Bir şeytanın kızıyım ben..

Cnm sende amma safmışın k.bakmada... Hem baban kötülükleri yapsın sonra git parayı babana ver ev alacakmış son o on bini ver evi ben alırrım diyemedin mi 1 bardak sütü vermeyen baba mı ev alacak sonra bunun üzerine git sen çocuğunu ona baktır üvey anne sana bakmış mı ki çocuğunada iyi baksın hadi bakıyor diyelim ben öle bi kadını neden para sahibi yapayım... Bide 3 yılda 30000 vermişin hangi devirde yaşıyoruz bu kadar parayı neden verdinn.. K.bakma ama hatalı sensin insanları sana nasıl baktıklarını göstermişler ona göre davranıcaktın... Ben olsam slm vermem babaymış ne babasııııı....

Allah razı olsun.
Empati denen şey bu işte.
Ben çok mu meraklıydım o insanlara para dökmeye, yüzlerini görmeye.
Ama işte iyi kötü kan bağı olan birisi baksın, kötünün iyisidir dedim.
En azından kızım bir yabancı ile değil dedesi-anneannesi ile büyümüş oldu.
Şu anda araları da gayet iyi kızımla, kızım onu seviyor. Zaten 0-3 yaş arasında çocuğun beklentisi öz bakıma yönelik. Kızıma gerçekten iyi baktı o kadın, zaten bekarken de abilerinin çocuklarına bakarmış.

İşte o anda savurcaktın bi tokat ki kendine gelsin

Şaka bi yana canım görüştüğün müddetçe sinir harbi yaşıyorsun, minimum görüşmek en iyisi..

Sağol canım, sanırım hamilelik psikolojisi ile dertleniyorum böyle.
En son düğün planları vs gerdi beni.
Kızımın rahatsızlandığı dönem bize geldiler, geçmiş olsuna.
Eşim mesaideydi.
Kızımın iğne saati geldi, araba eşimde.
O saate dönecekti normalde, ama dönemedi, taksiyle gideyim geleyim, siz oturun dedim babamlara.
Babam oğluna "arabayla gidin gelin, taksi beklerken üşür çocuk iyice" dedi.
"hayır" desem babam delirecek, tenezzül etmiyor olacağım, kavga çıkacak, kızım ağlayacak.
Neyse bindik arabaya, iğneyi yaptırdık, dönüşte sevgili kardeşim arabayı benziye çekti.
Abla bi benzin koyarsın arabaya artık dedi..
Attım 20 lira, sen kendin koyarsın, eve götür bizi dedim.
Hiç ummadığın bir hareketi bile şeytanlığa dönüştürebiliyorlar.
En iyisi hiç görüşmemek.

Evet anlamıyorum sizi. Çok şey yaşamışsınız, eyvallah. Dolandırılmanıza da üzüldüm. Ama sizi dolandıran insanlara bir daha nasıl güvenebiliyorsunuz onu anlamıyorum.

Belki de 10 yaşında annesiz kalsan, sevgisizilikten her gece ağlayarak uyusan ve evlendiğinde kocana "kuru yastıkta uyumak neymiş, bunu ben sayende öğrendim" cümlesini kurmuş bir kadın olsan beni anlayabilirdin..

Sen de haklısın, uzaktan bakınca..

canım sen babadan ben amcalardannnn...

ah ahhh bılmezmıyım canım
babam oldugunde annem ben ve kızkardesım tarafından gece yarısı uc sılahlı adam tarafından basılmıstı evımız
ne ıcın annemın uzerıne olan babamın evı ıcın..
bır ev ıcın 14 yasında oluyordum ben.. gercekten
annemın o halını asla unutmam.. kımse unutturamaz..

ama o annem bıze cok ıyı baktı
gece yarıları dıkıs dıker boncuk ıslerdı
toka mandal yapardı
ama bakardı bıze allaha sukur

anlıyorum senı ipek ınan canı gonulden
bende olsam yıne o kadına baktırırıdım nede olsa...
ahh ahhh
sen degerlı degılmısın arkadasım
ahh bu erkekeler ya
ah bu babalar yaaa

