- 16 Eylül 2006
- 24.056
- 18.169
- 823
- 37
- Konu Sahibi KarKralicesi
-
yok garip değil korkunç.. tutun ki işten hiç anlamıyor ( ki patronlarınız çok afedersiniz salak değilse tutmaz zaten onu) siz onun işten çıkarılmasına vesile oluyorsunuz.. üstelik hiçbir şekilde özeleştiri yapmayı kabul etmiyorsunuz.. kendinizi haklı çıkartmak için açmışsınız konuyu.. tersini söyleyenlere de aşırı sinirleniyorsunuz..
herneyse, eğer içinizdeki vicdan azabı değilse, düşündüğünüz; o kızın işten çıkarılmaması halinde sizin düşeceğiniz durum.. eh zaten dün itibarıyla çıkarılmadıysa bence çok da gitmeyin üstüne.. zira başta da dediğim gibi "kimse vazgeçilmez değildir.."
olur ya "o kalacak Larisa hanım, canınız isterse.." falan derler.. riske atmayın derim...
işle alakalı hiç bi tecrübesi yok olsaydıda 4 ayda bazı şeyleri ona yükleseydimde
her gün kahvemi rahatlıkla keyifle yudumlasaydımzemuszemus
hiç kimseye şurda yazdıgı tek kelimeye sinirlenmedim. sinirlenmemde
fikir alışverişi için actım herhalde sinirlenmek için degil
iş şu zamanda ögretilir düşüncesinde degilim
kişinin işi kapmasıyla alakalı bir şeydir.
asla ben ona bunu ögretmem demedim
hangi işi verebilirim sana acaba diye hep yaklaştım ona
herkes anasından doğarken meslegini kapıp cıkmıyor ya
zamanla ögrenilir ve sabırla.
bu zamanda kişinin kapma kapasitesine baglıdır
2 ayda olur 2 yılda
ufacık sorun patronlara söylenerek büyüdü ne yazıkki
büyümesi taraftarı degildim
evet öğretmiyorum dedim
herhalde beklentin daha fazla büyükce bir şey dedim.
4 ayda hangi iş yerinde bi kalem bir şey ögrenirsin söylermisin bana dedim
yukarıda kopyaladığım iki yazı da sana ait sevgili arkadaşım. Bir dediğin bir dediğine uymuyor doğrusu. 4 ayda her iş yerinde bir çok kalem bir şey öğrenilir. Öğrenilmiyorsa sorun vardır zaten. 4 ay bir işi kavramak için çok da güzel bir süredir. Patrona gitsin söylesin bu onun sorunu senin değil ki. Seni kendine yakın görmemiş ve söylememiş. Seninle halledemediği sorununu da tabi ki senden üst olarak patron varsa patronla halledecek bu dünyanın sonu değil ki. Hele ki bu senin bu kızı işten çıkarın ya o ya ben demende ve kıza aşağılık demen de seni haklı çıkaracak bir sebep değil. Anlıyorum ki sen sorunu asla kendinde görmeyeceksin, sürekli yeni alınan kızı haksız ve hatalı bulacaksın ve burada sana bir sürü arkadaş hatalı davrandığını söylediği halde bunlara kulaklarını tıkayacaksın. O zaman sadece şunu söyleyeceğim çok doğru yapıyorsun arkadaşım, işe yeni girmiş bir insanı en ufak hatasında dışla, patronlarına ya o ya ben diye kıyaslama yap, bir insanı kazanmaya çalışmak yerine ekmeği ile oynamayı tercih et, evet çok doğru yapıyorsun.
patronun yanında dedim hatta o cümleyi
ögretmiyorum diye...
kişi öğretilmiyor diye sitemdeyse bende alaycı şekilde konuşurum
ki gecen hafta hanım efendi aşagıda oturmasın diye iş vermiştim
iş vermiyor diyene kimse kusura bakması alaycı bakarım gülünc bi durum
hatta bazı işleri patron gözetiminde verdim oda yineledi nasıl sana iş verilmiyor şunlar vs. verildi demişti...
