‘Bir şey olmaz’

Kusura bakmayın, çocuğuma temiz bir park talep etmek için İsveç olmayı bekleyemeyeceğim.
Lüks degil, ihtiyaç talep ediyorum.

Aynı anda birden fazla mesele çözüme kavuşturulabilir.

O zaman kimse kuaföre gitmesin, henüz İsveç Norveç değiliz, dip boyasından veya manikürden daha önemli meselelerimiz var.

Yada tatile çıkmayın. Çünkü tatil boş ve eğlence amaçlı bir şey, daha önemli meselelerimiz var.

Bunun sonu yok ki.
Ben temel ihtiyaçlarım ve dahi lüks de olsa kendi isteklerim için ülkenin durumumun düze çıkmasını mı beklemeliyim?

Ayrıca gayet bugünün en önemli meselelerinin altında yatan sebep şu anlattığım.
Kadının cevreye duyarsızlığı mı, yetiştirdiği çocuk mu, bencilliği mi, umursamazlığı mı, pisliği mi..

Önce insan düzelecek.
Al bunu koy İsveç’e, orayı da kirletir.

isveç'te onu yaparsa cezasını keserler gık diyemez. bayramlarda net görüyoruz sınırın öte tarafı tertemiz bizim taraf pislik içinde çünkü yaşadığı ülkede onu yapsa başına geleceğini biliyor ama burada ohh serbest..

kuaför tatil gibi konularla ne alakası var bu dediğimin anlamadım ben durumu anlatıyorum. kuaföre gideriz saçı başı yaparız o keyif ama elin edepsizi için de canımı sıkamam.. sen yaparsın öbürü böyle kirletir işi gücü bırakıp elin hımbıl tiplerinin arkasını mı toplayacağız?

siyasete girin madem bu kadar idealistseniz.

isveç'te onu yaparsa cezasını keserler gık diyemez. bayramlarda net görüyoruz sınırın öte tarafı tertemiz bizim taraf pislik içinde çünkü yaşadığı ülkede onu yapsa başına geleceğini biliyor ama burada ohh serbest..

kuaför tatil gibi konularla ne alakası var bu dediğimin anlamadım ben durumu anlatıyorum. kuaföre gideriz saçı başı yaparız o keyif ama elin edepsizi için de canımı sıkamam.. sen yaparsın öbürü böyle kirletir işi gücü bırakıp elin hımbıl tiplerinin arkasını mı toplayacağız?

siyasete girin madem bu kadar idealistseniz.

Kimse kimsenin arkasını toplamasın diye uyardım kadını.
‘Kendi pisliğini temizle, burası çocuk alanı’
Yapmadi. Ve evet bu kadar yüzsüzü ile ilk defa karşılaştığım için dert ettim.
O kadının yetiştirmek üzere 2 çocuğu vardı gördüğüm.
Belki daha fazla, belki daha olacak.
Bunu dert ettim.
Bu çocuklar yada daha kötü şeylere maruz kalan çocuklar yarın o parkta bizimkilerle oynayacak bunu dert ettim.
Bunlar bana göre işin temeli.
Daha önemli mesele dediğiniz Nedir mesela?

Düşünceniz için de teşekkür ederim, siyasetten uzak duracak kadar idealistim :)

Kimse kimsenin arkasını toplamasın diye uyardım kadını.
‘Kendi pisliğini temizle, burası çocuk alanı’
Yapmadi. Ve evet bu kadar yüzsüzü ile ilk defa karşılaştığım için dert ettim.
O kadının yetiştirmek üzere 2 çocuğu vardı gördüğüm.
Belki daha fazla, belki daha olacak.
Bunu dert ettim.
Bu çocuklar yada daha kötü şeylere maruz kalan çocuklar yarın o parkta bizimkilerle oynayacak bunu dert ettim.
Bunlar bana göre işin temeli.
Daha önemli mesele dediğiniz Nedir mesela?

Düşünceniz için de teşekkür ederim, siyasetten uzak duracak kadar idealistim :)
Cevaplar harika
Takipteyim
Sizi tutuyorum :)

Öyle. Adamlar tonla belgesel çektiler işte, okyanuslar, denizler tabanına yığılıyor tüm plastikler.
Çok açık etmeyeyim de kendimi, öğrenciyken stajımı bir arıtma tesisinde yaptım, tüm kanalizasyon sistemi buradan geçerdi, önce katı atık kısmı ayrışır ilaçlanır preslenirdi, sonra su bakteri havuzlarına gönderilirdi vs. geçmiş zaman çok da hatırlamıyorum. Kanalizasyondan neler çıkmadı, neler görmedik ama... Makineye tak bir şey vurdu birinde, çocuk bisikleti çürümüş. Demir, iki tekerli çocuk bisikleti... Bu unutmadığım bir ayrıntı olarak kaldı, kanalizasyon hattına bir insan evladı niçin bisiklet atar?

