Bir psikolog faciasi

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Geçen hafta kendini klinik psikolog olarak tanıtan ve çarşaf çarşaf her sitede reklamını yapan bir psikologa gittim. Bebeğimi 10 günlükken kaybettim. Onunla ilgili kotu anılar silinsin diye emdr diye bi terapi uygulayacakti bana.

Kendileri migreni 2 seansta, ülseri 3 seansta çözdüğünü falan söyledi. Beyin loblari arasında kan akışını artırıyormuş. Bir çok sebebi bilinmeyen hastalığa çare oluyormuş. Ben de bebek sahibi olabilmek için vucudumdaki hastalıklardan kurtulmak istedim.

Bana öncesinde mesaj attılar. Eğer seansa gelmeseniz bile parasını ödemek zorundasınız diye. Neyse 15 dakika önce gittim. Saat 3.30 da başlayacaktı. Sonra bekle bekle beyefendi içerde arkadaşıyla sohbet ediyor. Gittim sekretere bana randevu verdiğiniz saat gecikti dedim. O da fatih bey gelir şimdi dedi. Neyse geldi bu. 3.45 te randevu başladı. Bana 1 saat sürecek bi seans dedi. 45 dakikada bitirdi mola verdi. 1 saat demiştiniz terapiye dedim. Hayır 50 dakika dedi. İki seansı ardışık yapmıştı kesinti olmasın diye. 10 dakika mola dedi 15 dakika mola verdi.

Yan odadan yuksek müzik sesi geliyordu dışarda bi çocuk zirlamasi. Travmalarıma odaklanmam için konsantre olmam gerekiyordu. Sürekli gürültüden rahatsız olduğumu söylememe rağmen beyin çalışıyor iyilesiyorsun dedi. Sürekli bana iyileştin mi diye sordu. Hayır travma hala aci veriyor dedim. Normalde benim sorunumu en fazla 5 seansta çözmesi gereken psikolog çocukken yediğim dayak için 2 seans harcadı ve 1 ay sonra normale döneceksin dedi.
Seanslari olması gerekenden çok kısa tuttu. Vakit doldu mu diye sorunca da daha 5 dakika var dedi ve o 5 dakikayı da susarak geçirdi. Ben verdiğim 750 liraya yandım. Eve geldim ve bi psikolog arkadaşımı aradım. Bana gittiğim psikoloğun kacak çalıştığını daha diplomasini bile almadigini söyledi. Ama bana kendini klinik psikolog olarak tanıttı. Ayrıca kendi web sitesinde de klinik psikolog yazıyordu.

Aradım adamı sekreteri çıktı. Beni dolandırdınız daha diplomanız bile yokmuş dedim. Size dönüş yapacağız dedi. 2 saat sonra tekrar aradım. Dönmedi. 2 saat sonra mesaj attım ben paramı geri istiyorum diye. Dönmedi.

Sonra aradı , internet sitelerindeki bütün bilgileri güncellemişler ve öğrenimine devam ediyor yapmışlar. Şikayet edeceğimi anlamışlar. Bana fatura da düzenlemişler . Gittim faturalarımı aldım ve bimere şikayet ettim.

Ben oraya evcil hayvanim kayboldu, kocam bana tek tas almadi gibi sebeplerle gitmemiştim. Bana vaadettiği gibi büyük şeyler olmadi.

Eşim bana yine kızdı , doktorlar migren için aylarca ilaç tedavisi uyguluyor sonuç alamıyor sen 2 saatte çözüleceğine nasıl inanır ve bana haber vermeden kafana gore is yaparsın ya hipnoz olsaydın ben seni nasıl bulacaktım diye bir sürü bağırdı bana.

Ben artik saf olmak istemiyorum. Yani 120 dakika için kaybettiğim para 750 lira. Resmen travma yaşadım.

Keşke daha çok araştırıp böyle boş vaatlara kanmasaydınız... Dediğiniz rahatsızlıkların psikoloğun yapacağı iki seansla geçmesi çok zor.. olan olmuş artık.. sukmayın canınızı kendinize işini bilen bir psikolog bulmaya çalışın..

aslında araştırdım yorumları okudum eğitim durumuna baktım 9 yıllık meslek hayati var falan yaziyordu. Hepsi yalanmış.

Emdr o kadar ciddi bi tedavi yontemi ki, uzman oldugu elalemce tescilli olmayan birine asla bırakılamaz..
Daha once gidip olumlu sonuc almış bi cok hastasi olan psikologlara bile guvenmekte zorlaniyor insan.. Daha mezun bile olmamis biri nasil uygular ya emdr'yi?
Sikayetinizin pesinden gidin mutlaka..
InsaAllah kisa zamanda kurtulursunuz sıkıntılarınızdan..

Geçmiş olsun , şikayetinizi yapıp mağdurları gitmeden uyarmaktan başka yapılacak bir şey yok sanırım , umut tacirleri her alan da yayılmış ne yazık ki , kafamız 'a net oturmadan ,araştırmadan bu gibi şahsiyetlerin ekmeğine yağ sürmemeliyiz.