dedim ya başka şey istiyor galiba ama ben bilemiyırum
en ufak hatasında dışlıcak kadar insan düşmanı degilim
bardagı taşıran son damlaydı bu
bence sizin hataniz patrona illa cikartin demek...ekmek olayina girmiyorum ama calisma alaninda herkesten hoslanmayabilirsiniz herkesin üstü olabilirsiniz ama kimin cikip kimin girecegini tayin etmemelisiniz..sonucta patrona kadar cikilmis patronda bir cözüm yolu bulmus ama kabul etmiyorsunuz..söyle söyleyim benim ablamda özel sektörde calisiyor üniversiteyi bitirdi direk girdi ilk girdginde normal herkes gibi bir elemandi ama cok calisti suanda patrondan sonra söz sahibi fakat onunda sorunlari oluyor senelerce orada calisan insanlarin üstü,ablam izine ayrildiginda bile telefonla danisiyorlar,bir bayanla bir sorun oldu patronla 3 lü görüsme yaptilar,patron bayana danisalack kisinin ablam oldugunu söyledi fakat o kadar sey yapmasina ragmen cikartsin demedi,diyemez evet patron ablami kaybetmek istemiyor ama bundan faydalanmadi suanda ablam bankaya girecek patronu ortaklik teklif ediyor ama bütün bunlara ragmen cikartmasini talep etmedi..sizinki is ögretmedi demis sizde evet ögretmedim diyorsunuz..ablamin durumu verilen isi yapmamsi,patronada bana is verilmedi kendi oturuyor denilmesi resmen yalancilik var ona karsin konusmayla yol bulundu..
haa begenmeyen evet cikar gider sonucta o insnada ögrenmek istiyor belkide ezilmeden ögrenmek istiyo..derdi kpss evde calissin demissinz ama calisip ailesine bir katkida bulunmak istemistir..bence yapacaginiz en dogru sey patronunuza,o bayana görevlerini hatirtlatmasini istemek evet size ne sekilde yardim edecekse onu söylesin ama bu sekilde ön yargiyla ciksin demeyin.patornunuz o bayana ne yapmasi gerektigini söyler o da kabul ederse kalir etmezse zaten gider ama buna sebep siz olmayin....
benim durumumda ablanız gibi yapmaması gibi bir şey yok allahı var yapardı
hata olurdu illaki olcak buda hiç taılmadım hata yapmasına
patrona iş verilmiyor gibi lanse etmesi cok komik bi durum acıkcası
ezdigim falan yok arkadaşım
ailesine bile katkıda bulunmayı kendine eziyet görüyor...
cıkmasını istemem belki profesyonelce degil doğru
ama o sinirle o anda tepkimi gösterdim
4 yıldır patronlarımın karşısına bu durumla yada farklı bi durumla cıkmadım
hatta burdaki bi çalışanlada sorunumuz olmuştu bagrıştık cagrıştık
ama sorunu kendi aramızda halllettik
patrona yansıtılırsa iş büyür hoş bi durum degil
bence iyi davran herkes yaptığından utansın sadece işinle alakalı ol derim onunlada üst ast ilişkisi yaşa şimdi sen çıkmasını istiyosun ee işşten çıkarcaklar sen 2 gün sora kuruntulara başlıcan benm yüzümden çıkartıldı falan diye kendi kafanı yicen bence yapma bunu kendine yani tek dicem şu herkes yaptığıyla kalır
üst alt ilişkisini asla yaşamadım yaşamamda
bana inanınki ters cok şey gördüm yaşadım
yeri geldi aşagıda bunla börekte yaptım yemekte kuru pastada
ha patronlarım yardım mı? et dedi hayır benim içimden geldi
zorlanmasın ortama hemen alışsın havasında oldum
hata ettik galibaboshayallersmile
kimseye; ne asagılık, ne kafasız, ne de adi denılmesıne hakkınız yok bu biir...
yaptıgınız terbıyesızlıkten baska bır sey degıl buda iki..
saolun
simdiki gencler cok ukala oluyor.ne büyük ne kücük,ne ast ne üst takiyolar.bence yaptigi cok ukalalik. yine de ekmeginle oynama büyüklük sende kalsin.fazla muhatap alma..
ilerde yine bi sorunla patronla karşı karşıya getircek beni bundan cok eminim
cünkü geldiginin ilk ayı patronla karşı karşıya getirdi
asla işten cıksın vs. diye düşünmedim aşarız diye düşündüm aştıkda
ama bu yaptıgı hiç olmadı hiç
verdigim işi inkar eder gibi allah ıslah etsin
inanki cok ama cok sinirlendimSevgili Larisa seni genel olarak forumdan ve zaman zaman yapılan konuşmalardan biliyorum...
O anda sinirle yazdığın cümleler bardağın taşan son damlalarıydı anlayabiliyorum... a.s
Buradaki arkadaşlar da anlamalılar ki, BURADA BİZ KİMSEYLE DALGA GEÇMEDEN SAYGI VE GÖRGÜ ÇEVÇEVESİ içinde karşımızdaki insanın KIRGIN, HASSAS ve BİR DERDİM VAR BÖLÜMÜNE YAZACAK KADAR ÜZÜNTÜLÜ olduğunu unutmadan tavsiye vermek amacımız.
