Bir rezalet bayram günü de benden

Siz benim şimdiye kadar ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz .Tamam müneccim değilsiniz bu olay için yazıyorsunuz ama ben yaşadıklarımı yazsam oturup bir kitap yazmam lazim.Bu bir değil iki değil.Evet bu evliliği surdurmem ,cocuklar en büyük hatam ama biraz olsun empati kurun .Hiçbir şey yokken hiçbir insan bu şekilde keyfine davranmaz.Ben buraya birçok konu açtım .Bu gorumcenin şimdiye kadar bana yaptıkları ,bizi ayırma çabaları ,iftiraları ve en son kendi dediği olunca hoplaya hoplaya güle güle o teyzenin evine girmesi beni cildirtti ve bu kadın 42 yaşında .
Ben mesela sizin daha önceki yaşadıklarınızı bilmiyorum bu konu hakkında yorum yapmıştım.
Allah çocuklarınıza sağlıklı uzun ömürler versin.
Ama, çok konu açtım bu ilk değil vs dediğiniz şeyde eşinizin tavrı bellidir diye düşünüyorum anlamışsınızdır yani sizi koruyup kollayan size sahip çıkan bir yaklaşımı mı var yoksa hala ailesinden kopamamış biri mi var diye.
Anladıysanız ve bu birikimden kaynaklı boşanmayı düşünüyorsanız 2. Çocuk niye?

hayır herşeyi okudum o kadına sinir kriz geçirten adamda suç yok mu? kadında sinir krizi geçirmesiyle övünmemiş oda pişman ...insanız illa ki bir taşma noktamız olur malesef ki araba da ve çocukların yanında olmuş. bu kadın bu adamla evlu kaldığı sürece daha çok yıpranır o yüzden biran önce ayrılıp ruh sağlığını korumalı
Anladığıniz için teşekkür ederim.

Haksız olduğunu kabul etti ve bir daha önceliğim siz olacaksınız deyip söz verip yeminler edip duruyor .
Iyice burnunu sürtün, akıllansın, ve asla bur daha o görümce ile bayram gezmesi veya başka bir gezmeye katılmayın, tepkinizi de belli edin , geri durun hiç samimi olmayın ki herşeye burnunu sokmasın ana kız , eşiniz düzelirse herkes düzelir..

Ben mesela sizin daha önceki yaşadıklarınızı bilmiyorum bu konu hakkında yorum yapmıştım.
Allah çocuklarınıza sağlıklı uzun ömürler versin.
Ama, çok konu açtım bu ilk değil vs dediğiniz şeyde eşinizin tavrı bellidir diye düşünüyorum anlamışsınızdır yani sizi koruyup kollayan size sahip çıkan bir yaklaşımı mı var yoksa hala ailesinden kopamamış biri mi var diye.
Anladıysanız ve bu birikimden kaynaklı boşanmayı düşünüyorsanız 2. Çocuk niye?
Çünkü eşim her defasında ablamla konuştum ,annemle konuştum ,sen haklısın bir daha olmayacak diyor .5-6 ay sular duruluyor .Her şey normal .Mutluyuz .Sonra bir olay patlak veriyor.Genel konu benim yok sayilmam .

Pinkflambe Pinkflambe sıkıntı burdaki çoğu kadının araç kullanma deneyiminin kısıtlı olması veya hiç olmaması. Yaşanan olayın cana kast boyutu o yüzden tam anlaşılamiyor bence. Şehir içi şehir dışı büyükşehir, arazi demeden 20 yıldır günde en az 2 saat , tır şoförlerinden hallice trafik mesaisi olan bir insan olarak ben hiç gelin , görümce ,elti, kısır, bayram ayrıntılarını görmüyorum o yüzden konuda. Diğer üyeler de maalesef sadece o kısımla empati kurup hosgorebiliyorlar olayı galiba. Yani umarım böyledir. Çünkü ben aynı hareketi yapan koca veya görümce olsa bu kadar hoşgörülur müydü bu olay onu da bilemiyorum...

