Bir şeytanın kızıyım ben..

ipekcim az çok konularını biliyor ve takip ediyorum. babanın yaptıkları gerçekten ibretlik, biz kadınlara özellikle çalışıp çocuklarımızı kreşe bakıcıya emanet etmek zorunda kalan ve ev alınmasına katkısı olan kadınlara bi tavsiye resmen. evin mülkiyeti asla erkeğe bırakılmamalı. ya ortak olmalı ya da kadının üzerine olmalı. yıllarca çalışıp didinen anneciğin gün yüzü görmeden iki evladından ayrılmış, baban gidip evlendiği kadına annenin emeklerini sizin rızkınızı yedirmiş. üstelik kızının karnı aç mı tok mu umursamadan. affına sığınarak söylüyorum ipekcim ama babanın yatacak yeri yok bence. en ufak bi pişmanlık belirtisi bile görmedim. allahtan da korkmuyor sanırım.

Canım, hiç istemem ki birisi evladından dolayı çile çeksin..
O yüzden diyorum ki kardeşime bişey olmasın, onun da gözünü boyadılar arabayla, evle, parayla.
O da hem benimle, hem ablamla şu an çok mesafeli ve soğuk.
Bir ihtiyacı olmadığı müddetçe asla konuşmaz, aramaz, yüzümüze bakmaz.
Bir ara kafayı takmıştım düşünüyordum hep "Allahtan babama ne bela dilesem de acım hafiflese, ne olsa içim soğur" diye.
Sonra dedim ki, ben çekilirsme aradan, tecelli eder Yaradan.
Allahıma bıraktım.

Çok doğru bir noktaya temas ettin tatlım.
Hep snaıyor ki kadınlar "boşansak bile nasılsa herşey ortak"..
Değil işte, ya ölürsen?
O zaman çocuklarına hiç bişey kalmıyor.
Ortak da değil, kadının üstüne olmalı.
Ne bileyim, anne çocuklarının hakkını yemez gibi geliyor bana.

İyi de sana kötü davranan, içtiğin sütün hesabını yapan, emeğinle biriktirdiğin paranın üzerine konan, şeytan dediğin bir adama nasıl güveniyorsun. Kötü muamele görmez demişsin.. Sana yani öz kızına kötü davranan adamdan çocuğuna karşı nasıl şefkat bekliyorsun.

Hadi baban üvey annen yüzünden böyle oldu.. Eee, gidip o kadının ellerine teslim etmişsin çocuğunu.

Çocuğunu onlara kendin teslim etmişsin ve bakım ücretini de kendin özgür bir şekilde vermişsin. Kimse sana bunu zorla dayatmamış. Kadın da kazandığıyla istediğini yapar, oğluna da araba alır.

Kusura bakma ama bence burada senin o insanlara çocuğunu emanet etmen acayip. Üvey annenin kazandığı parayı, istediği yere harcamasında ters bir şey göremedim.

Son düzenleme:

Öpesin gelmesin, git öp canım..
Ayağını değilse de, elini yüzünü heryerini öp..
Babam hem dolandırıcı, hem de annesiz bir çocuğu babasından da mahrum etmiş, 3 kuruşa kendini satmış bir şeytan.
Süt olayı benim de içimden çıkmaz..
Kardeşim yeni doğduğunda ben de 11-12 yaşlarındaydım. Ona muhallebi yapılırdı, çaktırmadan aşırırdım ben de 1 tabak. Açtım çünkü.
Sağda solda derdi ki babam "ksıkanç kız, bebeğin mamalarını yiyor"..
Bundan 1 sene önce falandı sanırım, amcamlarda denk geldik bunlarla.
Kadın anlatıyor "bizim oğlan şarküteriye çok düşkün, bir oturuşta 1 kangal sucvuğu yer bana mısın demez.."...