İsmini cismini yazın, kendi sayfasında da
Yorumlar yapın. Adresi Google da tag li ise oraya bile yazın derim.
Konu ile ilgili de Türk psikologlar derneği ile irtibata geçin. Hukuki açıdan onlar da ilgileniyor.

bimere şikayet ettim yetmez mi? Nasıl işleyecek süreç. Bana uyguladığı yöntem yüzünden 2 gündür inanılmaz baş ağrısı cekiyorum. Ağrı kesici ile duruyorum şuan

Yillardir migren hastasiyim 2 saatte migrenin gecmeyecegini bilirim aylarca suren tedavide bile tam olarak gecmiyor keske iyice arastirsaydiniz

ben inandım ya. Hatta 1 hafta önce amcam beyin kanamasından vefat etti. Keşke o da gitseydi belki ölmezdi bile dedim. Beni öyle inandırdı ki

Emdr yi ilk defa duydum şimdi biraz araştırıyorum. Ne olduğunu aşağı bir yere yazıp bırakıcam. Bazen böyle tongalara düşebiliyoruz. Eşya alırken de ben yaşamıştım. Eşiniz de yarın birgün başka bir kişi tarafından kazıklanabilir, hataya düşebilir. Hipnoz olayına falan girip biraz abartmış sanki, ya organ mafyasına denk gelseydin de organlarını çalsalardı gibi bişi olmuş. Şikayetinizi yapın, sinirlerinizi yatıştırın. Geçmiş olsun.

"EMDR, Türkçe açılımıyla Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. Bugüne kadar her yaştan yaklaşık 2 milyon kişinin farklı tiplerde psikolojik rahatsızlıklarının başarıyla tedavi edilmesini sağlamıştır."

İsmini cismini yazın, kendi sayfasında da
Yorumlar yapın. Adresi Google da tag li ise oraya bile yazın derim.
Konu ile ilgili de Türk psikologlar derneği ile irtibata geçin. Hukuki açıdan onlar da ilgileniyor.

++++
Sahte psikologlar, terapistler ifsa edilmeli.

Gecmis olsun bununla ilgili derneklere basvurun.
Sosyal medyada bu kisileri ifsa edenlere yazin.
Tavsiyem hipnoterapi yontemini arastirin.

yani on daki daha devam etse travmanızdan kurtulacak yadaarada 15 dakika mola değilde 10 verse düzelecktiniz böyle şarlatanlara hala inanacak potansiyeliniz var dikkatli olun her reklamada güvenmeyin

faturanla tüketici mahkemesine başvur mutlaka.

ben de çocukluğumla ilgili sıkıntılar için emdr düşünmüştüm. babamla paylaştım ve bana "türkiyede bunu tam anlamıyla yapacak birisi şuan yok,sadece para kaptırmış oluruz" gibi şeyler söyledi. ben kendim de araştırıyorum ama gerçekten hiç güveneceğim birisini bulamadım.

keşke daha iyi araştırsaydınız ama olan olmuş. ismini yazın yukarda da söylemiş arkadaşlar googleda yer eklentisi varsa oraya yorum yapın kaldıramaz ve herkes görmüş olur.

yani on daki daha devam etse travmanızdan kurtulacak yadaarada 15 dakika mola değilde 10 verse düzelecktiniz böyle şarlatanlara hala inanacak potansiyeliniz var dikkatli olun her reklamada güvenmeyin

bunu söyleme sebebim adamın iş ahlakının olmamasıydı. Şimdi dank etti kızdım kendime nasıl inandım diye. Falcıya büyücüye inansam gitsem bu kadar pişman olmazdim. En azından motive olurdum

İşte her hıyarım var diyene tuzlukla koşmamak lazım. Onu geçtim ülseri, migreni 2 seansta çözeceğini iddia eden bir klinik psikolog, hatta bir doktor dahi olamaz biraz mantıklı düşünmelisiniz. Her klinik psikologum diyen de klinik psikolog değildir. Bir web sitesi oluşturmak dünyanın en kolay işi, buraya istediğim bilgiyi doldurabilirim. Türk Psikologlar Derneği uğraşıyor ama bu psikolog olduğunu iddia eden şarlatanların sayısı o kadar fazla ki baş edemiyorlar.

Bakın arkadaşlar hepinizi uyarıyorum, bir psikologun bütün eğitimlerini sorun, hangi üniversiteden eğitimlerini almış, psikoloji "lisans" eğitimini almış mı, cidden o üniversitede böyle bir bölüm var mı (üniversiteyi uydurabiliyorlar), test eğitimleri terapi eğitimleri nereden, hangi güvenilir kurumlardan, gerekirse diplomasını sorun bakın inceleyin. Siz ondan hizmet alacaksınız, her şeyini sormak hakkınız. Çekincesi olmayan psikolog zaten kapı gibi gösterir eğitimlerini. Reklamlar aldatıcı olabilir, iyice araştırmadan gitmeyin gerekirse psikologun sekreteriyle önceden konuşup detaylı CV'sini mailinize istetin. Bu tarz şarlatanlarla anca böyle mücadele edebiliriz, lütfen bu konuda duyarlı olun ve bunlara prim vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…