- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
Çok üzücü,
Pisliğini bile geçtim, o plastikler denizdeki yaşama ne kadar zarar veriyor
Öyle. Adamlar tonla belgesel çektiler işte, okyanuslar, denizler tabanına yığılıyor tüm plastikler.
Çok açık etmeyeyim de kendimi, öğrenciyken stajımı bir arıtma tesisinde yaptım, tüm kanalizasyon sistemi buradan geçerdi, önce katı atık kısmı ayrışır ilaçlanır preslenirdi, sonra su bakteri havuzlarına gönderilirdi vs. geçmiş zaman çok da hatırlamıyorum. Kanalizasyondan neler çıkmadı, neler görmedik ama... Makineye tak bir şey vurdu birinde, çocuk bisikleti çürümüş. Demir, iki tekerli çocuk bisikleti... Bu unutmadığım bir ayrıntı olarak kaldı, kanalizasyon hattına bir insan evladı niçin bisiklet atar?
Bak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..
Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..
Doğru söylüyorsun,yorumun bana Orta okuldaki fen hocam getirdi aklımaBak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..
Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..
Malesef bilinç yok bizim insanımızda. Okumuşu, cahili hepsi aynı. Çalıştığım kurumda personel tuvaletine girip kaç kere pis buldum, sırf benden sonra giren benden bilmesin diye utancımdan milletin afedersin b.kunu temizledim. Zorunda mıyım? Değilim ama benden sonra gireni düşünüyorum, kendime o vaziyette bırakmayı yakıştıramıyorum. Üstelik bu tuvalet personel tuvaleti, sadece çalışanlar kullanıyor. Belli eğitim almış kesim sözde ama eğitim sadece okulda olmuyor demekki...Bir kaç ay önce Türkiye’ye gitmiştim
Kolay kolay girmem WC’ye dışarda
Gittiğim barda nezih bir yerdi
Sıra beklerken benden önce bir bayan çıktı WC’den
Yaa o bahsettiğiniz kanlı şeyi gördüm
Kendime gelemedim
Be kadın buraya gelmeyi biliyorsun,yiyor içiyorsun selfie çekip hava atıyorsun da bir sifonu çekmeyi mi bilmiyorsun
Tutup kolundan geri sürükleyecektim WC’ye
Birde telaşlandım sonra
Benden bilirler diye nekadar utandım
Çok pisiz gerçekten
Ya varya Allah korkusu olmasa
Çoğu o korkuyla temiz kalmaya yöneltilmiş
Yoksa tövbe yıkanmazlar ellerini bile yıkamazlar
Neyse konuyu çarptırıp ban yemeyeyim
Yaaa merhamette yok ,zeka eksikliğinden hep .Çok üzücü,
Pisliğini bile geçtim, o plastikler denizdeki yaşama ne kadar zarar veriyor
Yeri de gelmişken, çöplerin kenarlarına bırakılan eşyaları nasıl olsa kağıt toplayanlar alır diye bırakıyorlar. Yada poşetlere bayat ekmek koyup çöplerin kenarlarına asıyorlar
(Malum ekmek çarpar)
Ve bunu hayırdan sayıyorlar.
Yav he he.
Evleri temizdir böylelerinin. Ama umumi yerlerde her türlü pisliği kendilerine hak görürler.
Sitenin temizlik görevlisi nasıl olsa var diye yere çöp atarlar..
Erimiş yapış yapış dondurma bırakırlar.
Biz de kalırız heralde. Eşimle ben dışarı çıkınca sinirlerimiz altüst oluyor. Piknik alanına gitmek mümkün değil. Sitenin içinde gördüklerimi hiç söylemeyim. Üstüne çocuk parkına köpeğini pisletenler de var. Vallahi o çocuklar o parkta iyi mikrop kapmıyor diye dua edip duruyoruz arkadaşla. Öyle işte.Dua edelim de o bisiklet kanalizasyon kapağı açık olduğu için çocukla birlikte düşmüş olmasın.
Wall-e yi izlediniz mi bilmiyorum.
Dünyayı terkedecekler ve geriye bir o ben kalacakmışım gibi hissediyorum :)))
ya ben kullanılabilir eşyaların çöpün yanına bırakıyorum bendeki bir alışkanlık oldu aslında.. yurt dışında insanlar kullanılabilecek durumda olan eşyaların çöpün yanına bırakır, öğrenciler de alır genelde.. mesela tost makinesi, ütü, koltuk falan falan.. ben de genelde bırakırım ama arkamı dönerim gitmiş :)
Yaw bizim sitede yeşil alanlara,ağaç diplerine çocuklara çişlerinin yaptırıldığını gördüm 2 defa. Üstelik parkın etrafına.
Benim kızlar parktan çok yeşil alanlarda dolanıyorlar.
Site yönetimini mi aramam lazım o esnada bilemedim.
Gidip tartışmak da istemiyorum. Korkuyorum insanların gazabından artık.
Kin tutar,kocasına söyler,kocası eşime kin tutar. Münakaşa eder falan filan.
Kafamda bin türlü senaryo üretiyorum.
Kendi de degil, bakıcısı alacaktı :) ona da aldırmadı.
Ya bunlar normal şeyler de ülkede onca haksızlık varken dondurmaya kafayı takmak filan bana gereksiz geliyor. hani bir isveç bir norveç olursun da anlarım ama burada dondurmadan daha önemli meselelerimiz var.