• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir prensesin külkedisi olma macerası

LAydLiNe bacım bende hafta da bir süpürmek isterim ve ama ndenlerim var:
-eşim titiz kendince :1:
-üst kat ev sahibem hergün açıyor ilk süpürüp daha sonra halı yıkama ile bütün evi yıkıyor beni pismişim gibi hissettiriyor
-sağlık açısından ve ben de evde en ufak döküntüye tahammülüm kalmadı (aslında eskiden böyle değildim ama eşimin sayesinde temizliğe alıştım)
-döküntü,kırıntı varsa üstüne basma korkusu
-ileride bebişim olursa zorlanmak istemem tembelliğe alışmamalıyım yoksa evde iyice tutuluyorum

belki saysam mazeret çok olur ama şuan aklıma gelmiyor
Canım demek istediğim kirlenmiyordur sonuçta ikinizde kocaman kocaman insanlarsınız o yüzden söyledim. Hani çocuk olur kırıntı dökülür, misafir gelir dağılır felan. Ben seni maşallah pek bi titiz gördüm. Ama biliyorsun titizliğin fazlalığı da problem. Şimdiden böyle düşünürsen bebiş olunca daha çok zorlanır psikolojik olarak baskı hissedersin. Çünkü şuan hayattaki birinci önceliğim bebişim. İstersen evin evlik hali kalmasın. O nedenle dedim şimdiden çok kasma kendini. :34:

LAydLiNe bacım bende hafta da bir süpürmek isterim ve ama ndenlerim var:
-eşim titiz kendince :1:
-üst kat ev sahibem hergün açıyor ilk süpürüp daha sonra halı yıkama ile bütün evi yıkıyor beni pismişim gibi hissettiriyor
-sağlık açısından ve ben de evde en ufak döküntüye tahammülüm kalmadı (aslında eskiden böyle değildim ama eşimin sayesinde temizliğe alıştım)
-döküntü,kırıntı varsa üstüne basma korkusu
-ileride bebişim olursa zorlanmak istemem tembelliğe alışmamalıyım yoksa evde iyice tutuluyorum

belki saysam mazeret çok olur ama şuan aklıma gelmiyor

Sevgili Pandaaaa,

bu mektup sana Chentıq can kızabilir düşüncesine ragmen yazıldı...

Gençliğinin kıymetini bil

Erkegin titizi çekilmez-pisi de ...adamı bir yandan normalleştir.

Yada azıcık ucundan tumaya.

Şimdi çalışmıyorsun amma

Çocuk olunca çalışmaktan beter olucaksın:)

O zaman o titiz kocanın beklentileri senin sagladıgın standarttan sapma gösterince

Evde 2 tane huysuz çocugun olacak.

Yada düzenli sizde kalan yardımcı tutacaksın.

Demem o ki canına yazık

İki başınıza evi hafta da 2 kez süpürmen yeter:))

Ben artı 1 çocukla 2/3 kez anca...

Üst kattaki temizlik ve gürültü hastası komşuya boşver,

O yıkama makinasının sesi varya,

ben olsam kadını çoktan makinayla temizlemiştim:)) her gün her gün çekilmezzzz....

Neyse ...sen akıllı kızsın ...ne yapacagını bilirsin...ben sadece fikrimi söyledim...

Demem o ki ya sen az çalışacan ya bir fazla,seni yavaşlatmak daha mı kolay ne ???

:))) imza tembel ve kıskanç komşu psikomarmelat...

**hiiii hiç de kıskanç olsam...öbürününe kabul

Sevgili Pandaaaa,

bu mektup sana Chentıq can kızabilir düşüncesine ragmen yazıldı...

Gençliğinin kıymetini bil

Erkegin titizi çekilmez-pisi de ...adamı bir yandan normalleştir.

Yada azıcık ucundan tumaya.

Şimdi çalışmıyorsun amma

Çocuk olunca çalışmaktan beter olucaksın:)

O zaman o titiz kocanın beklentileri senin sagladıgın standarttan sapma gösterince

Evde 2 tane huysuz çocugun olacak.

