- 6 Aralık 2010
- 6.158
- 1.549
-
- Konu Sahibi ipektuncer
güzelim allah kimsenin hakkını kimsede koymaz o kıymetli oğullarından çıkar sen merak etme ya hayırsız bir evlat olur ya ukala bir gelin ama kesin çıkar babanda ruhu çıkmaya başladığı andan itibaren yetimlere ettiği zulümden kıvranmaya başar o kadınada kalmaz bu dünya babanada
ipekcim az çok konularını biliyor ve takip ediyorum. babanın yaptıkları gerçekten ibretlik, biz kadınlara özellikle çalışıp çocuklarımızı kreşe bakıcıya emanet etmek zorunda kalan ve ev alınmasına katkısı olan kadınlara bi tavsiye resmen. evin mülkiyeti asla erkeğe bırakılmamalı. ya ortak olmalı ya da kadının üzerine olmalı. yıllarca çalışıp didinen anneciğin gün yüzü görmeden iki evladından ayrılmış, baban gidip evlendiği kadına annenin emeklerini sizin rızkınızı yedirmiş. üstelik kızının karnı aç mı tok mu umursamadan. affına sığınarak söylüyorum ipekcim ama babanın yatacak yeri yok bence. en ufak bi pişmanlık belirtisi bile görmedim. allahtan da korkmuyor sanırım.
O para benim cebimden çıkacaktı zaten, ister bakıcı, ister üvey annem.
Ama üvey annemin bakması bana çocuğum için güven ortamı sağladı.
Dedesinin evinde bakılmış oldu. Dedesinin gözetiminde.
En azından kötü muamele görmediğine emindim.
Bu sebeple yabancı bir bakıcı tercih etmedim cnm.
yaşadıklarına çok üzüldüm canım.yerinde olsam böyle bir babanın yüzüne asla bakmam
en çok içimi acıtan ne oldu biliyormusun beni başka şehire beş kuruşsuz göderdi dedin ya birde içtiğin süte bile laf etmiş:26:allahım bu nasıl bir baba benim için o dakika biter o insan bu babalık değil canımgidip babamın ayağının altını öpesim geldi inan
sen yinede üzülme unutma ilahi adalet var kimsenin yanına yaptığı kar kalmaz.
inşallah bundan sonra herşey gönlünce olur canım
İyi de sana kötü davranan, içtiğin sütün hesabını yapan, emeğinle biriktirdiğin paranın üzerine konan, şeytan dediğin bir adama nasıl güveniyorsun. Kötü muamele görmez demişsin.. Sana yani öz kızına kötü davranan adamdan çocuğuna karşı nasıl şefkat bekliyorsun.
Hadi baban üvey annen yüzünden böyle oldu.. Eee, gidip o kadının ellerine teslim etmişsin çocuğunu.
Çocuğunu onlara kendin teslim etmişsin ve bakım ücretini de kendin özgür bir şekilde vermişsin. Kimse sana bunu zorla dayatmamış. Kadın da kazandığıyla istediğini yapar, oğluna da araba alır.
Kusura bakma ama bence burada senin o insanlara çocuğunu emanet etmen acayip. Üvey annenin kazandığı parayı, istediği yere harcamasında ters bir şey göremedim.
hala güvenli bi ortam diyosunuz yani:18:
Canım, Allah razı olsun binlerce kere.
Evet, bu konuyu açma sebebim anlaşılma ihtiyacı ve manevi destek.
İnsan dipsiz bir kuyuya düşüyor düşündükçe ve çıkamıyor, öyle bir noktada açtım bu konuyu.
Sizler "evet haklısın İpek, bu vicdansızlık" dediğinizde o çemberin dışına çıkıp bakma şansı kazanıyorum.
Diyorum ki "bak işte herkese göre bu bir vicdansızlık, babam bir şeytan diye, vicdansız diye kendimi yememein alemi yok, bu benim dışımda, bu babamın kötülüğü, ben sadece zarar gören tarafım"..
Ben de senin için aynı güzel duları paylaşıyorum canım.
neden parasını verdiğin halde üvey annene teslim ettin ki çocuğunu canım..
ama tabi ki bi nedeni vardır ve bizler bilemieyiz..
bende anlatmıştım esski konumdan bilirsin belki..
babam annemi aldattığı kadınla şuanda dedemin babaanneme anneme miras bırakıp gittiği evde oturuyolar..babaannem oğlumun üstüne yapıyım demiş yani babamın..
ama babam ne yaptı..önce annemi aldattı bizi gönderdi evden..sonra babannemi öz ve öz annesini kovdu..şimdi sevgilisiylerahat rahat oturuyo..ama bunları ona sorsan hiç yapmamıştır yoktur hatası..öz çocukları misafir olarak isteyen adamdan ne beklersin..bi gün fazla kalsak anneniz özlemiştir diye bize demogji yapan adam babamıdır?
bir gram ekmeğini yememişimdir onun..sana diyorum neden çocuğunu emanet ettin diye..
bende o kadınlaa ve babamla tam 1 yıl konuştum..yeni aklım başıma geldi..bana maddi manevi yararı olmayanadam babamıdır!!!ki ben evlenicem zaman istemeye geldiklerinde..bu kızın babası dost hayatı yaşıyomuş..çalışmıyomuş evde oturmak için..içki içiyomuş diycekler..malum bizim toplummuz..bunlardan benim suçum yok..
kendini rahatlatabilirsin bak..
ben hala bu insanlarla muhattap olmak zorundayım böyle konular için..ama sen?
evlenmişsin..parayıda düşünme artık..sadakan olsun allah çıkartır bi yerden..
ve kesinlikle..
bence onlara inat çok mutlu olduğunuzu göstermelisiniz..
kendini üzme canım
Evet, yazarken zalimce, ama gerçek..