Bulup madalya falan taksaydınız nasıl başarmış koca bisikleti oraya atmayı? Bir de cidden neden kanalizasyon? Acaba çocuk düşürdü mü falan diyeceğim nasıl düşebilir? Yatarken bunu düşünürüm artık tişikkirler Gangsta. ^.^

Her hafta sonu kagittan ucaklar dusuyor binanin onune. O bahsettiginiz sitelerden birinde oturuyorum ben de. Daha gecen hafta etraftaki tum taslari toplamis havuza atan cocuguvuyardim kibarkada babasi cimenlere yayilmis internette geziyordu.
Peyzaj duzenlemesi icin etrafta olan kaziklari birbirlerine firlatan sozde egitimli ailelerin cocuklarini gordu bu gozler.
Bir oyun grubumuz var neyi farkettim biliyor musun konu sahibi yaklasik 10 tane bebek var 1.5 2.5 yas arasi bu bebekler. En hircini en saldirgani instagram anneleri takipcileri. Herseyi instagramdan bakanlar kiyafetler yiyecekler itaplar oyunlar vs vs vs. Belki de biraz cocuklari dinlemek lazim...

Sadece benim sanırım, 4 yanı apartman olan

Yani tek yaşadığınız mesele bu mu? Elbette hak veriyorum, döküleni temizlemeli.

Köpek gezdirenlere de poşet diye bağıran biri olsa keşke her köşe başında.

Lakin, yönetime söylersen, bu konuda mülk sahipleriyle toplantı yapılır
Kiracılar da bilgilendirilir.

Ben öyle balkondan, bahçeden atışmayı sevmedim.

Kafamı kaldırıp bakmazdım bile.

29 Aylık çocuğum geçenlerde elinden düşen süt dilimini alıp çöp kutusu aradı,hadi çocuktur ne yapması gerektiğini! algılayamadı diyelim, ya bakıcı? onu da geçtim Annenin tepkisi?Böylelerini Çöp Döküm Sahasının ortasında yaşatacaksın.En nefret ettiğim şey...Daha 2 gün önce Apartman da aşağı lazanya döken Hayvan sever birine çattım,adres verin geleyim....

Evinde müsade ediyor mu acaba böyle şeylere? Birşey olmaz diyebiliyor mu? Tabiki hayır. Ama sokakta birşey olmaz.
Maalesef çoğu kadın kendine temiz. Avm tuvaletlerinden çıkan tipleri görüyoruz saçlar fönlü,makyaj ful,parfüm kokusundan yanından geçilmiyor ama gel gör ki çıktığı tuvalete girmenin imkanı ihtimali yok. Yerlerde peçeteler,ayakta işemiş hanım,klozet kapağında ve yerlerde çişi duruyor ama baksan demezsin pasaklı diye ama elini suya sabuna dahi değdirmeden çıkip gidiveriyor.

Son düzenleme:
Ozel bir kolejde ingilizce ogretmenligi yapan yabanci arkadasim var. Ogrenciler ultra zenginlerin cocuklari, ama kokudan duramiyorsun diyor. Soguk diye cami da actirmiyorlar, en sonunda soylemek zorunda kaldigni soyledi, "kisisel bakiminiza ozen gosterin lutfen, her gun dus alin" demis. Cocuklar kiza demisler ki " hocam her gun dus mu alinir ya". Bir de utanmadan "ee siz de taharet almiyorsunuz" demisler. Insan diyemiyor ki, gotunle degil, elinle ve elinle dokundugun yerlerle mutahap oluyorum, o pis ellerinizle kapi kollarina, otobuse, paraya vs dokunuyorsunuz sonra da ustune ben dokunuyorum.

Ayrica batiya temizligi nereden ogrettik,O da koca bir yalan. Hamam gelenegi roma gelenegidir, adamlarin 3 bin yil once alt yapili, sehre su veren evlerde su akan sistemleri var. Gocebe toplumlarda ne tuvalet ne de banyo aliskanligi olur, yerlesik hayatin ozelligidir o, basta pratik degil. Surekli goc edip , cadirlarda yasayan insan nereden nasil her gun banyo yapaak, nasil tuvalet sistemi gelistirecek vs, neden yapsin ki, bunlar esyanin tabiatina aykiri basta, ekstra yuk, bugun oradasin ama yarin degilsin yani!

Bu arada taksim'de copunu yere atan hanzo , boya kupu kadinin arkaasindan kosup copunu alip vermisligim var. Igrenc seyler!

Yasak konmalı. En basitinden trafik kuralları. Millet gta gibi kullanıyor ceza yok. Çöplere ceza yok. Koca çöp kamyonları yığıp gidiyor ona ceza yok. Fabrikalar suları mahvetti onlara ceza yok. Hani olay küçük gibi duruyor ama küçük değil. Zaten başımıza gelen her kötülük "bişey olmaz nolcak" zihniyetinden gelmedi mi

Bir şey olmaz tabi zararın ucu onlara dokunmadığı müddetçe bir şey olmaz.
Hayatımızın her köşesinde bu tiplerden yok mu?
Hatta en yakınlarımızda.
Komşumuzda, kayınvalidemizde, belki annemizde görmek istesek neler neler görürüz.

Maalesef kimsenin başkasının hakkına saygısı olmadığı için bunlar..
Kendi kuyruklarına basılmadığı müddetçe hep bir şey olmayacak..

Nedense bu konuyu çok sevdim tüm mesajlara bilinçsiz toplumuz malesef

X