- Konu Sahibi KarKralicesi
-
yan gözle bakanı keserim
adımın yanına hanım efendi koymuyanı fabrika girişinde sallandırırım diyorum
senin gibi kendini bilmez patronlar yüzünden calismaktan sogudum diyorum, baskada bisey demiyorum..
arkadas patron deil çalışan
evet ama o kizin bi üstüymüs ya, onu kastettim
Çok ahkam kesiyorsunuz da...
Bakında sizi sallandırmasınlar
Başkada yorum yok diyorum :icecream:
iyi de sizinle konuşularak iş çözülmeyeceğini biz buradan anladıysak o kız da anlamıştır.. siz, size saygıda kusur edilmesin istiyorsunuz.. neden? sonuçta hiç kimse vazgeçilmez değildir değilmi?
neyse hakkınızda hayırlısı..
evet biraz fevri davrandımanlayışlı olabilirdiniz ne demek ben asla ona hiç birşey öğretmem çok yanlış
uzun yıllar çalışıyor olabilirsiniz ama oranın sahibi değilsiniz,kararlarda etkili olursunuz ancak
kararı siz değil patronunuz verir....maalesef sizin tarzınızda insanlarla bende karşılaştım ne kadar altan alsam da karşıdakini,öğretmemek için mutlaka bir bahane,ezmek için kendini parçalıyorlardı,bir an evvel kaçayım diye...kızda çok sabırlıymış ayrıca....
ama patronlarım eleman ararken öyle tek söz etmedilerişi begenmediğini düşünüyorum
cünkü bana öncelik evrak işi muhasebe dendi diyor
halbuki bizim arayışlarımızdada öncelik temizlik yemekti...
maalesef böle bişey benim de başıma gelmişti muhasebe denilerek işe alınmıştım..
ama sizin gibi muhasebe de söz sahibi bir hanfendi vardı aahhh geçmişte kaldı ama sinirlendimm direk beni tanımadan sen sekreterlik yap çay getir temizlikçiye yardımcı ol ben boşuna mı okudum ya...çay temizlik telefon için ilkokul okumak bile yeterli...yani
sonuç 3 ay anca dayanabildim...kız hata yapmamdan korkar masanın üstündeki evrakları bile elletmezdi bu kadar bencil olabiliyorlar bazıları yazıkkkk..........
kız ne yaptı size ekmeğiyle oynayacağınız kadar?
hayatta herkes yaşattığı sıkıntının karşılığını alır. hayatınızdaki olmumsuzluklarınız etrafınıza verdiğiniz olumsuzlukların bedelidir!
konuyu okuduğumdan beri kafamda çok kötü bir imaj çizdiniz kk da size denk geldiğimde ve her sıkıntı anlattığınızı gördüğümde bunu hakettiğinizi düşünücem .. üzgünüm...
Çok sinirlisiniz belli ama sizde biraz ılımlı olun lütfen hakaret ediyorsunuz,insansızca yargılıyorsunuz ki böyle bir hakkınız bile yok.Ne kadar kibirlisiniz, çalışan belki sizin bu tavrınızdan çekindiği için üstlerinize şikayette bulundu ..4 ayda ne ögretilebilir ki yazmıssınız millet 3 ayda yeni dil ögreniyor kendi alanında 1 aylık kursa gidip uzmanlık belgesi alıyor..
Size söyleyebileceğim tek şey var biraz empati kurmayı öğrenin ilerde siz çalıştığınız kurumda müdür filan olursanız çalışanların haline vah ki ne vah!
kimseden saklıcak hiç bir şeyim yokHaksizsiniz.
Surda yazdiginiz seylerden ben bile gordum sizinle konusulmayacagini, bu ne afra tafra, bu ne sertlik ya.. O kiz tabii ki size gelmeyecek de patrona gidecek, anlasilan kendisini gercekten dinleyip yardimci olacak birine ihtiyac duymus.