Doğru benim dikkatimi çekmeyen güzel bir noktaya değindiniz. Ben sizin kadar deneyimli değilim. Dikkatim dağılıyor diye arabada müzik bile açtırmıyorum. Hele ki arka koltuktan biri beni sarssa veya sinir krizi geçirip kendine zarar verse akan trafikte o an bir faciaya sebep olma ihtimalim yüksek. Bu hareketi yapan koca veya görümce olsa neler neler yazılırdı burda :)

Onlarla iletişimi azaltırsa despot olamazlar , eşiniz ailesi ile mesafe koymalı bu konularda..
Onlarla konuşurken ses tonu bile değişiyor koskoca adamın .Ben evlenirken ,nişanlılık döneminde bana oyun oynando resmen .Eşim herkese rest çekiyordu.Kayinvalide ve görümce dürüst .Açık açık yuzlerini belli ettiler .Bana karışıyorlardi açık açık ama eşim tepki veriyordu .Ben de düşündüm ve eşim nasıl olsa izin vermiyor bu evlilik olur dedim ama sonra her şey değişti .Çok kızgınım ,kırgınım .

Doğru benim dikkatimi çekmeyen güzel bir noktaya değindiniz. Ben sizin kadar deneyimli değilim. Dikkatim dağılıyor diye arabada müzik bile açtırmıyorum. Hele ki arka koltuktan biri beni sarssa veya sinir krizi geçirip kendine zarar verse akan trafikte o an bir faciaya sebep olma ihtimalim yüksek. Bu hareketi yapan koca veya görümce olsa neler neler yazılırdı burda :)
Akan bir trafik yoktu .Sırf tepki geldi kıvırıyor demesinler diye yazmadım ama gorumceyi bıraktık .Zaten oturduklari yer ıssız bir yer .Sokağın çıkışında oldu .Yine haksizim zaten ama resmen bire bin katılıyor .Yok üstüne saldirmisim ,üstünü başını yirtmisim eşimin .Yok orasi araba,insan ,hayvan kayniyormus .Her olayda dalga geçecek konu aramayı bırakın.Beni saksaklayin demiyorum ama bu kadın neden bu hale gelmiş diye soran da çok az .

Çünkü eşim her defasında ablamla konuştum ,annemle konuştum ,sen haklısın bir daha olmayacak diyor .5-6 ay sular duruluyor .Her şey normal .Mutluyuz .Sonra bir olay patlak veriyor.Genel konu benim yok sayilmam .
O zaman ailecek iyi rol yapıyorlar ya da eşiniz sizin çok afedersiniz kaba tabirle gazınızı alıyor. Keşke daha önce kayınvalide ve görümcenizle siz kendiniz konuşsaydınız. Çünkü bir yerde insan kendini bir şekilde saydıracak ezdirmeyecek eşine karşı bile olsa.
He bir şekilde derken hiçbir şekilde hiç kimseyi hırpalamadan ağırlığını koymaktan bahsediyorum.🤷🏻‍♀️

Aynen öyle ne kadar deneyimli olursa olsun araç içinde sürücünün dikkatini dağıtacak en küçük ani ses hareket ölümle sonuçlanabilir. Sürücü o dikkati sağlayabiliyorsa müzik dinler yanindakiyle konuşur filan belki ama o kadar. Israrla soru bile soramazsin cevap vermiyorsa. Araç kullanırken telefonla konusmak bile ceza sebebi, neden acaba? Çünkü can söz konusu.