Tatlım, şu açıdan da bak.
Çocuk anneanneyi veya babaanneyi hafta sonları kendi aile ortamında da görüyor. O bir yabancı değil, bakıcı değil.
Uzmanlarda bunu tavsiye ediyor.
Ama annenin ruh sağlığı açısından tabiki yabancı bakıcı daha iyi.

inşallah canım dediğin gibi olur..

canım ben senin yerinde olsaydım o düğüne asla gitmezdim..
çünkü bu güne kadar kendini okadar çok ezdirmişsin ki..
eminim düğün vakti geldiğinde sana yine iyi bir baba numarası yapıcak..gerekenleri yaptırıcak..
ve sende yine babam acaba düzeliyormu biz bir aileolabiliyor muyuz deme lütfen..
senin bir ailen var..ve anlaşılan babanda artık seni ve ablanı ailesi olarak görmüyor..
keşke sırf annenin hatırına şu arsa için savaşsaydın o kadına yedirmemek için..

ama ben biliyorum ki yüce rabbim böyle yapılan kötülükleri karşılıksız bırakmaz..
anne babanın ne kadar evlatlar üzerinde hakkı varsa evlatların da ana baba üzerinde hakları vardır..
sen yeterince "düzgün evlat" olmak için elinden geleni yapmışsın..
bırak artık canım işin vicdani yönünü de hakkını ve hukukunu da "düzgün birbaba olamayan" baban düşünsün..

umarım bundan sonra herşey senin için çok güzel olur..

Çok geçmişler olsun canım, Allah başka acı keder göstermesin.
Para pul nasılda çıyanlaştırıyor insanları değil mi..

Valla sende de peygamber sabrı varmış arkadaşım...

Kendin anne olunca anlıyorsun bazı şeyleride..
Ben evladım için gözümü kırpmadan kanımı akıtabilecekken, b uadam nasıl olup da süt hesabı yapmış diyorsun.
Daha bir dank ediyor.
Sabır da değil, sevgi açlığı.
Artık görüşmüyoruz zaten.
Yıllardır ne babalar günü bilirim, ne bayram
.

Ben de onu diyorum canım hiiiç görüşme. İnan bak zarar etmezsin. Onlar seni ailesi olarak görmüyor çünkü. Diyorum ya çok yakınlarımda var benim böyle insanlar. Hep sömürecek birşeyler buluyorlar ve bu buldukları şeyleri de dışarıya farklı lanse edip reklam konusu yapıyorlar( okuttuk, ev verdik, düzgün olsalardı araba alırdık bıdı bıdı...)

Senin iyi niyetin o insanlara çok fazla. Hamileliğinin tadını çıkar. Allah bu yaşadıklarından beter imtihan vermesin sana. Belki bu iyi niyetlerin iyi bir eş ve hayırlı evlatlarla ödül olarak dönmüştür sana.

Düğünlerine giderim muhtemelen.
Ama o aşamada yaşanacakları şimdiden konuşuyoruz ablamla.
"hadi alışverişe birlikte çıkalım kızlar, siz daha iyi seçersiniz" gibisinden gelinlerinin eksiğini bile bize yıkmaya kalkışabilirler.
ya d abelli mi olur, sevgili babam keseyi açar gelinine.
kese işini geç de..
ablamla ben eminiz gelinine bizi nasıl kötüleyecek, onun yanında bizi nasıl küçümseyecek, nasıl hor görecek..
Tek çare UZAK DURMAK..

