• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir prensesin külkedisi olma macerası

ben de kalan işlerimi hallettim
psikomarmelat ben den sonra bir tek sen uğramışsın kuzum nerde bu millet herhalde oruç herkesin başına vurdu :41:

topiğe kaç saatdir ne gelen var ne giden heyyyyyyyy nerdesiniz kızlar :44:
Bugün kızımın aşısı vardı canım. Onu yaptırmak için çıktım evden. Aşıyı yaptırdım arkasından doğru maliyeye. Arabanın vizesi bitti. Trafik cezam varmış onu ödedim. Yaklaşık 300 kişilik bir sıra bekledim. Yeni geldim eve iftar için yemeği ocağa koydum. O pişerken de buraya göz atıyorum. Yakmasam bari :9:

bugün ben arada girdim baktım kimsecikler yoktu
Gelelim bugün yaptığım işlere kendimle gurur duyuyorum bugün :8:
Gardorop düzenlendi (tamamen boşaltım ve yerleştirdim)
Banyo tuvalet yıkandı
Ev süpürüldü
Toz alındı
Yemek hazırlandı
Kızımla ilgilendim bol bol:)
Mutfak toparlandı
Bulaşıklar makinaya konuldu
Kalan bulaşıklar yıkandı
Tezgah domestosla ovuldu
Ocak temizlendi
Şimdi kızımı yatırdım yerleri silmemiştim şimdi yapmam lazım ama hiç Halim kalmadı

bugün yaptıklarım
ev süpürüldü
toz alındı
2 makine çamaşır yıkandı
kurutuldu ve katlandı
tuvalet banyo yıkandı
lavabolar ovuldu
camların önü silindi
iftara yemek hazırlandı
mutfak toparlanmıştı ama tekrar battı:)

bu akşam yapacaklarım (inşallah yaparım:)
mutfak toplancak
mutfak dolabının kapakları silincek
beyaz eşyalar silincek
dolapların içleri düzenlenicek
bir iki ütüm var onlar yapılcak
hadi ben kaçtım kızlar şu sofrayı kaldırmakla başlıyorum öptüm hepinizi saat 12 gibi raporumu veririm tekrar:)))))

bir iki üç deneme...pilim bitti kızlar...

burası beni esir aldı sosyal hayatım 7 günde bir iftar gezmesi ve esnaf ziyareti ile sınırlı kaldı:(

kızım isyanlarda...aslında yarın gezmek var ama dişçiye gidiyoruz saat 3 te ...çürügümüz varmış dolgu olacak

neyse..

2makina çamaşır daha yıkandı asıldı.

kuruyanlar ütülendi

kızımın tüm ütüleri bitti ki dagın kendisi idi...

dolaplara asıldı. benim dolabımın bir gözü allak bullak katlamadan yatmam söz :))

yemek yendi

yemeklerin kalanları boşaltıldı

tencereler de tamam...

bulaşık makinası çalıştırıldı

gündüz sökülen çarşafların br kısmı yıkanıyor

havlular kurutucuya tıkıldı:)

benden bu kaa ..

sevgili Chentıq burdaki bütün tembel tenekeleri köle gibi çalıştırdıgına göre sen KÜLKEDİSİ DEGİL DE CADI ANNESİ olabilir misin acep???

siz de benim gibi yamuldunuz biliyorum...öpüldünüz:))

neredesiniz kızlar :)))) herkes harıl harıl temizlik yapıyor sanırsam :)))
dediklerimi yaptım bitek ütüm kaldı onuda sahuru beklerkene bi ara yapıveririm

uykum geldi yatıyorum sahur var nasıl kalkıcam valla bir haftadır 4/5 saat uykuylayım...yamukum yammukkk:))

iç açılarımın toplamı hiç iç açıcı deel...haberiniz ola...

Günaydın mı iyi uykular mı ne diyeceğimi bilemediğim arkadaşlarım..

Halim harap. Açılan tek gözümle yazıyorum bu satırları. Uykusuzluk hususunda dibe vurdum. Gelmedim gelemedim. Zayıflama topiğime bile uğrayamıyorum.. Üye olsan sorun değil de, kaptan olunca uğraman lazım. Umarım kızların durumu vahim değildir benim gibi.

