Bir Öneri verin bana

Bence siz takıntılısınız... Hala alt üst mevzusu yapıyorsunuz...
Küçücük ve uzatılmayacak bir olay bu...
Ama siz nerdeyse her lafınızda ben onun üstüyüm demekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz... neden..?

ben yerinizde olsam blöf yapmazdım.. o kız işten çıkmaz, siz de yaptığınız blöfle kalırsınız.. zaten işten çıkarılacak gibi bir suçu da yok.. size saygısızlık yapması (ki bence saygısızlık bile değil) işten çıkarılması için sebep mi? alın karşınıza konuşun derim, en azından buzlar çözülsün...

en ufakcık şey büyüyor
aşılması güc oluyor...

bana yakın kendini bulmasa 4 aydır ailevi durumunu özel durumunu anlatıp fikir almazdı
kendi derdim gibi yardımcı oldum...

ilk günden bu yana her patronlarımla konuştugunda
bir sorunn oldugunda önce irem hanımla konuş önce ona bildir demişlerdir...
gerekli bir kaç şeyi ögrettim gösterdim söyledim
ve her defasında şöyle olcak böyle olcak yine yineledim
ne yazıkki hata yakalamam kacınılmaz oldu
onları kavramadan ek bi iş vermedim...
keşke ögretmeme gibi bi gayem olsada yapsam

3 hatasında hanım
4 5 6 7 8 9....... diyede ggidicek eminim
ve her defasında irem hanım buraya gelin die patron odasına cagrılcam

herşey mevkide olsaydı ohoooooo:bbo:

evet calışanım
konuşurum calışan hanım efendi benden sorumlu bi hatası olunca bana sorulcak

yeni bir sorunla daha patronlarla karşı karşıya gelmemek adına.

haddini bilen olmadıgı için burda konu actım ya...

yapılcak şeyleri ben ona aktarırken bak şöyle olcak
diyorum
ve her defasında yineliyerek aktarıyorum
ne hikmetse hatada kacınılmaz oluyor
eee o konu kavrıyamadan nasıl yeni bi iş yeni bi evrak aktarayım
iş bahane irem hanım patron odasında şahane hesabında bu...
kpss eye iş yerinde calışcak diye bi kuralda yok dimi
binlerce kurs yeri boşamı acıldı...
yardımcı olurdum patonlara gitmeseydi.

yakınlık görmeyen bi insan ailevi sorununu özel hayatını anlatmaz dimi

Ben hala bu kadar direterek iş vereninize ısrarla ve inatla o işe gelirse gelmem bırakırım işi o gelmesin işten çıkarın gibi kelimeleri söylemenizi yadırgıyorum...
Ve bu şekilde ki laflarınızı sırf o kişinin üstü olduğunuz için yapıyorsunuz dimi?
Bence sizde haddinizi bilmiyorsunuz...
Ben olsam ilk önce seni işten çıkarırdım. Bu şekilde patronuyla konuşan kişi yanındaki çalışanlarına kimbilir neler diyordur

evet ögrenilemeyecegi için yavaş yavaş adım atar gibi vermeye başladım ya
ilk etapda bi evrakdan kagıt parcasına hesaplar harcamaları yazmasını istedim
ilk hafta yanlış oldu bi kac tane acemi dedim
aa bak dedim şunun yanlış yazmışın diye gülerek söyledim(alaycı degil gönül okşayıcı hatasından dolayı kendini kötü hissetmemesi adına)
2.3.4.5.6. haftalarda da hep hata yakaladım. hep aynı uslubla uyardım
onu kavrıyamadan hadi hadi şunuda yap diye tepesine binemem
bu defada cok iş veriliyor der

ilerde sorun yaşatıcak bi tip
4 ayda 3. sorun:bbo:

küçücük tüde hanım efendi patronların yanında niye aldı solugu
insan yedigim kestigim yok bu zamana kadarda olmadı

cünkü bir insanda sorumlu olmak hiçte kolay degil
helede karşındaki en ufak şeyde kaprisleniyorsa

pardon ama benle konuşmayı secmeyen insanı karşıma alıp ne konuşcam
benle konuşup işi tatlıya baglamak varken

yan gözle bakanı keserim
adımın yanına hanım efendi koymuyanı fabrika girişinde sallandırırım diyorum

pardon ama benle konuşmayı secmeyen insanı karşıma alıp ne konuşcam
benle konuşup işi tatlıya baglamak varken

iyi de sizinle konuşularak iş çözülmeyeceğini biz buradan anladıysak o kız da anlamıştır.. siz, size saygıda kusur edilmesin istiyorsunuz.. neden? sonuçta hiç kimse vazgeçilmez değildir değilmi?

neyse hakkınızda hayırlısı..

anlayışlı olabilirdiniz ne demek ben asla ona hiç birşey öğretmem çok yanlış
uzun yıllar çalışıyor olabilirsiniz ama oranın sahibi değilsiniz,kararlarda etkili olursunuz ancak
kararı siz değil patronunuz verir....maalesef sizin tarzınızda insanlarla bende karşılaştım ne kadar altan alsam da karşıdakini,öğretmemek için mutlaka bir bahane,ezmek için kendini parçalıyorlardı,bir an evvel kaçayım diye...kızda çok sabırlıymış ayrıca....