Tutturmussunuz, bana gelseydi kadin kadina cozerdik, patronu niye karistirdi... Bunun kadin dayanismasiyla ilgisi yok. Goruyoruz ki siz bir olayda bile patrona calisanini isten cikarmasi icin bu kadar laf yapacak karakterde birisiniz. Kim bilir neler yaptiniz o kiza orada ki sizden kacip patrona cikmis. patrondan saklayacak birseyiniz var, bir sucunuz var anlasilan ki bu sizi bu kadar sinirlendirmis. "benim alnim ak, kime cikarsa ciksin, kendini kucultur, ben kendimi savunurum, ne yaptigimi bilirim" diyemiyorsunuz, neden? boylece kizi hakli cikariyorsunuz farkinda degilsiniz.
Sizdeki de ne hirsmis sastim kaldim, ille bu kiz isten cikacak, lami cimi yok. Yukarda yazdigim gibi patrondan bu kadar cekinen siz neye guvenerek bu kadar lafi soyleyebiliyorsunuz, cesaretinize hayran kaldim. Isterseniz 4 aylik kiza karsin 50 yillin calisan olun, hicbirsey size patronla bu sekilde konusup blof yapma hakki vermez. "ya o ya ben, ben onla calismam" diye diretirken size kapiyi gosterirlerse sasmayin.
onca iş tecrübem oldu eşimde işverendir hiçbir zaman bir çalışan için böyle konuşulduğunu görmedim ayrıca işi veren siz değislsiniz! sizde çalışansınız o bayanda ekmeğinin peşinde biri! ona işi öğretmek ,iş yerine onu verimli kılmakla mükellefsiniz. ama siz kapris yapmayı tercih etmiş alt üst komleksine girmişsiniz. vallahi dönüp dolaşıp şu konuyu okuyor hala hayretler içersinde kalıyorum!
şu dakkadan sonra o bayanla ilgili bana ne anlatsanız boş. isterse dünyanın en kötü insanı olsun ben şu anda ona acıyorum...
Böyle zitlasmaya devam edersen bence kapı önünde bulabilirsin kendini o kız torpilli belli ki.torpillilerle uğraşmanı tavsiye etmem
Kimi insan bir işi bir kerede öğrenir kimi insan üç kerede.
Siz çalışan bir "üst"seniz, burada söylediğiniz gibi, sizin göreviniz o elemanın kalmasına ya da gitmesine karar vermek değil, o elemana işi öğretmek, gerek bir kerede gerek üç kerede gerek beş.
Bir eleman 4 ay sonunda hala bir şeyleri beceremiyorsa bunun sorumlusu çokça da o işi öğretenlerdir.
19 yıldır çalışan bir kadın olarak size tavsiyem, kimsenin ekmeğiyle oynamayın... sonra kendi ekmeğiniz boğazınızda kalır.
valla kız kpss ye hazırlanıyorsa, sizin dediğiniz gibi çok basit bir hesap işini yapamayacak kadar da salak değildiirt..
Bence siz bulunduğunuz konumu haketmemiş, ve hazmetmemiş birisiniz...
Kimsenin kiimseye aşşağılık demeye hakkı yoktur. S,izin işiniz altınızda çalışacak elemanlara karar vermek değil, altınızda kimin çalışmasına karar verildiyse ona işi öğretmektir....
bu ne ya 4 ayda kım işi alır dıyorsun larisa yapma lütfen ne kadar zamanda alacak o iş yapmak için oradaysa sende 4ayda bırseyler öğretmen gerekirdi,hadi bunu geçtim bende bı nevı yönetici olarak şirketteyım ve hıcbır zaman iş kalmaz ve ıkınızde bır patrona bağlısınız eger sen ona öğretmihorsan oda boş oturmaya devam edecek hali yoktu ya patrona cıkmakla cok dogru yapmış.
iş şu zamanda ögretilir düşüncesinde degilimSizin tavrınızı ve kıza aşağılık vs.. diye hakaret içeren cümleler kurmanızı çok kınıyorum.