Bu bölümün bu maksatla açıldığını düşünüyorum.
Alaycı mesajlar, küçümseyen tavırlar takınmadan yazmadan; arkadaşımızın doğru veya yanlış hareketini İĞNELEMEDEN, KIRMADAN güzelce izah edebilmek maharet...
Yoksa herkes bilir birbirini kırmayı sen çekemiyorsun eğitim durumun ne senin gibi cümlelerle birbirimizi incitmeyelim lütfen.
Böyle cümleler kullanarak kimseyi rencide etmeyelim.
Kimse bu forumda eğitim müdürü ya da psikolog-sosyolog konumunda görevli değilse tabi...
a.s.
bu iş yerinde 4 yıldır bu şekilde hiç sinirlenmemiştim
boşver o yazanları kendilerince egleniyolar eglensin garipler...
ihtiyacları vardır belkide eglenmeye
valla ben ne kadar kötü olursa olsun birinin işten çıkarılası için bu kadar baskı yapamazdım.
patron olsan istediğin kişiyi seçersin ama sonuçta sen de elemansın.
oyunda mızıkçılık yapan çocuklar gibi "oynamıyorum işte" diyip kenara çekilmek ya da
"ya o ya ben" tavrına girmek hiç hoş ve profesyonelce değil
o sinirle valla yaptım acıkcası
bayandan hoşlanmamış olabilirsiniz, o ruh halini de gayet iyi biliyorum ama stratejik açıdan şu yanlışı yapmayın, işe gitmemek, ya o ya ben demek... bu sizi çok ama çok düşürür, o hanımla kendinizi eşit düzeye koymuş ve kesinlikle yöneticiliği becerememiş olursunuz ki becerememişsiniz.. bence daha fazla bu olayı büyütmeyin, patronlarınıza trip atmayın, siz üst olarak nasıl sözünüzün geçmesini istiyorsanız onlar da patron ve sizin üstünüz olarak kalmasına karar verdilerse kalacaktır. siz diyceğinizi demişsiniz. bence patronlar sizin tavırlarınızdan çok memnun değiller, vazgeçilmez yeri dolmaz değilsiniz bu kadar hırsa gerek yok profesyonel düşünün ve o arkadaşı yola getirmeyi deneyin, bu iyi bir yöneticilik deneyimi olacaktır.
baştan hoşlanmamazlık yapamdım asla
hatta geldiği ay sorun yaşandı patrona kadar gidildi ona ragmen asla ona kötü kötü bakmadım düzelir alışıcak degişicek dedim hep
tavırlarımdan cok memnun olmasalardı eger ki
işinize son irem hanım benim işcimi kimse cıkarmaya kalkışamaz denilebilirdi
onlarda benim tavrımda asabiliğimde haklı oldugumu yegliyolar.
slm tatlım konu hakkında fazla yorrum yapmak istemiyorumyeteri kadar yapılmış zaten ama bişi söylemek istiyorym buraya bikonu açılmış herkes fikrini belirtmiş sence bu kadar insan haksızmı ters cvplar yazmışsın bence biraz düşün zira konunda kapanabilir...
düşüncem bir şey yok
sorulan sorulara göre burda yaşayan ve konunun nerden nasıl bu hale geldiğini yazmak terslemekse susayım ehrkes yazsın o halde istedigini...
fikir alış veriş plartformu burası ben yazım herkes istedigini yazsın ben bir daha yazmıyım değil
konumunda ne gibi vakalarda kapancagını cok iyi bilirim saolun
Maaşallah her lafa bir caevabınız var ama ben ve benim gibi ıstrarla o kıza hakaret etme lüksün yok, kimse kimseye aşşağılık gibi laflar edemez buna hakkın yok diyoruz..,
Bu konuda ağzını açıp yada parmaklarını oynatıp tek laf etmiyorsun...
Diyeklim ki kız kafasız, hatalar yaptı verdiğin işleri beceremedi...
Eee o zaman sıkıntın ne?? PAtrona mı giitti söylredi?? Dersin ki patrona ben iş vermeye çalıştım beceremedi çok hata yaptı, bende daha fazla iş vermeye cesaret edemedim... Ee kızz bunu yalanlayacak değil... Sen kıza neden iş vermediğinin açıklamasını yapardın olur biterdi...