Yada düzenli sizde kalan yardımcı tutacaksın.

Demem o ki canına yazık

İki başınıza evi hafta da 2 kez süpürmen yeter:))

Ben artı 1 çocukla 2/3 kez anca...

Üst kattaki temizlik ve gürültü hastası komşuya boşver,

O yıkama makinasının sesi varya,

ben olsam kadını çoktan makinayla temizlemiştim:)) her gün her gün çekilmezzzz....

Neyse ...sen akıllı kızsın ...ne yapacagını bilirsin...ben sadece fikrimi söyledim...

Demem o ki ya sen az çalışacan ya bir fazla,seni yavaşlatmak daha mı kolay ne ???

:))) imza tembel ve kıskanç komşu psikomarmelat...

**hiiii hiç de kıskanç olsam...öbürününe kabul

haklısın cnm resmen evin külkedisi durumundayım :21:
yazık bana da...bakalım o kadar temizliğe alışmışım ki duramıyorum ama dediğiniz doğru yazık gençliğime zaten ileride sıpalar bıktıracak

Son düzenleme:
Canım demek istediğim kirlenmiyordur sonuçta ikinizde kocaman kocaman insanlarsınız o yüzden söyledim. Hani çocuk olur kırıntı dökülür, misafir gelir dağılır felan. Ben seni maşallah pek bi titiz gördüm. Ama biliyorsun titizliğin fazlalığı da problem. Şimdiden böyle düşünürsen bebiş olunca daha çok zorlanır psikolojik olarak baskı hissedersin. Çünkü şuan hayattaki birinci önceliğim bebişim. İstersen evin evlik hali kalmasın. O nedenle dedim şimdiden çok kasma kendini. :34:

yok kız herkes nasıl temizse ben de öyleyim...
bende titizlik ne arar...o üst katımda :1:

yapacaklarım kızlar bugün hiç işim yok
-bulaşıklar yıkandı
-lavabo yatmadan ovuldu
-yatak odası toplandı düzenlendi
-çevredeki eşyalar yerleştirildi
-banyo da dün temizlendi
-bütün ev toplandı (evde kimse olmayınca eşimle bende dağıtmadık)

kalan işlerim
-çöp atılacak
-mutfak ve oturma odası şöyle bi süpürülecek mutfağın süpürülmeye ihtiyacı var...((ama saat daha erken herkes uyuyordur)) :6:

kalan işlerimi de hallettim
-oturma odası süpürülüp silindi
-mutfak süpürüldü düzene sokuldu
-bahçedeki sebzeleri eşimle suladık
-mutfak dolap kapakları silindi

birtek akşama yemek kaldı :35:

1- En fazla kaç gün "hiç" iş yapmamışınızdır
2 gün

2- En yoğun olduğunuz gün kaç saat iş yapmışsınızdır
6-7 saat

3- Temizlikte belli bir gün-iş rutininiz var mı? Varsa hangi günler hangi işi yapıyorsunuz?
Pazartesi ve Perşembe dip köşe temizlik yapıyorum diğer günler rutin temizlikler

4- En erken saat kaçta iş yapmışsınızdır?
7 de

5- En geç saat kaçta iş yapmışsınızdır?
20

6- İş yapmanızı en çok engelleyen 5 şey söyleyin
Kızım, hafta sonları eşim, migrenim, pc, tv,ve ev çok fazla dağınıksa

7- İş yapmaya sizi en çok motive eden 5 şey söyleyin
Topik, komşularım, mevlananın sözü( ölecekmiş gibi kalbini temiz tut, misafir gelecekmiş gibi evini temiz tut), karşı apartmanda sürekli cam silen bir bayan:)

8- Bu topiklerde sizi olumlu etkileyen şeyler nelerdir?