Benim babam gibi.. O evlat sevgisini bir şekilde tatmin ediyor oğlunda..
Ve hep kendine teselli veriyor..
İpek düzgün bir evlat olsaydı, ona da araba alırdım.
Bunu demiş mesela, amcamdan duydum.
Hadi ben düzgün değildim, ablamda mı değildi.
Hadi ben düzgün evlat değildim, karının üstüne aldığın evin iç dekorasyonunu neden bana yaptırdın..
Yaaa bir de bu var, atlamışım yazarken..
Ben gittim ya şehir dışına çalışmaya..
Baba tabi aramıyor, sormuyor.. Belki kötü yola düştüm??
1 sene sonra bir telefon..
"İpek ben emekli oldum, ikramiyemle başımı sokacak bir ev aldım. Ama içi berabt, yapılması için destek olur musun".. Ooo elbette.. İpek seviniyor "acaba aile mi olacağız, acaba o eve haftasonları ben de gitsem kabul ederler mi, acaba "hadi İpek yemeğeee" diye bir seslenme duyar mıyım ben o evde, acaba içeri girince "hoşgeldin" lafını 1 kez olsun duyar mıyım ömrümde?"..
Bu duygularla evin kartonpiyer, banyo-mutfak dolabı, yağlı boya badana, parkeler, daire kapısı, gömme dolap ne istenirse yaptırıyor İpek. Tam 8 ay babasının evi için çalışıyor. Bu esnada o eve her gidişinde güleryüzle karşılaşıyor, oysa öğrenciliğinde bir gün eve girince "hoşgeldin" diyen olmamış, yeminler ediyorum, 1 defa bile eve girince "hoşgeldin" diyenim olmadı..
Ablam mesela bunu yaşamadı, "hoşgeldin ablam" diye atılırdım boynuna..
Yetmiyor, salon takımı, beyaz eşya da aldırılıyor İpek'e..
En sonunda (geçen sene) öğreniyorum ki ben..
O ev de karısının üzerineymiş..
Karısının üzerine yaptığı ve oğluna bırakacağı evin içini bana yaptırdı şeytan..
Tüm bu yaptıklarını da hep etraftan gizledi. Ben evlenirken "kızıma evimi bıraktım, ben başka eve geçiyorum" demiş herkese.
Kızım doğdu, oda takımı aldı 2 bin liraya. Şok oldum gene, yoksa babam düzeliyor mu..
Herkes takdir etti babamı, ne iyi kalpli bir dede..
4 ay geçti, misafirlerin ayağı kesildi.
Babam benden 2 bin lira borç istedi.
Tesadüfe de bak, istediği miktar tam da aldığı odanın tutarı ile aynı..
Biliyordum geri vermeyeceğini, gittim koydum masaya, çıktım.
Canım, senin yaşadıkalrının benimkinden eksiği yok fazlası var sanki.
Umarım yanılıyorumdur, taciz yazmışsın..
Canım senden de Allah razı olsun...
Senin kıymetini bilemeyen baban üzülsün.
Aslında erkek kardeşin nasıl birisi bilmiyorum ama bu hikayenin sonu şöyle olabilir, ya da bu tip hikayeler genelde böyle biter diyeyim;
Vicdansız baba çok kıymet verdiği oğluna muhtaç duruma gelir, sorumsuz yetişen oğul babasına tekmeyi atar, baba da zamanında çok vicdansızlık yaptığı kızlarının vicdanına kalır. Ve işin tuhafı genelde o kızlar o babaya, onun kendisine bakmadığı gibi bakar...
Yine de babanın bu duruma gelmesini ister misin bilmem?
ikinci kadınla evlenip de ilk evliliginden olan cocuklarının hakkını yiyen,yediren cok gördüm,duydum da
kendi cocugunu böyle yüzsüzce dolandıranı da ilk defa görüyorum.
hakkını helal etme,öbür dünyada hesaplasın.
oğullarına bişey diyemiyorum,parayla pulla gözü boyanmış,uyuşturulmuş,neyin ne oldugunun bilincinde olmayabilir.
ama cocugunu da o kadına bırakma derim,madem bakıcı parası cıkıyor cebinden keske herhangi bir bakıcı tutsaydın.hani sokaga cıktıgımızda elimizin carptıgı 10 kişiden 8-9 u bu insandan iyidir eminim.
ailen konusunda sanssızmıssın,umarım evlilik hayatın ve bundan sonraki kariyerinde şanslı ve mutlu olursun.gerçekten sinir bozucu,yıpratıcı şeyler..
Ben "hiç ihtiyacı olmadığı halde torununa bakmak için para alacak kadar adiler" dedim. Vay efendim o aldığı parayı niye suraya harcadı da buraya harcamadı demedim.
3 yıl baktı kızıma, toplamda 30 bin lira verdim.
Biz taşındık, onlar oğluna araba aldı, 30 bin liraya, tesadüfe bak..
Oysa "çok ihtiyacımız olmasa, kendi torunumuza parayla bakmayız diyorlardı"..