‘Bir şey olmaz’

Parka indiğimizde oğlum çöpleri gösterip
‘Anne bu buraya atılmaz kiiiii’ diyor.

Daha önce sitenin parkında çekirdek kabuklarını bank altında biriktiren lise gençlerinin önüne çöp kutusunu çekip birlikte onlarla çitlemişliğim vaki :) o günden sonra arkadaşları oldum desem yalan degil.
Ama söylenmesine rağmen ısrarla gözümün içine baka baka içeri gitti ve orada bıraktı.
Kimin attığı belli olmayan bir şey de kaçmak kolay da aleni iken böylesine yüzsüzlük az rastlanır zannediyorum :)

Yapanlar belli bizim apartmanda, kolileri yığdılar kapıya gördük, geçişi bile yarı yarıya tıkadılar ki ben ömrümde böyle bir yönsüzlük görmedim, yolun ortasına, apartman kapısına getirilip koli mi koyulur Allah aşkına?
Söyledik işte "Tamam yeaa atarız" dediler süs gibi bekledi, "Hadi yüklen, elimize yapışmaz" dedik biz götürdük attık eşimle.

Bu tip insanlar salt çöp konusunda değil, tüm konularda saygısızlardan oluyorlar zaten.
Gecenin bir yarısı Ankara havası şarkı son ses otoparka giriş yapan kişiler bunlar, uyuyanlar umurunda değil, geçişler tıkanmış umurunda değil, kendi yaşadığı apartmanı pisletmiş umurunda değil... Kendileri bile kendilerinin umurunda değil bu kadar boş bomboşlar.

Çevreyi birşey olmaz,ne olacak ki diyerek bu hale getirdik zaten.
Bazı insanlar o kadar pis ki kendi evlerini nasıl temizlerler ama çevreye ellerine ne geçerse atarlar.
Ayrıca sizi tebrik ederim çünkü bazı insanlar böyle durumlarda seslerini hiç çıkartmıyorlar.

Yapanlar belli bizim apartmanda, kolileri yığdılar kapıya gördük, geçişi bile yarı yarıya tıkadılar ki ben ömrümde böyle bir yönsüzlük görmedim, yolun ortasına, apartman kapısına getirilip koli mi koyulur Allah aşkına?
Söyledik işte "Tamam yeaa atarız" dediler süs gibi bekledi, "Hadi yüklen, elimize yapışmaz" dedik biz götürdük attık eşimle.

Bu tip insanlar salt çöp konusunda değil, tüm konularda saygısızlardan oluyorlar zaten.
Gecenin bir yarısı Ankara havası şarkı son ses otoparka giriş yapan kişiler bunlar, uyuyanlar umurunda değil, geçişler tıkanmış umurunda değil, kendi yaşadığı apartmanı pisletmiş umurunda değil... Kendileri bile kendilerinin umurunda değil bu kadar boş bomboşlar.
Valla size de çok geçmiş olsun, ne diyeyim :)

İsim vermeyeyim (k ile başlıyor v ile bitiyor :KK53:) bir yakınımız ile pikniğe gittik, tabi piknik bitti, çöpleri topladık poşete koyduk, baktık atacak çöp kutusu yok arabaya attık haliyle. Arkadaş bir şaşırdı, ne gerek varmış, zaten poşetlemişiz, bak herkes atıp bırakıyormuş, ne komikmişiz allasen, ... böyle böyle resmen bizi vaz geçirmeye çalışmıştı. Enteresan bir psikoloji bence.

Utanmaz mı insan ya, senin pisliğini bir başkası temizleyecek.

Parkta cocuk salıncağı vurdurup kırıp hallediyordu .Cocugunuza bakın ne yapıyor dedik dövlet yapsın dedi annesi .
Ugraşsan belaa .Ugraşmasan sıkıntı .Millet manyak kimseye bulaşmıyorum .Yeni hayat düsturum bu .Ne haliniz varsa görün demek .