9- Evlilik, iş, çocuk, yaş durumunuzu belirtiniz ona göre adaletli bir dağıtım yapmayı düşünüyorum..:33::33:
Evliyim, 22aylık bir kızım var ev hanımıyım ve 23 yaşındayım

sizin merak ettiğiniz bir şey varsa çekinmeyin sorun :1::1::1::1:[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]

2 gündür topiğe giremiyorum kızımla ilgilenmekten küçük bir felaket yaşadık dün kızımın ayağının dibinde maden suyu şişesi patladı soluğu hastanede aldık sonuç üç dikiş :( :( vicdan azabından öldüm.. Üstüne eşim parmağını kesti yemek yaparken birde misafir ağırladım of of öldüm yani iş felan yapamadım şuan ev mahvolmuş durumda kalkıp yapsamı yok

2 gündür topiğe giremiyorum kızımla ilgilenmekten küçük bir felaket yaşadık dün kızımın ayağının dibinde maden suyu şişesi patladı soluğu hastanede aldık sonuç üç dikiş :( :( vicdan azabından öldüm.. Üstüne eşim parmağını kesti yemek yaparken birde misafir ağırladım of of öldüm yani iş felan yapamadım şuan ev mahvolmuş durumda kalkıp yapsamı yok

Geçmiş Olsun canım..

2 gün

6-7 saat

3- Temizlikte belli bir gün-iş rutininiz var mı? Varsa hangi günler hangi işi yapıyorsunuz?
yok hangi güne ne iş denk gelirse

8,30 de

22

yalnız olmam,zayıf bir bünyemin olması çabuk hasta oluyorum,çabucacık yorulmam,çok dagınıksa ev,kötü hava şartları

kayınvalide baskın yapacak korkusu,topik, neşeli müzikler,pis derler korkusu,kendiliginden gelen ani temizlik iştahı

temizlige teşvik etmesi,yalnız olmadıgımın farkında olmam ve yarışma heyecanı güzell
9- Evlilik, iş, çocuk, yaş durumunuzu belirtiniz ona göre adaletli bir dağıtım yapmayı düşünüyorum..:33::33:
Evliyim,evhanımıyım,çocuk maleseff yok,22 yaşındayım

teşekkür ederim

geçmiş olsun defnemel...umarım şimdi iyisindir...kesikleriniz derin degildir umarım ...dikiş atıldıgına göre biraz derin herhalde.
Izler görünür yerde mi? Iz kalmaması için madecassol sür...ama kabuk bağlasın öyle sür azıcık yakan bir merhemdir.hem çabuk iyileşir hem iz kalmaz...yumuşacık kapanır...

hiç bilmiyom, ufacık tefecik şeyleri zaten hep yapıyoruz da genel temizliği uzun zaman salladığım olmuştur.

öğlen başlar, gece yatana kadar otura kalka yaparım :1:

hiç öyle bir gün saatim yok, tv de şöyle kafama göre bir dizi ya da film olduğunda ütü yaparım sadece :))

erken iş yapamam ben, erken kalksam bile işleri hep akşam üstü ve gece yaparım. en erken öğleden sonra 1 de başlamışımdır, istisnalar hariç.

gece 3 -4

canımın istememesi, oğlumun bırakmaması, saatin ev süpürmek için geç olması vs.

burası... etrafın dağınık olması, özellikle salonun dağılmasına tahammülüm yok.

her bişey :))

evliyim, bir oğlum var, 34 yaşındayım, çalışıyorum.

sizin merak ettiğiniz bir şey varsa çekinmeyin sorun :1::1::1::1:

takım olmaktan hoşnut değilim, o hafta bişey çıkar ben pasif kalırsam, takım arkadaşlar temizliğe abanmış olursa, benim yüzümden kaybederlerse gibi sıkıntılarım var.

bütün işleri yarına bıraktım lan :1:
nassı olsaaaa yarışcaz, yarışcak materyal biriktireyim dedim :))

şimdi sadece mutfağı toplicam, çamaşır asıcam, makineye de çamaşır atıcam, bir ihtimal banyoyu da yıkarım.

