• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Eşim dini olarak ne öğrense kardır diye düşünüyor. Kendisi mühendis. Bende güzel sanatlar mezunuyum. Bizde okumuş insanlarız. Oğluma sorsam babası baskı yapacak ve imam hatip diyecek yüksek ihtimalle.
Ne ogrense kardr cümlesi saçma sen ne öğrettiysen onu bilir çocuk özellikle dini konuda, çocuklara bir arapça dersi var mesela inanın yeteneği olanın bile hevesi kaçıyor dersten. Ders çeşidi fazla olunca öğrenci yetişemiyor ..bizdede baba karar vermişti iyi tamam dedik bir sene sonra okulu değiştirmek zorunda kaldık ...sonraki okulunda ingilizceden en başarılı kızım oldu lgse de okulda fenden 1.oldu... derken şuan liseye hazırlanıyoruz yine aynı konu bizde atıştık ben ağlamam sonunda benim dediğime geliniyor evde sabrediyorum....

Ne kadar komik yazmıssın bu dar kafaları acın artık ıhl cıkan imam dın gorevlısı olmuyor her meslekten mesleğini yapar unv okur doktor polis ogretmen olur yeterkı calıssın onemsesın geleceğini neden bir proje olsun hem dını hem ilmi hem bilimsel eğitim ogretım var neden korkuyorsunuz?Bu kadar korkma rahat ol.
Ülkenin haline bak hala korkma diyor bence sizde biraz korkun

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Bizde de tam tersi oldu. Ben İmam Hatip Orta okulu istemiştim, eşim istememişti. Bulunduğumuz ilçede babasının isteğiyle evimize yakın olan ortaokula vermiştik oğlumuzu. Notları çok çok yüksekti. Sonradan pişman oldum orası ayrı bir konu.
Şimdi kızım ortaokula başlayacak. Onu bu kez tam tersi eşimin isteğiyle İmam Hatip Ortaokuluna vereceğiz.
Bulunduğunuz yerde araştırma yapın. Ögretmen kadrosu ,okul disiplini, okul çevresi vs nasıl diye.
İmam Hatipte okuyan herkes din görevlisi olmuyor ayrıca. Insanlarda tuhaf bir algı var. Ortaokulda 2. dil öğrenmeye başlıyor çocuğunuz. Artı ve eksi olarak gördüklerinizi karşılaştırıp kararınızı veriniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yorumu yok çünkü kendi fikrinin sizin ailede çok önemli olduğunu düşünmüyor, o ufacık dediğiniz çocuk(ilk yorumlarda) şuan kendi fikrini çatır çatır söyleyip, kendi düşüncesini belirtmesi lazımdı, sizin ve eşinizin eğitimli olmanız çok iyi bir çocuk yetiştirdiğiniz yada çocuğunuza saygı duyduğunuz anlamına gelmiyor. En doğru kararı siz değil kendisi vermesi gerekiyordu hatta şimdiye kadar kafasında bir plan kurup size anlatmış olması lazımdı sadece mükemmel gösterdiğiniz ailenizde çocukla ilğili çok büyük problemlerinizi var farkında değilsiniz. Bir çocuk kendi eğitimi hakkında söz sahibidir! Kreş dönemindeki çocuk bile ben bu öğretmeni beğenmedim, istemedim diye tepki veriyor, ilkokul çocukları eğitim hayatı hakkında yorum yapıyorlar, arkadaş çevresi, kendi görüştüğü çevreye kendiyle ilğili mutlaka belirti vermiştir ne isteyip, ne istemediğini ama bunu anlamak lazım. Eğer gerçekten hiçbir görüş bile belirtmiyorsa bugüne kadar çoçuğunuza evinizde kendisiyle ilğili hiçbir söz düşmemiş demektir. Böyle durumlarda hemen yardım almanız lazım. O kadar kendiniz eşinizle ilğili savunmacısınız ki bende ki genel izlenim bile baskıcı olduğunuz çünkü kariyer odaklı anlatıp eğitim sahibiyiz diye bitiriyorsunuz. Ülkenin geneli artık üni mezunu ve eğitim seviyesi yüksek sınıf ama bir o kadar da akran zorbalığı artmış ve inanılmaz içine kapanık çocuk oranı yüksek neden acaba çünkü herşeyi biz biliriz diyen veli sayısı arttı.
Yazdıklarınız hiç birine zerre katılmıyorum.

