- 24 Temmuz 2008
- 25.482
- 44.482
aboo yesa yakaladı bizi ne güzel tembel tembel dertleşiyorduk
sesli güldümmmm
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aboo yesa yakaladı bizi ne güzel tembel tembel dertleşiyorduk
Aynen öyle ben de çok yorgunum koca gün oturduğum pek nadir ama yine de bitmiyor işim millet nasıl bitiriyor işi gücü aklım almıyor ya da ben nasıl bir kadınım ki bitiremiyorum... Mesela şu vakit hala iş yapıyorum, önceleri bu kadar kotu değildi sanki bu aralar böyleyim sanırım düzensizlikten oluyor bu..Burası benim günlüğüm değil belki ama bende yazayım istedim.
Çok yorgunum hatta son zamanlarda yorgunluk dışında bir hissim yok gibi. Ev işleri çok yoruyor, aslında yormazdı belki ben biraz daha dikkatimi toplayabilseydim... Çünkü ben bir dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu muzdaribiyim. Organize olamıyorum. Mutfağı toplarken bi bakıyorum banyodayım sonra oradaki işim bitmeden salona geçmişim. Ya da bitireyim diye uğraşırken yorulup yarıda bırakıyorum. Bazen o kadar kızıyorum ki kendime.
Evde her işimi annem yaparken üstesinden geliyordum ama evlenince dağıldım, başa çıkamıyorum. Evi çekip çevirmek denen şeyi beceremiyorum. Eşimi çok sevmesem evlendiğime bile pişman olacağım nerdeyse. O bana gülünce bu kadar Mutlu olmasam yaptığım yemeği beğendi diye böyle sevinmesem hiç bir şey yapamayacağım, her şeyi bırakıp gitmek geliyor bazen içimden. İyi ki çıkmış karşıma iyi ki sevmiş bu kadar dengesiz dikkatsiz olmama rağmen.
Ya işte böyle, yoruldum bile dertleşemeyecek kadar yoruldum yine
Aynen öyle ben de çok yorgunum koca gün oturduğum pek nadir ama yine de bitmiyor işim millet nasıl bitiriyor işi gücü aklım almıyor ya da ben nasıl bir kadınım ki bitiremiyorum... Mesela şu vakit hala iş yapıyorum, önceleri bu kadar kotu değildi sanki bu aralar böyleyim sanırım düzensizlikten oluyor bu..
Catuke canım dikkat eksikliği falan demişsin anlatmışsın seni okurken farkettim ya ben de öyleyim Bi işten başlıyorum onu yaparken başka Bi yere yöneliyorum başka Bi şey geliyor aklıma veya o dikkatimi çekiyor hemen ona yöneliyorum, aynı şey kaç defa oluyor, iş içinde bir suru iş aklımda olan işlerle yaptıklarım örtüşmüyor... Ben de de aynı sıkıntı var sanırım ne dersin, sen nasıl teşhis ettirdin canım, çok ilgimi çekti bu konu..
Ay canım inan senin gibi biri daha var burda. Sanki anlattığın benim hayatım gibi. Tek farkı bizim okul olayı sizden 4-5 ay önde ve biz o aşamayı aştık şükür.zamanla sende aşacaksın inşallah.Sabah ağlama sesiyle güne başlamak öyle zorki. Keşke maddi Olarak imkanım el Verse ev konusunda kendime Haftada 2 gün bir yardımcı tutabilsem ev ile ilgili. Böylece bana kalan vakti hem çocuğuma hem ruhuma yatırım yaparım. Ama nerdePek muhterem günlük;
Senden ve seni takip eden arkadaşlarımdan başka kendimi anlatabileceğim biri yok sanırım. Çok bunaldım, çok yorgunum.. Gece 3'e 4'e kadar oturan bir insanken akşam 9'da uykum geliyor artık.. Ama uyuyabiliyor muyum? tabi ki hayır. oğlum 3 hafta önce kreşe başladı ama hala alışamadı. sabah uyandırdığım gibi 'anne ben kendi okuluma gitmiycem senin okuluna gidicem' diye başlıyor ağlamaya.. okulun kapısına kadar ağlıyor. zorla öğretmenine teslim ediyoruz. güne ağlama sesleriyle başlıyorum ve bu berbat bir şey tüm gün okulda yeni yetme ergenlerle ders işleme mücadelesi veriyorum tam 7 ders saati.. saat 4te oğlumu alıp yorgunluktan tükenmiş halde eve geliyorum. evim güzel evim diyemiyorum çünkü evim rezil durumda hangi odaya girersem gireyim temiz derli toplu değil. zorla yemek yapıyorum. aradan 1 saat geçtikten sonra oğlum yine başlıyor ağlamaya 'anne ben uyuyup uyanınca kendi okuluma gitmiycem senin okuluna gidicem'.... ve bu ağlamalar kısa aralıklara uyuyuncaya kadar devam ediyor. uyuması da ayrı dert. bu gece tam 1,5 saat ayaklarımda salladım 16kg çocuğu. kendim de zayıf ve dayanıksız biriyim. çok afedersin malum bir tarafım yere yapıştı resmen. saat 22.30da onu yerine yatırdım hadi iş zamanı dimi? yok anacım sağol ben almayayım. daha önce yapmam gereken okul işleri var mecbur oturulacak bilgisayar başına... bıktım artık günlük. gerçekten bıktım ne işimden zevk alıyorum ne evimde keyifle iş yapabiliyorum (bunu pek nadir yapıyordum zaten ama iş artık iyice çığrından çıktı) ne de oğluma iyi bir anne olabiliyorum.. nerede neyi yanlış yaptım ya da yapıyorum bilmiyorum. inan ki acınacak haldeyim hiçbir şeye yetişemiyorum. hayat üstüme üstüme geliyor resmen... kurtar beni günlük!!!!!