Öyle üzüldüm ki ifade edebileceğimi sanmıyorum. benim de aklım almamıştı çocuğunu emanet etme olayını ama hızlıca okudum, anlamaya çalıştım ve şuna dayanarak anladım: güvenmek istemişsin. bütün bu madurluk bu hissin bu duygunun eksikliğinden. iyi niyetli masum insanların başına gelen neredeyse bütün felaketlerin sebebi hep bu. umut. anneni küçük yaşta kaybetmişsin, kötü de olsa bir babam olsun demişsin silememişsin. o hançeri vurdukça senin canın daha da acımış daha da güvene ihtiyaç duymuşsun ve güvenmişsin. bu çok hassas bir durum yaşayana anlatması, dinleyene anlaması zor gelebilir bazen. ama en çok yaşayan bilir. bile bile yanar canı. bir gün artık acıyan her yeri, bütün sinir uçları hissizleşir bir an ve korkudan sımsıkı yumduğu gözlerini, bildiklerini görmek istemeyen gözlerini aralar ve geriye dönüp bakar. dedim ya zaten bildiği şeylerdir ama nedense daha bir algılar olanları, daha bir hissizleşir ve bir o kadar yanar canı. sana sabır ve güç diliyorum.

Ben "babam üvey annem yüzünden böyle oldu" demedim, asla da böyle düşünmem.
Babamın aklı, beyni yok mu?
Şu anda birisi gelip benim aklıma girip, evladıma kötü muamele etmeme sebep olabilir mi?
Benim içimde yoksa, kim bunu yaptırmaya muktedir olabilir?

Beni ısrarla anlamıyorsun..
Ben "hiç ihtiyacı olmadığı halde torununa bakmak için para alacak kadar adiler" dedim. Vay efendim o aldığı parayı niye suraya harcadı da buraya harcamadı demedim.

Çocuğumu onlara ben teslim ettim ve hiç pişman değilim. Sanki "keşke onlara teslim etmeseydim" demişim gibi yorum yapmayın allasen.

Mağdur olduğum bir konuda konu açıyorum, herkes de anlıyor beni.
Mantıklı eleştiriler getirin, başımla beraber..
Ama sırf laf olsun diye yorum yapıyorsunuz.

hala güvenli bi ortam diyosunuz yani:18:

Şu anda kızım orada değil, okulda.
Yaşına kadar ben baktım, 2 sene üvey annem. 3 yaşında kreşe başladı.

Üvey annemle hiç tanımadığım bakıcı kıyaslandığında, kızımın menfaatine olan üvey annemin bakması idi.
Benim yaptığım bir fedakarlıktı, onlarla muhatap olmak zorunda kalıyordum her gün.

Tüm malzemeleri (sütü, maması) ben götürüyordum zaten. Onlara yükü yoktu.
Parayı da gönüllü vermedim, kendileri talep etti.

Bakıcıların neler yaptığını da görüyoruz televizyonlarda..
En azından bunları yaşamadı kızım.
Bu arada 2.çocuğuma hamile kalmadan önce de maddi durumumuzu ayarladık ki, kimselere emanet etmek zorunda kalmayalım oğlumuzu.

Son düzenleme:

Canım senden de Allah razı olsun...

Senin kıymetini bilemeyen baban üzülsün.

Aslında erkek kardeşin nasıl birisi bilmiyorum ama bu hikayenin sonu şöyle olabilir, ya da bu tip hikayeler genelde böyle biter diyeyim;

Vicdansız baba çok kıymet verdiği oğluna muhtaç duruma gelir, sorumsuz yetişen oğul babasına tekmeyi atar, baba da zamanında çok vicdansızlık yaptığı kızlarının vicdanına kalır. Ve işin tuhafı genelde o kızlar o babaya, onun kendisine bakmadığı gibi bakar...

Yine de babanın bu duruma gelmesini ister misin bilmem?

Canım, sende hep benim küçüklüğümü görüyorum biliyor musun. Benzer yollardan geçiyoruz.
Senin için de hepsi geçecek bitecek, birgün mutlu yuvanda eşinle konuşurken hatırlayacaksın bunları sadece.

Parayı düşünmüyorum cnaım.
Sadece oğullarına yapmayı planladıkları o şatafatlı düğün de vicdanen nasıl hissedecek kendini acaba onu düşünüyorum..