Hanımlar merhaba .Dun yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum .Bana objektif olarak yorum yapın .
Dünden beri çok zoruma gitti .Ağlamaktan gözlerim şişti .Biri 2.5 yaşında ,biri 4 aylık iki kızım var .Bayram gezmesine çıkılacakti .Ben önceden eşime söyledim ben öyle eskisi gibi kapı kapı gezemem iki çocukla bana zor oluyor diye kısa oturalım dedim tamam dedi .Gorumcemin eşi şehir dışına çıktığı icjn onlar da bizle geldiler .Onun da bir 16 yaşında kizi bir de 11 yaşında oğlu var .Hep birlikte çıktık .Eşim gece çalıştığı için evden saat 4 e doğru çıktık . İlk önce halasina gittik .Yemek yaptırıyorum dedi 6 ya kadar bizi tuttu .Biz eşimle yiyip çıkmıştık .Onlar olmasa biz yedik der çıkardık ama.kac saat fırından yemeğin gelmesini bekledik .Bu arada ben cocuklarla ilgilendim .Neyse oradan kalktık .Eşim bir teyzeleri var ona da gider noktalarız dedi .Zaten kalktığımızda saat akşam 7 olmuştu .Orada da çok oturdular saat 9 buçuk oldu ve ev çok kalabalık .Ben yine suratım düşmeden gayet uyumlu huzur bozmamak için çocuklarımla ilgilendim ama 4 aylık olan kizim uyumak istiyor ama gürültü ve ışıktan uyuyamadi .Görümcem de bunu gördü .Kalkalım.biz olmadı dedi Gorumcemin kizi yanıma geldi dayım annene söyle 10 dakikaya kalkalım dedi ama ben annemi bulamadım sana söyledim dedi .Bu da zoruma gitti .Neyse ben karismadim yine .Daha sonra kalktık .Eşim önden çocuklarla indi.Biz görümce ile arkadan inerken bilmem ne teyzeme de gidelim dedi .Ben abla çocuk ağlıyor durmuyor dedim .Gördün sen de .Biz sizi bırakalım olmadı dedim.Diğeri de hiçbir şey yemedi .Toplumda yemiyor .O 16 yaşında olan kız anne dayıma sor sen dedi .Diğer zoruma giden konu .Ben şok oldum bu kiz nasıl boyle konusur diye . Ben bütün gün puset ,bebek çantası ile dolanıyorum .Mama yap,ikisi de bezli alt degistir .Ağlayınca sakinlestir .Neyse ben pusetle bindim arabaya .Görümcem eşimi arabanın dışında çekti kenara bir seyler dedi.Bu arada eşim bana ne çocuklar nasıl ,nasıl duruyor demiyor .Bir buyuk kızımı yanına aldı oyaladı baya yedirmis bir şeyler .Diğer odada .Benle iletişim yok .Sonra eşim gorumcemle konuştuktan sonra arabaya bindi ve bilmemne teyzeme gidiyoruz dedi yine bana hiçbir şey sormadan ,söylemeden .Dışarıda karar verdiler .Görümcem de açıklama yapıyor .İşte gidilmesi gerekiyormuş ,yoksa herkese gitti derler bana gelmedi derler diye .Ben de abla ben sana söyledim bu çocuk durmuyor diye .Yoksa geliriz biz niye gelmeyelim .Çocuk durmuyor .Bebek bu laftan mi anlayacak .Benim gitmem gerekiyor diyor .Ben çok sinirlendim ,kırıldım ,kendimi aşağılık hissettim .İçim disima taştı artık .Bagirmamak için kendimi zor tuttum .Gittik 20 dakika oturduk kalktık .Bunlar arabadan indi .Çocuklarımın yanında sinir krizi geçirdiim .Her yerim yara ,bere içinde ,çizik içinde ,kendimi kaybetttim .Eşime saldırdım arkadan araba sürerken .Çünkü bu tarz şeyler 5 yıllık evliligimizde ilk değildi .

Ek olarak görümcem çocukları için hep bizi yonlendirirj .Kocası ilgisiz olduğu icin ve doğu kulturu olduğu için akraba ziyaretleri beraber yapılır .Benim çocuğumun ödevi var diye gittiğimiz yerden 9 da bizi kaldırirdi .Çocuğu birinci sınıfta önemli diye 1 sene bizi evine almadı .Gitmek istediğimizde kabul etmedi .Kaç kere annesine ben gelemem çocuklarım daha değerli dedi .

Ben kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum .Boşanip.Öğretmenim işim var .Lütfen objektif yazın .Büyütüyor muyum?
Çok kötü olmuş siz sanırım cok yorulmussunuz üstüne sizin fikirlerinizin hiç önemi yokmus gibi hissetmiş ve 16 yaşındaki kızın bile sözlerinin sizin sozlerinizden daha kıymetli olduğu fikrine kapılmış siniz, bayramlar hep bir curcuna halidir yani heryer heryerde herkes herkeste plansız programsız gibi gelir bana bu yüzden ben ya bu düzene ayak uydururum yada uyduramazsam gitmem , benim kızda küçük dayimlar kuzenler halamlar merkezde gidelim dendi kızımın karnini iyi de doyurdum arabada yatacak düzen kurdum aldım babamı annemi götürdüm kardeşlerini ziyaret ettiler on dakika kalırız dediğimiz yerde başkaları ile karşılaştılar bir saat oturdular burdan hemen gir çık yaparız dediğimiz yerde mutfağa girip atıştırmalık hazırlayıp yedik bayram bu planlandığı gibi gitmiyor ne yazık ki sabretmis sonunda yanlış bir hamle yapmışsınız keşke eve gidip çocukları yatirdiktan sonra bugün çok yorulduk cocuklarla bayram gezmesi bizlik değildi deseydiniz, esinizde büyük kızla ilgilenmiş yengene sor demek yerine yigenine annene sor demiş bunlar bence büyütülecek son şey olmalı babam kızıma anne annene sor değilde annene sor dese annem bozulsa boşa trip derim