Oğlum ilkokulda tam idealist,Atatürkçü bir okulda okudu. Çok severek ortamı ve arkadaşlarını. Elbette olumsuz yanlarıda vardı ve bunları bize anlattı.

Herhangi bir yorumu yok. Çünkü yaşadığımız yerde çok yeniyiz. Bilmiyor tanımıyor.

Sevdiği bir arkadaş ı imamhatip e gidiyorsa imahatip istiyor mesela ☺️

Ortaokul çağında bir çocuk da çok küçük değildir sürekli çok küçük fikri yok yazmışsınız ama fikrini söylemek istemiyor muhtemelen. O yaşta bir çocuğun fikri muhakkak vardır tam ergenlik başlangıcı.
Oturduğumuz yerde çok yeniyiz.
Bilmiyor tanımıyor okulları o yüzden fikri yok.

İmamhatibe ve kötü nam yapmış,sırf adresim orada diye mecbur bırakıldığımız mahalle okuluna yollamamak için evi değiştirdik. Mahalle okulunda eğitim yerlerdeydi tek seçenek imamhatipti, bu yüzden taşınıp kaliteli bir okulun olduğu mahalleye yerleştik. Şimdi ingilizce ağırlıklı proje sınıfındayız ve benim içim çok rahat etti. Mahalle okulunuz iyiyse oraya gönderin,imamhatip için fazla yorum yapmak istemiyorum malum ban yiyoruz sonra.
Mahalle okulu berbat.
Taşındığımız semt eskiden yazlıkların çoğunlukta olduğu bir semtmiş.
O yüzden okullara önem verilmemiş maalesef. O yüzden vasat.

Ne ogrense kardr cümlesi saçma sen ne öğrettiysen onu bilir çocuk özellikle dini konuda, çocuklara bir arapça dersi var mesela inanın yeteneği olanın bile hevesi kaçıyor dersten. Ders çeşidi fazla olunca öğrenci yetişemiyor ..bizdede baba karar vermişti iyi tamam dedik bir sene sonra okulu değiştirmek zorunda kaldık ...sonraki okulunda ingilizceden en başarılı kızım oldu lgse de okulda fenden 1.oldu... derken şuan liseye hazırlanıyoruz yine aynı konu bizde atıştık ben ağlamam sonunda benim dediğime geliniyor evde sabrediyorum....
Genelde ağlak bir yapım var benim ondandır.
Eşim ısrar ediyor kendi dediği olsun diye.
Ben yanlış karar vermekten korkuyorum.
Çocuğu. Etkilenmesin benim kararından.

Bizde de tam tersi oldu. Ben İmam Hatip Orta okulu istemiştim, eşim istememişti. Bulunduğumuz ilçede babasının isteğiyle evimize yakın olan ortaokula vermiştik oğlumuzu. Notları çok çok yüksekti. Sonradan pişman oldum orası ayrı bir konu.
Şimdi kızım ortaokula başlayacak. Onu bu kez tam tersi eşimin isteğiyle İmam Hatip Ortaokuluna vereceğiz.
Bulunduğunuz yerde araştırma yapın. Ögretmen kadrosu ,okul disiplini, okul çevresi vs nasıl diye.
İmam Hatipte okuyan herkes din görevlisi olmuyor ayrıca. Insanlarda tuhaf bir algı var. Ortaokulda 2. dil öğrenmeye başlıyor çocuğunuz. Artı ve eksi olarak gördüklerinizi karşılaştırıp kararınızı veriniz. Hakkınızda hayırlısı olsun.
İşte nasıl araştıralım ?
Her okul en iyi benim diyor.
Burda çok yeniyiz kafayı yemem an meselesi.