Herşey ayyuka çıktı ya bu mahkeme olaylarında..
Diyormuş ki "İpek ve ablası herşeyimi alsınlarda, karım açıkta mı kalsın. Elbette karımı garantiye alacaktım, ne yapsaydım".
Sanki İpek'le ablası şeytan..
Yahu İpek senin karına aldığın evin içini dışını yaptırdı.
Sen karına aldığını bile sakladın bizden. Yalan söyledin.
Zaten herşey senin üstüne, kim neyi alıyor, orman kanunları mı geçerli bu ülkede..
Ne ben ne ablam hiçbir yerde "onlar bizim hakkımız,anamızdan bize kaldı" demedik.
Demediğimiz halde demişiz gibi gösteriyor, kendini savunuyor.
Belki anlattığına kendi de inanıyor, ablama da bana da küs şu an.
"Düzgün evlat olsak bize de yaparmış"..
Herhalde düzgün olmayan evladı da dolandırmak gerekiyor..

Son düzenleme:
Ben sizin babanıza inanma ve güvenme ihtiyacınızı da, evladınız için kan bağı olan birilerinin gözetiminde olması isteğinizi de çok haklı ve yerinde buluyorum. Siz normalsiniz ama işte babanız olabilecek en bencil karakterlerden biriymiş. Anlattıklarınızda eksik vardır fazla yoktur eminim...

Benim çok yakınlarımda sizin anlattıklarınıza benzer şeyler yaşandığı için aşinayım ve yapacağınız en doğru şeyin babanız ve ailesiyle minimum görüşmek olduğunu düşünüyorum. Size hayrından çok şerri dokunur o insanların. Çünkü sizin pencerenizden ( baba-kız- aile olmak vb) bakmıyor onlar.

Dilerim Allah sizi evlatlarınıza bağışlar. Hayırlı ve sağlıklı upuzun bir ömrünüz olur. O günleri unutacağınız çook mutlu günleriniz olur inşallah...

okurken babana çok kızdım ama sanade kızdım. sana noluyorda 8 ay onların oturacagı evin içini yaptırıyorsun.bu kadar iyi niyet fazla degil mi?
birde demişsin ki çocugumu yabancıya bırakmak istemedim,çocugum yok o yüzden anlayamam diyecegim ama benim çevremde maddi durumu ne olursa olsun herkes çocugunu bakıcıya baktırıyor.
çünkü birçok anne fazla sevgiden çocugu yanlış egitebiliyorlar diye. yanlış anlama ama gereginden fazla iyi niyetlisin.
hayır demeyi ögrenmek gerek.
herkesin bu dünyada babası yok.illaki olmak zorunda degil.sana bir sütü çok geren babadan baba, bunları engellemeyen üvey annedende anne olmaz.
benim babam benim için canını verir ancak ben bile parayı önceden göndermem.tapu yapılmadan para zaten verilmez ki.bunların üzerine hala 2 tl oda aldı diye seviniyorsun acaba ??? diye.
sana tavsiyem acımasız olmasını ögren biraz,iyi niyetini körelt. yoksa daha böyle çok acı çekersin.
ŞU sözüde unutma ;bu dünyada babana bile güvenmeyeceksin.

ne kadar zor seyler yasamissiniz....

Insallah Rabbim size, esinize ve cocuklariniza saglikli uzun ömürler nasip eder...

unutmak, düsünmemek imkansizdir, ama yine de kendinizi bu gecmis konular icin üzüp yipratmayin...

Herseyde vardir bir hayir....

ikinci kadınla evlenip de ilk evliliginden olan cocuklarının hakkını yiyen,yediren cok gördüm,duydum da
kendi cocugunu böyle yüzsüzce dolandıranı da ilk defa görüyorum.
hakkını helal etme,öbür dünyada hesaplasın.
oğullarına bişey diyemiyorum,parayla pulla gözü boyanmış,uyuşturulmuş,neyin ne oldugunun bilincinde olmayabilir.
ama cocugunu da o kadına bırakma derim,madem bakıcı parası cıkıyor cebinden keske herhangi bir bakıcı tutsaydın.hani sokaga cıktıgımızda elimizin carptıgı 10 kişiden 8-9 u bu insandan iyidir eminim.
ailen konusunda sanssızmıssın,umarım evlilik hayatın ve bundan sonraki kariyerinde şanslı ve mutlu olursun.gerçekten sinir bozucu,yıpratıcı şeyler..