Bu kadar büyütüp, onla aynı ortamda çalışamam çıkartın fsaalan gibi üzerine vazife olmayan laflar edip patronun kimi işe alıp kimi işten çıkaracağına kadar akıl vermmene hiç gerek yoktu...
Bence olayı büyüten sensin....
Kız senin iş vermediğini görüğünce patrona gitmiş.. Ben olsam ben de öyle yapardım....
PAtronlar da orta yolu bulmaya çalışmış.. Eee sorun ne, neyi bu kadar dert ettin, niye bu kadar sinirlendin anlamıyorum..
Bu kadar hakaret edecek ne vardı kıza?????
Her lafa cevabın olduğuna göre umarım bu soruma da bi cevabın vardır....
diğer mesajalrımı iyi okuyun sonra iş verdinde beceremedimi? diye sorular yönetin.
valla güzelim senin her lafa bi cevabın var.
buraya geldin derdini anlattın istedin ki yandaş olalım.
seni pohpohlayalım
baktın gördün düşüncelerin ters tepti cümle alem seni haksız buluyor.
başladın bizlere verip veriştirmeye.
ne diyim Allah tez zamanda o aşşağıladığın kızın yolunu açık etsin kpss yi kazansın şöyle adil bir işe yerleşsin bir daha da senin gibiler karşısına çıkmasın....
ama bunları unutma emi çünkü gün gelecek aynı şeyleri sende yaşayacaksın....
pohpohlayın benikaydirigubbakcemile3
sorulan sorulara cvp vermemek mi? lazım
yeni bi kanun falan cıktıda haberim mi* yok ne
Larissa
iyi ki sizin gibilerle çalışmıyorum hiç profesyonel değilsiniz bence o kız sizin üstünüz olmalıymış inş ta çok iyi bir yere gelir o şirkette tabi siz ekmeğiyle oynamazsanız..ah almayın ekmeğiyle oynamayın kimsenin , döner gelir sizi bulur bugün sizin lafınızla o kızı işten çıkaran patron yarın bi başkası için sizi kapının önüne koyar o zaman anlarsınız...kendinize de çok güveniyorsunuz bu ne kibir yahu
bir tane daha mesajalrı okumayan yorum yazan insan
ne cok iş konusunda sıkıntısı olan varmış
sizlerede yaradı konu galiba verin veriştirin
ahkam kesmek kolay... durumu yaşıyan benim gerektigi yerde yazmayada hakkım var
bazen iş ortamında hemcinslerin cidden ortada sebep yokken seninle uğraşabiliyor.
belki de gerçekten o kız arkadaşın anlattığı gibi onunla uğraşmıştır.
seni saymadığını göstermek için de patronlarla muhatap olmuş.
ya o ya ben mantığında olmana değmez diye düşünüyorum.
bence daha az konuşursan patronların gözünden düşmezsin.
kendi saygınlığın varsa bunu koruman için az konuşman gerekir çalışırken.
zaman herkesin ne olduğunu gösterir.
benle ugraştıgını cümle alem biliyor ama ben kendi cizgimden cıkıpda tek bi kötü hareket bana yakışmayan cvp vermiş değilimdir.
herkes kendine yakışanı yapar.
en ufak bi hatamda cok söz yedigim iş ortamalrını bilirim
bu hanım efendi bi cok hata yaptıgında asla agzımı acık tek bi sert incitici laf etmedim
gülerek sadece lütfen biraz dikkat et demişimdir.
bu iş konusunda yorum yapmak istemiyorumda,kız özel şeylerini anlatacak kadar yakın gördü beni,abla gibi gördü diyorsunuz,kızda iyi niyetiyle patrona gidip anlatmış bence sizin bu kadar büyüteceğinizi düşünmeyerek,siz ablalıktan çıkmışsınız kızı kovdurmaya kadar gitmişsiniz,
yani iş hukukundan önce kişilik olarak bana ters geldi bu yaptığınız,ben kendini bana yakın gören birini işten kovdurmak için bu kadar uğraşmazdım,işten kovduracak kadar kin duyduğum birine de ablalık yapmazdım yada dert ortağı olmazdım,bence bu olaylar olmadan taa öncesinde,aranızdaki ilişkide bir sakatlık var..
iyi niyetle giden insan nankör gibi 4 gün önce verilen işi hice saymazdı
cok az iş veriliyor bana demek nerde bana hiç ögretilmiyor demek nerde...
arada ucurumlar var...
uğaşım bir güne mahsus oldu
geldiğinden bu yana işten kovdurmaya calışır izlenimi bırakmayın lütfen
bilip bilmeden yakıştırmalar yapmayın...