Son düzenleme:
Çok geçmişler olsun canım, Allah başka acı keder göstermesin.
Para pul nasılda çıyanlaştırıyor insanları değil mi..

saol canım sana da gecmıs olsun tabı..

ben para ıcın ınsanların bu kadar cırkınlestıgını 14 yasımda fark ettım
bılmem kımıne erken kımıne gec...

sımdı bakıyorum cevreme
14 yasındakı kızlar emınımkı annelerıyle gecenın bı koru oturup toka mandal falan yapmamıslardır

baba dıyebılıyormusun pekı
ben amcalaraıma dıyemıyorum gorusmuyorum sevmıyorum

babam oldugunde
ohh ıyıkı oldu dukkan bıze kaldı dıyen bırı ınsan bıle dıyemıyorum asla benım ve babamın bır yakını olmaz olamaz

canım sen ıcını ferah tut
ılahı adalet var gercekten ınanıyorum ben
er yada gec
cıkacak onlardanda

ama yazık be ablan ve sana yazık ıstee...

Beni tanırsın ve bunu neden yazdığımı anlayacaksın. Babamı çok seviyorum İpek ben. Bunu hatırlattığın için çok teşekkür ederim.
Bu arada senin gücünün nereden geldiğini, nasıl böyle güçlü bir kadın olduğunu da çok daha iyi anladım. Ne mutlu sana ki, sen savrulup gitmedin hayatta. Yanlış birşey yapmadan dimdik kalıp, birçok insanın başaramadığını başardın.
Tebrik ediyorum seni.
Alkışlıyorum

Son düzenleme:

Bu çok kötü biliyor musun.
Hadı annemiz öldü de kaybettik.
E babamız hayatta ve birilerine gayet iyi babalık yapıyor.
Bana mesela hayırlı olsun demedi, hamilelik için.
Ablam boşandı, arayıp hatrını sormadı.
Allahtan eniştem babası arkasında değil diye ablamı üzecek bir insan değildi.
Biz de bakmıyoruz yüzüne canım.
Ona sorsan hep biz suçluyuz.
En son ablamlar (daha evliyken) onları ziyarete gitmiş. Yeğenim o gün çok huysuzmuş, ablamı delirtmiş.
Ablam da yeğenimi odaya çekip konuşmuş onunla.
Bunun üzerine babam salonda (karısının akrabaları da varmış salonda) ablama hakaret etmiş. Çok ağır konuşmuş.
Ablam da aramıyor artık yani.

alışverişe sende kesin gidersin,üstünede yanıma kredi kartını almayı unutmuşum yada para yetişmedi gibi sebeplerle yine senden alır , sende ayıp olmasın diye verdim dersin okuruz.
bence eşindede şuc var,seni uyarması lazım biraz. oda senin gibi gereginden fazla iyi niyetliyse vay halinize...

evet uzak durmalısın..
bide sen hamileydin dimi ipek ablacım?(abla diyorum ama kızmasın umarım)
bunları kafana takarsan bebeğine de yansıtmış olmazzmısın
kimsenin kullanmasına izin vermedikçe insan bazı şeyleri çözebiliyo yoksa neden böyle yaptım diyip kendini yiyip bitiriyo..

gelinleriyle falan da yüz göz olursanız zaten baban onun ynında oldukça sinirleriniz bozulur nasıl kişiler var ya bu dünya da insanlar babam şöyledir babam böyledir diye övündükçe ben şaşırıyorum kendi babama böyle babalara!

Ben de giderdim. Gücümü yenilmediğimi göstermek için giderdim. Kötülerse de kötülesin. Birilerinin lafıyla hareket edeceklerse insanlar, tanımadan etmeden, bırak yargılasınlar. Öyle insanlardan sana da kimseye de hayır gelmez. Eksik olsunlar senin hayatından.
Ama senin o mutlu ve başı dik halini gördüklerinde eminim içleri içlerini yiyecektir.

Hiç alınır mıyım, memnun olurum bir ablan olarak görürsen.
Haklısın, bize de öylesi denk geldi işte baba olarak..
Biz seçmedik, ne yapalım..
Düeltemiyoruz madem, aile olalım diye imkansızın peşinde koşmaya gerek yok..
Ama hem anne hem baba olmayınca öyle zor ki.
Asla çocuk olmadın sanki, kimsenin çocuğu olmadın, hep yetişkindin.
Çok tuhaf..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…