-
- Konu Sahibi ipektuncer
Ben sizin babanıza inanma ve güvenme ihtiyacınızı da, evladınız için kan bağı olan birilerinin gözetiminde olması isteğinizi de çok haklı ve yerinde buluyorum. Siz normalsiniz ama işte babanız olabilecek en bencil karakterlerden biriymiş. Anlattıklarınızda eksik vardır fazla yoktur eminim...
Benim çok yakınlarımda sizin anlattıklarınıza benzer şeyler yaşandığı için aşinayım ve yapacağınız en doğru şeyin babanız ve ailesiyle minimum görüşmek olduğunu düşünüyorum. Size hayrından çok şerri dokunur o insanların. Çünkü sizin pencerenizden ( baba-kız- aile olmak vb) bakmıyor onlar.
Dilerim Allah sizi evlatlarınıza bağışlar. Hayırlı ve sağlıklı upuzun bir ömrünüz olur. O günleri unutacağınız çook mutlu günleriniz olur inşallah...
Ablamla ara ara konuşuruz bunu biliyor musun..
Evet, bakarız elimize düşerse..
Hem ablam hem ben.. İkimiz de bakarız, o yapıdayız.
Yani ona geçmişi hatırlatmayız o hale düştükten sonra.
O yüzden dilerim ki yüce Rabbim onu bize düşürmesin.
Oğluyla yaşasın mutlu mesut.
Bu arada oğlu ile arası yağ-bal..
Annesi oğlunu sürekli öğütlüyor saygılı olması konusunda.
Oğlan da uyanık, araba anahtarını sallaya sallaya geziyor..
Gene 1 seneye yakın oluyor. Kızımla ben onlardaydık. Üvey anne ameliyat olmuştu.
O sırada telefon geldi, arkadaşım trafik kazası geçirmiş.
Benim adımı vermiş, hemşire beni çağırıyor hastaneye.
Taksi çağırdım da gittim. Oğlan hiç teklif etmiyor "abla al arabayı git, taksi bekleme" diye.
Verse de almam, tüm taksiler benim. Ama insan teklif eder, acil hastaneye gidiyorsun ve orada da araba gerekecek.
Kızımın doktoru eski oturduğumuz yerde, yani babamlara yakın. Oraya giderken taksi tutmuştum, 50 lira yazdı. Kardeşimin lafına bak "abla ben 30 liraya götüreyim dönüşte"..
Şimdi, belki de hamileliğin verdiği hassasiyetle, bunları hatırlayıp dertlenmişsiniz yeniden. Babanız maalesef hiç yerinde olmayan tavırlar sergilemiş size karşı. Bunları kabullenmek, unutmak hiç kolay değil süphesiz.
Yaşananlar çok ağır şeyler, ama neyse ki, siz pek çok şeyi aşıp bu günlere gelmişsiniz. Söylemesi yapmaktan daha kolay tabi, ama artık elinizden geldiğince bunları düşünmemeye gayret edin ve yeni gelecek bebeğinizin ve mutlu ailenizin keyfini sürmeye bakın.
Evet anlamıyorum sizi. Çok şey yaşamışsınız, eyvallah. Dolandırılmanıza da üzüldüm. Ama sizi dolandıran insanlara bir daha nasıl güvenebiliyorsunuz onu anlamıyorum.
ipekcim bakıcılar konusunda da gözün korkmuş belli canım kötü şeyler duymuşsun. ben bakıcılarla büyüdüm, 5 yaşıma kadar. kardeşim de öyle. çok iyi insandı allah razı olsun bana bakmaya gelen teyzem. kardeşimin de bakıcısı teyzeyle hala görüşürüz, en kötü günlerinde annem yanlarında olmuştur. çok iyi insanlar da var gerçekten, öyle ki ben kayınvalideme kaynıma bırakacağma çocuğumu böyle bi bakıcı bulabilirim inşallah ilerde bebeğim olduğunda. temizliğini yemeğini de fırsat buldukça yapardı annemin. şimdi yer bezi olarak ayırdığım bezle mutfak tezgahımı silen kayınvalideme çocuğumu asla bırakamam diye düşünüyorum
Canım, sende hep benim küçüklüğümü görüyorum biliyor musun. Benzer yollardan geçiyoruz.
Senin için de hepsi geçecek bitecek, birgün mutlu yuvanda eşinle konuşurken hatırlayacaksın bunları sadece.
Parayı düşünmüyorum cnaım.
Sadece oğullarına yapmayı planladıkları o şatafatlı düğün de vicdanen nasıl hissedecek kendini acaba onu düşünüyorum..
Herşey ayyuka çıktı ya bu mahkeme olaylarında..
Diyormuş ki "İpek ve ablası herşeyimi alsınlarda, karım açıkta mı kalsın. Elbette karımı garantiye alacaktım, ne yapsaydım".
Sanki İpek'le ablası şeytan..
Yahu İpek senin karına aldığın evin içini dışını yaptırdı.
Sen karına aldığını bile sakladın bizden. Yalan söyledin.
Zaten herşey senin üstüne, kim neyi alıyor, orman kanunları mı geçerli bu ülkede..
Ne ben ne ablam hiçbir yerde "onlar bizim hakkımız,anamızdan bize kaldı" demedik.
Demediğimiz halde demişiz gibi gösteriyor, kendini savunuyor.
Belki anlattığına kendi de inanıyor, ablama da bana da küs şu an.
"Düzgün evlat olsak bize de yaparmış"..