Pazar iftara davetliydik. Gitmeden temizlik ütü halledeyim dedim. Size rapor veremedim çünkü geç geldik. Bugün de 15 kişi misafirim vardı (aslında dün) Eşimin ailesi, benim ailem, arkadaşlarımız ve aileleri falan derkene.. Stresli bir gündü. Ayrıntılarla boğmayayım sizi.

Sonrasında misafirle uykusu kaçan kızım 1,30 u geçe uyudu. Bulaşık makinesini 2. kez dolduramadım uyutmaya uğraşırken.. Tabaklar yığıldı. Alarm çaldı 2,30 da ama benim gözler açılmıyor tabi, kız ayaklarımda uyumuşum (sallıyorum huysuzlanınca) el mahkum kaltım tabi; kayınvalide ile kayınpeder bizde kaldılar.. Sahuru hazırladım, makineyi doldurdum. Kenara ayırdığım yıkananları onlar hazır uyanmışken odaya yerleştirdim falan fişman. Şimdi de size yazıyorum. Kaç saat uyudum bilmiyorum.

Birgun banyolariminda resimlerini eklerim.mermer yada Granit mermerit beni gicik ediyor.damarlanyor, catliyo....vs...
Ben bu cami evi aldigimizda mimar teklif etmisti bizde denedik. Cok begeniyorlar ama Ben sevemedim tasindik sonra degisirim diye.herife soyluyom kopuruyor.daha iki ay olmadi diye.ben bu beyaz bugu camdan istemistim lekeler gorunmesin diye.
Ayrica mumkunse Mertebe camasir suyu yada kimyasal kullanmamani tavsiye ederim.
Benim ozel bezlerim var bir Ära ekleyim.suyla isliyorum siliyorum pirildiyor vallahi.temizlikte en cok sirke kullaniyorum.igggg demeyin kokusu cabuk geciyor ustelikte kimyasal atik birakmiyor.
Hatta bulasik makinasina bile parlatici yerine sirke kullaniyorum.ister deneyin ister netten aastirin hem daha saglikli hem dahada parlatiyor
Elif uyandi devamini sonra yazarim

berilcim, ah keşke tecrübem olsa da paylaşsam. bir gün nasip olur da kendi evimde kendi mutfağımı yaptırırsam ben sizden feyiz alırım. Mutfağında güle güle otur. Temizliği de görüntüsü de süper. Gerçi o evi nasıl temizliyorsun sen 3 çocuk 1 köpek ve benim evimin 4 katı bir evde otururken onu hafzalam alamadı...!

bu sene gene iyi canım ya şükrediyorum ben zaten daha 2.5 senelik evliyim eşim herşeye karışırdı var ya bu üçüncü ramazanım onunla geçen senelerde ma aile herkesi çağırırdı bana danışmadan hoş danışsada dinlemezdiya geçen sene 22 kişi birden geldi ya yorgunluktan ağlamıştım o kadar yoruldum yani daha ben şimdi 22 yaşındayım o kadar kişiyi ağırlıcak tecrübem yok hem olsa bile canıma yazık parça parça çağırırım demi yok adam manyaktı ayol bide zayıftım o zamanlar

bu sene dedim ki bak eğer çağırırsan o şekilde vallahi ararım gelmeyin başka gün gelin derim dedi karışmıcak bu sene ben kendim kafama göre çağırcam

en nefret ettiğim şey. direk kavga sebebidir. ben kendi çağırdığım misafire bile stres olurum, üstelik en samimi candan rezil olmayacağın kasılmaman gereken ortam bile kasar beni. bir de böylesini düşünemiyorum. ama eşinle konuşman gerekiyor. ççünkü bu çok önemli bir mevzu

Kızlar Merhaba:16:

Bende katılmak istiyorum yarışmaya katılmak istiyorum ama çalıştığımdan dolayı sizin kadar temzillk yapabilirmim onu bilmiyorum..

"sizin kadar" demişsin. bizim yaptığımız ortada anacım. çalışan çalışmayan fark etmez. minnaktan başlayacağız işte.. bak seninle bir gün mutfak rafını düzenleyelim. benim de baharatlıklarım yerleşecek..

bugün ben arada girdim baktım kimsecikler yoktu
Gelelim bugün yaptığım işlere kendimle gurur duyuyorum bugün :8:
Gardorop düzenlendi (tamamen boşaltım ve yerleştirdim)
Banyo tuvalet yıkandı
Ev süpürüldü
Toz alındı
Yemek hazırlandı
Kızımla ilgilendim bol bol:)
Mutfak toparlandı
Bulaşıklar makinaya konuldu
Kalan bulaşıklar yıkandı
Tezgah domestosla ovuldu
Ocak temizlendi
Şimdi kızımı yatırdım yerleri silmemiştim şimdi yapmam lazım ama hiç Halim kalmadı

okudum okudum, karar verdim sen bize fazla iyisin :60:

panda, benim de bir çift muhabbet kuşum var.. bazen temizliğini 2 hafta yapmadığım oluyor. sen ne kadar sürede yapıyorsun temizliğini..