İsim vermeyeyim (k ile başlıyor v ile bitiyor :KK53:) bir yakınımız ile pikniğe gittik, tabi piknik bitti, çöpleri topladık poşete koyduk, baktık atacak çöp kutusu yok arabaya attık haliyle. Arkadaş bir şaşırdı, ne gerek varmış, zaten poşetlemişiz, bak herkes atıp bırakıyormuş, ne komikmişiz allasen, ... böyle böyle resmen bizi vaz geçirmeye çalışmıştı. Enteresan bir psikoloji bence.

Utanmaz mı insan ya, senin pisliğini bir başkası temizleyecek.
Keşke mallarına karşı da böyle davransa :KK53:

Valla size de çok geçmiş olsun, ne diyeyim :)

Benden geçeli çok oldu zaten, işte bükemedim, benzedim.
Apartmana girince ayarlarım değişiyor, bizim apartmana özel bir serbestlik geldi. Varsın pislensin oooh çöpler içinde oturalım, bu da benden olsun şeysine döndüm :KK70:
Tek başımayken işte sallıyorum elimdekini.
Yoksa olmuyor öbür türlü, kavga etsen ne olacak? Laftan anlamıyor adamlar işte neyse.

Eminim apartmanın genel temizliğine gelen elemanlar sülalemize sövüyordur. :KK70:

Şimdi yaz geldi seyreyle sen şenliği plajlarda :kızgın:

Parkta cocuk salıncağı vurdurup kırıp hallediyordu .Cocugunuza bakın ne yapıyor dedik dövlet yapsın dedi annesi .
Ugraşsan belaa .Ugraşmasan sıkıntı .Millet manyak kimseye bulaşmıyorum .Yeni hayat düsturum bu .Ne haliniz varsa görün demek .

Uzatmama sebebim buydu biliyor musunuz? Bela.
Eşim bir kaç gün şehir dışında.
Akşam kadın kocasını falan yollar kapıya, belli olmaz ki böylesinin arsızlığı.

Memlekette görgüsüzden bol ne var ?!
Bir bananecilik,bir vurdumduymazlık,bir bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık...

Bir kaç ay önce Türkiye’ye gitmiştim
Kolay kolay girmem WC’ye dışarda
Gittiğim barda nezih bir yerdi
Sıra beklerken benden önce bir bayan çıktı WC’den
Yaa o bahsettiğiniz kanlı şeyi gördüm
Kendime gelemedim
Be kadın buraya gelmeyi biliyorsun,yiyor içiyorsun selfie çekip hava atıyorsun da bir sifonu çekmeyi mi bilmiyorsun
Tutup kolundan geri sürükleyecektim WC’ye
Birde telaşlandım sonra
Benden bilirler diye nekadar utandım
Çok pisiz gerçekten
Ya varya Allah korkusu olmasa
Çoğu o korkuyla temiz kalmaya yöneltilmiş
Yoksa tövbe yıkanmazlar ellerini bile yıkamazlar
Neyse konuyu çarptırıp ban yemeyeyim

Bak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..

Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..

Şimdi yaz geldi seyreyle sen şenliği plajlarda :kızgın:

Pet şişe balıkları, hijyenik kadın pedi gibi nesli tükenmekte olan bazı türlerin görüneceği mevsime geliyoruz Nam.
Tabi kumdan yeşeren izmarit, plastik tabak ve karpuz kabuğu bitki örtüsünü de unutmamak lazım.
Bu doğa olayı beni hep heyecanlandırmıştır.
:olamaz:

Pet şişe balıkları, hijyenik kadın pedi gibi nesli tükenmekte olan bazı türlerin görüneceği mevsime geliyoruz Nam.
Tabi kumdan yeşeren izmarit, plastik tabak ve karpuz kabuğu bitki örtüsünü de unutmamak lazım.
Beyaz iç çamaşırlı yüzen balinaları unutma

Çok üzücü,
Pisliğini bile geçtim, o plastikler denizdeki yaşama ne kadar zarar veriyor :KK43:

Benden geçeli çok oldu zaten, işte bükemedim, benzedim.
Apartmana girince ayarlarım değişiyor, bizim apartmana özel bir serbestlik geldi. Varsın pislensin oooh çöpler içinde oturalım, bu da benden olsun şeysine döndüm :KK70:
Tek başımayken işte sallıyorum elimdekini.
Yoksa olmuyor öbür türlü, kavga etsen ne olacak? Laftan anlamıyor adamlar işte neyse.