Buradaki yazdıklarınızda kıza yakıştırdığınız sıfatlardan bile ona nasıl davrandığınız belli oluyor.
hem öneri istemişsiniz hem de haklı olduğunuzu sürekli savunmuşsunuz.,
Patronlar göndermediklerine göre demek ki memnunlar.
Kraldan çok kralcı olmanın alemi yok.
İstemiyorsanız başka bir bölümde çalışabilir.
Bu kızcağız aşçı mı, temizlikçi mi, mesleğinde çalışmak isteyen biri mi?
Hepsini bekliyorsunuz ama desteğiniz yok.
Bir de o elemanı dinlemek lazım.
besleme gibi davranıyorum
itip kalkıyorum kafasını duvara sürtüp kıvılcım cıkartıyorumdelikafadulden
arkadaşım yakıştırmaları kendinize saklayın
ben insana insan gibi davranmayı cok iyi bilirim
bana akrşı tutumu ne olursa olsun cizgimden cıkmam
sizede diyorum diğer mesajalrımı iyi okuyun ondan sonra yakıştırmalar yapmaya calışın
sorunununuzu ve tüm yazdıklarınızı okudum.
anladığım kadarıyla firmanız kurumsal bir yer değil. bir insan nasıl yemek,temizlik artı muhasebe işleri için işe alınır anlamış değilim.bunlar birbirinden bağımsız işlerdir. bunu ilk yapan firma sizinki değildir şüphesiz ama yapana profosyonel diyemem.
profilinizde doktora mezunu oldugunuz yazıyor. ayrıca 22 yasında olduğunuz yazıyor. sanırım birinden biri doğru değil bu bilgilerin.açıkcası ben merak ettim bunları. konu ile ilgili daha doğru yorumlar yapabilmem için gerekli.
şimdilik önerim size firmanızdan birtakım mesleki gelişim kursları ya da seminerleri talep etmeniz. iletişimi geliştirmeye yönelik bir tane olsa fena olmaz mesela.
muhasebe işi bende arkadaşım artı kalan zamanalrında bana yardımcı olucak
cünkü cogu zaman benide aşabiliyor.
mastır yapmaya adayım(cok bilmek isteyen arkadaşlarda vardı)
talep edeyim hatta o seminerlerde konuşmacıda olayım fena fikir degil yanizemuszemus
kiz yanlis bisey yapmamis 4 ay sonra is ogrenemiyorum ben diye gitmis..bizde patronlarimiz geldigi zaman bi sorun varsa giderdik.yada maille bilgilendirirdik.memnuniyetsizligini dile getirmek hakki sonucta oraya is ogrenmek icin gitmis.(genelde bu sorun oluyor ustler altinda calisanlara is ogretmemekte israr ediyor cunku ileride yerini almasindan korkuyor.).ayrica hesap hatalari cikabiliyor.bizde kontrol asamasina geldigimizde belli tecrubede olan insanlardan ne hatalar goruyorduk.ama bunlari hallediyorduk..bunu da is vermeyerek yapmiyorduk..istedigin statude ol patronlara,patronluk taslayamazsin.ben o cesareti kendimde hic gormemistim.cok yakinimiz oldugu halde.bizde 10 gun icinde yapmasi gereken her is ogretilir..sonrada kontroller yapilir.4 ay cok uzun bi zaman hersey parca parca verilmez.yapacaklari tek tek soylenir ve ogretilir..bu kiz sizi cok urkutmus gibi geldi..boyle sinirle hareket ederseniz siz kaybedersiniz o da sizin konumuza yerlesirr
öğrenmemek... kişi verdigim şeyde cok hata yaparken ona daha başka nasıl iş yükleye bilirim...
hesapta illaki olur ama evrak düzümündede olması biraz garip değil mi?
aa bu cok hata yapıyor hiç iş vermiyeyim girişiminde olmadım
onu kavramadan iş vermeme taraftarı oldum. bilerek ögrenerek ögrenmesi daha mantıklıydı
iş tecrübesi olmayana tüm işi nasıl yükleyebilirim söylermisiniz hanımefendi...
ayrıca işleri verirken şu şöyle olcak diye yinelemediğimi nerden cıkarıyorsunuz.
şu şöyle olur vs. diye hep söyledim
hatta daima verdigim bi iş vardı o işi verirken hep söyledim
ama hata kacınılmaz oldu
bu durumda siz kişiye ne akdar yüklenirsiniz?