Bir de biri daha vardı kafamda.. Onunla da beraber iş yapacaktım ama kiminle ne işi bitirecektim hatırlamıyorum. Bu arada yarışmamız için bir fikir daha geldi aklıma, her gün yaptıklarımızın yanında, yapmayı planladıklarımız diye bir başlık daha açalım. + lar ve - ler koyalım. bir de hafta başında yapılacaklar ve ay başında yapılacaklar yazalım. Hadi bakalım beynimizde kasırga koparalım. fikirler oluşturun...

Bir kez daha duyurumu yeniliyorum:

Külkedisi olmak isteyenlere duyurulur. Temizlik yarışması başlatıyoruz. Gözünüz korkmasın. Yarışmanın amacı kim daha çok temizlik yapacaktan ziyade, temizlik yap(a)mayan bizleri "bir" olmaya iterek hııınnn ınnn diye gaz vermek.. gruplar oluşturularacak ve ona göre yarışılacak. perşembe gününe kadar "ben de varım" yazmanız yeterli...

Bugün kızımın aşısı vardı canım. Onu yaptırmak için çıktım evden. Aşıyı yaptırdım arkasından doğru maliyeye. Arabanın vizesi bitti. Trafik cezam varmış onu ödedim. Yaklaşık 300 kişilik bir sıra bekledim. Yeni geldim eve iftar için yemeği ocağa koydum. O pişerken de buraya göz atıyorum. Yakmasam bari :9:

buldum seniiiiiiiiii:20::1::1::1:

ben de varrrrrrımmmmmmmmmmm demiş miydim :1:
chentiq az daha anlat bu yarışmayı benim kafa anlamadı :20:

günaydınlarrrrrrr :54:

Son düzenleme:
bugün yapılacaklar:
-bulaşıklar duruyor yıkancak
-oturma odası süpürülecek
-mutfak toplanacak
-lavabo ovulacak
-akşama yemek yapılacak
-bütün odalar düzene sokulacak
-ocak kirlenecek yemek yaparken silinecek

kuşların temizliği değişiyor bizimde insanın her haftası birbirini tutmuyor ama mumkün olduğunca sık yapmaya çalışıyorum özellikle yazın....

ayrıca biz kuşları banyoda duş başlığını açıyor üzerlerine tutuyor ki sıcaktan bunalmasın diye...daha sonra kafese katıyoruz kuruyorlar yavaş yavaş :52:
yemeri ise vitaminli yem..suyunuda yazları içine buz parçası atarım yavaş yavaş erisin hemm suyu bitmez hem de sıcakta serin olur :121:

Kızlar Günaydın:16:
Dün akşam yaptıklarım
İftar yemeği hazırlandı
Sofra Toplandı bulaşık makinesi açıldı,yıkanıp boşaltıldı
Mutfak toplu tutulmaya çalışıldı...
Ocak yağ içindeydi silindi.
Zaten çay getir meyve getir onlar da başlı başına bir iş:50:

Bu akşam yapacaklarım
Konsolum üzerinde geçen iftar davetinde kalma tabak kaşık çatallar var onları yerleştirecem..
Ütü yapacağım
Çamaşırları yıkama ve asma..
Yaptığım günlük işler (Yemek hazırlama,Mutfak Toplama)

Chentriq ne zaman mutfak raflarını düzenliyoruz:24:

kızlar bu yarışma detayları hangi sayfada acep
bana bi yazsanız özelden olurmu

Günaydın mı iyi uykular mı ne diyeceğimi bilemediğim arkadaşlarım..

Halim harap. Açılan tek gözümle yazıyorum bu satırları. Uykusuzluk hususunda dibe vurdum. Gelmedim gelemedim. Zayıflama topiğime bile uğrayamıyorum.. Üye olsan sorun değil de, kaptan olunca uğraman lazım. Umarım kızların durumu vahim değildir benim gibi.