işi begenmediğini düşünüyorum
cünkü bana öncelik evrak işi muhasebe dendi diyor
halbuki bizim arayışlarımızdada öncelik temizlik yemekti...

maalesef böle bişey benim de başıma gelmişti muhasebe denilerek işe alınmıştım..
ama sizin gibi muhasebe de söz sahibi bir hanfendi vardı aahhh geçmişte kaldı ama sinirlendimm direk beni tanımadan sen sekreterlik yap çay getir temizlikçiye yardımcı ol ben boşuna mı okudum ya...çay temizlik telefon için ilkokul okumak bile yeterli...yani
sonuç 3 ay anca dayanabildim...kız hata yapmamdan korkar masanın üstündeki evrakları bile elletmezdi bu kadar bencil olabiliyorlar bazıları yazıkkkk..........

kız ne yaptı size ekmeğiyle oynayacağınız kadar?
hayatta herkes yaşattığı sıkıntının karşılığını alır. hayatınızdaki olmumsuzluklarınız etrafınıza verdiğiniz olumsuzlukların bedelidir!
konuyu okuduğumdan beri kafamda çok kötü bir imaj çizdiniz kk da size denk geldiğimde ve her sıkıntı anlattığınızı gördüğümde bunu hakettiğinizi düşünücem .. üzgünüm...

Çok sinirlisiniz belli ama sizde biraz ılımlı olun lütfen hakaret ediyorsunuz,insansızca yargılıyorsunuz ki böyle bir hakkınız bile yok.Ne kadar kibirlisiniz, çalışan belki sizin bu tavrınızdan çekindiği için üstlerinize şikayette bulundu ..4 ayda ne ögretilebilir ki yazmıssınız millet 3 ayda yeni dil ögreniyor kendi alanında 1 aylık kursa gidip uzmanlık belgesi alıyor..
Size söyleyebileceğim tek şey var biraz empati kurmayı öğrenin ilerde siz çalıştığınız kurumda müdür filan olursanız çalışanların haline vah ki ne vah!

Haksizsiniz.
Surda yazdiginiz seylerden ben bile gordum sizinle konusulmayacagini, bu ne afra tafra, bu ne sertlik ya.. O kiz tabii ki size gelmeyecek de patrona gidecek, anlasilan kendisini gercekten dinleyip yardimci olacak birine ihtiyac duymus.

Tutturmussunuz, bana gelseydi kadin kadina cozerdik, patronu niye karistirdi... Bunun kadin dayanismasiyla ilgisi yok. Goruyoruz ki siz bir olayda bile patrona calisanini isten cikarmasi icin bu kadar laf yapacak karakterde birisiniz. Kim bilir neler yaptiniz o kiza orada ki sizden kacip patrona cikmis. patrondan saklayacak birseyiniz var, bir sucunuz var anlasilan ki bu sizi bu kadar sinirlendirmis. "benim alnim ak, kime cikarsa ciksin, kendini kucultur, ben kendimi savunurum, ne yaptigimi bilirim" diyemiyorsunuz, neden? boylece kizi hakli cikariyorsunuz farkinda degilsiniz.

Sizdeki de ne hirsmis sastim kaldim, ille bu kiz isten cikacak, lami cimi yok. Yukarda yazdigim gibi patrondan bu kadar cekinen siz neye guvenerek bu kadar lafi soyleyebiliyorsunuz, cesaretinize hayran kaldim. Isterseniz 4 aylik kiza karsin 50 yillin calisan olun, hicbirsey size patronla bu sekilde konusup blof yapma hakki vermez. "ya o ya ben, ben onla calismam" diye diretirken size kapiyi gosterirlerse sasmayin.

onca iş tecrübem oldu eşimde işverendir hiçbir zaman bir çalışan için böyle konuşulduğunu görmedim ayrıca işi veren siz değislsiniz! sizde çalışansınız o bayanda ekmeğinin peşinde biri! ona işi öğretmek ,iş yerine onu verimli kılmakla mükellefsiniz. ama siz kapris yapmayı tercih etmiş alt üst komleksine girmişsiniz. vallahi dönüp dolaşıp şu konuyu okuyor hala hayretler içersinde kalıyorum!
şu dakkadan sonra o bayanla ilgili bana ne anlatsanız boş. isterse dünyanın en kötü insanı olsun ben şu anda ona acıyorum...

:1closedeyes:

Böyle zitlasmaya devam edersen bence kapı önünde bulabilirsin kendini o kız torpilli belli ki.torpillilerle uğraşmanı tavsiye etmem

Kimi insan bir işi bir kerede öğrenir kimi insan üç kerede.
Siz çalışan bir "üst"seniz, burada söylediğiniz gibi, sizin göreviniz o elemanın kalmasına ya da gitmesine karar vermek değil, o elemana işi öğretmek, gerek bir kerede gerek üç kerede gerek beş.
Bir eleman 4 ay sonunda hala bir şeyleri beceremiyorsa bunun sorumlusu çokça da o işi öğretenlerdir.