Sizi özledim stop.. iftara geldik stop... yazilanlara göz gezdirdim stop... ama cepten oldukca zor okumak stop.. opuldunuz

mutfağı topladım, çamaşırları astım, makineye çamaşır attım, banyoyu yıkadım. yatarken de salonu toplarım. yarın için hazırım :ssz:

ben 1-o maglubum o zaman

bütün gün pinekledim kızlar halim yok agrım var.
regl ilk 2 günü yamugum zirve yaptı:)) ikea ya gidecegidim yalan oldu .((

yarın siz çalışın ben begen tuşuna basarım:))

arkadan yetişirim ben.arap atları gibi geç açılır çok koşar...yarın iyi olursam bu gün yan yatan İKEA sözüm var kıza...beni yere atıp üstümde tepinir valla:))

öpüldünüz

Bende artık gece külkedisi olma yolunda oldukça ilerledim. Bugün yaptıklarıma bi göz atacak olursak eğer iyi bir külkedisi olma yolunda ilerliyorum.

Bulaşık makinasındaki temiz eşyaları yerlerine yerleştirdim. Sahurdan kalan bulaşıkları makinaya yerleştirdim. Elde yıkanacakları yıkadım.
Ocağımı sildim. Mutfak tezgahını çamaşır suyuyla temizledim.
Minik kuşumun çamaşırlarını makinaya attım.
Bebişimin banyo küvetini ve kovasını temizledim, kaldırdım
Bebişimin yıkanan çamaşırlarını astım, kuruduktan sonra topladım. (Ütüsünü birazdan yapmayı düşünüyorum)
İftar için yemeklerimi hazırladım.
İftara davetsiz bir misafirim çıktı, allaha şükür ağırladım bi güzel.
İftar sofrasını kurdum, kaldırdım, bulaşıkları makinaya yerleştirdim.
Tuvaleti ve lavaboyu temizledim, aynasını sildim.
Birazdan ütüye başlayacağım inşallah. Başlar ve bitirirsem yazarım yeniden.
Son iki gündür ciddi ciddi bağladım külkedisine. Prenseslik yeter artık :27:

Mesajı alıntılayıp, başta ve sondaki Quote kısmını silip, cevaplarınızı soruların altına yazarsanız çok daha rahat olur..

-1 hafta
-9-10 saat
-hayir yok
-6'da
-2'de
-isteksizlik, yorgunluk, depresyon, hastalik, misafir
-bu topik :), keyfim yerinde oldugu zmanlar, daginikligi sevmemem, ise baslamadan once evin temiz halini dusunup mutlu olmam :), bazi zamanlarda misafirler sagolsun acayip motive ediyorlar :9:
-temizlige tesvik etmesi, temizlik yaparken kendimi yalniz hissetmemem
-evliyim, ev hanimiyim, cocuk yok, 27 yasindayim

sizin merak ettiğiniz bir şey varsa çekinmeyin sorun :1::1::1::1:

geçmiş olsun defnemel...umarım şimdi iyisindir...kesikleriniz derin degildir umarım ...dikiş atıldıgına göre biraz derin herhalde.
Izler görünür yerde mi? Iz kalmaması için madecassol sür...ama kabuk bağlasın öyle sür azıcık yakan bir merhemdir.hem çabuk iyileşir hem iz kalmaz...yumuşacık kapanır...

Teşekkür ederim cnm ben iyiyimkendime geldim cam kırığı 22 aylık kızımın dizini kesti ona 3 dikiş attılar.. Kesik biraz derindi .. Masecassol bebeklerde kulanılıyorrmu?

Günaydın Herkese:16:
Dün değil ondan önceki gün kızlar buraya yapamamıştım çünkü sızıp kalmışım eşim teravihe gitmiş ti hatta benden bolayı dışarda kaldı kapıyı açmamışım:40:

Dün akşam yaptıklarım..
Misafirim vardı,Yemek yaptım,Bulaşık makinesi doluydu açtım yıkandı boşaltım,Sofrayı topladım yeniden doldurdum,tezgahımı temizledim,Çöpü attım,Konsolun üzerindeki bir önceki kalabalık davetim dem kalma tabak kaşıkları bıçakları yerleştirdim,Konsolumun tozunu aldım,Nevresim takımı değiştirdim,İki makine ÇAmaşır yıkadım(Beyazlar ve Renklilleri)Astım...

Bu akşam
İftarda amcamlardayım..

Back