Pazar iftara davetliydik. Gitmeden temizlik ütü halledeyim dedim. Size rapor veremedim çünkü geç geldik. Bugün de 15 kişi misafirim vardı (aslında dün) Eşimin ailesi, benim ailem, arkadaşlarımız ve aileleri falan derkene.. Stresli bir gündü. Ayrıntılarla boğmayayım sizi.

Sonrasında misafirle uykusu kaçan kızım 1,30 u geçe uyudu. Bulaşık makinesini 2. kez dolduramadım uyutmaya uğraşırken.. Tabaklar yığıldı. Alarm çaldı 2,30 da ama benim gözler açılmıyor tabi, kız ayaklarımda uyumuşum (sallıyorum huysuzlanınca) el mahkum kaltım tabi; kayınvalide ile kayınpeder bizde kaldılar.. Sahuru hazırladım, makineyi doldurdum. Kenara ayırdığım yıkananları onlar hazır uyanmışken odaya yerleştirdim falan fişman. Şimdi de size yazıyorum. Kaç saat uyudum bilmiyorum.

berilcim, ah keşke tecrübem olsa da paylaşsam. bir gün nasip olur da kendi evimde kendi mutfağımı yaptırırsam ben sizden feyiz alırım. Mutfağında güle güle otur. Temizliği de görüntüsü de süper. Gerçi o evi nasıl temizliyorsun sen 3 çocuk 1 köpek ve benim evimin 4 katı bir evde otururken onu hafzalam alamadı...!

en nefret ettiğim şey. direk kavga sebebidir. ben kendi çağırdığım misafire bile stres olurum, üstelik en samimi candan rezil olmayacağın kasılmaman gereken ortam bile kasar beni. bir de böylesini düşünemiyorum. ama eşinle konuşman gerekiyor. ççünkü bu çok önemli bir mevzu

"sizin kadar" demişsin. bizim yaptığımız ortada anacım. çalışan çalışmayan fark etmez. minnaktan başlayacağız işte.. bak seninle bir gün mutfak rafını düzenleyelim. benim de baharatlıklarım yerleşecek..

okudum okudum, karar verdim sen bize fazla iyisin :60:

panda, benim de bir çift muhabbet kuşum var.. bazen temizliğini 2 hafta yapmadığım oluyor. sen ne kadar sürede yapıyorsun temizliğini..

Bir de biri daha vardı kafamda.. Onunla da beraber iş yapacaktım ama kiminle ne işi bitirecektim hatırlamıyorum. Bu arada yarışmamız için bir fikir daha geldi aklıma, her gün yaptıklarımızın yanında, yapmayı planladıklarımız diye bir başlık daha açalım. + lar ve - ler koyalım. bir de hafta başında yapılacaklar ve ay başında yapılacaklar yazalım. Hadi bakalım beynimizde kasırga koparalım. fikirler oluşturun...

Bir kez daha duyurumu yeniliyorum:

Külkedisi olmak isteyenlere duyurulur. Temizlik yarışması başlatıyoruz. Gözünüz korkmasın. Yarışmanın amacı kim daha çok temizlik yapacaktan ziyade, temizlik yap(a)mayan bizleri "bir" olmaya iterek hııınnn ınnn diye gaz vermek.. gruplar oluşturularacak ve ona göre yarışılacak. perşembe gününe kadar "ben de varım" yazmanız yeterli...
Kendimden fedakarlik ederek brde evdekiler cirkefe bulasmayim deyip duzenli olmayi ogrenerek.
Evim gercekten buyuk insallah eksikler bitince eklerim.
Ben elime adimi mutlaka yerine kioymakla becerdimi dusunuyorum .ama cop atma alis veris gibi isleri Ben yapmadim icin biraz avantajliyim sanirim.birde bir planim var
Her cuma genel temizlik yapilir.hafta sonu temizlik yapmayi sevmiyorum.cuma haftalik alis veris yapilir.cuma mutfak temizletecem gunum Burundi dolaplara bakilir duzenlenir. Lekeli yer silinir. Bu Rutin olunca cok zaman almaz.elin hep uzerinde alacak.
C't pz Is yapmam ama camasir varsa yikanir katlanir utulenir.
Pt.kizlarin doaplarina bakarim ama toplamam daginikligi ortaya yigarim bitmeden odadan cikarmam. Supürülmesi tozu cok surmez.hergunde supurmuyorum zaten.
Onlar kendi odasini yaparken bende bizim doabi bitiriyom.
Evin diger odalari ruh halime Gore temizlenior ama cuma ve ptz kesin boyle.ha,,,, birde Ben lavabolarimi her gece yatmadan temizliyom.sabah onlarda islerim arasinda olmuyor.