Onlarla konuşurken ses tonu bile değişiyor koskoca adamın .Ben evlenirken ,nişanlılık döneminde bana oyun oynando resmen .Eşim herkese rest çekiyordu.Kayinvalide ve görümce dürüst .Açık açık yuzlerini belli ettiler .Bana karışıyorlardi açık açık ama eşim tepki veriyordu .Ben de düşündüm ve eşim nasıl olsa izin vermiyor bu evlilik olur dedim ama sonra her şey değişti .Çok kızgınım ,kırgınım .
Bunu eşinizle konuşun, biz de benzer şeyler yaşadık, eşimin ailesi birçok yerde herseyi eşimle yapmak isteyip beni yok sayıyorlardı, eşim de onlardan çok çekiniyordu, ben hiç-bir zaman bu durumu kabullenmedim, kavga dövüş, konuşma herseyi yaşadık, ailesi duydu onlara bile mesafeli tepkili durdum , eşime ya boşanalım ya da düzel diye rest çektim memlekete gittim , sonrasında eşim çok değişti şimdi, şuan ne olsa bana sorar , benden habersiz bişey yapmaya kalksa tedirgin olur yapamaz, ailesi de durumun farkında olduğu için balıklama dalamıyorlar artık, şuan gayet mesafeli ve rahatım, size tavsiyem taviz vermeyin , ne eşinizden ne ailesinden çekinip sinmeyin, gerekirse lafı pat yapıştırın , ama önce eşinizle halledin , açıkça ya düzelsin ya da boşansın sizden bu şekilde hayat geçmez, aileler oğullariyla bekarken nasılsa aynı şekilde olmak istiyorlar, fakat herkesin bir ailesi var artık bunu anlamaları gerekiyor, bunu da en iyi eşiniz yapacak, siz de çok mesafeli ve politik şekilde ilişki kurun ailesi ile..

Bunu eşinizle konuşun, biz de benzer şeyler yaşadık, eşimin ailesi birçok yerde herseyi eşimle yapmak isteyip beni yok sayıyorlardı, eşim de onlardan çok çekiniyordu, ben hiç-bir zaman bu durumu kabullenmedim, kavga dövüş, konuşma herseyi yaşadık, ailesi duydu onlara bile mesafeli tepkili durdum , eşime ya boşanalım ya da düzel diye rest çektim memlekete gittim , sonrasında eşim çok değişti şimdi, şuan ne olsa bana sorar , benden habersiz bişey yapmaya kalksa tedirgin olur yapamaz, ailesi de durumun farkında olduğu için balıklama dalamıyorlar artık, şuan gayet mesafeli ve rahatım, size tavsiyem taviz vermeyin , ne eşinizden ne ailesinden çekinip sinmeyin, gerekirse lafı pat yapıştırın , ama önce eşinizle halledin , açıkça ya düzelsin ya da boşansın sizden bu şekilde hayat geçmez, aileler oğullariyla bekarken nasılsa aynı şekilde olmak istiyorlar, fakat herkesin bir ailesi var artık bunu anlamaları gerekiyor, bunu da en iyi eşiniz yapacak, siz de çok mesafeli ve politik şekilde ilişki kurun ailesi ile..
Çok teşekkür ederim yorumunuz için .

O zaman ailecek iyi rol yapıyorlar ya da eşiniz sizin çok afedersiniz kaba tabirle gazınızı alıyor. Keşke daha önce kayınvalide ve görümcenizle siz kendiniz konuşsaydınız. Çünkü bir yerde insan kendini bir şekilde saydıracak ezdirmeyecek eşine karşı bile olsa.
He bir şekilde derken hiçbir şekilde hiç kimseyi hırpalamadan ağırlığını koymaktan bahsediyorum.🤷🏻‍♀️
İkincisi .Bugün de bana ablamı aradım diyor ama sorun eşimin kendisi .Görümcem zaten sorunlu ama orada onun lafını dinleyen denge kuramayan eşim .Çocuklarını düşünmesi gereken görümce değil eşim .Beni sakinleştiriyor .Sonra yapan yine yapacağını yapıyor .

