeninin sizinle tatile gelmesi bence bir sorun değil yani ben kiskanmazdim

Birinci olay için sizi haklı bulmadım. İlla çift olarak mı tatil yapmak zorundasınız? Hiç mi bekar insan yok hayatınızda? Bahsettiğiniz kişi eşinizin kuzeni üstelik. Yersiz buldum tavrınızı.

İkinci olay ise eşiniz özellikle götürmek istememiş sizi ve neden yalan söylemiş burası bana da ilginç geldi. Önce sormalıydı size gelmek istiyor musun diye. Zaten çağrılmışsınız gitmek istiyorsanız gidin. Eşiniz siz yokken herhangi bir sebeple tek başına dayısının evine gidebilir. Bunda da anormallik yok.

1. Konuda baya haksızsınız o nasıl düşünce öyle...2.de ise 1.den mütevellit yapmış olabilir. Ya da içeceklermiş ya siz ona yeter içme, yavaş iç vs dersiniz diye demiş olabilir. Yani dayisi ve eşi orada iken birine sarkacak değil ya tövbe tövbe. Bence sizin yüzünüzden böyle yapıyor dönün bir kendinize bakın.

eşim bu yaz tatilimizi bekar olan amcasının kızının ayarlayacagi bir yazlıkta ve onunda geleceği bir tatil beldesine tatile gideceğimizi söyledi.ben de anahtarı bize ulaştıracaksa tamam dedim.ama amcanın kızınin yanında bir sevgilisi, nişanlısı gibi partneri olmayacaksa bizimle tatil yapması uygun değil dedim, adam bir anda parladı,ve uzayan bir tartışma...
Tatilde esiniz ve cocuklarizla yalniz vakit gecirmek istemeniz cok normal.
Esiniz tek basina kuzenin sizinle gelecegine karar veremez, basta söz vermeden sizede danismasi gerekirdi.

1. Kısımda size katılıyorum. Ailemle yalnız tatil yapmayı tercih ederim. 2. Bundan bir şey anlamadım Eşiniz neden dursuk yere böyle bir yalan söylemiş?

Yersiz kıskançlığınızdan olmasın 2. Kısım? Amca/Dayı kızı ya kendinize gelin sapık muamelesi yapmışsınız kaç senelik eşinize nasıl bir tepki bekliyorsunuz?
Ben aile ortamına kendisi de bir aile olduğu için yalnız gitmesinin uygun olmadığını ve neden gıyabımda onlara yalan söylediğini konuştum? Yersizlik nerede ki?

Ben aile ortamına kendisi de bir aile olduğu için yalnız gitmesinin uygun olmadığını ve neden gıyabımda onlara yalan söylediğini konuştum? Yersizlik nerede ki?
İlk seferinde amca kızına taktığınız için dayınında kızları var diye huzursuzluk çıkartabileceğini düşünmüş olabilir.
Ama kayınvalide olayları varmış onu gerçekten yanlış anladığı içinde öyle davranmış olabilir. Burada fitne fücur veren çok olur çok kapılmayın derim eşinizin kasıtlı bir şey yaptığını düşünmüyorum şahsen

Siz eşinizin dayısıgile söylediği sözden değil de dayı kızlarıyla aynı ortama siz olmadan girmesinden rahatsız olup tartışmışsınız.
1.Konuda amca kızını, 2.Konuda dayı kızlarını kıskanıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama sizin zihniyetiniz sapıkça geldi bana (daha kibar ifade edebilecek bir kelime bulamadım)

Back