Herhalde düzgün olmayan evladı da dolandırmak gerekiyor..
canım sen babadan ben amcalardannnn...
ah ahhh bılmezmıyım canım
babam oldugunde annem ben ve kızkardesım tarafından gece yarısı uc sılahlı adam tarafından basılmıstı evımız
ne ıcın annemın uzerıne olan babamın evı ıcın..
bır ev ıcın 14 yasında oluyordum ben.. gercekten
annemın o halını asla unutmam.. kımse unutturamaz..
ama o annem bıze cok ıyı baktı
gece yarıları dıkıs dıker boncuk ıslerdı
toka mandal yapardı
ama bakardı bıze allaha sukur
anlıyorum senı ipek ınan canı gonulden
bende olsam yıne o kadına baktırırıdım nede olsa...
ahh ahhh
sen degerlı degılmısın arkadasım
ahh bu erkekeler ya
ah bu babalar yaaa
Valla sende de peygamber sabrı varmış arkadaşım...
Sağol canım, sanırım hamilelik psikolojisi ile dertleniyorum böyle.
En son düğün planları vs gerdi beni.
Kızımın rahatsızlandığı dönem bize geldiler, geçmiş olsuna.
Eşim mesaideydi.
Kızımın iğne saati geldi, araba eşimde.
O saate dönecekti normalde, ama dönemedi, taksiyle gideyim geleyim, siz oturun dedim babamlara.
Babam oğluna "arabayla gidin gelin, taksi beklerken üşür çocuk iyice" dedi.
"hayır" desem babam delirecek, tenezzül etmiyor olacağım, kavga çıkacak, kızım ağlayacak.
Neyse bindik arabaya, iğneyi yaptırdık, dönüşte sevgili kardeşim arabayı benziye çekti.
Abla bi benzin koyarsın arabaya artık dedi..
Attım 20 lira, sen kendin koyarsın, eve götür bizi dedim.
Hiç ummadığın bir hareketi bile şeytanlığa dönüştürebiliyorlar.
En iyisi hiç görüşmemek.
inşallah canım dediğin gibi olur..
canım ben senin yerinde olsaydım o düğüne asla gitmezdim..
çünkü bu güne kadar kendini okadar çok ezdirmişsin ki..
eminim düğün vakti geldiğinde sana yine iyi bir baba numarası yapıcak..gerekenleri yaptırıcak..
ve sende yine babam acaba düzeliyormu biz bir aileolabiliyor muyuz deme lütfen..
senin bir ailen var..ve anlaşılan babanda artık seni ve ablanı ailesi olarak görmüyor..
keşke sırf annenin hatırına şu arsa için savaşsaydın o kadına yedirmemek için..
ama ben biliyorum ki yüce rabbim böyle yapılan kötülükleri karşılıksız bırakmaz..
anne babanın ne kadar evlatlar üzerinde hakkı varsa evlatların da ana baba üzerinde hakları vardır..
sen yeterince "düzgün evlat" olmak için elinden geleni yapmışsın..
bırak artık canım işin vicdani yönünü de hakkını ve hukukunu da "düzgün birbaba olamayan" baban düşünsün..
umarım bundan sonra herşey senin için çok güzel olur..
Çok geçmişler olsun canım, Allah başka acı keder göstermesin.
Para pul nasılda çıyanlaştırıyor insanları değil mi..
saol canım sana da gecmıs olsun tabı..
ben para ıcın ınsanların bu kadar cırkınlestıgını 14 yasımda fark ettım
bılmem kımıne erken kımıne gec...
sımdı bakıyorum cevreme
14 yasındakı kızlar emınımkı annelerıyle gecenın bı koru oturup toka mandal falan yapmamıslardır
baba dıyebılıyormusun pekı
ben amcalaraıma dıyemıyorum gorusmuyorum sevmıyorum
babam oldugunde
ohh ıyıkı oldu dukkan bıze kaldı dıyen bırı ınsan bıle dıyemıyorum asla benım ve babamın bır yakını olmaz olamaz
canım sen ıcını ferah tut
ılahı adalet var gercekten ınanıyorum ben
er yada gec
cıkacak onlardanda
ama yazık be ablan ve sana yazık ıstee...
Düğünlerine giderim muhtemelen.
Ama o aşamada yaşanacakları şimdiden konuşuyoruz ablamla.
"hadi alışverişe birlikte çıkalım kızlar, siz daha iyi seçersiniz" gibisinden gelinlerinin eksiğini bile bize yıkmaya kalkışabilirler.
ya d abelli mi olur, sevgili babam keseyi açar gelinine.
kese işini geç de..
ablamla ben eminiz gelinine bizi nasıl kötüleyecek, onun yanında bizi nasıl küçümseyecek, nasıl hor görecek..
Tek çare UZAK DURMAK..
"hadi alışverişe birlikte çıkalım kızlar, siz daha iyi seçersiniz" gibisinden gelinlerinin eksiğini bile bize yıkmaya kalkışabilirler.
kese işini geç de..
ablamla ben eminiz gelinine bizi nasıl kötüleyecek, onun yanında bizi nasıl küçümseyecek, nasıl hor görecek..
Tek çare UZAK DURMAK..
kese işini geç de..
Tek çare UZAK DURMAK..
evet uzak durmalısın..
bide sen hamileydin dimi ipek ablacım?(abla diyorum ama kızmasın umarım)
bunları kafana takarsan bebeğine de yansıtmış olmazzmısın
kimsenin kullanmasına izin vermedikçe insan bazı şeyleri çözebiliyo yoksa neden böyle yaptım diyip kendini yiyip bitiriyo..
gelinleriyle falan da yüz göz olursanız zaten baban onun ynında oldukça sinirleriniz bozulur nasıl kişiler var ya bu dünya da insanlar babam şöyledir babam böyledir diye övündükçe ben şaşırıyorum kendi babama böyle babalara!