- Konu Sahibi KarKralicesi
-
Valla ben de bölüm yöneticisiyim ama benim altımda çalışan hiçbir arkadaşım, benden önce patrona gitti, neden gitti önce bana gelmesi lazım falan gibi komplexlerim olmadı...
Ne yani, belki sizi kendine yakın bulmamıştır, belki sorunu sizinle çözemeyeceği için direkt partonlarla görüşmek istemiştir falan filan..
Ayrıca işyerinde yeniymiş, şirket hiyerarşisini pek bilmiyor olabilir...
Bunlar bir insana aşşağılık diye hakaret etmenizi gerektirecek nedenler değil...
Kız gitmiş iş öğrretmiyor demiş, ee sizde bunu inkar etmiyorsunuz, öğretmemişsiniz hiçbişey, yani kız yalan söylememiş iftira atmamış..Size söylese daha yenisin daha sonra deyip geçiştirecektin belli ki.... 4 ay boyunca hiç mi zaman bulup da bişey gösteremez insan, bence sizin öğretmeye niyetiniz de yok, altınızda birinin çalışmasına da....
Yok onu atın, onla çalışamam diye ısrarcı olmanız da hiç profesyonelce bi iş değil..
Patron şirketinde çalışıyorsanız kararı patron verir, onlar çıkarmayı uygun görselerdi çıkarırlardı.
Ayrıca herkesin 2. bir şansa ihtiyacı vardır.. Ve belli ki patronlarınız bir şans daha vermek istemişler, size de bunu kabul etmek düşer..
Ve lütfen biyerlerde yönetici olup da altınızda birileri çalışmaya başladığında, o insanların sadece pozisyon olarak altınızda olduğunu, insanlık değeri olarak herkesin eşit olduğunu ve kimsenin kimseye aşşağılık demeye hakkının olmadığını unutmayın....
Pardon da siz orda patron değilsiniz bir şey değilsiniz sizde diğerleri gibi çalışan değilmisiniz...? Patronlarla nasıl bu şekilde konuşabiliyorsunuz ben bunu anlamadım...
O gelirse gelmem hayır illa ki çıkarın onu istemiyorum gibi lafları neye güvenerekten patronunuza söylüyorsunuz ki?
Ciddi anlamda soruyorum gerçekten...
Sizin tavrınız ve laflarınız garip olan...
Size önerim herkes yerini ve haddini bilsin...Siz çalışansanız bırakında patronların iş verenlerin işine karışmayın... Ve aşağılık bilmem ne gibi laflar ederek kendinizi küçültmeyin.. Ben bu şekilde bi öneride bulunabilirim... Ne kadar eşinize yarar bu öneri bilmem ...
üzgünüm ama ben de sizi haksız buldum.belli ki kız daha yeni tam olarak da ne yapacağını bilmiyor.hem işi öğrenmek istiyor hemde dediğinize göre kpss ye çalışıyor.bence sinirli olduğunuz için bu tepki biraz düşününce kızmak yerine yardımcı olmak isteyeceksiniz.o bi cahillik etmiş siz büyüğü olarak doğrusunu ona öğretin.belki sizden yakınlık görememiştir olamaz mııııııııııı?
evet calışanım
konuşurum calışan hanım efendi benden sorumlu bi hatası olunca bana sorulcak
yeni bir sorunla daha patronlarla karşı karşıya gelmemek adına.
haddini bilen olmadıgı için burda konu actım ya...
Bu kadar kısa sürede birşey öğrenilemeyeceğini siz yazmışsınız, o zaman hatalar yapması doğal değil mi? Hele de ilk çalıştığı yer orası ise, belirli yanlışlar yapması doğal. Biz ilk başladığımızda yanlışlar yapmadık mı, ben çok yaptım, belki karşıdakine çokta basit gelebilecek hatalar yaptım. Birinin bir işi anlaması seneler sürebilir belki. Karşıdaki hatalı bile olsa , ona gereken tavrı gösterirsiniz, ama ben bunu istemiyorum deme hakkımız yok bana göre. Ciddi sıkıntılar olacak ise , dediğiniz gibi yanlışlar göğe çıkmaya başladıysa ve size hesap sorulmuşsa o zaman gereken cevabı ve sorumluyu gösterirsiniz. Biz de orada çalışanız başka birşey değiliz.
Bence siz takıntılısınız... Hala alt üst mevzusu yapıyorsunuz...
Küçücük ve uzatılmayacak bir olay bu...
Ama siz nerdeyse her lafınızda ben onun üstüyüm demekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz... neden..?
pardon ama benle konuşmayı secmeyen insanı karşıma alıp ne konuşcamben yerinizde olsam blöf yapmazdım.. o kız işten çıkmaz, siz de yaptığınız blöfle kalırsınız.. zaten işten çıkarılacak gibi bir suçu da yok.. size saygısızlık yapması (ki bence saygısızlık bile değil) işten çıkarılması için sebep mi? alın karşınıza konuşun derim, en azından buzlar çözülsün...
Ben hala bu kadar direterek iş vereninize ısrarla ve inatla o işe gelirse gelmem bırakırım işi o gelmesin işten çıkarın gibi kelimeleri söylemenizi yadırgıyorum...
Ve bu şekilde ki laflarınızı sırf o kişinin üstü olduğunuz için yapıyorsunuz dimi?
Bence sizde haddinizi bilmiyorsunuz...
Ben olsam ilk önce seni işten çıkarırdım. Bu şekilde patronuyla konuşan kişi yanındaki çalışanlarına kimbilir neler diyordur
yan gözle bakanı keserim
adımın yanına hanım efendi koymuyanı fabrika girişinde sallandırırım diyorum
pardon ama benle konuşmayı secmeyen insanı karşıma alıp ne konuşcam
benle konuşup işi tatlıya baglamak varken
onca iş tecrübem oldu eşimde işverendir hiçbir zaman bir çalışan için böyle konuşulduğunu görmedim ayrıca işi veren siz değislsiniz! sizde çalışansınız o bayanda ekmeğinin peşinde biri! ona işi öğretmek ,iş yerine onu verimli kılmakla mükellefsiniz. ama siz kapris yapmayı tercih etmiş alt üst komleksine girmişsiniz. vallahi dönüp dolaşıp şu konuyu okuyor hala hayretler içersinde kalıyorum!
şu dakkadan sonra o bayanla ilgili bana ne anlatsanız boş. isterse dünyanın en kötü insanı olsun ben şu anda ona acıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?