Eminim apartmanın genel temizliğine gelen elemanlar sülalemize sövüyordur. :KK70:

Bizim sitenin temizlik görevlileri toplantıda konuşmuştu da alakası olmayan biz, yerin dibine girmiştik.
İnsanlar nasıl olsa kapıdan alınıyor diye çöplerini tek tek çıkarıp bırakıyor.
Sağına soluna kaka bulaşmış çocuk bezini öylece koymuşlar. Bazısı akmış kokmuş şeyleri öylece bırakıyormuş.
Ya valla anlamıyorum. Temizleyen insan degil mi?

Bizim sitenin temizlik görevlileri toplantıda konuşmuştu da alakası olmayan biz, yerin dibine girmiştik.
İnsanlar nasıl olsa kapıdan alınıyor diye çöplerini tek tek çıkarıp bırakıyor.
Sağına soluna kaka bulaşmış çocuk bezini öylece koymuşlar. Bazısı akmış kokmuş şeyleri öylece bırakıyormuş.
Ya valla anlamıyorum. Temizleyen insan degil mi?

İnsan.
Aklı olan zaten bizim apartmana temizliğe gelmez.
Duam da bu yönde, inşallah resti çekerler de kalırız öyle apartmanca pislik içinde, belki o zaman anlarlar.
Ben kurunun yanında yanmayı göze aldım inan bu konuda, çünkü bizim apartmanda sinirlenmemek için, umursamama eşiğinden atlamak gerekiyor Turuncu.

Böyle olduğunu bilsem, buraya yerleşmezdim en başından. Çocuk büyüdükçe ne yapacağım bakalım.

Bak yemin ediyorum ellerini yikamiyorlar o kadar netim.. sor batiya temizligi ogretmisiz adamlar bize geri ogretmeye calisiyorlar ama ogrenen kim? Yikanmaz, deodorant kullanmaz ama kiayfetlerine bir litre parfumu boca ederler, ter kokusu ile birlesir baskalasim gecirir o koku.. eller zaten yikanmaz, ama saclarda ombre, suratta bir ton makyaj.. yer icer sokaga atar, cocuguna attirir..

Turuncu ben olsam cocugu alir dondurmanin ustune bastirirdim cok ciddiyim..

o çocuğun ayakkabısının kirlenmesi ile ortaya çıkacak rezillik ile baş edemezdim inan.
İki de çocuğum var yanımda, yazık şahit olmasınlar böyle şeylere...
nereye kadar koruyabilirsem.

İnsan.
Aklı olan zaten bizim apartmana temizliğe gelmez.
Duam da bu yönde, inşallah resti çekerler de kalırız öyle apartmanca pislik içinde, belki o zaman anlarlar.
Ben kurunun yanında yanmayı göze aldım inan bu konuda, çünkü bizim apartmanda sinirlenmemek için, umursamama eşiğinden atlamak gerekiyor Turuncu.

Böyle olduğunu bilsem, buraya yerleşmezdim en başından. Çocuk büyüdükçe ne yapacağım bakalım.

En büyük endişe o oluyor zaten.
Yarın öbür gün çocuklarımız birlikte oynayacak.
O zaman da bu kız aynısını yapacak.
Biz eğriyi doğruyu öğretmeye emek harcarken bu boşvermişlik Can sıkıcı
Neyse umarım çocuk anneden zekidir de durdurduğum da konuştuğumda bir terslik olduğunu anlamıştır..

X