Valla ben göndermezdim . Daha sınava yönelik dersler alacağı , arapça yerine ingilizce öğreneceği bir eğitim bence çocuk için daha sağlıklı.
Arapça,Rusça,Almanca...bu dilleri ve Türkçeyi her ikisini de Anadili gibi konuşan çokça insan var zaten, Azerbaycanli,Suriyeli,alamanci çocuğu... Bir iş için onlarla rekabet edemez ki. En basit part-time fuar işlerinde bile az arapça bilen adam yerine alırlar iki dili de Anadili olan Suriyeli genci. Öğrendiği dilin çocuğa bir katkısı olmaz yani.
Ama ingilizce öyle değil çünkü bir dünya dili, herkesin öğrenmesi gereken bir dil. Ayrıca siyer,peygamber hayatı, kuran alfabesi falan... Gireceği ve hayatını belirleyecek sınavda bunlardan mi sorumlu olacak sanki? Daha az aldığı temel derslerden sınava girecek.
Ve de en önemlisi şey; adım başı imam-hatip olmasından rahatsız olan büyük bir kesim var (ben de bunların içindeyim açıkçası,insanların okul yok diye sınav kazanamayan çocuklarını imamhatipe vermesi, okulların imamhatipe çevrilmesi falan beni rahatsız ediyor).
Yarın bir gün hükümet degisir , yeni gelen yine eskisi gibi katsayı diye bir şey getirir, ya da ne bileyim nasıl okullar bir anda imam hatipe donduyse bir anda düz liseye çevrilir falan.
Şimdi avantaj olarak görülen ne varsa onu kaldırırlar, tercih edilmesin diye.
O zaman çocuğunuz ciddi manada ortada kalır.
Benim ablam meslek lisesindeydi, dört yıllık iki tane bölüm seçebiliyordu, onu kazandı. Dersleri iyi bile olsa başka bir bölüm secemiyordu o dönem katsayı farkından
Yeniden böyle bir sistem gelirse cocigunuzun önünde sadece ilahiyat fakültesi imkanı olur, geri kalan seyleri yapamaz.
Saçma sapan, plansız,programsiz bir ülkeyiz. Sınavdan üç ay önce sınav müfredatı degisiyor mesela. Beşinci sınıfa gitmeyi bekleyen çocuklar bir anda değişen sistemde kendilerine ortaokul aramaya başladilar bir donem.
Baştaki "ol" deidginde plansız programsız oluyor o işler.
O yüzden bu riske girmek istemezdim

Kızlar selamlar;

Geçtiğimiz yıl ortaokula basladı kızım,öncelikle olasılıkları listeledik,sonra devam ettiği ilk okulun rehberlik öğretmeni ve okul müdüründen fikir alarak bir eleme de böyle yaptık.

Kızlar selamlar;

Adrese dayalı olmuyor mu bu işler???? Gerçi her türlü imam hatip e göndermezdim, tabikide normal bir ortaokul tercihimdir.

İşte nasıl araştıralım ?
Her okul en iyi benim diyor.
Burda çok yeniyiz kafayı yemem an meselesi.
Okullar ben iyiyim diyebilir. İlk önce okulları gezin ortamı görün. Görsel bir fikir oluşur kafanızda. Komşunuz, iş arkadaşlarınız varsa onlara eğer henüz kaynaşamadım onlara soramam vs diyorsanız gerekirse alışveriş yaptığınız esnaf kesimine sorarak son kararı verip kayıt işlemini yapacaksınız. Verdiğiniz okul kararından olur da pişman olursanız ara karne döneminde değişikliğe gidersiniz.
Bu arada Imam Hatiplerde hem ingilizce hem arapça eğitimi veriliyor. Bazı yorumlarda sadece arapça dersi varmış gibi algı oluşturulmuş.

Biz normal ama kaliteli devlet ortaokuluna gönderdik.ekstra 5 ders alacak onlara yetişmeye çalışırken lgs sınavı için ne zaman çalışacak bu çocuk.lgs senesinde her hafta düzenlenen deneme sınavından sonra müdür çağırıp doğrularına yanlışlarına bakıyordu yanlışları için öğretmenler cagirilip tekrar o konu anlattırılıyordu özel olarak o gün(hem kendi isimleri icin hem kizim icin ekstra ilgileniyorlardi).rehberlik servisi plan program yapıyordu her gün kac soru o gün hangi dersler hangi konular(birde korona oldugu icin uzaktan egitim vardi ama bize işlemedi biz okula gidip destegimizi aldik ogretmenlerimizden birebir).Okulu birincilikle bitirdi lgsde en yuksek puanı aldık.Dereceli Anadolu lisesini kazandı çok memnun (aslinda daha yuksekte olan fen lisesine girebiliyordu kendi tercihiyle çok gözde olan Anadolu lisesini yazdi) .su an hem İngilizce hem almanca ekstradan İtalyanca öğreniyor.Hedefi İtalya'daki anlaşmalı üniversiteyi burslu okumak yada burada liste başındaki bir üniversitede hukuk okuyup savcı olmak istiyor.mevzu dinse yaz aylarinda ben kuran kursuna gönderdim.Okullarin lgsdeki başarılarına bakın.Basari ne kadar yüksek olursa onunda hevesi yükseliyor oda çabalıyor başarısı yükseliyor bence.Lgsye kim ne kadar çıkarmış cabalamis öğrencilerine destek vermişler ilgilenmisler.