Sizin bu tavrınız bana başıma gelen bir durumu hatırlattı. Ben de bir kaç yıl önce Türkiye'nin büyük şirketlerinden birinin bölge müdürlüğünde işe başlamıştım. Benden önce görevde bulunan ve onun görevinin yerine benim geçeceğim kendisinin de başka pozisyona geçecek olan kişiyi de üniversite zamanlarımda staj yaparken tanıyordum. Kişi o zaman ne benim üstüm de ne de üstüm olabilecek bir pozisyona geçecekti sadece ben iç işlere o da dış işlere bakacaktı. Yalnız bu insan aynı sizin yaptığınız gibi yapmaya başladı; yok şu kadar ayda iş mi öğretilir, yok ben onu öğretemem daha zamanı var bilmem ne.. Gidip kensiyle konuşmaya değmeyecek kadar müdürüm havalarındaydı.. Ben de gittim müdürlerimle konuştum işi de çatır çatır onun elinden aldım. Her şeyi öğrendikten sonra bunda bir endişe oluştu vay bu kız işi kaptı beni işten çıkaracaklar diye. Çünkü kendi de biliyordu işi düzgün yapmadığını ve şirkete zarar verdiğini.. Nitekim de benim ayağımı kaydırmaya, beni müdürülerime hatta müşterilere bile kötülemeye başlamıştı. Ama Allah her zaman haklı olanın yanındadır. O işten atıldı. Hem bu agresif tavırları ve ben herşeyi bilirim havaları yüzünden, hem de aslında müşterilerin ondan hiç memnun olmamasından dolayı :))) Sonra benim yanıma birini aldılar, bu kez ben ona görevimi teslim edip evleneceğim için işten ayrılacaktım. İnan bana senin anlattığın kızdan daha da sorunluydu. İşi öğrenmek istediğini söylüyor ve öğrenemiyorum yapamayacağım diye ağlıyordu ve bu bir erkek elemandı. İşi asla senin gibi öğrenemem hızlı çalışamam olmucak yapamıcam diyordu. Verdiğim işlerin çoğunda geri dönüşü çok zor olan hatalar yapıyordu ve o her hata yaptığında müdürlerim onun hatasının sorumluluğu sende deyip sorumluluğu bana yüklüyorlardı. Evet, doğru yeni gelen biri hata yapıyorsa onu salak yerine koymak yerine bu sorumluluğu karşılıklı yüklenmek gerekir. Öyle de yaptık nitekim. O işleri yapamayınca hırçınlaşıp üstelere öğretmiyor, bana vakit ayıramıyor, çok çalışıyor diye şikayetlerde bulunuyordu. Ama ben hiç bir zaman üstelerimin karşısında sizin gibi elemanı kötülemiyordum. Sonunda kazanan biz olduk. Eleman baktı ki bu tavırlarla bir yere varamıyor, uyum sağlamaya başladı. Baktı ki o bir işi yapamayınca benden ters tepki görmüyor bu kez hata yaptığı yerleri benimle paylaşmaya başladı. Sonra ben işten ayrıldım, eşime de süper bir eleman yetiştirip bırakmış oldum. Şimdi işleri yürütebiliyor. İnsanları kazanmak her zaman önemlidir. Üst olmuşsunuz ast olmuşsunuz farketmez önemli olan insan olabilmektir. Size tavsiyem profesyonel davranın ve iş yerinde oluşan böyle ufak sorunlar için bu kadar kafanıza takıp hakaretler etmeyin karşınızdaki kişiye.
abartiyorsunuz siz biraz hakli olabilirsiniz
ama kimsenin ekmegiyle oynamaya hakkinizda
yok yani kizin ihtiyacida varmis düsmez kalkmaz
bir allah bence fazla abartmayin
abarttıgım yokbaştan sona okudum ve diğer arkadaşlarım gibi bende haksız olduğunuzu düşünüyorum.
sizin yaptığınız düpedüz ekmekle oynamak !
patronlarınız bile bu kadar merhametliyken ki onlar şirket sahibi..
siz kim oluyorsunuz...
bence sizin ego probleminiz var...
lütfen söyle konunuzu baştan sona okuyun yorumlayanların tümü sizi haksız buluyor.
burada yapmanız gereken şapkanızı önünüze koyarak düşünmek...
haaa hala ben ben diyorsanız.
bizim size söyleyecek sözümüz yok.
ama unutmayın bu gün başkasına yaptıklarınızı yarın başkaları size yapar.....
akannehir
bu sözün cok talihsizce olmus
nekadar yüksekten ucarsan okadar siddetli ve hizli düsersin:umursamaz:
bence sen gitme pazartesi hatta cik o isden kizda rahat etsinzemuszemus
bastan asagi enteresan bir konu..