Ay canım inan senin gibi biri daha var burda. Sanki anlattığın benim hayatım gibi. Tek farkı bizim okul olayı sizden 4-5 ay önde ve biz o aşamayı aştık şükür.zamanla sende aşacaksın inşallah.Sabah ağlama sesiyle güne başlamak öyle zorki. Keşke maddi Olarak imkanım el Verse ev konusunda kendime Haftada 2 gün bir yardımcı tutabilsem ev ile ilgili. Böylece bana kalan vakti hem çocuğuma hem ruhuma yatırım yaparım. Ama nerde
Bundan 8 ay öncesine kadar dublex e oturuyordum 2 sene yardımcım vardı, yemek hariç her işi yapardı..Ahh kuzum yaa evde bir yardimci şart aslında çalışan bayanlara. aslında o kadar para kazaniyoruz 500unu bu işe ayırabiliriz ama bunu en başta yapmamız lazımdı tabi biz de 2 kredi oduyoruz hem ev hem araba. Hal böyle olunca bu islere bütçe kalmıyor. Hoş kalsa bile başkasının yaptığı iş benim içime sinmiyor hem kel hem fodul veya hem zügürt hem kibar sözlerini kendime armağan ediyorum :)))
Sevgili Günlük
Biraz bdv tarzi gibi olacak ama oraya yazacak cesareti daha bulamadim kendimde. Cok sivri dilli hatunlar var orada. Cit kirilirim.
Ya pa mi yo rum
Bu kadar basit. Basedemiyorum hayatimla iki cocukla. Yarismamiza adapte olmaya meylediyorum ama mutlu olamıyorum.
Herkes nasil basediyor hem çocuğu ile harika gecinip hem yemek hem temizligi dort dörtlük goturmeyi. Birinden biri kaliyor mutlaka.
Kizim her daim benimle olmak istiyor. Kendi kendine oynamiyor. Oglum huysuz gunduz hic uyumadigi gibi hep gozune bakayim onu eglendireyim istiyor. Aksama da pilim bitiyor onlar uyuyunca. Anca cay kahve kek pasta modundayim.
Nefes alamiyorum.
Bu hafta mutfakti. Nasil bir enerjiyle kalktim yerimden anlatamam. Firinlar buzdolaplari cekildi altlri bir guzel solindi supuruldu. Fayanslara basladim oglan agladi, cikar eldivenleri emzir. Sonra eline oyuncak ver fırını cifle. Gene aglasin duymazdan gel ovalamaya devam et. Sonra artik volume yukselince gene cikar eldivenleri git pispisla yarim saatte uyut geri gel kuruyan yerleri sil iyicene mikrodalgaya gec gene aglasin. Kan ter icinde kaldim. Evin genel temizligi 3 gunde bitmiyor. 2 gun ev süpürme cunku uyku vakitleri giriyor araya bazen kapatiyorum. Hava zaten erken karariyor afakanlar basiyor. 1 gun yer silme. Camasir suyu zaten keyifleri olur da uyurlarsa. Gece yapamiyorum cam acamam diye. Gunduz yalniz kalamiyor. Kafayi yiyecegim. Camasirlari utuleri gordukce ortaligi yikasim geliyor.
Niyetlendigim seyi bitiremiyorum. Deterjan sık geri sık wldicen tak cikar iceri gir cik. Delleniyorum gunlerdir. Hortlarsan da hortla banane. Isyeeeeaaaaaannnnnn