19 yıldır çalışan bir kadın olarak size tavsiyem, kimsenin ekmeğiyle oynamayın... sonra kendi ekmeğiniz boğazınızda kalır.

valla kız kpss ye hazırlanıyorsa, sizin dediğiniz gibi çok basit bir hesap işini yapamayacak kadar da salak değildiirt..
Bence siz bulunduğunuz konumu haketmemiş, ve hazmetmemiş birisiniz...
Kimsenin kiimseye aşşağılık demeye hakkı yoktur. S,izin işiniz altınızda çalışacak elemanlara karar vermek değil, altınızda kimin çalışmasına karar verildiyse ona işi öğretmektir....

bu ne ya 4 ayda kım işi alır dıyorsun larisa yapma lütfen ne kadar zamanda alacak o iş yapmak için oradaysa sende 4ayda bırseyler öğretmen gerekirdi,hadi bunu geçtim bende bı nevı yönetici olarak şirketteyım ve hıcbır zaman iş kalmaz ve ıkınızde bır patrona bağlısınız eger sen ona öğretmihorsan oda boş oturmaya devam edecek hali yoktu ya patrona cıkmakla cok dogru yapmış.

Sizin tavrınızı ve kıza aşağılık vs.. diye hakaret içeren cümleler kurmanızı çok kınıyorum.

Sizin bu tavrınız bana başıma gelen bir durumu hatırlattı. Ben de bir kaç yıl önce Türkiye'nin büyük şirketlerinden birinin bölge müdürlüğünde işe başlamıştım. Benden önce görevde bulunan ve onun görevinin yerine benim geçeceğim kendisinin de başka pozisyona geçecek olan kişiyi de üniversite zamanlarımda staj yaparken tanıyordum. Kişi o zaman ne benim üstüm de ne de üstüm olabilecek bir pozisyona geçecekti sadece ben iç işlere o da dış işlere bakacaktı. Yalnız bu insan aynı sizin yaptığınız gibi yapmaya başladı; yok şu kadar ayda iş mi öğretilir, yok ben onu öğretemem daha zamanı var bilmem ne.. Gidip kensiyle konuşmaya değmeyecek kadar müdürüm havalarındaydı.. Ben de gittim müdürlerimle konuştum işi de çatır çatır onun elinden aldım. Her şeyi öğrendikten sonra bunda bir endişe oluştu vay bu kız işi kaptı beni işten çıkaracaklar diye. Çünkü kendi de biliyordu işi düzgün yapmadığını ve şirkete zarar verdiğini.. Nitekim de benim ayağımı kaydırmaya, beni müdürülerime hatta müşterilere bile kötülemeye başlamıştı. Ama Allah her zaman haklı olanın yanındadır. O işten atıldı. Hem bu agresif tavırları ve ben herşeyi bilirim havaları yüzünden, hem de aslında müşterilerin ondan hiç memnun olmamasından dolayı :))) Sonra benim yanıma birini aldılar, bu kez ben ona görevimi teslim edip evleneceğim için işten ayrılacaktım. İnan bana senin anlattığın kızdan daha da sorunluydu. İşi öğrenmek istediğini söylüyor ve öğrenemiyorum yapamayacağım diye ağlıyordu ve bu bir erkek elemandı. İşi asla senin gibi öğrenemem hızlı çalışamam olmucak yapamıcam diyordu. Verdiğim işlerin çoğunda geri dönüşü çok zor olan hatalar yapıyordu ve o her hata yaptığında müdürlerim onun hatasının sorumluluğu sende deyip sorumluluğu bana yüklüyorlardı. Evet, doğru yeni gelen biri hata yapıyorsa onu salak yerine koymak yerine bu sorumluluğu karşılıklı yüklenmek gerekir. Öyle de yaptık nitekim. O işleri yapamayınca hırçınlaşıp üstelere öğretmiyor, bana vakit ayıramıyor, çok çalışıyor diye şikayetlerde bulunuyordu. Ama ben hiç bir zaman üstelerimin karşısında sizin gibi elemanı kötülemiyordum. Sonunda kazanan biz olduk. Eleman baktı ki bu tavırlarla bir yere varamıyor, uyum sağlamaya başladı. Baktı ki o bir işi yapamayınca benden ters tepki görmüyor bu kez hata yaptığı yerleri benimle paylaşmaya başladı. Sonra ben işten ayrıldım, eşime de süper bir eleman yetiştirip bırakmış oldum. Şimdi işleri yürütebiliyor. İnsanları kazanmak her zaman önemlidir. Üst olmuşsunuz ast olmuşsunuz farketmez önemli olan insan olabilmektir. Size tavsiyem profesyonel davranın ve iş yerinde oluşan böyle ufak sorunlar için bu kadar kafanıza takıp hakaretler etmeyin karşınızdaki kişiye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…