Akan bir trafik yoktu .Sırf tepki geldi kıvırıyor demesinler diye yazmadım ama gorumceyi bıraktık .Zaten oturduklari yer ıssız bir yer .Sokağın çıkışında oldu .Yine haksizim zaten ama resmen bire bin katılıyor .Yok üstüne saldirmisim ,üstünü başını yirtmisim eşimin .Yok orasi araba,insan ,hayvan kayniyormus .Her olayda dalga geçecek konu aramayı bırakın.Beni saksaklayin demiyorum ama bu kadın neden bu hale gelmiş diye soran da çok az .
Üstümü başımı yırttım tabirini ilk yorumuna sen yazdın, düzenlemiş olabilirsin ama okuduguma eminim, belki elimi kolumu çizdim manasında demissindir bilemem, araç içinde olanları bize sen anlattın. Saatte 30 veya 130 la gidiyor olmanız veya otobanda mı tali yolda mı olduğunuz pek birşey değiştirmiyor zaten. En başından beri dalga geçmek değildi amacım çocuklarınız için endişelendim.

Üstümü başımı yırttım tabirini ilk yorumuna sen yazdın, düzenlemiş olabilirsin ama okuduguma eminim, belki elimi kolumu çizdim manasında demissindir bilemem, araç içinde olanları bize sen anlattın. Saatte 30 veya 130 la gidiyor olmanız veya otobanda mı tali yolda mı olduğunuz pek birşey değiştirmiyor zaten. En başından beri dalga geçmek değildi amacım çocuklarınız için endişelendim.
Bence hafizani iyice yokla .Ben kibarlık yazdıkça iftiraya bavurmayin .Duzenlemedim .Modlar incelesin Mune Mune düzenleyip duzenlemedigimi.

Mesaj yazdığım ilk şekli ile duruyor .

.Bunlar arabadan indi .Çocuklarımın yanında sinir krizi geçirdiim .Her yerim yara ,bere içinde ,çizik içinde ,kendimi kaybetttim .Eşime saldırdım arkadan araba sürerken .Çünkü bu tarz şeyler 5 yıllık evliligimizde ilk değildi .
Tamam işte ustbas yirtmaktan kasıt heryerim yara bere çizik içinde değil mi? Kıyafetleri parcalamaktan daha kötü bu ayrıca. Abartilmamis yani anlattıkların. Aksine biz hafifletmişiz niye iftira atalım ki?

İkincisi .Bugün de bana ablamı aradım diyor ama sorun eşimin kendisi .Görümcem zaten sorunlu ama orada onun lafını dinleyen denge kuramayan eşim .Çocuklarını düşünmesi gereken görümce değil eşim .Beni sakinleştiriyor .Sonra yapan yine yapacağını yapıyor .
Sizin sorununuz bayramda orda burda otururdu çocuk huysuzlandi değil ki sizin sorununuz eşinizin sizin dediklerinizi değil ablasının dediklerini yapmasiymis ben tamamen çocukların sizi yormasi sonrası anlamsız bir alınganlık ve cooook yanlış bir patlama olarak yorumlamistim, olayı bu şekilde alırsak yine yanlış tavir sergilenmiş bir cinnet işi çözer dedikleri arabada delirmek değil. Siz eşinize söz geciremiyorsaniz gittiğiniz yerde önceliği ailesi oluyorsa ailecek yapılan planlara katilmayin , onlar abla kardeş anne oğul takilsinlar sizde uzatın ayağınızı için kahvenizi eşinizin bu durum işine geliyorsada bosanin ha dank eder derseki ben ne yapıyorum ailem burda ben bambaşka bir hayatın içindeyim ,düzelsin diye bekleyin .gorumcenizin eşi burda değilmiş eşinize ablanla ayrı gidersiniz biz gidelim önden deseydiniz yada sen ablani götür sonra biz gidelim derdiniz sebebini sorunca da ee böyle ortamlarda biblo gibiyim varlığım sadece göstermelik işe yarayan tarafım yok kendimi böyle hissetmek istemiyorum derdiniz

Şapkasını önüne koyup düşünmesi gereken sizsiniz. Yetişkin , akli melekeleri yerinde olan bir insan kendi hareketlerinin sonuçlarını da düşünebilecek yetidedir. Yaptığınız hareket toplum sağlığı ve güvenliği için tehdit oluşturuyor.

Yolda insan , hayvan fark etmeksizin kimse yoksa buna ancak şükredilebilir.

Kocanız da trafikte yarattığı tehlikeyi öngöremiyorsa , trafiğe çıkmaması herkesin yararına olacaktır.

Son düzenleme:
X