arkadaşlar yarışma başladımı bende varım pis degilim dagınıgım okadar...daha düzenli olabilmem için birilerin gazına ihtiyacım var ben yanımda birileri varken temizlik yapmayı seviyorum ama yalnızken canım hiçbir iş görmek istemiyo evliyim çocuk da yok akşama kadar yalnız kös kös oturuyorum bende yarışmaya katılmak istiyorummmmmmmm

kızlar bu yarışma detayları hangi sayfada acep
bana bi yazsanız özelden olurmu

daha detay yok. biz oluşturuyoruz şöyle olsun böyle olsun diye.. ihtiyace binaen bir yarışma olduğu için. bu sorun bana bir fikir verdi..

Dikkat dikkkat... Anket soruları hazırladım lütfen aşağıda adı bulunanlar ve yarışmaya ilave dahil olmak isteyenler cevaplasın.

1 elifcino
2 chentiq
3 psikomarmelat
4 tukenmeyenumutlar
5 seevdaa
6 ladyline
7 defnemel
8 cidem87
9 ultraanne
10 Esinti42

Anket soruları bir sonraki mesajımda...

Kızlar Günaydın:16:
Dün akşam yaptıklarım
İftar yemeği hazırlandı
Sofra Toplandı bulaşık makinesi açıldı,yıkanıp boşaltıldı
Mutfak toplu tutulmaya çalışıldı...
Ocak yağ içindeydi silindi.
Zaten çay getir meyve getir onlar da başlı başına bir iş:50:

Bu akşam yapacaklarım
Konsolum üzerinde geçen iftar davetinde kalma tabak kaşık çatallar var onları yerleştirecem..
Ütü yapacağım
Çamaşırları yıkama ve asma..
Yaptığım günlük işler (Yemek hazırlama,Mutfak Toplama)

Chentriq ne zaman mutfak raflarını düzenliyoruz:24:

ne zaman düzenleyelim? hafta başı? ay başı? yıl başı? :60:

arkadaşlar yarışma başladımı bende varım pis degilim dagınıgım okadar...daha düzenli olabilmem için birilerin gazına ihtiyacım var ben yanımda birileri varken temizlik yapmayı seviyorum ama yalnızken canım hiçbir iş görmek istemiyo evliyim çocuk da yok akşama kadar yalnız kös kös oturuyorum bende yarışmaya katılmak istiyorummmmmmmm

seni de dahil ettim listeye

daha detay yok. biz oluşturuyoruz şöyle olsun böyle olsun diye.. ihtiyace binaen bir yarışma olduğu için. bu sorun bana bir fikir verdi..

Dikkat dikkkat... Anket soruları hazırladım lütfen aşağıda adı bulunanlar ve yarışmaya ilave dahil olmak isteyenler cevaplasın.

1 elifcino
2 chentiq
3 psikomarmelat
4 tukenmeyenumutlar
5 seevdaa
6 ladyline
7 defnemel
8 cidem87
9 ultraanne
10 Esinti42

Anket soruları bir sonraki mesajımda...

ne zaman düzenleyelim? hafta başı? ay başı? yıl başı? :60:

seni de dahil ettim listeye

tamam tatlım bekliyoruz azerinnn kızacak:60::60::60::60: ama neyse onunda gönlünü yaparım artık:27:

Anlaşıldıgı üzere işlerden bunaldım firariydik kızımla,gezdik yürüdük,mağazaları dolandık geldik...

bu gün yaptıgım işler kendi yatagımı kapatmak,çamaşır mak bulaşık makinası çalıştırmak ve kahvaltıdan ibaret....

bu gün yayılma günümüz...kızım şimdi kuvette sabun imalatı-- deney yapıyor...

eşim iftara dışarda :)) m.ali erbil hesabı tribün önüne gidip oley çekesi geliyor insanın:))

nasıl olsa yarışma başlayınca ha babam iş yapıcaz...

bana bu gün tatil...haberiniz ola...

Back