Tatlım bence şu an biraz fevri hareket ediyorsun otur düşün bir...
Onun yerinde sen de olabilirdin...
Oldum zamanında diyebilirsin ama emin ol işe ilk girdiğinde olan psikoloji çok farklı...
Ben kendimi düşündüm de ne zor günlerdi her hafta 2 -3 defa ağlardım sıkıntıdan.
Allah'a şükür geçti... :1no2:
Kızla konuşmayı dene bak senin bana bir kastın varsa gel konuşalım de halletmeye çalışın...
Konuşmadan böyle tavır alarak ilerlemek ikinize de sıkıntı verir.
senin gibi kendini bilmez patronlar yüzünden calismaktan sogudum diyorum, baskada bisey demiyorum...
evet ama o kizin bi üstüymüs ya, onu kastettim
Birde şunu anlayamadım ben, madem altlık üstlük söz konusu, sonuçta sizin üstünüz var, patronunuz var, siz nasıl patronunuzu yok sayabiliyorsunuz, illa çıkacak diyebiliyorsunuz. Sizinle beraber çalışıyorsa bile, bir kişinin hangi statüde çalışacağına ,çalışıp çalışmayacağına siz nasıl karar verebiliyorsunuz. Sonuçta çok hatalıda olsa, hiçbir işe yaramıyor bile olsa, büssürü yanlışlar bile yapıyor olsa, birinin çalışıp çalışamayacağına karar verebilecek olan siz değilsiniz ki. Nasıl bu kadar resti çekebiliyorsunuz patronlarınıza anlayamadım. Ki sonuçta patronlarda zaten kızı işten çıkarmamış. Onlar böyle bir karar verebiliyorsa, kusura bakmayın sizin kararınızı beğenmedim deme şansımız ve lüksümüz var mı bir iş yerinde. Karşıdaki sonuna kadar hatalı bile olsa, böyle bir lüksümüz yok. Ayrıca arkadaşın sizle ilgili bir sıkıntısı varsa ve bunu sizle halledemeyecekse, siz nasıl resti çekip ben bunu istemiyorum diyebiliyorsanız, böyle bir hakkınız var ise , o şahsında sizin bir üstünüzle konuşup derdini halletmeye hakkı var. Sizle halledemeyeceğine göre.
Ben olaya sizin tarafınızdan da bakmaya çalışıyorum ama kendi adıma tavıra yine hak veremiyorum. Ancak şuna hak verebilirim, beğenmeyebilirsniz, beraber çalışmakta istemeyebilirsiniz, ama patron moduna girip işten çıkarma moduna giremezsiniz bence.
sen geldiğinden beri kıskanıyorsun kızı belli.herkes haksız olamaz.biraz kendini ölç tart öyle hareket et bence.
bence de bir çekememe durumu söz konusu:1closedeyes: hem iş öğretmiyorsun hem de kalsın devam etsin öğrensin deyince de çıkmasını istiyorsunbenneyaptımki
böyle iş ortamlarını çok iyi bilirim..
cokkomiksiniz biliyomusunuz...
evet komiğim sizin gibi sert,ukala,hazmedemeyen bir insanı güldürdüysem ne mutlu bana....
valla açıkçası kız için üzüldüm onun için en hayırlısıı sizin yanınızdan ayrılmak...
gerçi yeni gelicek insanlarda aynı sorunlardan dolayı patrona koşucağı çokk açık....:)
yok benim anlamadığım ne dememizi bekliyorsunuz ki? "evet, siz elinizden geleni yapmışsınız, derhal attırın işinden.. hatta bundan sonra da işe girememesini sağlayın" mı diyelim? her mesaja verilecek bir cevabınız var madem neden çıkamadınız işin içinden?
duyduğunuz vicdan azabı mı nedir? :umursamaz:
sizde muhasebecisiniz galiba...
kac zaman diliminde ögrendiniz bu işi
tam anlamıyla ögrendiğinizi düşünüyormusunuz peki:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?