Ablamla ara ara konuşuruz bunu biliyor musun..
Evet, bakarız elimize düşerse..
Hem ablam hem ben.. İkimiz de bakarız, o yapıdayız.
Yani ona geçmişi hatırlatmayız o hale düştükten sonra.
O yüzden dilerim ki yüce Rabbim onu bize düşürmesin.
Oğluyla yaşasın mutlu mesut.
Bu arada oğlu ile arası yağ-bal..
Annesi oğlunu sürekli öğütlüyor saygılı olması konusunda.
Oğlan da uyanık, araba anahtarını sallaya sallaya geziyor..
Gene 1 seneye yakın oluyor. Kızımla ben onlardaydık. Üvey anne ameliyat olmuştu.
O sırada telefon geldi, arkadaşım trafik kazası geçirmiş.
Benim adımı vermiş, hemşire beni çağırıyor hastaneye.
Taksi çağırdım da gittim. Oğlan hiç teklif etmiyor "abla al arabayı git, taksi bekleme" diye.
Verse de almam, tüm taksiler benim. Ama insan teklif eder, acil hastaneye gidiyorsun ve orada da araba gerekecek.
Kızımın doktoru eski oturduğumuz yerde, yani babamlara yakın. Oraya giderken taksi tutmuştum, 50 lira yazdı. Kardeşimin lafına bak "abla ben 30 liraya götüreyim dönüşte"..

Son düzenleme:

Kızım okulda şu an ve 2.bebeğime kendim bakacağım kısmetse canım.
Onlarla münasebetim kalmadı.

ipekcim bakıcılar konusunda da gözün korkmuş belli canım kötü şeyler duymuşsun. ben bakıcılarla büyüdüm, 5 yaşıma kadar. kardeşim de öyle. çok iyi insandı allah razı olsun bana bakmaya gelen teyzem. kardeşimin de bakıcısı teyzeyle hala görüşürüz, en kötü günlerinde annem yanlarında olmuştur. çok iyi insanlar da var gerçekten, öyle ki ben kayınvalideme kaynıma bırakacağma çocuğumu böyle bi bakıcı bulabilirim inşallah ilerde bebeğim olduğunda. temizliğini yemeğini de fırsat buldukça yapardı annemin. şimdi yer bezi olarak ayırdığım bezle mutfak tezgahımı silen kayınvalideme çocuğumu asla bırakamam diye düşünüyorum

Ben "hiç ihtiyacı olmadığı halde torununa bakmak için para alacak kadar adiler" dedim. Vay efendim o aldığı parayı niye suraya harcadı da buraya harcamadı demedim.

3 yıl baktı kızıma, toplamda 30 bin lira verdim.
Biz taşındık, onlar oğluna araba aldı, 30 bin liraya, tesadüfe bak..
Oysa "çok ihtiyacımız olmasa, kendi torunumuza parayla bakmayız diyorlardı"..

Evet anlamıyorum sizi. Çok şey yaşamışsınız, eyvallah. Dolandırılmanıza da üzüldüm. Ama sizi dolandıran insanlara bir daha nasıl güvenebiliyorsunuz onu anlamıyorum.

Şimdi, belki de hamileliğin verdiği hassasiyetle, bunları hatırlayıp dertlenmişsiniz yeniden. Babanız maalesef hiç yerinde olmayan tavırlar sergilemiş size karşı. Bunları kabullenmek, unutmak hiç kolay değil süphesiz.

Yaşananlar çok ağır şeyler, ama neyse ki, siz pek çok şeyi aşıp bu günlere gelmişsiniz. Söylemesi yapmaktan daha kolay tabi, ama artık elinizden geldiğince bunları düşünmemeye gayret edin ve yeni gelecek bebeğinizin ve mutlu ailenizin keyfini sürmeye bakın.

Senin yerinde olsam o kadına kızımı emanet etmem gerekirse 2 kat daha fazla para veririm bakıcı tutarım genede kazancımı o pisliğe yedirmem.Babanın yaptığına gelince resmen gözü kör olmuş insan evladına bu kötülükleri nasıl yapar anlamış değilim.Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…