Simdi gittigi lisede gecen yıl İngilizcede ilkbasta eksik kaldık(müdür gelen ogrencilerin yuzde sekseni kolej cocugu demisti yabancı dilleri müthişti) .ogretmenimiz kızımın boş dersinde öğle arasında okul çıkışında ücretsiz olarak anlamadığı konuları anlatabilirim hatta vakit yoksa gece bile online ders anlatabilirim yeterki arkadaşlarıyla yeterli seviyeye gelsin demişti.(biz özel hoca tuttuk daha ileride şu an arkadaslarindan, daha da önümüzdeki sene devam edecek 10.sinifa gectik)Ne kadar nitelikli okula giderse okuldaki öğretmenlerde anlamalari icin o kadar özverili oluyor ders anlatıp işini bitirip çıkmıyor çabalıyor.okulda arkadaş arasındaki sohbetler bile değişiyor bence.

var bildiğim bir proje imam hatip okulu.eğitimi çok iyi.ha ben tercih etmem ama eğitim kalitesi de ortada o okulun.çok iyi yerleri kazananları duydum.
ben de tercih etmem. ama ben tercih etmiyorum diye çocuğunu oraya gönderilenlere boş beyinli deme densizliğinde bulunamam ayıp yani

Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.
Çocuğunuz normal okullarda okuyup, dini bilgi öğrenmek istediği zaman ya da zamanının geldiğini düşündüğünüz zaman kurslara gidebilir. Kurslar, dini bilgileri okulda öğretilenden daha çok ve kalıcı öğretiyor.
Bizler hep böyle yetiştik, imam hatip e gitmemenin bir eksikliğini yaşamadık.

kızımın dini eğitimini gerçekten ben veriyorum bütün duaları ben bildiğim için kızımda ögrendi ,
sınıfında ilk okuyan hep kızım oldu çünkü kızıma hergece yatarken bütün duaları okuyordum bilinç altına yerleşti ezberi kolay oldu , namaz kılmayıda ögrettim bu sene liseye gidecek biraz daha yogunlaştıracam ,

o işler okulla olmuyor aileden gelecek bazı şeyler

Öncelikle ilkokuldan gelen tüm çocukların ortalaması 98 ve üzeri oluyor zaten. İlk yıl ortalamaya ve kız - erkek oranına bakarak sınıf listelerini belirlemeye çalışıyoruz ama 4. Aydan itibaren yavaş yavaş çözülüyor çocuklar. Gerçek potansiyellerini görmeye başlıyoruz.
İmam hatip ortaokulu zordur . Disiplinli çalışma ister . Kaç öğrenci 6. Sınıfta bırakıyor bir bilseniz .
Size tavsiyem LGS sonuçlarına bakın okulların . Azıcıkta olsa bir fikir verir.
Mahallenizde kuran kursu tarzı yerler vardır , benim bazı velilerim hafta sonu oraya gönderirlerdi .

Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.
Basbaya karşısın işte.eğip bükme 😁

ben de tercih etmem. ama ben tercih etmiyorum diye çocuğunu oraya gönderilenlere boş beyinli deme densizliğinde bulunamam ayıp yani
herkes istediği yerde okutur evladını buna bizler karışamayız.anca kırmadan önerilerde bulunabiliriz ve yorum yapabiliriz.ben asla tercih etmem.başka yerden aldırırım dini eğitimini.tercih eden de yanlış insan değil.

Back
X